Flört Etmeyi Bilmek Zorundasın

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''neden flört etmeyi çok iyi bilmek zorundasınız'' konusunu sebep ve detaylarıyla anlatacağım.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

2024 yılında bir erkeğin flört etmeyi bilmemesi ve sosyal dinamikleri lehine kullanmayı fark edememesi kendisi açısından büyük dezavantaj olacaktır. 

1. Kadınların Çok Seçeneği Var

Kadınların artık çok seçeneği var ve bu bilinen bir gerçek. Bugün bir kadın rahatlıkla bir güne 2-3 buluşma sığdırabilir ve pek çok erkekle iletişimde kalıp hiçbir şey yapmadan ilgi görebilir, hediye alabilir ve çok çeşitli faydalar sağlayabilir. Tüm bunlar kadınların cinsel stratejilerinin önemli bir parçasıdır ve bir erkek olarak bunlara yapabileceğin bir şey yok.


Bazı erkekler bu durumdan rahatsız çünkü ''rekabet etme anksiyetesi ve yetersizlik hissine'' sahipler. Bu yüzden de kadınların tüm bu gücünden vazgeçip hiçbir erkekle hiçbir şekilde iletişim kurmamalarını ve evlenmeyi beklemelerini arzuluyor. O dönemler geride kaldı ve kadınların cinsel piyasa değeri çok önemli bir güçtür ve bunu engelleyemezsiniz. Bir kadının açık giyinmesini, kendisini göstermesini, diğer kadınlarla güzellik ve yaşam tarzı anlamında rekabete girmesini, hayattan ve erkekten çok daha fazlasını istemesini engellemeniz mümkün değildir. Yıl 2024 yani 1990'larda kalan şeyler artık geçerli değil sosyal medyanın etkisiyle hiç geçerli değildir. 

Kadınları kısıtlamak veya baskılamak gibi gerici fikirler pratik olarak hiçbir anlam ifade etmiyor. Son yıllarda erkeklerde bu duruma ciddi öfke birikiyor ve çeşitli platformlarda bu öfkelerin anonim şekilde yansımalarını görüyoruz. Öfkeyi anlamak zor değil çünkü kadınlar artık çoğu erkeğe bok böceği gibi davranıyor hatta daha kötüsü yokmuş gibiler davranıyor. Yani eskiden reddeden olumsuz geri dönüş veren kadınlar artık çoğu erkeğe hiçbir şekilde reaksiyon vermiyor. Özellikle instagram ve tinder gibi yerlerde çoğu erkek kendisini berbat hissediyor çünkü ne bir geri dönüş oluyor ne de etkileşim. Bu durumda öfkelenmeye ve kadınlara küsmeye yol açabiliyor. 

Cinsel piyasa dinamikleri erkek aleyhine birçok noktada döndü buna yapacak bir şey yok. Çoğunluğu kurtarmak ve piyasayı düzeltmek geçerli değildir. O yüzden bu sorun birey bazında belirli kişiler için çözülebilir ve birçok erkeğin ilişkilerde yaşadığı sorunu toplu çözmek mümkün değildir. Kadınlar artık çoğu şeyi umursamıyor ciddi bir bolluk içindeler buna da yapacak bir şey yok. Erkekleri örgütleyip ''kadınlara hiç kimse yazmayacak'' gibi bir protesto yapamazsınız çünkü unutmayın ''erkek doğası fırsatçıdır'' yani siz yazmayın dersiniz arkanızdan bu krizi fırsat olarak gören erkekler kızlara yazarak boşluktan faydalanmaya çalışır. O yüzden bu durumun sadece bireysel çözülebileceğini iyice anlayın. İnternette bunun üzerine konuşmanız veya tartışıp bir şeyler yapmaya çalışmanız hiçbir şeyi değiştirmez.

2. Flört Sürecindeki Aksiliklerle Baş Edebilmen Gerekiyor

Flört süreci geçmişte sevgililğe geçen bir adımdı ancak şimdilerde herkesin pek çok flörtü var. Flört etmek insan doğasında bir çeşit ''karşındakini tartma sürecidir'' yani bir şeye ikna olmadan önce biraz bilgi sahibi olman gerekiyor. Flört etmekte tam olarak böyledir yani kadınlar çeşitli farklı karakter, fizik, durum ve davranıştaki erkekleri tartıyor. Buna göre içgüdüsel ve duygusal olarak karar vermeye bakıyorlar. Tabi ki bu kolay bir şey değil kadınlar kararsız varlıklar ve bu açıdan da oyunu iyi oynaman gerekiyor. Eğer sen duygu ve içgüdülere iyi hitap ediyor, dinamikleri lehine kullanıyorsan başarı elde edersin tam tersiyse hezimet elde edersin.


