Erkeklerin İlişkilerde Yaşadığı 15 Problem

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
3

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''erkeklerin kadınlarla ilişkilerde yaşadığı 15 problem ve takılma noktalarından'' bahsedeceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Oyun temelde basittir bir kadınla tanışır, konuşur ve sevişirsin. Bu işler iyiye gittiğinde dünyanın en kolay şeyidir ve diğer erkeklerin nerede nasıl sonuç alamadığını anlamak çok zor gelir. Ancak oyunda işler kötüye gittiğinde veya bir aşamada takıldığında bu sorunların ne denli büyük ve karmaşık olabileceğini anlarsın. Kadın tavlamak her zaman dediğim gibi ya dünyanın en kolay işi oluyor ya da en zor işi. Bu açıdan bu makalede sizlere farklı sorunları ve onların çözümlerini anlattım.

çekici erkek nasıl olunur?


1. Kadına Erişememe Sorunu

Çoğu erkeğin sıklıkla yaşadığı en temel problem herhangi bir şekilde kadınlara erişememe problemidir. Bu durumda erkek sosyal hayatın dışında kalmakta ve görünmez durumdadır. Kadınlar tarafından önemsenmez ve reddedilir. Gündüz oyununda kadınların dinlemeden otomatik reddetmesi, instagramda geri takip alamaması ve mesajlarına hiç dönüş olmaması, gece oyununda kadınların sert şekilde otomatik reddetmesi ve sosyal ortamlarda dışlanıp kenarda kalmasıdır. Erişim sorununu genellikle düşük değerli erkekler sıklıkla yaşar.

Çözüm ise değerini yükseltmek, kendine çeki düzen vermek, imajı iyileştirmek, itici enerjiden kurtulmak, doğru iletişim ve içsel sorunları çözmek gibi çeşitli şeylerden geçiyor. Bu sorun bazen çok kolay çözülür bazen ise çok zordur yani bu aşamada yıllarca takılı kalan adamlar var. Bu ise sürekli sıfır çekmeye yol açıyor. Ciddi ve radikal değişimler gerekiyor çünkü şu an olduğun şey iş yapmıyor.
maskülen erkek olmak


2. Yüksek Dirençle Karşılaşma Sorunu

Erişim problemine takılmayan ve kadınlardan belirli oranda geri dönüş alan ancak çok ciddi direnç yiyen erkekler var. Bu direnç sorunu genellikle çekicilik ve güven eksikliğinden kaynaklanır. İnstagramda kadınların çok kısa ve geç cevap vermesi, gündüz oyununda kadınların dinlemesi ama numara veya instagram kapanışına gitmemesi, kadınların anlık buluşmayı reddetmesi, gece oyununda kadının seni dinleyip sonra yanından gitmesi. Birçok zaman erkeğin yedeğe atılması, görmezden gelinmesi ve bekletilmesi durumları oluyor. Kadın ciddi bir direnç göstererek erkeğe alan ve fırsat vermiyor. Bu açıdan erkeğin işini çok zorlaştırıyor.

Yüksek direnç yiyorsan yine düşük değer problemi yaşıyorsun demektir. Kadınların sana fazla direnç göstermesi ve hiç alan vermemesi bundan kaynaklanır. Ciddi dönüşüm ve oyunda ilerlemeye ihtiyacın var.

3. Yüksek Flake Oranı Problemi

Gündüz ve gece oyununda fena olmayan bir iş çıkartırsın. Birçok kadından instagram veya numara alırsın. Gayet mutlu ve keyiflisindir çoktan ıslak hayaller kurmaya başlamışken bir bakarsın çok yüksek flake oranın var. Numara aldığın kadın seni engeller, yanlış numara verir Ayşe diye arasın Hamza çıkar, mesaja hiç cevap vermez ve rehbere kaydetmez, instagramda engeller, instagramda isteğini beklemede tutar veya mesajına hiç bakmaz. 

