Daygame Nedir ve Nasıl Yapılır?

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
17

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü okuyucuları bu makalemde sizlere ''Daygame yani gündüz oyunu nedir ve nasıl yapılır?'' konusunu anlatacağım.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

1. Daygame Nedir?

Daygame yani gündüz oyunu bir erkeğin hiç tanımadığı ve ortak bağlantısı bulunmadığı kadınlarla gündüz vakti sokak, kafe ve alışveriş merkezi gibi yerlerde tanışmasıdır. 

Daygame güneş batmadan olan yaklaşımları kapsar ve gece sokak yaklaşımlarına ise ''gutter game'' denilmektedir.

gündüz oyunu nedir


2. Daygame Ne Zaman Ortaya Çıktı?

Oyunun ilk versiyonları genellikle gece kulübünde night game ağırlıklı şekilde ilerliyordu. Daygame, oyunun ilk dönemlerinde pek popüler değildi ve genellikle tercih edilmiyordu ancak en baştan itibaren çeşitli şekillerde daygame yapanlar vardı.


İlk daygame yapanlar arasında Paul Janka ön plana çıkıyor. Erken dönemde New York'ta sokak ve kafe yaklaşımlarıyla ciddi başarı yakalamış o dönemin Dr. Phill Showuna çıkmıştı. Daha sonraları daygame 2010'lu yıllardan itibaren oyundaki dolaylı yaklaşımın direkt yaklaşıma dönüşmesiyle popüler hale geldi. Krauser ve Tom Torero gibi PUA'larla birlikte 2015-2016'lı yıllarda peak noktasına erişip 2020 yılında covid-19 pandemi salgınıyla popülerliğini yitirdi.

3. Daygame v1.0 - 2.0 ve 3.0 Nedir?

Daygame'in çeşitli gelişim evreleri vardır ve bunlar temelde 3 farklı modelde işlenmiştir. Bu daygame'e ciddi mesai harcayan ve bu sanatı tutkuyla icra edenler tarafından geliştirilmiştir.
gündüz oyunu nasıl yapılır


Daygame v1.0

Daygame v1.0 denilen şey temelde dolaylı yaklaşımları içerir. Gündüz vakti hiçbir bahane bulmadan kızlarla konuşmakta zorlanan çeşitli PUA'lar dolaylı açılışları tercih etmişlerdir. Bu açıdan genellikle adres sormak, fikir açılışları ve çeşitli hazır kalıp sorularla sohbet başlanmak amaçlanmıştır.

Bu oyunda genel açılışlar;
-En yakın Starbucks nerede?
-Afedersiniz bir konuda acilen fikrinizi almam lazım. Kız kardeşime hediye alacağımda ne almalıyım?
-Sence erkekler mi daha çok yalan söyler kadınlar mı?

Daygame'in bu ilk sürümünde açılışlar bu şekilde dolaylı olarak başlıyordu ve buradan sohbeti çevirmeye odaklanıyorlardı. O dönem telefon numarası, mail adresi almaya veya facebook almaya bakıyorlardı.

Daygame v2.0

Daygame'in ilk sürümünde çeşitli sorunlar vardı bu açıdan PUA'lar tarafından geliştirilmeye başlandı. Bu defa dolaylı açılışlar yerini direkt açılışlara bırakmaya başladı. Oyundaki önemli paradigma değişimi bu yönde olmuştu artık daha basit şekilde direkt yaklaşımlar yapılıyordu.

Dolaylı yaklaşımın kısıtlamalarından kurtulmak için daha çok kadına ilgi gösteren açılışlar tercih ediliyordu. Bu durumda ilgiyi göstermek ve neden tanışmaya geldiğini ifade etmek için direkt-dürüst açılışlar kullanılmaya başlandı. Bu durum PUA'ları çeşitli konularda rahatlattı çünkü çok yapay ve alakasız açılışlar kullanmak zorunda kalıyorlardı bu durum ise garip hissettiriyordu. Her kadına en yakın starbucksı sormanın çokta bir anlamı yoktu.

Daygame v2.0'da genel açılışlar hala çok kullanılan direkt açılışlardır;
-Afedersin seni geçerken gördüm hoş birisin merhaba demek istedim.
-Merhaba, ben x seni geçerken gördüm gelip tanışmak istedim.

Genel açılışları bazı PUA'lar daha riskli hale de getirmiş ''ultra-direkt açılışlar'' kullanmayı deneyenlerde olmuştur genellikle fazla cinsel iltifat ve ilgi gösteren bu açılışlar pek tercih edilmese de kullanılmıştır;
-Merhaba, çok seksisin seni geçerken fark ettim gelip merhaba demek istedim ben x.

