Asla Cüzdanınla Liderlik Etme

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
3

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''asla cüzdanında ilişkiye liderlik etme ve yönetmeye çalışma'' konusunu detaylarıyla anlatacağım.

Asla Cüzdanınla Liderlik Etme

Çoğu erkek kadınlarla ilişkinin paradan geçtiğini düşünür. Yoldan geçen herhangi bir adama kadınlar ne ister diye sorarsan ''para'' cevabını verir. Çoğu erkeğin kadın tavlama ve ilişki yürütme fikri temelde paradan geçiyor. Kadınların tek istediği şeyin para olduğunu düşünüyorlar. Sıradan bir erkeğin böyle düşünmesi beni çokta şaşırtan bir şey değil zaten çoğu erkek vasat oluyor fikirleri önemsiz ancak bu konuda %100 yanlışlar diyemem. Para önemli bir araç ancak doğru kullanmasını bilirsen.

Kadınların para aradıkları konusu çoğu zaman abartılır çünkü sıradan erkek kendi beceriksizliğini örtmek için suçu paraya atar. Mesela adam şunu söylemez ''benim iletişimim kötü iki lafı bir araya getiremiyorum, karizmam yok, giyinmeyi bilmiyorum annem giydiriyormuş gibi geziyorum, bunaltıcı ve depresif bir adamım bu yüzden kız arkadaşım yok'' demez. Bu erkek egosuna ters bir realitedir onun yerine ''param yok param olsa tüm kızlar bendeydi ama suç bende değil suç kadınlarda'' mantığıyla düşünür. Bu tür düşünceler fazla yaygın olduğu için  genelde parası olan erkeklerde böyle düşünüyor ve büyük bir hata olan bir şeyi yapıyorlar; cüzdanıyla liderlik ediyorlar.



Sıradan erkeklerin çapsızlığı bir kenara parası olan adamlarda da ciddi bir çapsızlık görmek mümkün. Özellikle gördüğüm bir şey var parası olan adamlar sürekli kadınları etkilemek için para harcıyorlar. Mesela kızı en lüks restorana götürüp, en pahalı şeyleri ısmarlayıp, evden alıp evine bırakıyorlar ve sürekli pahalı hediye alıyorlar. Kadınların istediğinin bu olduğunu düşünüyorlar çünkü bu empoze ediliyor ancak işin komik kısmı bu erkekler kadınlarda saf ve derin bir arzu uyandıramıyor. Daha komik olan ise kadınların asla tatmin olmamasıdır çünkü sen bir kıza çok param var hayatın kurtulur modunda yaklaşırsan o da seni hayallerine çıkan bir çıkış bileti olarak görür. Provider erkek olmanın bedeli kadınların her şeyi senden artan bir şekilde beklemesidir. Bununla ilgili gerçekte gözlemlediğim çok önemli bir hikaye var.