Yüksek flake oranı çoğu gündüz ve gece oyuncusunun kabusudur çünkü bu numaraları toplamak için ciddi mesai yapar bu defa sıfıra sıfır elde var sıfır durumuna düşer. Oyuna çok mesai ve zaman harcayan erkeğin açıkçası bir sonuç elde edememesine yol açar. Başka erkeklerin minimal eforla hatun götürdüğünü görünce bu adamlar delirirler çünkü o kadar mesaiye karşılık flake yemişlerdir. Bu sorunun çözümü çok kompleks olabiliyor incelenmesi lazım. Genel olarak daha güçlü bir piç oyunu, eğlence, otantiklik, avcı içgüdülerinin aktif olması ve efendi-centilmen oyunu oynamamak gibi şeyler gerekiyor. Yaklaşım yapmak tek başına yeterli değil bu sizi aşırı sayılarla oynamaya iter bu ise sağlıklı yaklaşım değildir.
kız tavlama sanatı


4. Sohbetlerin Yarıda Kesilmesi Problemi

Birçok kadından bir şekilde numara almış veya instagramdan konuşuyorsundur. Sohbet belirli düzeye gelmiştir ve samimiyet var gibi hissedersin ancak bir süre sonra kadının sana cevap vermediğini ya da çok geç yazmaya başladığını fark edersin. Bu durum bazen birkaç saatte bazen 2-3 günde olur yani bir süre konuştuğun kız sana karşı ilgisini kaybeder, seninle bir şey düşünmez ve seni görmezden gelir. Yani aşırı sıcak ve ilgili davranan belki de evetçi olduğunu düşündüğün hatun bir anda buzdolabı gibi soğuk olur.

Sohbetlerin yarıda kesilmesi can sıkıcıdır çünkü kadından pozitif reaksiyon almışsındır bir etkileşim varken kadın gitmiştir. Daha ilgi çekici seçeneğe veya başkalarıyla iletişime gider sende arkada göt gibi kalırsın. Bu durumun çözümü genel kalibrasyon, sohbeti eğlenceli tutabilmek, sohbeti derinleştirmek, fazla istekli gözükmemek, cool olmak ve kafanın rahat olması gibi etkenlerle çözülür. Yani 100 kadından reaksiyon alıp 100 tanesiyle de sohbetin yarıda kesildiği adamlar var.

5. Buluşamama Problemi

Buluşamama problemi genelde numara, instagram veya tinder gibi yerlerden gelen hatunlarla sürecin bir türlü buluşmaya gidememesidir. İletişim vardır, samimiyet ve çekim vardır ancak bir türlü buluşma olmaz. Kadın buluşmaya söz verir ancak gelmez ya da hep geçiştirir. Bu açıdan erkeği oyalayarak bir çeşit sanal ilgi almaya bakar. Bu durumun temelde iki farklı nedeni oluyor. İlk neden erkeğin çok aceleci ve istekli olmasıdır yani buluşmaya aşırı istekli adam iticidir. Kadınlar erkeğin cool olmasını ve tok olmasını bekliyor oysa erkeklerin çoğunluğu aç. Bu açıdan aç olsan bile tokmuş gibi takılacaksın ki gerçekten doy. İkinci nedense erkeğin pozitif onay bağımlılığı oluyor yani bir kızla süreci ilerletmekten ve birlikte olmaktan daha çok o kadından ilgi almayı yeterli buluyor. O yüzden de buluşmalara çıkamıyor.
kadınları etkileyen bir erkek olmak


Bu durumun kadından kaynaklanan noktası ise bazı kadınlar boşa zaman harcayıcılardır. Yani seninle mesajlaşır, telefonda konuşur veya görüntülü konuşur ama iş buluşmaya gelince kaçarlar. Bu durumda bu tür kadınlara fazla efor harcamaman gerekir. 

Hiç buluşmaya çıkamıyorsan ve iyi etkileşim yakalıyorsan süreci uzatman gerekebilir. Buluşma direnci hiçte basit bir şey değildir. Buluşmalar oyunda kilit noktalardır yani bir kadınla baş başa sohbet edip vakit geçirebilmek ve fiziksel temas kurma imkanı yakalamak çok önemlidir. Uzun zamandır adam akıllı bir buluşmaya çıkamadıysan boşa kürek çekip çekmediğini iyi analiz etmen gerekiyor.

