İçsel Oyununu Güçlendirmenin 5 Yolu

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''içsel oyununuzu nasıl güçlendireceğinize dair 5 ipucu'' paylaşacağım.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

İçsel oyun, oyunun en önemli kısmıdır. Mutsuz, depresif, özgüvensiz, sinirli, kaygılı ve stresli bir şekilde kadınlarla ilişkilerde başarı yakalayamazsın. Binanın temeli çürükse onu ayakta tutmak mümkün değildir o yüzden iyi bir temel için içsel oyununu güçlendirmen gerekiyor. 



1. Sen Yeterlisin

Oyuna gelen her erkek yetersizlikleri ve eksikliklerine aşırı odaklanma eğilimindedir. Bu açıdan kendisini yetersiz-eksik hisseder. Bu açıdan bu eksiklik hissi onda çeşitli aşağılık kompleksleri ve onaylanma arzusu oluşturur. Kadınlar tarafından takdir görmek, onaylanmak, seçilmek ve övülmek isterler. Bu durum ise baştan sağlıksızdır ve başarısızlığa yol açar. 

Kendini yeterli hissetmek kompleks bir psikolojik ve mental dinamiktir çünkü mantıksal olarak yetersizliğine çok fazla sebep bulabilirsin. Boyum kısa, çirkinim, param yok, arabam yok, havalı değilim, penis boyum kısa, şimanın veya cılızım gibi şeylerle kendini yetersiz hissedersin. Bu açıdan asla tamamlanamayacağına ve kadınların seni hiçbir zaman beğenmeyeceğine dair bir negatif inanç beslersin.

Bu psikoloji ise tehlikelidir çünkü ikili ilişkilerin travma haline gelmesine ve sağlıksız durumlara yol açar. İlk öncelikle kadınların mükemmel erkek aramadığı ve çoğu kadının eski sevgilisinin senden iyi olmadığını kabul etmen gerekiyor. Sokakta gördüğün ve sevgilisi olan çoğu erkek senden çok üstün değil. Senin bilmediğin şeyleri biliyor veya senden önde de değiller. Sadece doğru yerde ve doğru zamanda bulundular bu sayede sevgili yapabildiler. Bu konuda girişimleri oldu ve belki de kız arkadaşlarıyla çokça zaman geçirdiler. Sen bunları yapmadıysan sorun yetersizliklerinde değil, sosyalleşme eksiğindedir.

Oyunda yetersizlik hissetmemelisin bunu kadınlar sana söylese bile gülüp geçecek, espriler yapacak halde olmalısın çünkü kadınlarla ilişkiler bir mental güç testidir. Kadınların seni sert sınamasına hazır olmalısın çünkü yetersizliklerini tetikleyen nedenleri sana karşı kullanacaklar eğer senden duygusal reaksiyon alamazlarsa sana karşı hissettikleri çekim artacak. Ancak kadın senin çerçeveni kırabiliyor ve seni yetersizlikere sokarak aşağıya itebiliyorsa o zaman aşağılık kompleksiyle birlikte yarım erkek hissetmeye başlayacaksın.

Genellikle aşağılık kompleksi olan erkekler kendilerinden daha kötü erkekleri görmezler ve sürekli daha uzun boylu, yakışıklı, kaslı, arabası olan, iyi yaşayan ve iyi konuşan erkeklere bakarak aşağıda hissederler. Bu duruma düşersen depresyona girer ve hayata küsersin. Sana faydası olmayan bu düşünme sistemi ve yetersizlik hissinden tamamen kurtulman gerekiyor.(alert-error)

2. Pozitif ve Mutlu Ol

Kadınlarla ilişkilerin seni mutlu edeceğini bekleme bu gerçekçi değil. Kadınların kendileri mutlu değil ve çok fazla sorunla uğraşıyorlar yani aslında kadınların ilişkide mutluluk beklemesi olağan bir feminen istektir ama bir erkeğin ilişkide mutluluk beklemesi ideal değildir. Bu açıdan toplumsal koşullanmanın yarattığı çarpık bakış açılarından kurtulman gerekiyor.

Karamsar, mutsuz, depresif ve negatif bir adam olmaktan kurtulmalısın. Bu bir zihin alışkanlığı ve doğal eğilimdir. İnsanlar negatif düşünmeye eğilimlidir çünkü bu insan doğasının hayatta kalma mekanizmalarıyla alakalı ancak günümüzde konforlu hayatlarımızda karamsar olmak için çok az sebebimiz var. 