Flört sürecinde çok fazla erkek sıkıntı yaşıyor çünkü kadınlar her zaman aba altından sopa gösteriyor. Erkeğe ''bak bende senden çok var umurumda değilsin'' havasını iyi hissettiriyorlar. Geç cevap vermeler, kısa yazmalar, erkekten beklentiler, hata tolere etmeme ve buluşmaları geçiştirmek gibi şeyleri fazlasıyla yapıyorlar. Bu açıdan da geçmişe oranla daha çok erkek bana flört sürecinde yaşadığı hezimetlerle ilgili sorular soruyor. Kadınlar, ortalama ve normal erkeklerin gözünün yaşına bakmıyor bir şeyde ya görmezden gelmeye (ghostlamaya), ya yedeğe almaya (benching) ya da engellemeye gidiyorlar. Bu açıdan da kafası karışan ve kendisiyle ilgili ciddi şüphelere düşen erkek sayısında artış var.

Hayat erkeğin oyun alanıysa, ilişkiler kadının oyun alanıdır. Erkekte her zaman survival value varken kadında reproduction value var. Bir erkeğin kadınları ilişkilerde yenmesi mümkün değildir çünkü ortalama üstü bir kadının bile ünlü bir erkekten daha fazla seçeneği vardır. Kendisi bu alanda çaba gösterirse çok fazla sayıda erkeğin ilgisini çekebilir. Bir erkekte ise bu durum kolay değildir yani en kral playboy bile olsan çok efor harcaman gerekir ki belirli düzeyde kadınla tanışıp, numara alıp, sohbeti bağlayıp buluşma ayarla. Yani erkeğin seçeneklere erişimi kendi çabasıyla doğru orantılıyken kadının kendisini göstermesi yeterlidir. Bu durumda kadınlarda her zaman bolluk hissini oluştururken, erkekler gittikçe kadın ilgisi ve onayına muhtaç hale geliyor.

Flört sürecini yönetebilmekte ve flört etmekte çok iyi olman gerekiyor. Bugün ortalama bir oyun seni pekte ileri taşımaz. Sıyrılman ve farkını ortaya koyabilmen gerekiyor çünkü kadınlar pek çok şeye alışıyor ve adapte oluyor. Farklı kadınlarla kolayca tanışabilmekte, sohbeti bağlamakta, flört etmekte, çekicilik oluşturup kadını etkilemekte iyi olman şart. Bu yeteneklerini sahada pratikten geçirerek keskinleştirmen gerekiyor yoksa süreç senin için hep acı dolu olacaktır. Kadınlar seni siklemeyecek ve sürekli bir çarkta sıkışmış sıçan gibi dönüp duracaksın. Sonu gelmeyen bir koşuşturmacada sıkışmak istemezsin. Flört becerilerin seni bu rekabet ve zorukta ileri taşıyacaktır.

3. İlişkilerin Temeli Zayıfladı, Başka Erkekler Kapıyı Zorluyor

İlişki ve evliliklerin bile temeli zayıfladı. Bu durum şaşırtıcı değil insan doğasının doğal eğilimleri böyledir yani beklentiler yükseldikçe tatmin azalır. Seçenek çoksa kararsızlık artar ve pişman olma eğilimleri kendini gösterir. Seçenek çoksa tahammül kolay tükenir. Günümüzde birçok ilişki çeşitli seçenek çokluğu yüzünden çıkmaza giriyor. Sen sıradan bir adamsan ve sıradan mutlu ilişki yürütmek istiyor olsan bile kadınlar her zaman diğer seçeneklerin farkında ve bunu hissettiriyor. Çoğu ilişkide kadın, ilişkiyi devam ettirmek için bir şey yapmıyor ve biterse bitsin kafasında oluyor. 