6. İkinci Buluşmanın Olmaması Problemi

İlk buluşma sana göre çok iyi geçmiştir mükemmeldir ve heveslenirsin gider ıslak hayaller kurmaya başlarsın derken buluştuğun kız cevap yazmamaya başlar. Belki seni takipten çıkar belki ''konuşmayalım artık'' mesajı atar belki de seni engeller. Bu sebeple gelen birçok erkek var ve hepsi de buluşmanın çok iyi geçtiğini düşünüyorlar. Açıkçası kadın seninle buluşarak sana büyük şans vermiş ama senden o enerjiyi alamamış. Sen buluşmanın normal olduğunu düşünebilirsin belki de çok kadınla buluşmadın ama o kız belki de çok erkekle buluştu seni de sıradan bulunca ilgisi kaçtı. Bu açıdan da ikinci buluşma olmadı oyun orada bitti.

Bu durumun çözümü buluşma oyunun iyi olmasıyla çözülür. O piçlik, eğlence, rahatlık, espriler ve avcı içgüdülerinin aktif olmasıyla bu durumu çözebilirsin. Tek buluşmada kalmak can sıkar ama oyunun doğasında var yani her buluştuğunla süreç ilerleyecek diye bir şey yok. Buluşmalara aşırı anlam yüklemekten kaçın.

7. Kadını Eve Getirememek

Kadınla bir veya birkaç defa buluşmana rağmen bir türlü sana gelmeye ikna edememe problemi can sıkıcıdır. Buluşmalar bir süre sonra zaman kaybı gibi hissettirmeye başlayabilir. Kadın belki de fiziksel temasa bile kısıtlı izin veriyordur bu açıdan sana zaman kaybettiriyor olabilir. Kadının oyunu senin oyunundan daha iyiyse o zaman bu durumlar ortaya çıkar.

Kadının eve gelmeme nedenlerini anlamakta önemlidir sen ailesiyle yaşayan kız bulduysan gece tabi ki eve gelemez. O kadını gündüz eve atman gerekir. Belirli açıdan müsait olması gerekir. Bir kadını eve davet etmek genelde doğaçlama ve anlık gelişmelidir çok planlı olmamalıdır. Ne kadar az eforla kadını eve atarsan o kadar iyi sonuç alırsın. Bu durumda evin konumu ve müsaitliği de önemlidir. Çok uzaktaki bir eve kadın gelmek istemez sonuçta başına bir şey gelme korkusu yaşar. 

Eve kadın atamıyorsan işin zor demektir çünkü kapanışa gidememek can sıkar. Bir süre sonra oyuna küsmene yol açar çünkü o kadar mesai yapıyor, zaman ve para harcıyorsundur ama seks yapamamışsındır. Kadını eve atamadığında alternatiflerinde azalıyor ya o kadının evine sen gideceksin ya da arabada işi pişireceksin. Bu ikisini de yapamazsan eve atma oyununu geliştirmen veya müsait bir evde yaşaman gerekiyor. Bunları da yapamıyorsan playboy olmak senin yaşam tarzına uymuyor demektir sevgili yapıp düzenli seks hayatının olması çok daha iyidir.


8. Son Dakika Direncini Aşamamak

Bir kadınla tanışmadan eve getirme sürecine kadar belki de bir sürü aşama geçtin sorunları atlattın ve kadınla evdesin. Kadın senin yatağında yarı çıplak şekilde ön sevişme aşamasındasın. Sonuca artık çok yakınsın ve bunun garanti olduğunu düşünüyorsun artık mutlu sona erişeceksin diye düşünürken o da ne? Son dakika direnci diye bir şeyle karşılaşıyorsun. Ne yaparsan yap kadın sekse ikna olmuyor ve zaman geçse de sonuca ulaşamadın. En yakın olduğun an hüsrana uğradın ve canın sıkıldı. Son dakika direnci böyle bir şeydir adamı gıcık eder ve bu işlerde hiçbir zaman sonuç garantisinin olmadığını daha yatağında yarı çıplak yatan kadınla seks yapamadığında görürsün. 

Son dakika direncini aşmak kadını rahat ve güvende hissettirmekle alakalıdır. Eğer iyi güven verir ve cool olursan sekse ulaşırsın. Bazen o gün sekse ulaşamazsın çünkü kadın regl olabilir, iç çamaşırı kötüdür, temiz değildir, o gün istemiyordur yani bir sürü şey olabilir. Sen sıcak-soğuk yaparak ve alan vererek şansını denersin olursa olur olmazsa bir daha ki seferde olur. Bazı durumlarda o kadınla o gün seks yapamazsın ve seninle iletişimi tamamen keser. Oyunda bu gibi durumlarda bile kadın kaybedersin buna alışsan iyi olur bu sanatın gerçekleri bunlar.

