Analiz, Anlam Yükleme, Rasyonelleştirme, Kişiselleştirme ve Sorgulama Hataları

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere erkeklerin oyunu öğrenirken yaptığı 5 ciddi hatayı anlatacağım. 

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Bu hataları oyunun başında ve ortasında pek çok erkek yapıyor bu ise gelişimi engelliyor. Bu hatalardan kaçınman kadınlarla ilişkilerdeki başarını ciddi ölçüde artıracaktır.

1. Analiz Hatası

Oyunun bir bölümü kadın psikolojisi ve davranışlarını öğrenmekten ibarettir. Kadınları ve davranışlarını anlaman onları etkilemeni kolaylaştırır. Bu açıdan kadınları analiz etmeye de başlarsın. Çeşitli giyim tarzı, davranış, sinyaller, iletişim frekansı ve çeşitli detaylardan analiz yapmaya başlarsın. Bu ise temelde geresiz bir analitik zekayı oyuna dahil etmeye yol açar. Kadınları analiz etmen değil etkilemen gerekiyor. Ayrıca sürekli analitik düşünmek seni sıkıcı ve garip yapacaktır. Günün sonunda her şeyi analiz etmen ve farkında olman bir şeyi değiştirmez. Kırmızı hapı öğrenen ve kafayı kadınlarla bozan pek çok erkek aşırı analiz yapıyor. Yok bu kadın zenginlerle birlikte yok bu kadın şöyle davrandı şunu ima ediyor diye sürekli analiz yapıyorlar. Bu açıdan bu analiz işi seni Sherlock Holmes yapmaz ve pekte etkilemez.

Analizin oyunda kötü yani çok fazla varsayımda bulunmaya ve sürekli soğuk okumayla karakter analizi yapmaya yol açıyor. Bu ise iticidir çünkü belirsiz ve kısa soğuk okumalar iyiyken, sürekli olması kadını itecektir. O yüzden analiz etmekten vazgeç. Fazla analiz etmek sadece oyunun dışında olanlar içindir. Bir futbol maçını herkes analiz edebilir ve yorum yapar. Dışarıdan izleyici modunda analiz etmek kolaydır ama o işin içinde olman gerekiyor. Kadınlarla çok başarılı adamlar kadınları analiz mi ediyor sanıyorsun? Adam gülüyor, eğleniyor, buluşuyor ve sevişip geçiyor. Üstüne ne düşünüyor ne de analiz ediyor. Analiz etmeyi bırak ve kendini de akışa bırak.
Oyunu oynayan ol, uzaktan izleyen değil.


2. Anlam Yükleme Hatası

Beta erkeklerin en belirgin davranış kodlarından birisi kadınlarla ilişkilerine çok fazla anlam yüklemeleridir. Bu muhtaçlık ve idealize etmetken kaynaklanır. Oyunu öğrenmeye gelen betalarda henüz bu özellik tamamen törpülenmemiş oluyor. O yüzden de yeni tanıştıkları kadınlarla aralarında olan ufak sohbetlere bile çok anlam yüklüyorlar. Adam kızla arasındaki yüzeysel sohbette bile kızın ona aşık olduğunu sanıyor ve aşırı hevesleniyor. O kadar hevesleniyor ki adamın salyaları ağzından akıyor öylesine acınası bir durum söz konusu. Bir kadınla olan sohbetine anlam yüklememelisin. Beynin bu tür durumları sıradanlaştırmalı yani anlam yüklemekten kaçınmalısın.

Oyunu biraz öğrenen betalar genellikle kendilerine diğer kızlardan biraz daha iyi davranan kızlara çok kapılma eğilimindeler. Adam daha oyunda başarı elde etmeden oyunu bırakmaya ve ''çok özel bir kız buldum'' moduna giriyor. O kızın peşinde koşmaya, diğer kızlarla konuşmayı bırakmaya ve çeşitli beta davranışlara başlıyor.  Bu açıdan çok anlam yükleyenler bir anda sudan çıkmış balık misali oyunu unutuyor. Ona öğretilen her türlü prensip ve tekniği unutup eski beta haliyle kıza koşuyor. Bu durumda kızda ondan uzaklaşınca bu defa iyice şaşkına dönüyor. Betalar iflah olmuyor çünkü akıllanmaları fazlasıyla zor.

Oyunda gelişeceksen bir kadınla aranda ne olursa olsun çok anlam yüklemeyeceksin. Bir kadın seninle tanışabilir, görüşebilir, konuşabilir, buluşabilir ve sevişebilir. Bunlar çok anlam dolu ve özel deneyimler değil. Beynin bunları sıradan ve normal görmelidir. Bu açıdan kızlara kapılmaman gerekiyor yani bu eğilime direnmen lazım. Sen anlam yüklemezsen kadınlar sana aşık olur. Sen anlam yüklersen kadınlara aşık olursun ve peşlerinde köpek olmaya başlarsın...