Kadın ilişkide olsa bile erkek ilgisini gündelik hayat veya sosyal medyadan bir şekilde temin ediyor. Yani kapıyı zorlayan bir sürü erkek var ve bunun önünü kesmek çok zor. Profili kapattırmanız ve kızı kısıtlayarak dışarı çıkamaz hale getirmeye çalışmanız sadece aldatılmanızı veya terk edilmenizi hızlandırır. Kadının tüm gücünü elinden almak istemek erkeğin kendi stratejisi olabilir ama kadınlar bu gücün farkında yani kadının en büyük kozu her zaman ''diğer erkekler'' oluyor ve bunu erkeğe hissettiriyor. Sözel olarak söylemesine gerek yok davranışsal olarak bunun rahatlığı var. 

İlişkide bu yüzden hem başka ilişkilerden örnekler veriliyor hem de başka seçenekler gözden geçiriliyor. Eğer sen kadın için bariz bir ''zaman kaybı seçeneksen'' kadının seninle devam etme arzusu bitiyor. Kadın içgüdüleri her zaman kendisi için ''bulabileceğimin en iyisi bu mu? Daha iyisini bulabilir miyim?'' diye düşünüyor. Erkeğin ilişkiye yatırımı fazlaysa ve kaybetme korkusu yüksekse, kadın o adamdan kurtulmaya bakıyor. Birçok zaman erkekler ilişkide yarıda bırakılıyor ve terk ediliyor. Kadın o adamla olmaktansa flört piyasasında seçenek değerlendirmeyi tercih ediyor. 

Bir erkek olarak işte bu yüzden flört etmeyi bilmek zorundasın. Kadın senin suratına sürekli ''diğer erkekler kartını'' oynuyorsa sende ''diğer kadınlar kartını'' oynayabilmelisin. Ancak sen seçenek bulamıyor, oluşturamıyor ve opsiyonsuz kalıyorsan o zaman bu oyunu oynayamazsın. Bu defa kadının peşinde köpek gibi koşan ezikler ordusunun bir üyesi olursun ve bu erkeklerden çok var. Ancak senin flört yeteneklerin iyiyse kolayca flört piyasasına dönüp yeni seçeneklerle devam edebilirsin ve durumunu değerlendirirsin.


Bu flört ve güç oyunları anlamsız gözükebilir. İdealist bir betaysan şu soruyu sormakta haklısındır; ''Bu tür diğer seçeneklere ne gerek var biz insanız birer seçenek değiliz. Duygularımız, düşüncelerimiz, hislerimiz, deneyimlerimiz ve özel bir yönümüz var. Bu tür boş oyunlar oynamayalım birbirimizi sevelim ve mutlu yaşayalım ne olur ki.'' diyebilirsin ama bu tür idealist edebiyatla gerçek hayat çelişir. Romantik hayallerde yaşarsan gerçekler seni siker atar ve o göt yanığıyla nereye sığınacağını hangi kucağa oturacağını bilemezsin. O yüzden bu durumu ve insan doğasını değiştiremezsin. Bunu ister kabul et ister reddet ama bundan kaçış yok.

4. Kadınlar Efendi Erkekleri Piçleştiriyor

Erkeklerin çoğunluğu efendi beta zihin yapısındadır. Bu adamları durup dururken değiştiremez veya bazı şeyleri öğretemezsiniz. Bakın bu erkekleri öfkelendiren saçma sapan sigma erkek edebiyatı ve diğer zırvalardan bahsetmiyorum. Öfkelenmekle piçleşmek çok farklı şeylerdir. Kadınlar efendi erkeklere kesinlikle bir noktada iyi bir kazık atıyor ve bu adamların canı yanıyor. Canı yanan adam can yakmak istiyor ancak kadınların canını yakmak kolay değildir çünkü bu oyunda kazanman zordur. Efendi erkekler bu açıdan ya öfke yemlerine takılıp kadın düşmanı oluyor ki ekşisözlük ve twitter bunlarla doludur ancak piçleşmek bundan farklıdır.

Efendi erkek idealizmini kadınlar yıkar yani kadınlar tarafından iplenmeyen ve bir türlü kısmeti açılmayan erkeğimiz bir gün aydınlanma yaşıyor. Ciddi ilişkisi evliliğe gitmeden çöküyor ve terk ediliyor ya da daha kötüsü aldatılıyor. Aldatıldığının farkında olmayan çok erkek var. O yüzden efendi erkeğimiz beta idealizminin gerçek hayatta çöktüğünü görüyor. Kadın doğasını anlamaya ve bunu kabullenmeye başlıyor. Burada öfke durumuna girmeyen veya ondan çıkan erkekler bir kafa rahatlaması yaşıyor adamın kafası resetleniyor.