9. Ereksiyon ve Erken Boşalma Problemi

Oyunda o kadar çaba ve efordan sonra artık sonuca ulaşmak üzeresin. Kadın tarafından herhangi bir son dakika direnci yok aksine o kadar istekli ki sana hadi artık içime gir diye yalvarıyor. Sen ise sonuca ulaşmak üzere olmanın heyecanı ve mutluluğu içindesin ancak bir problem var. Alet normalde porno izlerken demir gibi olurken kızlayken sertleşmiyor bile. Seni bir terleme ve stres almaya başlar kızdan zaman istemeye başlarsın. Bir kadının karşısında çırıl çıplaksındır yani en savunmasız anında iktidarsızlık yaşıyorsundur. Bunun nedeni ise beyninin pornoya çok adapte olması ve gerçek cinsellikten yoksun olman. Alet bu açıdan porno açsan ona reaksiyon olarak dimdik olacak ama gerçek bir kadının karşısında sönüyorsun. Bu bir erkek için utandırıcı ve travmatik bir durum olabilir bazı erkekler seksten bu yüzden korkuyor. 


Bir diğer sorun ise sekse başlayınca erken boşalmaktır. Özellikle kondom takmayan erkekler çok erken boşalıyor ve penis sönüyor. Bu durum ise kadında hayal kırıklığına yol açıyor ve çeşitli açıklamalar yapmak zorunda kalıyorsun. En klişe erkek yalanı ise ''sen çok seksi olduğundan böyle oldu yoksa hiç olmazdı ikincide böyle olmuyor'' diyerek penisin tekrar erekte olması için dua etmeye başlıyorlar. Erken boşalmakta ciddi bir sıkıntı çünkü kapanışı yapamayınca tüm yaptığın doğrular gümlüyor. Her şey kadının tercihine kalıyor ve ona göre seni değerlendiriyor.

Ereksiyon problemini çözmek iyi psikoloji, sağlıklı kan akışı, fiziksel hareket, vitaminlerin tam olması gibi şeylere bağlı. Ayrıca beynin gerçek sekse alıştıkça buna erekte olmak çok kolay olacak ve heyecanın geçtikçe cinsel performansın artacak. Erken boşalmamak içinse kalın kondom kullanman ve sekste tecrübe kazanman gerekiyor. Bu sorunlar sürekli devam ederse üroloji doktoruna görünmeni tavsiye ederim o sana yönlendirme yapar.

10. Kadınları Etrafında Tutamamak

Kadınları etrafında tutamamak yani ilişki olmadan veya olduktan bir süre sonra kadınların senin hayatından çıkması da bir problemdir. Bu açıdan kadınları kaçıran bir yapın olabilir. Bu ise kötüdür çünkü uzun süren tatmin edici ilişkiler yaşamana yol açabilir. Normal durumda gerçekten ilgi çekici ve derinliği olan bir adamsan kadınlar senden gitmez ama kadınları bir süreden sonra kaçırıyorsan açıkçası foyan kolayca ortaya çıkıyor olabilir. Bunun nedenlerini anlamak zor olabilir çünkü bazen ilişkiden sonra kadınlar gider bazen de ilişkiye çok yakınken giderler. İlişki yaşadıktan sonra gidiyorlarsa seks pek iyi değildir veya iyi olsa bile o uyum yoktur yani kadın seninle yatmayı çok istemekten ziyade 'duygusal boşluğuna' denk gelmiş olabilirsin. Seks yapmadan kadınlar gidiyorsa o zaman daha kötü çünkü tüm eforun sürekli boşa gider bunun nedeni de lojistik sorunlar olabilir yani süreci sen uzatmışsındır ama fırsat uçup gitmiştir.

Kadınları etrafında tutabilmenin temelde 3 yolu var;
1. İyi seks hayatı
2. Keyif verici bağımlılık yapan bir sohbet
3. Eğlenceli olmak

Bu 3 madde sende varsa kadınlar senden gitmez bu kadar basit.

