Sevgiliyle Konuşulacak Konular

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''sevgiliyle konuşulacak konulardan'' bahsedeceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Bazı erkekler sevgiliyle ne konuşulacağını bilemiyor veya konuşacak konu bulamıyor. Bu tür sorunlar yaşayan erkeklere bu makale çözüm olacaktır. Sevgiliyle konuşulacak konular geniş ve daha rahattır çünkü sevgililikle flört süreci birbirine pek benzemez. Flört sürecinde daha titiz olmak gerekirken bir ilişkide daha rahat olabilirsiniz. Daha 2 gün önce konuşmaya başladığınız kadınla konuşmakla 3 aydır ilişkiniz olan bir kadınla konuşmak farklıdır. Bu durumu göz önünde bulundurun yani sevgiliyle hemen her şey konuşulabilir ama yine de sizi dezavantajlı-zayıf gösteren konulardan uzak durunuz.

sevgiliyle ne konuşulur


1. Çocukluk Anıları

Sevgilinle çocukluk anılarını konuşabilirsin. Çocukken ne kadar yaramaz olduğundan bahsedebilir ve o ana dair sana anlatılan hikayeleri sevgiline aktarabilirsin. Ayrıca bebeklik-çocukluk fotoğraflarını göstererek güzel bir bağ kurabilirsin. Aynı şekilde sevgilinin çocukluğu ve o zamana dair varsa fotoğraflarını görmek isteyebilirsin. Bu iki kişinin birbirine özel anlarını açmasını sağladığı için güzel ve samimi bir konudur.

2. Gelecek Planları

Sevgiline gelecek planlarını anlatabilir ve onun gelecekle ilgili planlarını dinleyebilirsin. Geleceğinde neler yapmak istediğini, nerede ve nasıl yaşamak istediğini hatta nasıl bir evlilikle çocuk istediğine kadar çeşitli detayları samimiyetinize göre anlatabilirsin. Onun gelecek planlarına bakabilir ve ilişkiniz için ortak gelecek planları bile yapabilirsiniz. 

3. Seyahat ve Tatiller

Gittiğin ve beğendiğin yerleri, yurt içi ve dışı gezilerini, doğal güzellikleri veya mimari şahane eserleri anlatabilirsin. Farklı şehirlerdeki mutfaklardan, yaşam tarzından veya ortamlardan bahsedebilirsin. Seyahatler ve tatiller üzerine konuşmak son derece keyiflidir aranızda ortak bağ oluşmasını sağlar. Beraber seyahat ve tatil planları da yapmanızı sağlar böylece daha yakın bir ilişkiniz oluşmaya başlar.
sevgiliyle tatil üzerine konuşmak


4. Hobiler

En sevdiğin hobilerden konuşabilir ve sevgilinin hobilerini sorabilirsin. Onun en çok ne yapmaktan hoşlandığını ve senin hobilerin üzerine derin bir sohbet edebilirsiniz. Her insanın farklı hobisi, tutkusu ve ilgi alanı oluyor. Ortak bir hobinizin olması sizi daha da bağlar. Mesela ikinizinde fotoğrafçılık tutkusu varsa beraber fotoğraf çekmeye gidebilirsiniz veya ikinizde yüzmeyi seviyorsanız birlikte deniz kenarında iyi bir koyda yüzebilirsiniz. Yaşam tarzlarınız ve hobileriniz ne kadar yakınsa o kadar çok şeyi birlikte yapabilirsiniz.


5. Kitaplar

Son dönemde okuduğunuz ve çok beğendiğiniz kitaplardan konuşabilirsiniz. Sizi en çok etkileyen romanlardan konuşup birbirinize kitap tavsiyesinde bulunabilirsiniz. Bu genel kültür ve ilişkinin kalitesi açısından önemlidir. Birbirinize ödünç kitaplar vermeniz ve ikinizinde okuduğu kitaplardan sohbet etmek saatlerce konuşmanızı sağlar. Ortak olarak ne kadar paylaşacağınız şey varsa o kadar iyidir.

6. Filmler ve Diziler

İzlediğiniz en iyi filmler üzerine saatlerce konuşabilirsiniz. Birbirinizin film zevkini öğrenebilirsiniz ve izlemediğiniz şeyleri ortak izlemeye karar verebilirsiniz. Film kültürü çok önemlidir ve önemli filmleri bilmeniz ilişki açısından önemlidir. Birlikte IMDB Top 250'den filmler seçip izleyebilirsiniz. Özellikle izlenmesi gerekilen kült filmleri izlemeniz gerekiyor.
sevgiliyle film izlemek


Diziler ise konuşmak için daha önemlidir. Beraber dizi izleyebilir ve izlediğiniz diziler üzerine konuşabilirsiniz. Diziler daha belirgin olduğu için üzerine konuşmak ve sohbet etmek çok daha kolaydır. En beğendiği ve izlediği dizilerden sohbeti çok rahatça saatlerce ilerletebilirsiniz.

7. Müzik Zevki

Müzikler sevgilinle rahatça konuşabileceğin en önemli konulardan birisidir. Birbirinize şarkılar önerebilir, playlistleri paylaşabilirsiniz. Çeşitli şarkılar üzerine konuşmak ve birlikte şarkılar dinlemek çok önemlidir. Müzik zevkiniz uyuştukça bunu konserele giderek taçlandırırsınız. Ortak müzik zevki zor bulunuyor ama denk gelirse çok keyifli oluyor. Müzik zevkiniz farklı olsa bile yeni müziklere şans vermekten çekinmeyin önyargılı olmayın.