3. Rasyonelleştirme Hatası

Rasyonelleştirme hatası tüm flört sürecini rasyonel ve mantıksal zemine oturtmakla alakalı bir hatadır. Bu durumu en çok gündüz oyunu (daygame) yapan amatörlerde görüyorum. Rasyonelleştirme hatası genelde iki şekilde oluyor. İlki kızla tanışmayı mantıksal zemine oturtmaya ve normal olduğuna dair konuşmaya dayanıyor. Diğeri ise oyuna dair şeyleri kıza anlatarak aslında yaptığı şeylerin rasyonel ve doğru olduğunu kıza anlatmakla gerçekleşiyor. Genelde kendini iyi seviyede zanneden amatör gündüz oyuncuları bu hatayı bile istiye yapıyorlar.

Bir kadınla olan ilişkimi hiçbir zaman rasyonel zeminlere oturtmam. Bir ilişki duygusal ve içgüdüsel zemin üzerinde ilerler. O yüzden kadınlara ilişkiler üzerine mantıksal sorular sormam, röportaj yapmam ve fikirlerini ciddi ciddi dinlemem. İlişkiler derin içgüdü ve karmaşık duyguların eseridir. Benim oyunum rasyonel değil, irrasyoneldir. Arsız bir mizahın zaten rasyonel bir yönü yoktur.

Bir kadınla tanışmak ve kısa sürede sevişmek irrasyonel bir durumdur. Bu çok derin içgüdüsel çekimden kaynaklanır. Bir kadının azgın dönemine denk getirirsen ve seninde MOJON çok yüksekse o kadınla kısa sürede seks yaparsın. Bu bazen çok hızlı gerçekleşir ve ne olduğunu bile anlayamazsın. Ayrıca yakın çevrendeki çeşitli kadınlarla aniden hiç beklenmedik sevişmelerde bu nedenle olur. Arzu irrasyoneldir ve çekicilik bir seçenek değildir. Ortada rasyonelleştirilecek bir şey yok. Bir kadınla niye tanıştığını açıklaman gerekmiyor. Gündüz oyununda bu durumu izah etmeye çalışan ve normal göstermeye çalışan adamlar var. Bu erkekler temelde hala efendi erkek kafasındalar ve o içgüdüsel avcılığa sahip değiller. Kadın tavlamak hiçbir zaman rasyonel zeminde olumlu karşılanacak bir şey değildir özellikle de bunda başarılıysan hiç hoş karşılanmaz.

Rasyonelleştirmeyi bir diğer türlü yapanlar ise kırmızı hap hocası olarak geçinen ama kadınları tanımayan aşırı analiz yapan zavallı tipler oluyor. Bu adamlar kadına ''ben maskülen erkeğim sen feminensin senin görevin şu'' gibi rasyonel tavsiyeler veriyor. Sürekli ilişkiler üzerine rasyonel ve bir muhasebecinin hesap kitap yapması gibi hesap kitaplar yapıyorlar. Bu adamlar kadınları tanımıyor bile en çok kafayı bozdukları kadınlardan bir haberler o yüzden gerçek hayatta kadınlarla birlikte olmaktan çok bir odadan yayın yapıyorlar. İlişkiler rasyonel değildir ve bunu beklemek anlamsız. İlişkiler kaotik, toksik, içgüdüsel ve arzu dinamikleri üzerinden ilerler. Bir kadınla tanışmadan sevişmeye ve ilişkiyi ilerletmeye kadar giden tüm süreçte rasyonaliteye pekte ihtiyaç yok. Rasyonel adam abazan adamdır sevişemez. Bir kadını yeri geldiğinde bir parkta havaya kaldırıp gülerek çevirmen gerekir. Yani irrasyonel davranışlarda bulunursun ve bu kadınları etkiler. O yüzden irrasyonel keko tipler bir sürü kız götürürken, rasyonel mühendis eğitimli adamlar çavuşa talim ediyor.

Kadınlarla ilişkiler irrasyoneldir, bir mantığı veya derin anlamı yoktur. Her şeyi düşünmekten ve mantıksal zemine oturtup bunun üzerine konuşmaktan vazgeç. Deneyim kazanmaya ve yaşamaya başla.