Daygame v2.0 direkt açılışlara ve daha çok sevgili olmaya oynayan bir süreç içeriyordu. Nightgame yani gece oyunundan farklı olarak gündüz tanışılan kızların daha çok ''sevgili olmaya uygun ve düzgün kızlar'' olduğu fikri yaygındı. Bu açıdan genel olarak daygamerlar oyunu sevgili modunda oynuyordu. Bu ise daha çok buluşmaya ve daha çok zamana yayılmayla alakalıydı çünkü gece kulübündeki ucuz kızlar gibi olmadıkları paradigması oyunda baskındı.
gündüz oyunu felsefem


Daygame v3.0

Daygame'in son sürümü diyebileceğimiz ve olgunlaşma dönemi versiyonu budur. Daygame v2.0'dan farkı temel olarak birçok paradigma değişiminin yaşanmış olmasıdır. Bu paradigma değişimleri kolay bir şekilde olmadı bir sürü PUA bunları anlayana kadar binlerce saat emek harcadılar.

Genel değişimlerden ilki artık sevgili modunda değil lover erkek modunda kız tavlamaya başlamalarıydı. Bu açıdan sokaktaki kızların çokta düzgün ve uzun ilişki kızı olduğu düşüncesinden ziyade hızlı ilişkiler yaşanabileceği gerçeğinin fark edilmiş olmasıydı. Same Day Lay (SDL) denilen aynı gün tanışmadan sekse gitme durumları yaşanıyordu. Bu tür referans tecrübeleri PUA'lara ''limitli inançların'' ne kadar limitli olduğunu gösterdi.

Bir diğer değişim ise açılışlarda ''aşırı sözel kullanımın'' anlamsız olduğuydu. Öğrenilen ve geliştirilen şey şuydu artık sözel olarak çok direkt olmasan bile beden dilinle birlikte alt iletişimde o ilgiyi göstermen yetiyordu. Kadınların hislerinin kuvvetli olmasından dolayı illa zorlama ilgi göstermeye gerek kalmıyordu.

Önemli bir diğer gelişim ise centilmen modundan daha piç-eğlenceli imaj moduna geçilmesiydi yani bir jaggler etkisi oluşması gerekiyordu. Bu piçliğin daygame'de v2.0'a göre çok daha iyi çalıştığı görüldü çünkü hala efendi erkek modunda olan çocukların sözel olarak direkt hatta ultra direkt açılış yapması pekte işe yaramıyordu. O vibe ve izlenim çok daha önemliydi.

4. Daygame Nasıl Yapılır?

Daygame yapmak temelde çok karmaşık değildir. Daygame çok sadedir ancak zordur özellikle amatörlerdeki ciddi yaklaşma korkusu bunu yapmayı çok zorlayıcı hale getirir. Doğal olarak kadınlarla başarılı erkekler bile hiç tanımadığı kadına direkt yaklaşma konusunda çekingenlik gösterebiliyorlar. Daygame yaklaşımları temelde toplumsal ve sosyal normları ihlal ettiği için başlaması zor ve gelişmesi belirli mesai isteyen bir oyun türüdür. Bu açıdan da çok popüler değildir sadece erkeklerin %0,1'den azı tarafından yapılıyor.

Daygame temel olarak 5 aşamadan oluşuyor; açılış-çekicilik oluşturma-kanca noktası-yatırım-kapanış.

gündüz oyunu saha videosu



Daygame bir kadının numarasını aldığında biter artık gerisi daygame değil text game veya seduction game'ine kalır.

Açılış

Daygame'de açılış en çok konuşulan şey diyebiliriz her erkek hiç tanımadığı bir kadını durdurup sohbet etmeyi hayal edebilir ancak daygamerlar bunu gayet sıradan şekilde yapabilirler. 

Açılış temel olarak 3 aşamadan oluşuyor; vibe, durduruma ve açılış cümlesi.

Vibe genel olarak yaklaşıma giderken yüzünde piç bir gülümseme ve yüksek enerjide gitmekle alakalıdır. Gerginlik ve korkuyla set açmamalısın bu kadınında tedirgin olmasına yol açar.

Durdurmak yolda giden kadını beden diliyle durdurmak demektir. Durdurmanın çeşitli versiyonları vardır ancak en etkilisi ''sol taraftan mesafe bırakarak kadını yandan durdurmaktır''. Diğer şekiller yine sağdan durdurmak, arkadan hafif dokunuşla durdurmak veya kadının önüne atlamak gibi çeşitli versiyonları içeriyor.

Açılış cümlesi ise dolaylı veya direkt olarak değişir. Amatörseniz dolaylı açılış yaparak bir çeşit medeni cesaret kazanmanız iyi olur. 20 tane dolaylı açılış yaptıysanız iltifatla direkt açılış yapabilirsiniz; ''Afedersin seni geçerken fark ettim çok hoş tarzın var gelip merhaba demek istedim, ben x'' ile hemen her seti açabilirsiniz.