''Bir tanıdığım abinin durumu baya iyiydi ve güzel paralar kazanıyordu. Parayı daha sonra bulanlardan olmuştu o yüzden de parayla gösterişi seviyordu işleri güzeldi. Bu abi güzel ama varoş bir kıza aşık oldu. Tecrübesiz ve beta oluşu aşık olmasında etken çünkü bariz kırmızı sinyalleri göremiyor. Kızı etkilemeyi aşırı parayla yaptı yani kız bir şey istemese bile sürekli hediye almalar ve sürekli lüks tüketim yapıyordu. Kız varoş olduğu için aslında hayat kriterleri düşüktü ve bunun üzerine çıkmak kız için büyük bir şeydi. O zaman kıza iphone x almıştı mesela en son iphone modeli oydu, kız lc waikiki seviyesinde giyinirken bir iki tık yukarıya çıkartmıştı. Kız için bu arkadaşlarına hava atmak ve gösteriş yapmak için büyük fırsat haline geldi. Zaman içerisinde insan her şeye alışır paralı olmaya da alışıyorsun mesela parasızlığa da. Paralı yaşamda kızın beklentileri daha da yukarı çıktı çünkü lcw'dan giyinirken artık maviden veya h&m'den giyinmek yetersiz geliyordu. Vakko, armani ve versace gibi aşırı lüks yerlerden giyinmek istiyordu çünkü artık çevreside zenginlerden oluşuyordu. Paran olunca asla alta bakmazsın çevrene göre hareket ediyorsun. Bu açıdan kızın beklentileri büyüdükçe büyüdü. Ayrıca bodrumda tatil yapmak hayali olan kız artık yurtdışı tatilini istiyordu. Erkek artık masrafları ve beklentileri karşılamakta zorlanıyor çünkü bunlar ciddi masraflar. Ayrıca kızla evlilik yolunda gidiyor ve kızın ailesi tarafından da kullanılıyordu. Kızın ailesi de paraya aç olduğu için sürekli bunu 'yolunacak damat' olarak görüp bir sürü şey istiyordu. Kızın kardeşlerine bir sürü şey almak, kızın babasına harçlık vermeye kadar giden bir sürü şey vardı. Fakirler parayı bir görsün çoğu zaten arsızlaşıyor çünkü gözleri açılıyor. Bu ilişki evliliğe gitti adama dünyalar kadar masraf ve mutsuz bir evlilik geldi. Temelde kendi hatasıydı çünkü ilişkiyi parayla yöneten oydu ve hak ettiğini buldu.''

Bu hikaye açıkçası çok göz açıcı çünkü temelde kadının mutlu olması ve minnettar kalması gerekir diye düşünmek normaldir. Sonuçta herkes hayat standartlarının yükselmesini ister ancak temel hata şu ki kadınların beklentileri gittikçe artar çünkü diğer zengin kadınların ortamında ciddi yarış döner. Bu noktada ilkte ufak şeylerden mutlu olan kadına parayı gösterdikçe beklentileri gittikçe artar ve kendini haklı görür. Sanki kadına borcun varmış ve ödemek zorundaymışsın gibi davranır oysa kadının paran üzerinde hiçbir söz hakkı yoktur.

Beni eğlendiren en önemli gerçeklerden birisi her zaman bahsettiğim saf arzu olayıyla ilgilidir. Bir erkek bir kadına dünyanın tüm parasını harcasa bile benim iletişimim, piçliğim ve davranışlarımla oluşturduğum arzuyu oluşturamaz. Parayı fazla kullanıyorsan ortada saf arzu yoktur. Aşk-ı Memnu'da ki Adnan yapar para seni kadınları etrafında tutmanı sağlar ama kadın seninle yatarken tiksinir. Ortada arzu olmadığından zengin kadınların çoğu kendini alışverişe veriyor çünkü erkek zenginde olsa bir beta. Kadınlar duygusal varlıklar ve belirli şeyler onlarda çok derin duygular uyandırıyor. Oyunda bu yüzden etkili yoksa oyun efektif olmasa çoğu erkek için kadınlarla ilişkiler bir çeşit 'al gülüm ver gülüm' ticaretine dönüşürdü ama paranın arzuya etkisi kısıtlı. Mesela Bill Gates dünyanın tüm parasına sahip bir beta ve sonuç ise karısının onu terk etmesine yol açıyor. Para sadece bir araç ve doğru kullanılmalı.