4. Kişiselleştirme Hatası

Kişiselleştirme hatası ise oyunda olan tüm olumsuzluk ve şansızlıkları çok kişisel algılamaktan kaynaklanır. Başarısız ve karamsar bir erkek kadınların tüm reddetmelerini ve flake olma durumlarını kişisel olarak algılayarak oyuna küser. Ortada tabi ki kişisel bir etken var ama kişisel algılamanın faydası yoktur. Birçok zaman olumsuz sonuçlar o an ki durum ve koşullara bağlıdır. Yani bir kadının seni reddetmesi seninle alakalı olmuyor. Bunu hemen zayıf yönlerine yani tipe ve paraya yormana gerek yok. İnceller veya para diye ağlayan sıradan adamlar çok az sayıda aksiyonda bile ciddi demoralize oluyorlar. Adam 3 kıza mesaj atsa ve hiçbiri o mesajı görmese bile bir çeşit ''işim bitti, hayat bitti'' moduna giriyorlar. Oysa ben üst üste 20 defa reddedilsem gülüyor ve geçiyorum. Umurumda değil yani irrasyonel özgüvenimi ve sonsuz pozitifliğimi etkilemiyor. Benim derdim olayı kişisel algılamamak ve denemeye devam etmek. İyi modda denemeye devam ettikçe şunu biliyorum ki ''pozitif inançlarımı kanıtlayacağım''. Her zaman beynimde ''kadınlar bana tapıyor inancı'' içselleşmiş durumda ve içsel olarak hem iyi hissetmemi hem de kadınların bana çekilmesini sağlıyor. Bu inancı doğruluyorum ve gerçek haline geliyor. Bunun tam tersi olan ''kadınlar benden nefret ediyor inancını'' da doğrulayabilirim. Bu açıdan negatif enerjiyle yaklaşırsın tüm kadınlar reddeder ve günün sonunda kendine ''en baştan haklıydım benden nefret ediyor'' diye inandırırsın.

Kişiselleştirmeye gerek yok çoğu zaman sen kontrol edeceğin şeylere bakacaksın ve kadınlar sana sert palavra testleri atsa bile bunu kişisel algılamayacaksın. Beni reddetti çünkü kısayım, beni reddetti çirkinim, beni reddetti çünkü fakirim oysa şuraya lüks araç çeksem hemen kabul ederdi gibi şeylerle olayı kişiselleştirmeyin. Bir erkek duygusal olarak ne kadar zayıfsa o kadar kişiselleştiriyor. Bir erkeğin içsel oyunu ne kadar sağlamsa o kadar umursamıyor. Yani bir erkekle gece hayatına çıkacak olsam sağlam wingman olarak umursamayan adamı alırım. Oturup ağlayan bir bebeyle uğraşacak ve çocuk bakıcılığı yapacak zamanım yok. Adam 10 defa reddedilse bile gülüyor, dans ediyor ve umursamadan hayatı yaşıyorsa o adamın olayları siklemediğini bilirim. O adamın iyi sonuçlar alacağını da biliyorum çünkü pozitiflik başarıyı getirir. Kişiselleştiren adam ise 2-3 reddedilme sonrası kafasında şunu düşünür ''Acaba Brad Pitt olsaydım yine reddedilir miydim?'' ve sonra kişiselleştirerek kendinden nefret eder.

5. Sorgulama Hataları

Sorgulama hatası genel olarak her şeyi fazla sorgulamaktan kaynaklanan bir fazla düşünme problemidir. O kadın mesajıma cevap vermedi neden? Sence benden hoşlanıyor mu? Eğer hoşlanmıyorsa niye benimle kahve içti? Niye böyle oldu da şöyle oldu da diye bir ton soru sorarak sorgulama yapan adamlar var. Oyunda bu adamlar aynı anda diğer 4 hatayı bir yapıyorlar. Yani sorgulama yapan adam aşırı analiz ediyor, anlam yüklüyor, rasyonelleştirmeye çalışıyor ve kişiselleştiriyor. Bu açıdan beterin beteri durumu oluyor. Sayfama da bu tür sorgulama hatalarıyla gelen çok kişi oluyor ve çeşitli anlamsız durumlardan anlamlar çıkartmaya çalışıyorlar. 

Oyunda sorgulamanın sana faydası yok sadece hatalarına bakar ve analiz eder geçersin. Oyun tamamen analiz işide değildir ama teknik hataları analiz etmek önemlidir sadece bu kadar yani oyununu analiz eder ve yeterli oyun kurdum mu diye sorgularsın bu iyidir ama kadınları sorgularsan ve kadınların tercihlerini sorgulamaya başlarsan işte o zaman ilişkilerin politikasını yapmaya başlarsın. Bu defa feministlere, rahat hatunlara ve diğerlerine sürekli sallamaya başlarsın. Bu kadınlar piçleri niye seviyor, feministler erkek düşmanı derken iyice toksik kırılgan bir erkek haline gelirsin. 

İlişkiler sorgulama yeri değildir ve önemlide değildir. Sorgulamaktansa yaşamaya bak ve kadınları analiz etmektense güldürmeye bak. Oturup kadınlar şöyle böyle diye ağlamak veya gereksiz işe yaramayan şeyleri düşünmeye gerek yok. Kadınlarla tanış, konuş, eğlen, iç, seviş ve hayatını yaşa. Bu hatalardan uzak durursan başarılı olursun ama pek çok adam gibi bu hataların içine düşersen başarısız olursun. Başarısız olan adamlarda kesinlikle bu beş hatadan en az üç tanesi bulunuyor.
Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)