11. Kadınlardan Kurtulamamak Seni Takıntı Yapmaları

Bu sorun ise tatlı bir sorundur bir erkeğin egosunu okşar ama bazen hayatınızı mahvedecek kadar sıkıntıya yol açabilir. Bazı kadınlar seni takıntı yapmış ve istememene rağmen seni bırakmıyor başına bela oluyorlarsa uğraşıp durursun. Bazı kadınlar gerçekten hayırdan anlamıyor ve istenmedikleri gerçeğini kabul edemiyorlar. Sana olan yaklaşımları bir anda takıntılı bir aşka dönüşebiliyor ve bu durum yıllar boyunca sürüyor olabilir. Çoğu erkek kadınların götünde koştuğu için tam tersine o kadını istemeyen erkeğe kadınlar takıntılı duygular gerçekleştiriyor.

Takıntı durumu bazen kadınla yatmadan bazen ise yattıktan sonra olabiliyor. Yatmadan takıntı yapan kızların birçoğu bakire oluyor ve sen onda hem pozitif hem negatif duyguları çok güçlü uyandırınca bir anda aşık oluyorlar bu aşk takıntı düzeyinde güçlü oluyor. Sen ise kadından kaçınca bu durum onda daha da güçleniyor. Bir kadın bir anda bir erkeğe çok güçlü duygularla yaklaşınca erkek zaten kaçma eğiliminde oluyor çünkü özgürlüğünden hemen vazgeçme konusunda tereddüte düşüyor. Kadın istenmediğini anladığında takıntısı artıyor. Bu durum erkek kaçtıkça kadın kovalıyor böyle gittikçe toksik hale geliyor. Erkek kızı reddediyor, engelliyor ve görüşmek istemediğini söylüyor ama kadın bunları dinlemiyor.

Yattıktan sonraki takıntı ise daha farklı gelişiyor. Erkek bir çeşit 'vur-kaç' yapınca kızda hem takıntı oluyor, hem kaybetmişlik psikolojisi, hem kullanılmışlık hissi ve hem de erkeğin kendisini artık istememesinin yarattığı bir ego kırılması oluyor. Bu durumda ise erkeğe öfkeyle birlikte bir aşk beslemeye başlıyor. Bu durumda kızdan kaçan erkeği kız kovalıyor. Erkek 'alacağımı aldım daha uğraşamam' diyerek kadınla iletişimi kesiyor ama kurtulması bazen imkansız durumlar oluşturabilir. Özellikle benzer çevrede yaşıyorsanız bu işin sonu büyüyebilir. Bazı kadınlar istenmedikçe daha da öfkeleniyorlar ve erkeğin başına bela oluyorlar. Evini basması, arabana zarar vermesi veya seni başka buluşmada basarak rahatsız etmesi gibi çeşitli sorunları yaşayabilirsin. Bazıları daha da ileri giderek senin annen, kız kardeşin veya kuzenlerine ulaşarak durumu anlatıp senin nasıl bir şerefsiz olduğunu belirtmelerine yol açabilir. Kız sana karşı kullanabileceği her şeyi kullanır mesela gidip kıza aletin fotoğrafını attıysan akrabalarına atabilir aman dikkatli olun.

Takıntılı aşık olunan adam olmak tatlı bir sorun açıkçası ama senin erkek olmakta ne kadar iyi olmanla bu sorunla baş etmen doğru orantılı. Eğer kolay panikleyen bir oğlan çocuğuysan ve bir kadının kontrol edilemez aşkıyla uğraşacak cesaretin yoksa aşk işlerinde zorlanırsın. İlk olarak seni takıntı yapan kadınla iletişim kanallarını kesmemelisin bu büyük hatadır. Sen onu ittikçe o seni gözünde büyütür. Ona alan vereceksin ki seni idealize etmek yerine realize ederek kendini geriye çeksin. İletişimde kalmak ve onu rahatlatmak sorununu azaltır. Aynı anda birkaç takıntılı kadını idare edebilmen ve daha önemlisi gerçeği söyleyerek senin karakterini kabullendirmen gerekiyor. Eğer karakterini kabullendirir ve ''ben böyleyim'' diyerek bunu normalleştirirsen onlarda senin gerçekliğini kabul eder sana düşman olmak yerine dost olurlar. Bu sayede başka kadınlarla da takılsan da yatsan da sana sadık olmaya devam ederler. Ancak sen iletişim kanallarını kapatır ve engellersen bu defa sana büyük öfkeyle düşman olurlar. Ayrıca şunu asla unutma; ''Bir kadını sana delicesine aşık olduğu için cezalandıramazsın.''