Erkeğin uyanışı açıkçası oyunu öğrnemesiyle başlar. Eğer birden çok kadınla tanışıp doğru mentalite ve teknikleri uygularsa o zaman sonuç elde edebiliyor. Bu açıdan da oyunu oynamaya başlıyorsun. Bu işte ya oyuncusundur ya da izleyici. İzleyiciler öfkeli olabilir ama oyuncu oyunu kazanmak için oynar. Bu durumda oyunda ne kadar ileri gidersen ilişkilerde kafa rahatlaması, umursamazlık, kendinle mutlu olmak, beğendiğin kadınlarla birlikte olmak, eğlenmek, hayatın tadını çıkartmaya ve özgür olmaya başlarsın. İşte bu durumda özgür bir adam haline gelirsin piçleşmeye başlarsın. Bu sanat kalbi kırık adamların sanatıdır ve mentaliten güçlendikçe hayatın renklerini görmeye başlarsın. Piçleşmek bir çeşit olgunlaşmadır, ilişkilerin doğasını kabul etmektir. Ondan şikayet etmek, ağlamak, kurban mentalitesine düşmek veya oğlan çocuğu olmak değildir. Daha çok gülmeye, umursamamaya ve hayatını yaşayıp kadınlarla takılmaya başlarsın. Kafası rahat adamsındır flörtün mesaja cevap vermemesi, buluşmada ekilmek, sonuca gidememek, kadının seni terk etmesi veya başka sıkıntılar umurunda olmamaya başlar. Artık duyarsızlaşmış ve sana acı veren şeylere tolerans geliştirmişsindir. İşte bunu kadınlar yapar yani ben zorla efendi bir betayı piç yapamam öyle bir sihirli değnek yok. O adam acı çekecek iyi kazık yiyecek ki bu satırların değerini anlasın zaten darbe yememiş adam toz pembe hayallerde olduğu için bunları anlayamaz.

5. Oyun Senin Elin, Kolun ve Bacağın

Oyun seni bu durumda kurtaracak yegane şeydir ve oyunu iyi öğrennmen lazım. Oyunu da sağlam kaynaktan hem içsel hem dışsal hem de farkındalık olarak öğrenmelisin. Sana sihirli hap satanlara veya kolpacılara itibar etmemelisin. Oyun öğreniyorum derken mental mastürbasyon yapıyor ve kendini gazlıyorsan hiçbir bok öğrenmiyorsun demektir. Oyunu kaynağından iyi dozda alarak öğreneceksin ki gerçekten bir gelişim olsun. Bu derin farkındalıktan ve tecrübeden besleneceksin ki gerçekten ilerleme kaydet. Bu süreçte kendini geliştirmen ve değiştirmende gerekiyor. İyi giyin, hayatta başarılı olacağın şeyler yap, spor yap, kariyerini belirle bunlar iyi şeylerdir gelişim iyidir ama oyunu öğrenmen gerekiyor. Oyunu öğrendikçe hem potansiyelini daha iyi kullanırsın hem de kadınları ancak kadınlarla iletişime geçerek, kadınlarla zaman geçirerek ve birlikte olarak öğrenirsin. Kadınları yaşamadan öğrenemezsin yani sadece okumayla, dinlemeyle ve izlemeyle olmaz. Hayatına çokça kadının girip çıkması gerekiyor. Bu sayede bahsettiğim her şeyi kendi açından öğreneceksindir.


Oyunun gücü seni aksiyonda doğru şekilde tutarak gerçek bir gelişim sağlamasıdır. Kolayca mental mastürbasyon tuzağına düşmeni engellemen gerekiyor. Bilgiyi kendi faydana pratikte kullanmalısın yoksa o bilgi ne sana aittir ne de sana itaat eder. İyi bir ezberci olman seni iyi bir çapkın yapmaz. Hayat deneyimine ve referans tecrübelere ihtiyacın var.

Yorum Gönder

1Yorumlar

  1. Hocam karmaşık durumlarda oyun oynamak ile ilgili bir yazı süper olurdu

    YanıtlaSil
Yorum Gönder