Arzu vs Çekicilik

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
3

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''arzu ve çekicilik arasındaki farklardan'' bahsedeceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Genel olarak arzu ile çekiciliğin aynı şey olduğu düşünülür ancak bu doğru değildir. İkisi farklı şeylerdir ancak birbirlerine fazlasıyla yakındırlar. Bu iki kavram arasındaki farkı ve sosyal ilişkilerde nasıl ayrıldıklarını anlamak önemlidir.

1. Çekicilik Nedir?

Çekicilik özellikle ilişkilerde karşı cinsin İLGİSİNİ çekmek demektir. Çekiciliğin en güçlü belirtilerinden birisi kadınların 'merakını fazlasıyla cezbetmekten'' geçer. Bir kadın çok çekici bulduğu erkeği çok merak eder bu yüzden de o erkeğe dair çok fazla kişisel sorular sormaya başlar. Aynı zamanda bu sorular çoğunlukla palavra testleri içerir. 

Kadın çekici bulduğu erkeğin her şeyini yargılayıcı şekilde merak eder. O erkekle uğraşmaya, dalga geçmeye, sorularla sıkıştırmaya ve onu sinirlendirmeye çalışır. Çekim ne kadar güçlüyse kadın takıntılı şekilde erkekle uğraşmaya başlar. 


Çekicilik, kadınların ilgisini çekmekle alakalıdır. Bu açıdan çekicilik ilk aşamada görünüş ve sosyal statüden gelebilir bu organik bir çekicilik şeklidir. Yakışıklı ve uzun boylu bir erkeğin sadece görünüşüyle çekici algılanması bundan kaynaklanır. Aynı zamanda çekicilik oluşturmakta önemlidir. Doğru davranış paterni takip eden bir erkek algılanan çekiciliğini çok yükseklere çekebilir. Çekici olmak vs çekicilik oluşturmak makalesinde buna derin bir şekilde değinmiştim okumanız gerekiyor.

2. Arzu Nedir?

Arzu bir kadının erkekle cinsel birliktelik yaşamak istemesidir. Kadının o erkeğe yükselmesi ve artık sabrının kalmaması durumudur. Erkeğin kadın üzerinde saf arzu uyandırması direkt olarak üreme içgüdülerini tetiklemesiyle alakalıdır. Çekicilikten en temel farkı ise çekicilik çeşitli duyguları da uyandırabilir mesela aşk, sevgi ve bağlılık gibi ama arzu daha hayvani-içgüdüsel bir cinsellik isteğiyle alakalıdır.
kadınlarda cinsel arzu uyandırmak


Kadınlarda saf arzu uyandırmak çeşitli etkenlere bakıyor. Çekicilik oluşturan pek çok şey direkt arzu oluşturmayı garantilemeyebilir. Arzu oluşturan en temel teknik ''kızıştırmak'' yani fiziksel temas yapmaktır. Aynı şekilde güzel bir parfüm, kaslı vücut ve ukala tavırlar ciddi arzu oluşturabilir. Ovülasyon dönemindeki bir kadında doğru davranışlar uyandırılan arzunun gücünü arttırır. Bu da kadınların cinsellik isteğinin en yüksek olduğu dönemde aldatmaları ve çeşitli kısa süreli ilişkileri oluşturur.

Unutmayın; Arzu irrasyoneldir ve arzuya dair mantıksal hiçbir yön bulunmamaktadır. (alert-warning)

3. Çekicilik vs Arzu

Çekicilik ve arzu birbirini tamamlayan şeylerdir ancak direkt aynı şey değildirler. Arzu genel olarak daha önemlidir ama çekicilik oluşmadan cinsel arzunun oluşmasına pek imkan yoktur. İkisi her zaman bir arada bulunmaya eğilimlidir sadece çekiciliğin olduğu belirli durumlarda arzu oluşmayabilir.


Bir kadın bir erkeğe aşık olur onu çok çekici bulabilir ama cinsel çekim o kadar güçlü olmayabilir. Özellikle eli ayağı düzgün ve işi gücü yerinde efendi erkeklerde bu çekim olsa bile o içgüdüsel saf arzu yoktur. Aynı şekilde başarılı ve ünlü bir erkek çok ilgi çekici olabilir ama cinsel arzu ortada olmayabilir. Saf arzu durumunda kadının cinselliği istemesi erkekten çok daha fazladır. Burada kadında nasıl bir imaj çizildiği ve davranış paterni önemlidir. 


Çekicilik yoksa arzu oluşmaz yani kadın çekici bulmadığı ve ilgilenmediği adama arzu duyamaz. Çekicilik varsa arzu olacak diye bir kuralda yok. İkisinin de güçlü olduğu durumlar olabilir yani bir erkek hem çok çekici hem de çok arzulanabilir durumda olabilir.

4. Kıskançlık Arzuyu Arttırıyor

Bir kadının bir erkeği kıskanması ve elde tutmaya çalışması yani ''direkt veya dolaylı olarak diğer kadınlarla rekabet'' durumunda cinsel arzu artıyor. Kadın, erkeği diğer kadınlardan çalmak için cinselliği sunmaya ve bunu şehvetle yapmaya eğilimli oluyor. Bu açıdan bir erkek eğer kadınları birbirleriyle doğal bir rekabete sokarsa o kadının arzusunun odağı olur. Bir kadının senin için yanıp bitmesi ve seni takıntı haline getirmesi üstüne cinsel ilişkiyi teklif etmesi olasıdır. Bu tür duyguları uyandırmak hiç kolay değildir ancak sosyal dinamikleri avantajına kullanabilen erkekler bunları başarıyor.