Açılış daygame'de önemlidir ama aşırı önemli değildir. Belirli süre ilgilenen herkes açılış yapabilir hatta ''açılış robotu olma hatasına'' bile düşebilir. Bu açıdan kalıplaşmış açılışları kullanmanız gerekmez kendinize özgü stil yaratabilirsiniz. İster doğaçlama ister troll ister farklı açılışlar deneyebilirsiniz. Devam oyununuz iyi oldukça açılış önemsiz olacaktır.

Çekicilik Oluşturmak

Daygame'de çekicilik temel olarak belirsizdir ve genelde diğer oyun türlerindeki avantajları kullanmak zor olabilir. Mesela instagram profilinde gezdiğin yerler vardır instagramdan takipleştiğin hatuna DHV şov yapabilirsin ama bunlar daygame'de yanında olmaz ancak instagram kapanışı yaptığında görülebilir. Gece oyunu gibi setleri mixleme şansın olmaz sosyal kanıt ve ön seçilim yaratamazsın. Sosyal ortam oyunundaki o sıcak yaklaşım yoktur yani daygame'de çekicilik oluşturmak belirli şeylere kalır.

Daygame'de çekicilik içsel oyununuzun sağlamlığı ve altyapınızın gücüne bağlıdır. İçsel oyun sağlamsa irrasyonel özgüvene sahipsen çekicilik oluşturmak çok daha basit hale gelir.

Daygame'de çekicilik oluşturmak için;
  • Lazer göz teması kurmanız gerekiyor gözlerinizi kaçırmayın.
  • Beden dilinizin sağlam olması gerekiyor eğik veya kambur durmayın. Dimdik ve sağlam durmalısınız ama kasıntı da değil rahat olmanız gerekiyor.
  • Yüzünüzde hafif bir tebessüm ve piç bir gülüş olmalı.
  • Şık ve güzel giyinmelisiniz.
  • Güzel kokmalısınız.
  • Hijyen önemli dişlerin beyazlığı, tırnakların temiz olması ve ayakkabıların bakımlı olması gibi şeyler ilk izlenimde önemlidir.
  • Fit olmak önemli çok sıska veya kilolu olmak dezavantaj yaratarak oyun kurmanızı zorlaştırır.
  • Ses tonu çok önemli güçlü ve net bir ses tonuyla konuşmalısınız. Daygame'de ses tonunun önemi çok büyük maskülen bir izlenimi kolayca kontrol etmenizi sağlıyor.
  • Maskülen davranışlar önemli erkeksi olmanız çekiciliği kolayca kurmanızı sağlar.
Daygame'de ayrıca çekicilik tekniklerini de iyi kullanmalısınız; sataşmalar, meydan okumalar, ima etmek, hikaye anlatımı, DHV gösterimi ve şerefsiz edebiyatı gibi şeyleri kullanmaya bakın.

Kanca Noktası

Kanca noktası kadının erkeğe ilgi duyması ve sohbete katılmaya başlamasıdır. Kadının kancaya geldiğini ve artık erkekle ilgili sorular sorup yorum yaptığını gösterir. Genellikle açılış ve çekicilik oluşturmada erkek çok efor sarf ederken erkek artık biraz geriye yaslanabilir.

İki farklı kanca noktası vardır; sosyal ve cinsel kanca noktaları.

Sosyal kanca noktası kadının daha çok sosyal nezaket ve sohbetin akışıyla ilgilenmesidir. Daygame setlerinde çoğunlukla sosyal kanca noktasına ulaşılır.

Cinsel kanca noktası ise kadınla aranda o cinsel çekimi çok güçlü hissetmen ve sohbetin bir anda çok fazla cinsel enerjiyle yüklenmesine yol açar. Bu noktada kadının gözlerine baktığında o cinsel çekimi hissedersin ve kendinde erekte olma gibi durumları görürsün. Bazı setlerde özellikle erkekte avcı içgüdüleri aktifken ve kadında ovülasyon dönemindeyken yani azgınken bu görülür. Aynı gün sekse giden setlerde bu durum daha sık gözleniyor.

Yatırım

Kanca noktasından sonra kadını konuşturmak, kişisel bilgi paylaşımı, çeşitli durumlar üzerine yorum, birbirini tanımak ve diğer şeyler üzerine sohbet edilir. Kadının ne bölüm okuduğu, ne iş yaptığı, nereli olduğu, nelerle ilgilendiği ve sana dair şeyler bu noktada karşılıklı şekilde konuşulur. Kadınla artık tanışmışsınızdır ve samimiyet kuruyorsunuzdur. Birbirinize sohbet olarak yatırım yaparsınız bu aşamada kadını daha çok konuşturmak iyidir çünkü daha çok efor harcayan daha çok yatırım yapar ve bağlanır. O yüzden yatırım aşamasında aşırı konuşmaktan kaçının.