Pozitif bir mentalite, mutluluk, keyifli olmak ve iyimser düşünmek gerekiyor. Sana fayda ve iyilik getiren bir bakış açısı edinmelisin. Beynini yeniden programlamalı ve kendi modunu yukarıya çekmelisin. Eğer içten içe mutsuzsan bu sorunu çözmeden kadınlarla ilişkilerde başarısız olacaksın çünkü kadın tavlamak zor bir sanattır. Seni mental yönden çok sınar ve sen bu sınamalardan kalırsın. Kadınlar reddettiğinde, ektiğinde, görmezden geldiğinde ve süreçler bir yere varmadığında bu durum seni iyice dibe çökertir. 

Çok düşünen, karamsar, mızmız, keyifsiz, sıkıcı, bunaltıcı, hiç konuşmayan ve huysuz bir adam olmamalısın. Bu tür adamların hepsi kadınlarla ilişkilerde başarısızlar çünkü gerçekten tahammül edilecek gibi olmuyorlar.

Onbinlerce erkekle iletişimdeyim uzun yıllardır ve bir tane çok mutlu keyfi yerinde adamın yardım istediğini görmedim çünkü kafası rahat adam kesinlikle kız tavlıyor. Ancak nerede mutsuz ve depresif adam var yalnız kalıyor çünkü kadınları kaçıran bir içsel huzursuzlukları var. Bunu çözmeden başarı gelmeyecektir.

Pozitif ve mutlu olmak bakış açısı, yaşam tarzı ve tercihtir. Spor yapman, gezmen, kendine değer katman, sosyalleşmen, müzik dinlemen ve çeşitli şeyler yapman seni mutlu edecektir. Bir erkek hareket halinde oldukça mutlu olur eğer durağansan depresif olursun. Hayatta reaktif değil proaktif olacaksın ki mutluluk seni takip etsin.(alert-success)



3. Kendine İnan

Özgüven dediğimiz şey tamamen kendine inanmaktan geçer. Bu inanç temelde irrasyoneldir ve mantıksal zemini yoktur. Özgüvene temel araman gerekmez özgüveni kabul eder ve geçersin. Çoğu erkeğin temel içsel oyun hatası özgüven için nedenler aramasıdır. Burada özgüven bir sebeptir, sonuç değildir. Özgüven bir yakıt gibidir yani o yakıtı kendine koyman ve kendi içinde üretmen gerekiyor. Yoksa özgüveni görünüşüne, başarılarına ve sahip olduğun şeylere dayandırırsan bu sağlam olmaz. Özgüven içsel irrasyonel inançlardan gelmelidir.

Özgüvenin en temel tetikleyicisi; ''Neden olmasın?'' sorusunu kendine sorarak aksiyon almaktır. Başkaları yapıyorsa bende yaparım ve bunda bir şey yok hallederim gibi olumlu ateşleyici düşünceler seni hem ileri taşır hem başarıya götürür hem de özgüvenini daha da sağlamlaştıracak sebepler oluşturmanı sağlar. Hayatta tecrüben arttıkça ayakların yere daha sağlam bastıkça kendine olan inançlarında güçlenmeye-sağlamlaşmaya başlayacaktır.

4. Limitli İnançlarından Kurtul

Limitli inançlar oyunu sabote eden ve başarı şansını düşüren kısıtlamalardır. Bunlar toplum, yaşam deneyimin, düşünme şeklin ve pek çok şeyden etkilenir. Bu durum temelde ''öğrenilmiş çaresizlikle'' benzerdir. Güzel bir kadının sana asla bakmayacağına dair bir limitli inanca sahip olursun ve bunu öylesine içselleştirirsin ki güzel kadınlardan daha çok kendin kendini reddedersin. Hak etmediğini ve başaramayacağına derinden inanırsın. Bu durum bilinçaltını son derece olumsuz şekilde etkiler.

Limitli inançlar sadece bilinçüstü düşüncelerle değil bilinçaltı temizliğiyle gider. Kendine veya başkalarına ''güzel kadınlar beni seviyor'' demen bunu tamamen içselleştirdiğin anlamına gelmez. Limitli inançlardan kurtulmak için çeşitli olumlamalar yapmak kadar aksiyonla düzeltmekte gerekir. Güzel kadınlarla tanışmak, konuşmak ve flört etmek bu durumu düzeltmeyi sağlar. Kadınların reaksiyonlarına göre düzeltirsin ama öncesinde kendine irrasyonel şekilde güvenmen gerekir.