12. Sevgilinin Senden Soğuması

Güzel başlayan ve devam eden ilişkide kadının gittikçe soğumaya başlaması ciddi problemlerden birisidir. Bu durum ilk 6 ayda da olabilir 2. yıl veya 3. yılda da olabilir. Kadının sana ilgisi, sevgisi veya arzusu azalabilir hatta tamamen bitebilir. Bu durumda hiçbir şeyin ilk günlerdeki gibi güzel olmadığını hissetmeye başlarsın. Kız arkadaşın sana mesafeli davranmaya başlar, geç cevap vermeye, kısa konuşmaya ve daha az görüşmeye başlar. Bu durumda kız artık senden soğumuştur sana sıcak değil tamamen soğuk davranıyordur. Birçok ilişkide bu tür durumlar oluşabiliyor ve genelde bu durumdan sonra erkekler çok panikleyerek daha fazla ilgi, hediye ve tavizle kıza yalvaran konuma düşüyorlar. Normal bir erkeğin aşırı betalaştığı bu tür durumları idare etmek kolay değil çünkü çoğu erkek her ne kadar kolpadan mantıklı olduğunu iddia etse de çoğu erkek fazla duygusaldır.
kavga eden sevgililer


Kadın kendisini geriye çekiyorsa ilk olarak bunun nedenini anlaman lazım. Bu durum senden mi kaynaklanıyor? İyi bir erkek arkadaş olmaktan ziyade erkek arkadaş olmakta iyi miydin? İyi iletişim, iyi seks hayatı ve belirli düzeyde uyumlu hayatınız var mıydı? Yoksa sıkıcı mıydı? Bunları dürüstçe cevaplaman lazım sorun sendeyse düzelteceksin. Bazen ise sorun sende değildir. Kadın hayatında farklı evreye girer, senin doğru seçenek değil hata olduğunu düşünür veya bazen daha iyi seçenekler ortaya belirir ve sen geride kalırsın. Hayatın gerçekleri bunlar kardeşim ister kabul et ister etme bunlar sürekli olan şeyler.

Bir kadın senden soğuduysa ve geri çekiliyorsa sende geri çekil. Kendine çeki düzen ver, hayatına eğlence kat, daha iyi giyin ve daha çok sosyalleş. Hayata geri dön ve değerini artırmaya başla. Kadının peşinde koşan bir beta haline gelme ve kendini ileriye götürerek başarıya erişmeye başla. Kız arkadaşın ister seni terk etsin ister etmesin kolayca bırakılacak bir adam olmamalısın. Genel olarak birçok şeyi doğru yapan adamsan bu tür durumlarla karşılaşmıyorsun. Aksine zaman geçmesine rağmen kadının sana olan aşkının daha da arttığına şahit oluyorsun.

13. Playboy Depresyonu

Çok fazla kadınla tanışmış, flört etmiş ve yatmış bir adam olduğunda bir çeşit hayatta anlam kaybı, duygusal boşlukların dolmaması ve depresyon hissinin artması gibi sorunlar yaşarsın. Birçok kadınla yattığın için yenilerinde dejavu yaşamaya ve benzer şeyleri konuştuğun için geçmişle bağdaştırmaya başlarsın. Ayrıca anlam olarak ciddi boşluğa düşersin çünkü bu sonu olmayan macera senden çok şey götürmeye başlar. Bu sanatta yüksekler çok yüksek, düşükler çok düşüktür yani çok ciddi düşüşler yaşarsın. Kendini sorgulamaya ve kendinden nefret etmeye başlayabilirsin. Birçok psikolojik sorun yaşarsın ve o kadar kadına rağmen kendini aşırı yalnız hissetmeye başlayabilirsin. Bu tür playboy depresyonlarını ünlü erkekler çok yaşıyor çünkü ciddi boşluğa düşüyorsun. 