Kapanış

Daygame'de kapanış genel olarak numara almakla biter ancak 4 farklı kapanış mevcuttur. Bunlar; numara-instagram gibi iletişim kapanışı, öpüşme kapanışı, anlık buluşma kapanışı ve aynı gün seks kapanışı vardır.

Numara ve instagram kapanışı klasiktir çoğu başarılı sette bir iletişim bilgisi alırsınız.

Öpüşme kapanışı birkaç dakika önce tanıştığınız kadınla öpüşmeye başlamanızdır. Bu avcı içgüdülerinin aktifliği, cinsel kanca notkası ve kadının istekli olmasıyla alakalıdır. Nadirde olsa yaşanır ancak çok erken öpüşmek birçok zaman o kadınla buluşmanızı gelecekte zorlaştırabilir.

Anlık buluşma kapanışı ise yeni tanıştığın kadınla çay, kahve veya bira içmeye gitmektir. Buluşmayı o an yapmak demektir anlık buluşma gerçekleşmiştir.
anlık buluşma nedir


Aynı gün seks kapanışı ise kadını sokaktan alıp bir kafeye oradan bir bara oradan eve geçmek demektir. Bazen direkt sokaktan eve de geçebilirsiniz ya da iki mekan yerine tek mekandan eve geçilebilir. Aynı gün seks kapanışı en nadir kapanıştır ancak oyunda iyi aksiyon alan her PUA belirli oranlarda kendi potansiyeline göre same day lay yaşar.

5. Daygame Küçük Şehirde Yapılır Mı?

Daygame'in küçük şehirde yapılmasını önermem özellikle amatör olanlar için çeşitli riskler mevcuttur. Küçük şehirde adının çıkması, etiket olman, yanlış kadına yaklaşarak diğer erkeklerle problemler yaşaman gibi durumlar vardır. Ayrıca küçük şehirlerde toplumsal ve sosyal tabular çok daha güçlüdür. Kadınla erkek arasındaki o sosyal ayrım ve görünmez duvar baskındır. Bunu delmek çeşitli dezavantajlara yol açabilir o yüzden küçük şehirde amatörlere daygame önermiyorum.

Orta düzey veya ileri seviye olanlar çok az miktarda set açarak ve bunları zamana yayarak başarı elde edebilir. Küçük şehirde marketteki kasiyer kızı, kafedeki garson kızı, giyim mağazasında çalışan kızı tavlamayı becerirler. Sokakta direkt yaklaşımdan ziyade daha dolaylı kafe yaklaşımları gibi şeyler iş yapar veya agresif olmayan sokak yaklaşımları zamana yayılarak yapılabilir. Bu açıdan dikkatli olunmalı ve sosyal durumların farkında olmak gerekiyor. 

Küçük şehirde yaşıyorsan daygame'den daha çok sosyal ortam oyunu veya online oyuna odaklanmanı tavsiye ederim.

6. Bir Türlü Daygame Yapamıyorum Neden?

Daygame yapmak son derece zorlu bir iştir yani basit ama zor bir işi yapmaya çalışıyorsun. Kendinle alakalı içsel oyun eksikliği, kusurlarını kafaya takman, asosyallik, tecrübe eksikliği, cesaret eksikliği, özgüven yetersizlikleri gibi şeyleri üst üste sıraladığımızda aşman gereken pek çok engelin olduğunu görüyoruz.

Daygame oyunun en zor türüdür yani herkes instagramdan bir kıza mesaj atabilir, her erkek gece kulübünde içip sarhoşluğun verdiği cesaretle bir kızla konuşmaya çalışabilir, her erkek sosyal ortamdaki kıza biraz yavşayabilir ama hiç tanımadığın bir kızla hiçbir bağlantı ve bahane olmadan tanışmak zorlayıcıdır. Ciddi cesaret ve özgüven gerektirir.
gündüz oyunu nedir


Daygame'e başlarken ki düzey önemlidir yani hiç sevgilisi olmamış, asosyal ve fazla kilosu olan bir durumdan başlamakla birkaç sevgilisi olmuş ve gayet iyi durumda olan ancak kadınlara erişimde sıkıntı yaşayan erkeğin başlama serüvenleri çok farklıdır. Hayat gibi daygame'e başlangıçta eşit değildir. O yüzden herkesin açılış korkusunu yenme süreçleri farklıdır ve bu çok zorlayıcı olabilir buna katlanamayanlar genelde pes etme eğiliminde oluyorlar. Birçok daygame öğrenen kişi erken süreçte bu yüzden bırakıyor.

