Oyun Demode Olabilir Mi?

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü okuyucuları bu makalemde sizlere ''oyun demode olabilir mi?, oyunun modası geçer mi?, oyunun verimliliği azalır mı?'' gibi çeşitli soru ve konuları açıklayacağım.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Son dönemde Türkiye'de oyunun yaygınlaşmasından dolayı bazı erkekler bu soruyu çok sık soruyor çünkü 'oyunun ele ayağa düşmesi' onun etkisini azaltır mı? Bu sorunun cevabını merak eden özellikle oyunda eski olan pek çok erkek var o halde konuyu inceleyelim. 

Oyun Demode Olur Mu?

The Game kitabını okuyanlar bilir 2004 yılında Neil Strauss ve Mystery oyunu tüm Las Vegasa öğretiyorlar. Birçok erkek oyunu öğrenip direkt tarzı kopyalıyor. Abartı giyimler, şapkalar ve hep aynı açılışlarla aslında oyunu demode hale getiriyorlar. Bir kadının aynı yaklaşıma maruz kalma oranı arttıkça ondan etkilenme oranı azalır. Bu açıdan oyun özellikle belirli kalıp-ezberlere dayanan oyun demode olabilir.

Kadın aynı cümle ve açılışları ya da aynı esprileri duydukça bunların 'doğal olmadığını' ve daha çok 'öğrenilmiş veya planlanmış' olduğunu düşündüğünde oyundan etkilenme oranı azalır ayrıca direnç artar. Bu açıdan teknik oyununu doğallaştırman ve sana öğretilen şeyleri aşman gerekebilir.


Direkt Açılış Gündüz Oyunu Hızlı Demode Olabilir

Oyunda en hızlı demode olacak açılış yöntemi direkt açılışla başlayan gündüz oyunu olacaktır. Bunun nedeni ise açılışın her zaman aynı olmasından kaynaklanıyor. Direkt açılış etkili, basit ve nettir tabi verimsizdir bu açıdan direkt açılışla çok set açmak gerekiyor. Bu durumda belirli bölgeyi şarj eden gündüz oyuncuları orayı tüketebilir. Mesela 2011 yılında Cevahir AVM'yi 5-6 amatör PUA adayı çok şarj ettiğinden AVM'de yaklaşım yasaklanmıştı ve güvenlikler bu kişileri AVM'den atıyordu çünkü oyun orada demode ve ifşa olmuştu. Benzer şekilde 6-7 yıl önce Kadıköy ve Beşiktaş taraflarında da gündüz oyununda demode olma durumları oluşmuştu. Az sayıda gündüz oyuncusu bol aksiyonla temelde geniş bölgeleri şarj ederek tüketebiliyor.

Direkt açılış ve rastgele sokak yaklaşımları demode olursa bu defa level atlamanız gerekiyor yani açılışlarınızı daha durumsal şekle getirirseniz asla demode olmaz çünkü o an ki durumla ilgili açılış yapabilmeniz bu sorunu engeller. Ayrıca sokakta hareketli setlerden ziyade iç mekanlarda set açmakta ileri seviyede önemlidir. Direkt yaklaşıma çok maruz kalan kadınları bile bu tür sosyal zekayla ayarlanmış durumsal açılışlar etkiler. Hem de direkt açılışta olan güç kaybı ve efor problemlerinden de kurtulmuş olursunuz.

Gündüz oyunu yapan çok erkek var kadınlardan bunu çok duymaya başladım aynı günde 1-2 yaklaşıma maruz kalan kadınlar var. Tabi ki bu durum gündüz oyunu verimliliğini azaltıyor çünkü kadın artık otomatik reddetmeye başlıyor. Bu durumda verimlilik düşer ve kadın bunu yapan erkeklerin bunu 'öğrendiğini' düşünmeye başlar. Bu açıdan direkt açılışınızı daha da sade hale getirmeniz gerekebilir. Yani olay bir müddet sonra özgüven + cesaret + pozitif enerji + merhaba ile açılış yapmaya dönüşebilir. Bu yüzden orta seviyeye ulaştığınızda direkt açılışı bırakabilirsiniz. Beden diliniz ve maskülenliğiniz iyiyse dolaylı açılışınız bile o direkt cinsel çekimi yakalar. Sadece feminen, kısa, şişman, inek öğrenci tipinde veya fazla efendi duruyorsanız direkt açılışla flörte zorlamak mantıklı olacaktır. Onun dışında dolaylı ve durumsal açılışlara ağırlık vermenizde fayda var.