Kadınlarla tek gecelik sekste yapsan kadınlar veren değil alan taraftır. Ne kadar çok kadının sana verdiğini düşünsende aslında o kadınlar senden çok şey götürmüşlerdir. Her kadında kalbinin bir parçasını kaybettiğini hissedersin. Bu açıdan içindeki boşluk ve anlamsızlık hissi artabilir. Bu tür depresyonlar erkek için tehlikeli olabilir çünkü psikolojik gücü zayıfsa erkeğin alkole, uyuşturucuya veya çeşitli bağımlılıklara düşme riski vardır. Ayrıca radikal dönüşümlerde olabilir aniden radikal dinci olmak, radikal şekilde bir siyasi görüşe sarılmak, radikal bir şekilde ortadan kaybolmak ve farklı yaşam tarzı seçmeye gidebilir. PUA komünitesinde bu tür depresyonların izlerini sık görürsünüz çünkü bu adamlar tüm içeriklerini silerek ortadan kaybolurlar daha da ulaşamazsınız.

14. Aldatılma Problemi

Ciddi ilişkin veya evliliğinde aldatılmak başına gelecek en kötü şeylerden birisidir. Hiçbir erkek bu durumla karşılaşmak ve bu durumu yaşamak istemez ancak birçok adam bunu yaşıyor. Bazıları çok erken fark ediyor ve yakalıyor bazılarında ise süreç çok geç oluyor. Genelde kadın aldatmaya alışıp tedbiri azalttığında ve umursamaz hale geldiğinde yakalanıyor. Aldatılmak çok ağır bir şeydir ve hiçbir erkek buna maruz kalmak istemez.

Aldatılmanında dereceleri var yani birkaç aylık sevgilinin aldatması farklı, 3-5 yıllık sevgilinin aldatması farklı, 4-5 yıllık evli olduğun kadının aldatması farklı ve çocukların olduğu kadının aldatması farklıdır. Bu açıdan erkeğin yatırımı ne kadar fazlaysa alacağı psikolojik hasar o kadar artıyor. O yüzden bu konunun ne kadar derine ve kötüye gidebileceğini anlamak zor ve en sıkıntılı konulardan birisidir.

Aldatılan erkek açıkçası hayatının bir dönüm noktasını en şiddetli şekilde yaşıyor demektir. Her erkeğin buna tepkisi toplumsal olarak hangi sınıf ve tabakada olduğuna göre değişir. Alt sınıfta kadının aldatmasına o erkeğin tepkisi şiddetle olacaktır yani iş cinayete gidecek ve adam hapise düşecektir. Orta sınıfta da bu oluyor ama daha az ve üst sınıfta pek gözükmüyor. Genelde erkek kadının itibarını sıfırlayarak ondan kurtuluyor ve bu travmayı atlatmaya başlıyor. Kadının aldatması zaten nafaka almasını engelliyor ve çocuklarda varsa babada kalıyor.

Aldatılma durumunda duygusal hareketlerden ve öfkeden ziyade mantıkla stratejik hareket etmek en mantıklısıdır bu da senin için iyidir. Kadın seni aldatarak hayatını mahvettiyse bu defa istenmeyen şeyler yaparsan tüm hayatın mahvolur. Bu durumdan ömür boyu hapiste çürüyen çok adam var. Tabi tüm bu tavsiyeleri uygulayacak farkındalık ve duygusal kontrol her erkekte bulunmaz çoğu zaman olacak bitecekler nettir. Çoğu erkek duygusal olduğundan bu duruma en büyük reaksiyonu şiddetle olacak ve kendi hayatını mahvedecektir.

Benim önerim akılsal ve stratejiktir. Aldatılmak erkeğe çok şey öğretir yani kendine çeki düzen verirsin, hayatındaki öncelikleri belirler ve zayıflıklarını törpülersin. Erkek olmakta kötü olma sebeplerini düzeltir ve farklı kadınlarla hayatına devam edebilirsin. Bu açıdan olayları anlamak, geniş açıdan bakmak ve kendine çeki düzen vermek gerekiyor. Aldatılan erkeklere önerim budur eğer uygulayabilecek iradeye sahipse yürümesi gereken yol budur. Pek çok erkek bu aldatılma dönemine düşebiliyor bunu akılcı şekilde atlatmaya bakın.