7. Daygame'den Bir Türlü Sonuç Alamıyorum Neden?

Daygame'den sonuç almak kolay bir iş değildir ciddi mesai ve çeşitli şeyleri iyi anlayarak uygulamak gerekiyor. Bu zor bir iş ve kişisine göre çok daha zor veya kolay olabilir. Sorunun direkt daygame'de mi yoksa senin çekicilik düzeyinde mi olduğunu anlamak gerekiyor. Özellikle çok fazla kusurun varsa ve bunları törpülememişsen bu defa sonuç almak çok zor hale gelebilir. Daygame'de kadın sana çok zaman ve fırsat vermez yani bir sosyal ortamdaki veya instagramdaki gibi kendini farklı şekillerde gösterme şansın yoktur. Kadınların sana dair fikirleri sadece o zaman aralığına kısıtlı kalmıştır. Bu açıdan potansiyel çekiciliğin düşükse daygame'de başlangıç cehennemine sıkışıp kalırsın. 5000 set açıp bu cehennemden çıkamayanda var 100 setle çıkanda var bu açıdan süreç herkes için değişebiliyor.

Altyapın iyiyse yani potansiyelin varsa genel olarak 5/10 ve üzeri bir adamsan daygame tekniklerine ve içsel oyununa odaklanman gerekiyor. Hata yaptığın noktayı bulmalısın yani açılış robotu musun? Devam oyunun nasıl? Enerji nasıl? Çekiciliği iyi oluşturabiliyor musun? Setteki beden dilin nasıl? Ses tonun nasıl? Tüm bu detaylar önemlidir ve takıldığın yeri aşamamak sonuç almanı engelleyebilir.

8. Daygame'de Tip ve Boy Önemli Midir?

Daygame'de tip ve boy önemlidir çünkü karşılaşacağın DİRENCİ düşürür. Avantajlı bir erkek ister daygame ister online ister night game ister sosyal ortamlarda takılsın fark etmez bir şekilde daha az dirençle karşılaşır. Bu doğanın kuralıdır ve daygame'de de yaklaşım kadar yaklaşanda büyük öneme sahiptir. 

Daygame tanışmaları çok rastgele olduğundan uzun boy ve tipin iyi olması avantaj sağlar. Buna good looking guy game deniliyor. Bu kategorideki erkekler kısa sürede başarı sağlayabilirler çünkü kadınlardan herhangi bir direnç gelmediği için oyun eforsuz gelişir.

Eğer kısa boylu, şişman, çirkin veya çeşitli dezavantajların varsa bunları törpülemen gerekiyor. Ayrıca çekicilik oluşturmak için daha etkili olman, efor harcaman ve kendini mükemmel ifade etmen lazım. Bunlarda herhangi bir eksikliğin olması seni geriye çeker ve sürekli inanç kırılması yaşarsın. 

9. Daygame'de Ne Kadar Sürede Ustalaşırım?

Daygamede gelişim süresi genel olarak 1.5-3 yıl arasında değişmektedir. Burada aksiyon miktarı, kalitesi, öğrenme eğilimleri, altyapı, psikolojik durum ve pek çok diğer faktör önemlidir. Çevrende iyi daygamerların olması süreci kısaltırken çok tek başına daygame yapmak ve çeşitli psikolojik sorunlarla boğuşmak bu süreci çok daha uzatabilir. 

10. Daygame'de Güzel Kız Tavlayamıyorum Neden?

Daygame'de 8/10 hatun tavlamak ileri seviye bir oyun gerektirir ve ayrıca kişisel potansiyele bağlıdır. İşin gerçeği hangi oyun türü olursa olsun herkesin potansiyel limitleri farklı olabilir. Bu açıdan altyapı ve potansiyel bu sonuçlarda büyük farklılık yaratabilir.

Senin potansiyelin 5/10 ise sen mükemmel oyun ve her şeyi doğru yaparak 7/10 düzeyine erişebilirsin. Bu açıdan bir maksimum sınırına erişmişsindir ama başka adam 7/10 potansiyel ve iyi oyunla 8.5/10 sınırına kadar erişir. O yüzden en güzel kızları tavlama garantisi diye bir şey oyunun hiçbir türünde yoktur. 

11. Daygame'de Başarı Oranları Nedir?

Daygame diğer oyun türlerine göre istatistik tutmayı daha kolay hale getiriyor. Bu oyunda da belirli başarı oranları dünya genelinde binlerce PUA'nın katkılarıyla belirlenmiştir. 

Amatörler için 100 yaklaşımda 1 sonuç, orta seviye için 50 yaklaşımda 1 sonuç ve ileri seviye için 30 yaklaşımda 1 sonuç gelecektir.

Aynı şekilde 10 numara almak için amatör 100 yaklaşım yapmak zorundayken ortalama seviye 50, ileri seviye 30 yaklaşım yapmalıdır.