Kalıp Flört Cümleleri Çabuk Eskir

Ezber ve hazır-kalıp cümleler çabuk eskime özelliğine sahiptir. Bunun nedeni aynı cümlelerin demode olma eğilimidir. İnsan sosyalleşmesi çok farklı yönlere gider ama aşırı değişmez. Yani aşırı değişecek bir şey olması mümkün değildir sosyal kodlamalar ve normlar belirlidir. 

Ezber kalıp cümleler çabuk eskir ve demode olabilir. Bu açıdan bunlara aşırı güvenmemelisin çünkü aynı kadına benzer cümleleri başka erkekler kurduğunda bile kadın bunlara aşina olmaya başlar. O yüzden oyunda kadınların aktif reaksiyonlarını iyi takip etmen gerekiyor. Eğer bazı cümleler çok demode olabilir bu açıdan kullanmayı bırakman gerekiyor. Sosyal dinamikler canlıdır yani kısa sürede hızlı değişebiliyor.

Kalıp flört cümlelerini genel olarak iyi bir mizahla harmanlarsan en klişe şeylerde iş yapabilir. Flört cümleleri çabuk eskise bile burada arka plandaki davranışlar önemlidir. Bir cümleyi gerçekten kadını etkileme çabasıyla mı kullandığın yoksa trollemek için mi kullandığın onun amacını belirler. O yüzden hiçbir cümleyi tam anlamıyla kadını etkilemek için kullanmamalısın bu iyi bir yol değildir. Genelde amacın mizah üretmek ve samimiyet yakalamaktır. Bu tür cümleler kafan rahat, umursamaz ve keyifliyken işe yarar. 

Hem bu cümleleri kullandığında kadınlardan bolca palavra testi gelir ama dürüstlükle de bunları aşarsın. 

KADIN; Beni etkilemek için bu cümleleri çok mu düşündün?
ERKEK; Evet çok düşünmüştüm işe yaramadı mı? Kahretsin yeni şeyler düşünmem lazım.

Mesela burada gördüğünüz gibi klişe cümleleri bile dürüstlükle cevaplayabilirsiniz. Salağa yatmanız veya inkar etmeniz gerekmez. Kadın sizin yaklaşımınızın otantikliğini ve dürüstlüğünü önemser.

Yüksek Enerji Oyun Klişelerden Beslenir

Yüksek enerjide oyun klişeler, demode cümleler ve bayat esprilerden beslenir. Bunları komik veya eğlenceli yapan şey onları söylemek değil nasıl söylediğinizdir. Yüksek enerjide, kahkahalar atarken ve eğlenirken her şey işe yarar. Bu açıdan cümlenin kendisi değil nerede, kim tarafından, nasıl ve ne şekilde söylendiği daha büyük öneme sahiptir. Yüksek enerjide oynarken pek çok trolleme, espri ve klişe cümleler kullanırsınız. Bunları efektif kılan şey cümlenin kendisi değil söyleme şeklinizdir. Enerji yüksekse o yüzden klişelerden korkmanıza gerek yok. Her zaman süper yaratıcı, süper zeki ve orjinal şeyler bulmanızda gerekmez.

Oyunun Verimliliği Azalır Mı?

Oyunun verimliliği bir kadının benzer şeye maruz kalmasıyla doğru oranda azalır. Bir erkek mesela o kadını benzer cümleyle tavlamış ve yatağa atmışsa bu durumda aynı şekilde senin atman zorlaşır. Kadın bu numaraya ve yaklaşmına bir çeşit direnç gösterir çünkü aynı şeye düşmesi bu defa kadını 'aptal' hissettirir.

Verimlilik azalması oyunda olağandır çünkü ilişkiler dinamik değildir. İlişkiler konusunda rekabet artıyor çünkü daha fazla erkek bir şeyler deniyor. Ayrıca daha fazla erkek kadınlarla ilişki yaşamak istiyor bu açıdan da oyunu öğreniyor. Bu durum sadece oyunda geçerli değil mesela daha fazla erkek vücut yapıyor, kendini gösteriyor, avantajları gösteriyor ve bir şeyler deniyor. Bu açıdan bir şeyin her zaman aynı verimlilikte çalışması beklenemez. Verimlilik azalması oyunda sıkça olabilir ve bu durumlara göre değişir.

2018 öncesinde oyun verimliliği daha yüksekti ki 2013 öncesindeki facebook dönemlerinde minimum oyun maksimum sonuç getiriyordu. Yıllar geçtikçe rekabet şartları arttı ve oyunda değişti. 2018'de instagrama hikaye özelliği gelmesi oyunu çok değiştirdi tüm sosyal dinamikler değişti. Bu açıdan sıradan bir oyunun varsa artık sonuç alman zorlaşır. Sürekli bir noktada tıkanır kalırsın.