Oyunda sıkça karşılaşılan bir durum ise bir şeylere ne kadar inanarak ve içselleştirerek hareket ettiğindir. Eğer sen özgüvensiz, limitli inançlara takılı ve çekingen şekilde aksiyon alırsan bu işe yaramaz. Bu oyunun işe yaramamasından ziyade senin çekingenliğinle alakalıdır. Temelde sen negatif inançlarını ispatlamaya, pozitif inançları ispatlamaktan daha eğilimlisindir. ''Bak bu kadında reddedecek şimdi gör'' diyerek hareket etmek temelde reddedilme tespitini ispatlamak içindir. Bu durumda negatif bir enerji yayarak bir çeşit çaresizliğe düşersin. Oysa aksiyon alırken ''kadınlar beni seviyor, güzel olanlar daha çok'' düşüncesi seni inanılmaz rahatlatıyor, çok mutlu ve keyifli yapıyorsa bu defa kadınların tepkileri çok daha iyi hale gelecek. Sosyal moda girecek ve momentum kazanacaksın. Bu durumda pozitif inançlarını ispatlamış olacaksın. 


5. Sonuca Değil Sürece Odaklan

Oyuna sonuç için gelmek olağan bir durumdur ve bir amacın vardır. Sonuç istemek ve sonucu hemen elde etmeyi arzulamakta doğal bir durumdur ancak insan ilişkileri çok karmaşık olabilir. Temelde çok basittir yani yapabilene çok basit gelir ama yapamayana dünyanın en zor işlerinden birisi olarak gelebilir. Temelde ehliyet sınavında heyecandan kalanları düşünün yani heyecanları basit bir şeyi yapmalarını engelleyecek kadar çok stres yaratıyor. Bu kişiler neden başarısız oluyor? Çünkü ehliyetten kalmanın yaratacağı rezilliği düşünüyorlar. Babası fırça atacak daha fazla para gidecek ve nasıl beceremedin diye, arkadaşları dalga geçecek ve herkese rezil olacağım korkusu aslında sonuç odaklılık süreci mahvediyor. Oyunda da tam olarak böyle bir durum var.

Oyuna yeni gelen altyapısı zayıf ama daha kötüsü psikolojik olarak kötü durumdaki erkekler çok fazla sonuca muhtaçlar. Bu muhtaçlık aslında onaylanma, beğenilme, seçilme, ego tatmini, kendini ispatlama ve daha fazlasından kaynaklanıyor. Bir kadının seks için onu seçmesine çok ama çok ihtiyaç duyuyor. Büyük beklentilerle gelen erkek içsel zayıflıktan dolayı sürecin karmaşıklığında kayboluyor. Hemen sonuç almak istiyor ve bu defa sürekli reddedilme, görmezden gelinme, terslenme, aşağılanma, test edilme, yok sayılma, başkasına tercih edilme ve daha fazlasını yaşıyor. Sonuç odaklılık ayrıca hata yapma korkusuna yol açıp daha çok hata yaptırıyor. Bu kızla yatmalıyım baskısı iyi değildir özellikle oyunda çok mesai yapan erkeklerde bu sonuç baskısı iyice artıyor. İçsel oyunları daha kötüye gidiyor ve patlıyorlar. 

Oysa kafan rahat, mutlu, keyifli, ana odaklı, kadını tanımaya ve keyif almaya bakan, arkaya yaslanıp dinlenecek rahatlıkta bir adamsan kadınlarla sevişmek basit iş. Çok efor harcamana bile gerek olmuyor süreç doğal olarak akıyor çünkü süreçten keyif alıyorsun. Süreçten keyif alamıyorsan yani içten içe mutsuz, sabırsız ve sinirliysen bu defa ters tepecektir. Birçok erkek kadınlara karşı öfkeli ve temelde kadınların kendisine seks borcu olduğu gibi hatalı inanışlara sahip. Oysa kadın sana bir şey borçlu değil ve bu bir takasta değil. Her zaman bir karşılık beklememelisin, oyun aldığından çok verdiğin bir şeydir yani boşa giden bir sürü zaman, kaynak ve enerji olacaktır. Her birine karşılık beklenmez bu olasılık işidir. Sen süreçten keyif aldıkça kadınlarla aran her zaman daha iyiye gidecektir. Ancak sonuç alma baskısıyla strese gidersen o zaman saçmalamaya başlar tüm kadınları kaçırırsın. Ne kadar kıza dm attığın, sokakta kaç set açtığın ve kaç tane ortamla gece kulübüne gittiğin önemsizdir. Aşırı sonuç odaklı olmak, yüksek beklenti ve kötü performans sana sonuç getirmez. Oyunda cool olmayi bileceksin ki sonuçlar eforsuz gelsin ama sonuca çok muhtaçsan o zaman sonuç gelmez boşa zaman harcarsın.

Ne zaman ki sonuç yerine sürece odaklanır ve oyundan keyif almaya bakarsın işte o zaman farklı bir dünyaya geçersin.(alert-success)

Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)