Genel olarak oranlar ülke, bölge, kültür ve potansiyele göre değişse de böyledir. Bu oranlar kesin kanundan ziyade genel istatistiktir yani daha az yaklaşımla daha çok sonuç alanda olabilir 300 yaklaşımda hiç seks yapamayanda olabilir yani amatör birisinin 300 yaklaşım yaptım garanti 3 seksim nerede? Veya şanslı birisinin 3 set açtım sonuca ulaştım o zaman başarı oranım %33 demesi gibi anlamsızdır. İstatistik uzun vadede tutulur ve genel olarak %3-5 oranındadır en iyi düzey için.

Tom Torero bu videoda detayları ve gerçekçi beklentileri kendisi açıklıyor;
Tags:

Yorum Gönder

17Yorumlar

  1. Hocam mesela potansiyeli 10/5 bir adam kendi potansiyelinin kendi yaşadığı ülkede sınırına geldiyse artık daha güzel kadınlara erişemiyorsa doğu Avrupa veya asya gibi ülkelerde üstüne çıkabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çoğu İngiliz PUA o yüzden Doğu Avrupa, Latin Amerika veya Asyaya gidiyor çünkü oyunu daha kolay ve avantajlı oldukları yerde oynamaya bakıyorlar.

      Asya'da beyaz erkek olmak +2 puan rahat sağlıyor, Latin Amerika'da Gringo olmak +1 puan, Doğu Avrupa'da ise pasaport ve ülkenin imajının gücü +1 puan sağlayabiliyor.

      Bu durum tabi son dönem instagram etkisiyle daha azaldı 10 sene öncesine göre daha zor.

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Türkiye'nin her yerinde binlerce set açmış biri olarak bu istatistik fazla yurt dışı kokuyor. Özellikle, Torero'nun Doğu Avrupa gibi kolay seviyeli bir ülkede böyle yüksek oranlar çizmesi çok normal. Bu işin Türkiye'de oranları Başlangıç seviyesindeysen 20-25 sette 1 numara, orta seviye 12-15 sette 1 numara, ileri seviyedeysen 10 sette 2-3 numaradır. FC oranları ise başlangıç seviyesinde 500-750 sette 1 FC, orta seviyede 250-400 sette 1 FC, ileri seviyede 100-200 sette 1 FC'dir. Başlangıç seviyen çok kötü, hiç bir avantajın olamayan biri olarak başlıyorsan ve iç anadolu, doğu anadolu gibi daha küçük bölgeler de yaşıyorsan gelişimin daha yavaş olacaktır. Daygame'i öğrenmen +5 yıl sürebilir. Evet, kulağa uzun geliyor ancak o sokağa çıkmazsan hiç gelişemeyeceksin. Açıkçası Türkiye'de daygame, nightgame gibi aktif oyun efektif değil ve harcadığınız çabaya değmez. O yüzden benim tavsiyem 250 set açıp, set açmanın özgüvenini kazandıktan sonra hiç daygame ile uğraşmayıp para vererek profesyonel fotoğraflar çekilip sağlam bir İnstagram oluşturup sosyal medyadan ilerlemeniz. Evet, normalde İnstagram oyunu da aktif oyun ancak instagram sosyal onay almış bir platform. Türkiye'de en efektif çalışan 2 oyun vardır. Biri sosyal ortam oyunu, diğeri instagramdır. Diğer oyun türlerinde emin olun harcadığınız çabaya değmeyecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamın Pratik Gücü, arkadaşın yazdıkları hakkında ne düşünüyorsun? Merak Ettim?

      Sil
    2. Yorumun için teşekkürler benzer düşündüğümüz noktalar var. Sadece istatistik konusunda bu kadar karamsar değilim. Tabi bu istatistikleri tutmak çok zor ve güvenilir olmuyor o yüzden herkesin sürecinin değişkenlik gösterdiğini kabul etmek gerekiyor.

      Orta seviyede 12-15 sette 1 numara çok karamsar olmuş yani orta düzeyde çok daha iyi oranlar yakalayanlar var. 15 sette 5 numara çıkartan orta düzey daygamerlar var.

      Başlangıç seviyesinde 500-750 sette 1 FC oranı çok karamsar açıkçası bu yaklaşımdan ziyade yaklaşanla alakalı. Hangi adamın yaklaşım yaptığı ve altyapısı önemli. Eğer altyapısı çok kötüyse 5000 sette 0 çekende var 100 sette 2 FC çıkartan başlangıçlarda var. İstatistiksel açıdan çok başarılı öğrencilere de denk geldim. O yüzden istatistik işi çok basit değil yaklaşıma ve yaklaşana göre çok değişiyor.

      İleri seviyede 100-200 sette 1 FC oranı da çok karamsar kalmış yani 10 yaklaşımda 2-3 numara diyorsun bu defa 200 sette 40-60 numarada 1 fc olması çok düşük oran. Benim verdiğim oranlar büyük şehirler için daha gerçekçi zaten küçük yerlerde daygame efektif yapılamayacağı için istatistik anlamsızdır. Küçük yerde ileri seviye bir PUA bu süreci zamana yayarak 1 yaklaşımda 1 sevgililik sonucu yapabilir.