Oyunu Aşman Gerekir

Oyunda bir şeyler öğreniyorsan onların mantığını anlaman gerekiyor. Oyun tamamen ezberleyeceğin bir şey değil bu açıdan oyunu iyice anlayıp daha sonra içselleştirip daha sonra onu aşmalısın. Amatör birisi sıkı ezbere ve kopyalamaya ihtiyaç duyabilir ama bunları zamanla aşmak gerekir. Oyundan öğrendiğin pek çok şeyi uygulayıp daha yüksek levele doğru gitmelisin.

Oyunda öğrendiğin flört cümleleri, açılışlar, taktikler ve giyim tarzlarını önce uygulayıp zaman geçtikçe aşmaya bakacaksın. Daha üst lige çıkmaya bakacaksın ve bazı kuralları kendince esneteceksin. Bu bir askeri disiplin değil yani tamamen kişisel tarza bağlı. Sen bugün deri ceket giyip direkt gündüz oyunu yapıyor olabilirsin bu kopyala yapıştır bir tarzdır ve işe yarar ancak sen tarzını bir ileri düzeye taşıyabilirsin. Daha klasik giyinen, şık bir saat takan ve durumsal açılışlarda iyi hale gelirsen oyunda başka bir düzeye ulaşırsın. Sataşmaları kalibre edersin ve fiziksel teması aşırı akıcı hale getirirsin yani artık oyunun ta kendisi olursun. Bu sayede oyunu aşar ve kendi oyununu inşa edersin.

Oyun Aşırı Bilinir Diye Endişelenme

Bazı erkekler gündüz oyunu aşırı bilinir veya açılış cümleleri çok bilinir diye endişeleniyor. Oyunda süper orjinal olman veya her zaman çok yaratıcı olman gerekmiyor. İnsan sosyalleşmesinin temelleri çokta değişmiyor yani olay birçok zaman enerji, rahatlık ve samimiyette bitiyor. 

Kadınları trolleyerek, absürt şeyler söyleyerek ve saçmalayarak bile tavlayabiliyorum çünkü temelde umurumda değil. Kadınları etkileme çabam yok yani ''aaa şu üç cümleyi kurayım hatun düşsün kafasında'' değilim. Benim olayım mizah, rahatlık ve samimi bir sohbet. Bu açıdan en klişe ve saçma cümleler bile iş yapabiliyor. Bu durumda oyun kadar oyunu oynayanda çok önemli. Fazla kasmayın ve çok düşünmeyin rahat olmaya odaklanın.

Oyun aşırı bilinir endişesi ise boş yani kadınlar çok fazla şeyi tolere edebilir yeter ki sen bunları sahiplenecek kadar özgüvenli ve sağlam duran adam ol. Kadınlar yeri geliyor kriminal adamı kabul ediyor senin 3-5 şeyini bilmesi bir şeyi değiştirmez. Birçok kadın benim sitemi, podcastlerimi ve bu konuda paylaştıklarımı gördü ama çoğu umursamadı bile. Yani kadınların her şeyi aşırı önemsediğini düşünmen anlamsız. Bunları direkt söylemende gerekmez ama inkar etmekte anlamsız. Bu açıdan oyun bilinse de bilinmese de bir şey değişmez. İnsanlar bu konuları o kadar da önemsemiyor herkes hayatının içinde olan bitenle meşgul.

İyi oyun ise nadirdir yani bugün oyunla ilgilenen ve VIP Grubumda olan adamlarda bile oyun pek olmuyor yani kadınların iyi oyun görme oranı %1'den az bu açıdan da bu oyunu spesifik bir şey yapıyor. Birçok vasat ve sıradan erkeğin ''kız tavlama çabası ve cümleleri'' o yüzden iş yapmıyor ve yapmayacak. Kadınları aptal yerine koymamanız lazım. Özgüvenli, rahat ve samimi olmadıkça oyunda gelişiminiz zor.
Tags:

Yorum Gönder

1Yorumlar

  1. Demode olmasının yanı sıra,biter mi diye sormak gerek,kadınlar son zamanlar cinayete,şiddete ve tecavüze maruz kalıyor,hız kesmiyor üstelik,artık kadınlarla tanışmak imkansız olacak galiba,2 gün önce kızın kankası bana tacizci muamelesiyaptı sette,neyseki imaj sağlamdı, enerjim yüksek rahattım,trolledim ettim, kimsede umursamadı,kızın knkalarıda sakinleştirdi kızı,bende tüydüm,bu oç inceller yuzünden olan bizede oldu

    YanıtlaSil
Yorum Gönder