5. Sosyal Kanıt Çekiciliği Arttırıyor

Bir erkek olarak sosyal statü ve iyi itibara sahip olman otomatik olarak çekiciliğini arttırıyor. İnsanların ilgisi, sosyal konumun ve çevrendeki kadınların ilgisi seni daha da ilgi çekici hale getiriyor. Bu noktada sosyal ortamlar ve çeşitli gece kulüplerinde kral gibi karşılanman senin için oyunu aşırı kolay hale getirir. Kadın kadını çeker ve inanılmaz bir kadın bolluğunda olursun.

6. Alkol Arzuyu Ortaya Çıkartıyor

Alkol olmasa seks yapmak çok zor olurdu özellikle de kısa süreli ilişkilerin yaşanması inanılmaz zorlaşırdı. Alkolü aradan çıkarttığımızda insan cinsel ilişki oranı inanılmaz düşmeye başlar çünkü alkol iyi bir sosyal kaynaştırıcıdır. Aynı zamanda da arzuyu ortaya çıkartıyor ve kadınla-erkeği cinsel birlikteliğe itiyor. Kadınlar üzerinde alkolün etkisi fazla yani kadınlar bir şekilde ''Alkolü suçlayarak'' cinsel ilişkiye girmeye eğilimliler. Burada arzu direkt erkeğe olmasa bile cinselliğe duyulan bir arzuda oluşuyor. Bu sayede de seks yapmak kolaylaşıyor.


7. Parfüm Arzuyu Tetkiliyor

Teninle uyumlu ve güzel kokan bir parfüm özellikle çeşitli yakınlaşma durumlarında ciddi arzu arttırıyor. Kadının aklına direkt cinselliği getiriyor ve ilişkinin tutkusunu arttırıyor. Bu durumda kadının seni koklamaya başlaması bir çeşit öpüşmenin ön sevişmeye geçmesine onunda sekse gitmesi gayet olasıdır. Bu durumda parfümün ve hijyenin önemine büyük bir vurgu yapmak gerekiyor.


8. Ukalalık Çekimle Arzuyu Arttırıyor

Ukala ve komik bir adam olmak hem seni çekici hem de arzulanan bir adam yapıyor. Arsız-komik yönteminin etkisi budur. Ukalalığın çekicilikle alakasını anlamak temelde basittir. Çoğu erkek kadından etkilenir ve onu etkilemek için bir şeyler yapmaya daha kötüsü ise onay aramaya başlar. Kadının ağzının içine bakar dururlar ama ukala adam tam tersine kadını kaybetmeyi göze alarak zıtlaşıyor. Ayrıca kadının güzelliğini ve gücünü hiçe sayarak kadınla dalga geçebiliyor üstüne üstlük kadına sataşabiliyor. Bu durumda kadının o erkeğe güçlü bir çekim duymasına ve bu çekimin arzuyu tetiklemesini sağlıyor. 

9. Kadını İstememek Arzuyu Arttırıyor

Kadınlar cinsel çekimin ve güçlerinin farkındadırlar. Bu açıdan erkek ilgisi kadın için sıradan bir şeydir ve kadın ne kadar güzelse tüm erkeklerin kendisinin peşinde koştuğunun farkındadır. Erkekler karşılıksız olarak her şeyi yapmaya ve her şeyi sunmaya çalışırlar. Bu açıdan kadın buna alışmıştır ve kendisinin istenmemesi gereken bir durumu düşünemez. Bir erkeğin kendisini istememesi ve arzulamaması, kadının o erkeği arzulamasına yol açıyor. O erkeğin ilgisini ve onayını çekmek için her şeyi yapmaya çalışıyor. Bu açıdan genel olarak sevgilisi olan veya evli erkekleri kadınların baştan çıkartma sebebi budur. Güzel bir sevgilisi olan erkeği yoldan çıkartan veya güzel karısı olan adamı çalmaya çalışan pek çok başka güzel kadın oluyor. Bu tür imkansız durumlar ve yasak aşk senaryoları kadınların arzusunu arttırıyor. Bunun etkisini film ve dizilerde çokça görebilirsiniz.


10. Kadınlar Kendisine Ters Davranan ve Aşağılayan Adamı Arzulayabiliyor

Bazı kadınlar kendisine bok gibi davranan, tersleyen, azarlayan, bağıran ve çağıran hatta aşağılayan adama büyük bir arzu duyuyorlar. Bu baba rol model eksikliği, psikolojik sorunlar, toksik ilişki bağımlılığı, kaotik feminenlik ve daha pek çok şeyden kaynaklanabiliyor. Bu açıdan kadın için bu tür bir adam ''seks yapmaya değer'' gözükmeye başlar ve normal her erkekten sıkılır. Yoğun drama isteği ve erkek tarafından aşağılanmak özellikle de domine edilmek cinsel arzuyu tetikler. Kadınların tehlikeli ve sıkıntılı adamlarla yatmalarının temel sebeplerinden birisi de budur. Tehlike ve terslikler kadınlarda cinsel arzuyu arttırıyor. Normal bir erkeğe arzu duymak için sebep yokken arıza adam için sebep çoktur.


Tags:

Yorum Gönder

3Yorumlar

  1. Harika bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Kellik üstüne yazı veya podcast gelir mi hocam? Ben dahil bu sorunu kafaya takan çok insan var kadınlarla ilişkiler konusunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostum 23 yaşımda saçlarım dökülmeye başladı 24 yaşında kafamı kazımaya başladım. Şu an 27 yaşındayım aradaki 3 yılda yaşadığım ilişki sayısı 24 yaşıma kadar yaşadığım ilişki sayısından daha fazla. Bunu nasıl yorumlamak istediğini sana bırakıyorum :)

      Sil
Yorum Gönder