      Daygame öğrenmek 5 yıl alabilir ama çoğunlukla 1.5-3 yıl alıyor. Çok dezavantajlı adam için 5 yıl alabilir ki bu süreç sadece daygame yapmakla değil zaten çoğunluğu içsel çekişmeler ve altyapı oluşturmakla geçer.

      Profesyonel fotoğraf çektirme konusuna %100 katılıyorum bunu her zaman yıllardır öneriyorum. Buna ''sağlam tarz yarat jilet gibi giyin'' tavsiyesini eklememizde gerekiyor.


      Sil
    3. Daygame ve Night Game Türkiye'de gayet efektif çalışabiliyor ancak çalıştırması kolay değil. Özellikle iyi Night Game yapmak için ön koşul çok fazla yani ''hali hazırda kadın çevresi olan, mekana gidecek ekibi olan, mekanda takılmayı karşılayacak bütçe ve eğlenceye ayrılacak zamanla özgürlük'' gibi şeylerin gerektirdiği miktar fazla. Türkiye'de night game için ''level of entry'' çok yüksek herkese uymaz. Küçük şehirde yaşayan, ailesiyle yaşayan veya imkanları olmayan night game'i düzenli yapamaz. Bu açıdan iyi night game yapan oranı az mekanlara girecek kız bulmak bile her baba yiğidin harcı değil. O yüzden night game popüler değil.

      Daygame'in efektifliği ise kişiye göre çok değişiyor bu açıdan istatistik konusunda söylediğim gibi ''yaklaşım kadar yaklaşanda önemlidir''. Daygame bir sihirli hap veya sihirli bir yöntem değildir. Bu kadın tavlamanın en zor, çileli ve zahmetli yöntemidir. Bu arkadaşın eleştirisi de bundan kaynaklanıyor çünkü kendisi bu işin ne kadar mesai aldığını ve ne kadar olumsuzluk içerdiğini biliyor. Madalyonun diğer yüzünü bilmek lazım. Daygame ciddi mesai ister ve iyi mentalite + teknikle birlikte çok ciddi sayılarla oynamayı gerektirir. Bu açıdan çok efor ve mesainin karşılığındaki sonuçların tatmin ediciliği kişiye kalmıştır. Yani altyapı ve potansiyel ne kadar iyiyse daygame'de o kadar iyi çalışabilir çünkü daygame'de çekicilik oluşturmak özellikle diğer oyun türlerine göre daha sıkıntılı olabiliyor.

      Sosyal medya ve sosyal ortam konusunda haklısın ortalama veya ortalama altı erkek için daha efektif çalışabilir ancak 250 set açarak bu alanda herkes ilerleyemez. Çoğu kişi daygame yapmaya başlarsa tekrardan sosyal ortam oyunu oynayamaz. Özellikle direkt daygame yapan ve buna alışmış bir adamın sosyal ortamların karmaşık sosyal dinamiklerini idare edeceğini veya buna tahammül edebileceğini sanmam. Çoğu daygamer zaten açılış robotu ezber direkt açılışla bir şeyler kovalamaya büyük sayılarla oynamaya gidecek. Sosyal ortam oyunu da zaten tam bir oyundan ziyade full şarj etme yöntemidir yani sosyalleşmeyi en iyi başaran ve rahat olan kazanıyor. Kıza değil ortama oynandığından ortada net bir oyundan bahsetmek hep zor oluyor.

      Sosyal medya ise bana göre en efektifidir. İyi bir instagram ve mesajlaşma oyunuyla bir adam asla yalnız kalmaz. Bu açıdan instagram doğru kullanılırsa gerisi kolaylaşıyor ancak bu herkeste çalışacak diye bir kural yok. İnstagramdan kız tavlamak çok çileli ve zor olabiliyor özellikle sıfır geri takip alan adamlar hayata küsüyor. Kadınlara hiçbir şekilde sosyal medyadan erişemeyen bu alanda sıfır çekenler için tek çare daygame oluyor.

      Sosyal medyayı iyi kullanan adam yani aktif hikaye oyunu, sağlam mesajlaşmalar, acele etmemek, cool olmak, iyi imaj vs derken bunları sağlayan adam instagramdan kolay sonuç çıkartır. Sonuçlarımın %60-70 kadarını sosyal medyadan almayı tercih ediyorum daha kolay ve etkili. Geri kalanlar diğer oyun türlerinden geliyor ki zaten bir kadınla nerede tanışırsan tanış iş bir şekilde instagrama geliyor. Daygame yapıyorsun kız instagram veriyor, ortamda tanışıyorsun seni instagramdan ekliyor, night game yapıyorsun kız instasını veriyor. Bundan kaçış pek yok o yüzden instagram ve mesajlaşma oyunu büyük önem arz ediyor.

