Terk Eden Kadını Pişman Etmenin 5 Yolu

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
2

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''terk eden kadını pişman etmenin yollarından'' bahsedeceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Terk eden bir kadını pişman etme amacı tabi ki de kırılan ego ve erkeklik gururuyla alakalıdır. Bu tür duygular temelde olumsuz ve travmatiktir. Bir kadından intikam almaya çalışmak anlamsızdır çünkü artık bazı şeyleri geride bırakmak gerekiyor ancak erkeklik gururun ciddi zarar gördüğü için bir kadını seni terk ettiği ya da daha kötüsü aldattığı için pişman etmek büyük zevk verecektir.

1. HIZLI İMAJ DEĞİŞİMİNE GİT

Bir kadını seni terk ettiği için pişman etmenin en kolay yolu ilk olarak ciddi bir imaj değişikliğine gitmendir. Seni uzun süredir tanıyan bir kadın açıkçası sana dair her şeyi biliyor demektir. Burada kadını şaşırtmak zorlaşıyor o yüzden ilk hamlenin ciddi bir imaj değişikliği olması gerekiyor.

Ayrılık acısıyla biraz yenilik yapmak ve imaj değiştirmek iyidir. Görünüşünle (dışsal oyun) alakalı yenilikler farklı hissetmeni sağlar ve sen bile farklı hissediyorsan kadın farkı görür. Eski sevgilin her zaman bir şekilde seni sahte hesaplar, arkadaş ortamı ve diğer şeylerle stalklayacaktır. Yeni bir saç kesimi, yeni kıyafetler ve parfümler alman gerekiyor. Bu açıdan daha bakımlı bir hale gelmelisin. Görünüşte bariz bir değişim gerekiyor yoksa kadın seni bıraktığında daha sefil hale gidiyorsan, seni terk etmenin mantıklı bir karar olduğunu düşünecektir. Eğer seni terk ettikten sonra daha iyiye gittiğine dair sinyaller veriyorsan bu defa kadın bu karardan emin olamayacaktır. Bir ilişkiyi bitirme kararının pişmanlığı ve geçmiş günleri çöpe atmanın perişanlığına kapılıp panikleyerek sana dönmeye çalışabilir.
eski sevgiliyi pişman etmek


2. SOSYALLEŞ VE HAYATINI YAŞAMAYA BAŞLA

Bir ilişkiden çıktıktan sonra büyük bir boşluğa düşmek normaldir. Uzun zamandır hayatında olan bir kadına fazlasıyla alışmışsındır. Ayrılık acısı bu açıdan üzerine kara bulutlar gibi çöker. Bu çok güçlü bir acı ve duygu karmaşasıdır ancak buna kendini aşırı kaptırman gerekmiyor. Bakın ayrılık acısı yaşamayın veya hiçbir şey olmamış gibi davranın demiyorum. Ayrılık acısı dahil olmak üzere tüm acıları yaşamanız gerekiyor eğer acıyı yaşamaz ondan kaçarsanız bu defa acı üzerinize gelecekteki ilk boşlukta çok daha güçlü çöker. İnsan her şeyi tüketir mutluluk gibi acı da tükenir. Ona alışır, tolere eder ve hissetmemeye başlarsın. Bu yüzden acıyı atlatma eşiğini hızlandırmanın en ideal yollarından birisi de sosyalleşmektir.

İlişki içindeyken sosyal hayatın kısıtlıdır ve pek gerek yoktur. Bu defa yalnız kaldığında gittikçe yalnızlaşma ihtimalin artabilir. O yüzden sosyalleşmeye aşama aşama başlamalısın. Eğer arkadaş çevren dağıldıysa yapacağın en iyi şey şehrindeki topluluk ve etkinliklere katılmaktır. Mesela latin dansları topluluğu, kampçılar, gezginler, tiyatro veya kendine göre etkinlikler bulabilirsin. Bu açıdan evde yalnız kalıp içmeye başlayıp iyice depresif moda düşüp ''beni niye terk ettin Necla?!!'' diye ağlamaktansa ufaktan sosyalleşmek iyidir. Başka şehre gezmeye çıkmak, gece eğlencesine gitmek, sosyalleşmek ve çevreyi genişletmek gerekiyor. Bu sayede hem kafan dağılacak, hem normale döneceksin hem de onsuz da bir sosyal hayatının olabileceğini bileceksin. Ayrılık acın hafifleyecek ve biraz kendine geleceksin. Senin sosyalleşmeye başlaman seni terk eden kadını pişman eder çünkü onsuz da bir hayatının olması fikri kadınları çıldırtır. Bir kadın bir erkeği geride bırakıyorsa temel olarak onun hayatının bitmesini, başka kadınların bakmamasını ve iyice mahvolmasını içten içe istiyor. Hiçbir kadın terk ettiği adamın daha iyiye gitmesini istemez.