15. Evlilik Süreci Sorunları

Bir kadınla evlilik sürecinde giden erkekler çeşitli sorunlar yaşayabiliyor. Evlenmek zor bir şey değil temelde sevgililikten tek farkı resmi belgeyle bunun devlet nezdinde tanınmasıdır ancak evliliği zor yapan şeyler akrabalar ve masraflardır. Sorunlarda bu iki sebeple ortaya çıkar yani bu süreçte anlaşmazlıklar çıkar aile bazında veya masraflar çok fazla geldiği için sorunlar olur.
nikah ve düğün problemleri


Kadınların bir kez evleniyorum şımarıklığı ekonomi iyiyken çokta dert edilmiyordu çünkü pek çok şey ucuzdu, alım gücü yüksekti ancak şimdi küçük kalemler bile büyük paralar tutabiliyor. Bu durumda evleneceğin kadının beklentileriyle senin maddi durumun örtüşüyor olmak zorunda. Eğer kadının istek ve beklentileri çok yüksekse bunları karşılayamayacağını bilmek zorunda. Bazı kadınlar bile bile erkeği bu zor duruma itiyor. Erkeğin zaten birikmiş gücü yok, ailesinde para yok ve kredi çekerek evleniyor. Bu durumda zaten sıfırı bile tüketmiş adamdan lüks beklentiler anlamsızdır. Nişan sürecinde bunları konuşarak anlaşmanız gerekiyor. Maddi uyumsuzluklar devam ediyorsa bir taraf taviz vermek zorunda yani ya kadın isteklerini azaltacak bunu kabul edecek ya da sen daha çok borca gireceksin. İkinizde taviz vermezseniz zaten iş nişan atmaya kadar gider.

Aile ve akrabalar gibi diğer kişilerin ilişkiye dahil olması her şeyi değiştirir. Bu açıdan kadının davranışları değişir yani kadın senin ailenle anlaşamaz, kızın ailesi sizinle anlaşmaz veya çeşitli sorunlar çıkar. Kına, nişan ve düğün sonrasında balayı süreçleri keyifli şeylerden ziyade bir işkenceye dönüşür. Erkeğe maliyeti bu tür şeylerin neredeyse 1 milyon lirayı aşmaya başladı. O yüzden gelecekte daha da çok sorun çıkacağını görmek olası.

Peki bu durumların çözümü nedir? Açıkçası pek bir çözüm yok. Kadın laftan anlamıyorsa ya bu işten vazgeçeceksin ha çeşitli sebeplerden vazgeçemiyorsan o zaman gözünü karartıp borç batağında mutsuz evlilik yapacaksın. Evlilik zaten mutlu olmak için yapılmaz, çocuk için yapılır. Bir diğer sorun ise taraflar birbirine daha düğün aşamasında kinlenmeye başladıysa ve anlaşmazlıklar çıkıyorsa sana da bol şans diliyorum. Belirli yaşı aşmış kişilere laf anlatamazsın herkes kafasına göre takılır ve bir şeyler olur.

Yorum Gönder

3Yorumlar

  1. Yine harika bir yazı hocam🔥

    YanıtlaSil
  2. Hocam merhabalar öncelikle 17 yaşlarındayım. Kadınlarla ve sosyal ilişkilerde özelliklerimi nasıl gizleyebilirim. kendi işim var ve finansal durumum yaşıtlarıma göre çok daha iyi çevremde bunu bilen bazı arkadaşlarımda var ve genellikle flörtleştiğim sevgili olduğum kadınlar onlardan öğreniyor bunu. flörtleştiğim kızlar çok şaşırıp etkileniyor ancak golddiggerlık amacıyla çıktıklarını düşünmeye başlıyorum öğrendiklerinden itibaren ve kıza duyduğum çekim sıfıra düşüyor ve zamanla pek görüşmek istemiyorum. sizce flört aşamasında bilmeleri iyi bir şey mi yoksa sevgili olduktan sonra öğrenmeleri daha mı doğru olur iyi niyetli bir kız bulmam konusunda? (youtube kanalınızı ve bloglarınızı severek takip ediyorum harikasınız🙌)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 17 yaşındasın o yaştaki kızlarda ne golddigerlık olacak sen kafada çok kurmuşsun. Maddi durumun iyiyse kızlara iki içecek, tatlı veya yemek ısmarlamanda sorun yok. Ufak şeylerin hesabını yapmayacaksın.

      Sil
Yorum Gönder