      Sil
    4. Ancak asıl sıkıntılardan birisi ise sosyal medya oyununun geliştirmediğidir yani bir erkek evde yatarak sürekli kız ekleyip dm atıyorsa bir süre sonra acayip bir depresyona girebilir. Sosyal medyada kadınlar red bile etmiyor yani görmezden geliyor. Hiçbir reaksiyon alamayan adam kendine küsüp iyice değersiz hissedebilir. O yüzden daygame yapmak yani yüz yüze reddedilmek bile bir feedback veriyor, sanalda bu çok az reddedilme bile gerçek değil. Daygame ayrıca imaj, ses tonu, göz teması, genel sosyal beceriler, karizma vs gibi şeyleri çok ciddi biçimde gelişmeye zorluyor. O yüzden yapılması gerekiliyor. Oyun türleri içinde en iyi gelişim sağlayanı daygamedir çünkü en zorudur. Onu yaparsa birisi her alanda gelişir. Ancak bu demek değildir ki daygame kolay veya sihirli hap hayır aksine verimliliği en düşük oyun türüdür. Efor-sonuç açısından çok zahmetlidir yani çok set açmak gerekir ve riskleri de fazladır. Yani kendini sürekli reelde aksiyonda tutmanın sosyal itibar kaybı, bazı erkeklerle başının belaya girmesi ve çeşitli risklere yüz yüze maruz kalmanın olması gibi sorunlar olabiliyor. Bunları bilerek ve düşünerek aksiyon almak gerekiyor.

      Sil
  4. ''Afedersin seni geçerken fark ettim çok hoş tarzın var gelip merhaba demek istedim, ben x'' deyip de terslendiğiniz oldu mu? Tacizci sapık vb gibi algılandığınız? Ya da kötü bir tepki aldığınız oldu mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yüzde 1 sex ihtimali olduğu gibi tabikide yüzde 1 de sapık tepkisi ihtimali var bu oyunda .

      Sil
    2. Hayır gündüz yaptığım hiçbir sette terslenmedim ve binlerce set açtım.

      Sadece 1 defa gece 3'te clubtan çıkan kızlara set açıyorduk bir kız ''siktir git'' demiştir ona da kahkahalar atarak arkadaşlarla gülmüştük.

      Sil
  5. Peki sevine denk gelirsek ne diyip konuyu kapatabiliriz,ne açıklama yapmalı?

    YanıtlaSil
  6. Abi dediklerini 7 aydır yapıyorum çekiciliği iyi oluşturuyorum ama süreç ilerlemiyor kızla yüzyüze konuşurken iyiyim ama bi türlü mesajlaşmaya buluşmaya gitmiyor süreci nasıl ilerletirim ?

    YanıtlaSil
  7. 1.61 boy 71 kilom var. Pek göbek yok ve kas hiç çıkmıyor. Kadınlara karşı,iletişimim de çok daha iyi değil.Daygame,dediğiniz gibi tipe ve sosyal konuşma becerisine çok bağlı. Bir de kadın evli ve dinci kafa yapısına sahip olmamalı. Bence sadece dekolte giyen kızlarda, işe yarayabilir. Ama yine de benim gibi kısa boylu
    Kassız erkeklerde,işe yarayacağını sanmıyorum ve bu yüzden Okçupid ve Happn flört yazılımları üzerinden, kadınlara ulaşıyorum. Zor da olsa,denk geliyor da cinsellik almakta başarılı olamadım. Lakin zamanla ,başarılı olacağımı düşünüyorum. Zira Red Pili,yeni yeni benimsedim.

    YanıtlaSil
  8. Başlangıç seviyesindeki biri için sokakta her gördüğü kıza yaklaşmak geliştirir mi yoksa sadece hoşlandığımız kızlara mı yürümeliyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki de geliştirir sen 5 defa düzgün direkt açılış yapsan bile ne kadar gelişirsin başlangıçsan eğer .Ama tabi herkes yapamaz dediğimi sen sokakta rastgele birisine "seni tatlı buldum" falan demen için özgüven lazım ilk başta donucaksın kalcaksın açamıyacaksın yani herkesi yapacağı bişey değil.

      Sil
  9. 31 Ağustos 2024 20:33

    özgüven lazım da, her kızın beğenmediği erkeği potansiyel sapık görmesi ve bunun sonucunda terslenip işlerin daha da kötüye gitmesi gerçeği var. öyle gözüne kestirdiğin her kıza seni çok tatlı buldum diyemezsin. demen için de kızın seni tip olarak beğenmesi gerekiyor

    YanıtlaSil
Yorum Gönder