8. Yemekler

Yemekler üzerine konuşmak bile iştah açar. En sevdiğiniz yemekten girer iyi yaptığınız yemekten çıkarsınız. Sevgilinizin sevdiği yemekleri sorar, neyi iyi yapıyor yapamıyor öğrenirsiniz. Yemek zevki önemlidir çünkü damak tadı uyuşması ilişkiye güzel oturuyor. Bu açıdan yemekler üzerine konuşmak iyidir acıkana kadar konuşursunuz. Yaptığınız yemeklerin fotoğraflarını gösterebilir ve birlikte yemek yapabilirsiniz.
çift birlikte yemek yapıyor


9. Hayaller

Hayaller üzerine konuşabilirsiniz. En büyük hayalin nedir? Çocukken en büyük hayalin neydi ve şimdilerde hayalin var mı? Bunlar üzerine konuşabilirsin kendi hayallerini anlatır ve sonra sevgilininkileri dinlersin. Bu sayede ikinizde birbirinize yatırım yapmış olursunuz.

10. Aile

Aile önemlidir ve birbirinizin ailesi üzerine konuşmanız gerekiyor. Babası ne iş yapar? Annesi çalışıyor mu? Kaç yaşındalar isimleri ne? Kaç kardeşler falan bunları bilmeniz gerekiyor. Genelde flört sürecinde öğreniyorsunuz ama detayları bu aşamada öğrenip konuşabilirsiniz. Bu noktada ailenizle ilgili anlatmak istemediğiniz sorunlar varsa anlatmayın. Sevgiliniz bu konudan konuşmak istemiyorsa konuyu kapatın herkesin hayatında farklı eksiklik ve travmalar olabilir bunları anlamak gerekiyor.

11. İş ve Kariyer

Hangi işte çalışıyorsun ve neden seçtin? Bu süreç nasıl gelişti sevgiline anlatıp onunda iş ve kariyeriyle ilgili konuları konuşabilirsin. Bunlar sıkıcı olmasına rağmen bir insanı tanımak için önemlidir çünkü iş-kariyerimiz bizi anlatan pek çok öğe içerir çünkü zamanımızın çoğunu işimiz almaktadır.

12. Gündelik Hayat

Gündelik hayatta başınıza gelen olaylar, trajikomik durumlar ve diğer şeyleri anlatabilirsiniz. Günlük sıkıntı ve keyiflerin paylaşılması sevgililikteki sohbette önemli yer tutar. Sadece çok fazla problem ve sorun anlatmayın.

13. Kültürel Etkinlikler

Kültürel etkinlikler üzerine konuşabilirsiniz. Tiyatro, müzikal veya sinemadaki kültürel etkinliklere birlikte gitme planları yapabilirsiniz. Büyük şehirlerde çeşitli etkinlikler oluyor onları kaçırmamaya ve ona göre plan yapmaya bakın.

14. Spor

Spor geçmişiniz, sporun hayatınızdaki yeri ve amaçlarınız üzerine sevgilinizle konuşabilirsiniz. Sporun çok çeşiti olduğu için bu alan baya geniş yani olay sadece fitness yapmakla alakalı değil. Spor geçmişiniz veya planlarınız varsa bunun üzerine keyifli sohbet edebilirsiniz.
sevgiliyle spor üzerine konuşmak


15. Sanat

Sanat üzerine eserler ve sanat tarihi üzerine bilginiz varsa daha entelektüel konuları konuşabilirsiniz. İkinizinde eğitim seviyesi ve sosyo-kültürel düzeyi yüksekse bu konular gayet keyifli şekilde ilişkide konuşulabilir.

16. Rüyalar

Son gördüğünüz rüyalar ve rüyaların mealleri üzerine sohbet edebilirsiniz. En kötü rüyalardan en iyi rüyalara kadar çeşitli şeyleri konuşabilirsiniz. Rüyalar ilginç bir konu olduğundan sevgilinizin dikkatini kolayca çeker ve konuşacak konu sorununuz kalmaz.

17. Evcil Hayvanlar

Kediniz veya köpeğiniz varsa onlardan konu açabilirsiniz. Fotoğraf veya videolarını atabilir, sevgilinizin evcil hayvanları üzerine konuşabilirsiniz. Evcil hayvanınızın karakterini, ismini ve huylarını anlatarak sohbete eğlence katabilirsiniz. 
evcil hayvanlar üzerine konuşmak


18. Teknoloji

Telefon, laptop, tablet veya kulaklık gibi teknolojik aletler üzerine konuşabilirsiniz. Ayrıca yeni teknolojiler ve diğer şeyler üzerine sohbet edebilirsiniz. Bu konularda bilgi paylaşarak sohbete değer katarsınız.

19. Giyim 

Stil, moda veya giyim üzerine konuşabilirsiniz. Sevgilinizden giyim üzerine fikir alabilir veya yorum yapabilirsiniz. Ona veya size yakışan şeylerden konuşabilirsiniz. Bir erkeğin aşırı modaya düşkünlüğü iyi değildir o yüzden giyimi daha yüzeysel düzeyde konuşmanızı tavsiye ederim.

20. Trajikomik Olaylar

Hayatınızda olan trajikomik olay ve anıları anlatarak sohbeti eğlenceli-ilginç kılabilirsiniz. Anlatacak ne kadar çok hikayeniz varsa sevgiliniz bunları dinlemeye o kadar istekli olacaktır. Bu açıdan hayatınızı gözden geçirerek ilginç noktaları bulmaya odaklanmalısınız.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)