Oyun hiçbir zaman parayı kullanmak ve parayla alakalı olmadı. Çoğu erkek bunu asla anlayamıyor çünkü onlar toplumun dayattığı gerçeklikte yaşıyorlar. Oyun parayla alakalı olsa zaten ''paranla hava at, masaya bmw anahtarı ve cüzdanı koy, bizim peder emlak işinde de ve sürekli paradan bahset tamam'' derdik. Bu kadar derin teknikler, psikolojiden anlamaya ve diğer şeylere ihtiyaç olmazdı ama bu iş öyle değil. Cebimde 5 liram yokken bile 3 manitam vardı ve kadınların benden maddi beklentisi sıfırdı çünkü param yoktu. Kızlara param olmadığını hep söylerdim çünkü benim için eğlenceli bir şey hala da söylüyorum kredi kartımın limiti olmasa cüzdanım kabarık olsa bile param yok, fakirim veya daha komik şekilde götümde don yok diyorum. Çoğu kadının zaten umurunda değil ki çünkü parayı kullanmıyorum ihtiyacım yok. Çoğu erkek bunu anlayacak bir realizasyona ve tecrübeye sahip değil. Bende amatör bir betayken lüksle kadınları etkileme hayalleri kurardım ve kendime derdim ki ''ulan çekeceksin kızın önüne lamboyu, alacaksın gideceksin şehrin en lüks mekanına ve göstereceksin parayı bak nasılda tüm kızlar hizaya geliyor'' diye düşünürdüm. Bu hayalleri kurmanın sebebi ise basit; tecrübesizlik ve başarısızlık. Şimdilerde açıkçası bir kadını etkileme konusunda %1 kaygım bile yok. Yılların verdiği tecrübe ve kafa rahatlığıyla güzel kadınları tavlıyorum. Sıradan erkeğin rüyasında göremeyeceği kadınlardan benim hayatımda birkaç tane var. Sıradan bir adam zaten bu makaleyi bile tam anlayamaz çünkü onun gerçekliğine ters işin sonunda ''paran olacak moruk'' modunda geziyorlar ki bu benim için daha iyi piyasada rekabet düşük.

Bu makaleden öğrenilecek en önemli şey; ''paran olsa bile akıllıca kullan, karakterinin önüne para geçmesin çünkü avcı değil av olursun'' benim amacım yolunacak enayi kaz olmak değil. Parası olan bir sürü adam var ve bunlar temelde bu hatayı yapıyorlar. Özellikle yaşı artan erkekler para yedirme konusunda çok daha istekli ve arzuyu parayla satın almaya çalışıyorlar. Bu ise çok pahalı ve verimsiz yol ancak 'param var istediğime harcarım kime ne'' kafasında olanlara bir şey demiyorum zaten beni de ilgilendirmez. Benim uyarım gelecekte iyi paralar kazanacak gençlerin bunu doğru kullanması üzerinedir. Kafası çalışan ve oyunu bilen adam parasını anlamsızca kullanmaz. Para kazanacaksın hayatın iyi olacak ancak hayatındaki kadınları etkileyen şey iletişimin ve davranışların olacaktır. Benim arsız-komik oyunumla küstah davranışlarım zaten maksimum seviyede çekim yaratıyor para benim için bir silah bile değil kullanmıyorum. O yüzden de saf arzudan fazla eminim çünkü kadınların benden maddi bir kazancı yok. Ceplerine para girmiyor, hediyeler almıyorum ve hiçbir maddi karları yok. Sadece benimle arzu duydukları için bedavadan yatıyorlar oysa zengin bir beta için bu bedava değil dünyanın en pahalı şeylerinden birisi olacaktır.

Son söz olarak parasız bir erkek olma, çok çalış ve para kazanmanın yolunu bul. Zengin olmak fakir olmaktan iyidir ancak para sana lazım, kadınları etkilemek için değil. 

Bol şans.

Yorum Gönder

3Yorumlar

  1. hocam dünyada kim oldugunu bilmeden en cok saygi duydugum adamsin seni seviyorum. beni beta sürümümden kurtardıgın icin tesekkür ederim. dün arkadasın manitasi onu zengin biriyle aldatmış bana benim yerime parayı seçmesi kouyuyor dedi. bende zamanında o kızla flört etmiştim ve konusmanın ortalarında ben fakirim 5. karimin evinde yasiyorum tarzi bisey demistim diger flörtlerime dedigimde hepsi kahkahayi basmisti ama bu kız somurttu ve konuyu degistirdi sonra kızı nextledim. para avcisiydi cunku. sonra arkadasin kizla konusrugunu görünce uyardim bu kız paragöz cs. diye sonucı gördünüz :D

    YanıtlaSil
  2. Eline emeğine sağlık makale için teşekkürler hocam

    YanıtlaSil
Yorum Gönder