3. BAŞKA KADINLARLA TANIŞ, ÇİVİ ÇİVİYİ SÖKER!

Başka kadınlarla tanışmak için öncelikle acele etmemelisin. Direkt piyasaya dönmek ve ayrılık acısını ertelemek kötü bir fikir olabilir. Bu acıyı derinleştirir ve bir müddet sonra daha güçlü bir patlamaya yol açabilir. Bir anda ne olduğunu anlamadan darma duman olabilirsin. Çok kilo almaya veya zayıflamaya, çok içmeye, çok depresif ve ruh gibi bir adama dönüşmene yol açabilir. O yüzden hemen git yeni kızlarla tanış demiyorum bu çok yüzeysel ve kötü bir tavsiye olabiliyor. Sonuçta iyisiyle kötüsüyle bir ilişki yaşadın. İlişkine ve kendine bir saygın olduğu için zaten canın yeni kadınlarla tanışmak istemeyecektir. Kendinde o flört edecek enerji ve isteği bulamayabilirsin. Bunlar gayet normal ve olağan şeylerdir. Erkekler duygusuz ve kalpsiz robotlar değil aksine pek çok erkek çok duygusaldır.

Ayrılıktan birkaç ay geçtikten sonra kendini toparladıysan o zaman yeni kadınlarla gündüz oyunu, online oyun, gece oyunu veya sosyal ortam oyunuyla tanışmalısın. Çeşitli kadınlarla flört etmeye başlamalı, buluşmalara çıkmalı ve özel zamanlar geçirmelisin. Bu durumun en önemli etkisi aslında pek çok kadının benzer olduğunu ve bazı şeylerin çokta özel olmadığını fark etmendir. Yani tek kadın senin sevgilin değil ve aslında farklı kadınlarla da gayet iyi ilişkiler yürütebileceğini, onu seçmenin sadece o an ki tesadüf ve koşullarla alakalı olduğunu fark edersin. Yani birisiyle sevgili olmak ve duygusal bağlar gerçekleştirmek çokta özel anlamlarla alakalı değil. 

Yeni kadın bulmakta aşırı zorlanıyorsan bu defa düşük değer problemi yaşıyorsun demektir. Altyapı ve potansiyelini yükseltmen gerekiyor. Piyasadan geri kaldıysan ve flört etmeyi unuttuysan bu süreç çok daha fazla zaman alacaktır. Genelde başka kadınlardan yüz bulamayan betalar hemen eski sevgilisine dönüyor. Kadının yaptığı her şeyi unutmaya ve affetmeye çok eğilimli oluyorlar. Bu gözler aldatan kadını sırf bu sebeple affeden adamlar gördü. O yüzden işler reelde çok farklı ilerleyebiliyor.

Bir diğer nokta ise eski sevgiline çok alıştıysan başka kadınları sürekli onunla kıyaslayıp diğer kadınları beğenmeme problemidir. Bu tabi ki olağandır insan her şekilde kıyas yapar. Bugün yeni bir araba alırsan eskisiyle iyi-kötü her yönü kıyaslarsın. Sadece buradaki önemli nokta diğer kadınlara çok az zaman vermendir. Sen 4 yıllık sevgilinle daha birkaç saattir tanıdığın kızı kıyaslarsan haksızlık yaparsın. Yeni kadın senin sevgilinden kalibre olarak daha düşükse o zaman daha iyi bir filtre kullanman gerekiyor. Birçok zaman eğer altyapı ve oyunun iyiyse eski sevgilinden daha iyi kadınlarda bulabilirsin. Yani eski sevgilinde olmayan çeşitli özellikleri yeni kadında bulabilirsin. Eğer kadınlardan anlayan bir adamsan yeni kadınlar seni daha da mutlu edebilir ve eski ilişkinin olumsuz yönleri daha çok gözüne çarpar. Daha düşük kalibre kadınlara düşüyorsan bu sefer eski ilişkinin iyi yönleri gözüne çarpar. Sonra da başlarsın ''Ben Neclamı özledim'' diye ağlamaya. O yüzden kendi potansiyelin ve başka kadınları etkileme becerilerin çok önemlidir.

Eski sevgilin senin perişan olup, bitip ve mahvolup ağlamanı beklerken sen ondan daha genç ve güzel bir kadınla birlikteysen sence ne düşünecek? Kafayı yiyecek ve pişman olup belki de sana yalvarmaya başlayacak.

4. SOSYAL MEDYAYI AKTİF KULLAN

Çoğu erkek sosyal medyanın öneminin farkında değil ve bununla uğraşmak istemiyor. Bu açıdan sosyal medya kullanımında erkekler daha geleneksel bir yaklaşım sergiliyor. Adama bakıyorsun 3-4 fotoğrafı var çoğu 2018 ve 2020'den kalma yani adam hiçbir şey paylaşmıyor. İnstagramı anlamsız ve gereksiz buluyor. Sosyal medyayı yapay ve sahte buluyor. Tabi bu tür eleştiriler haklıdır bir şey diyemem sonuçta herkesin bir duruşu ve tercihi var ancak insan doğasının eğilimleri de bellidir. Eğer sen sosyal medyayı aktif kullanmıyorsan diğerleri ''çok kaliteli, gizemli ve cool birisi'' diye düşünmez. Bu tür fantezilerden çıkın çoğunuz milyoner, yakışıklı ve çekici Bruce Wayne veya Mr. Gray değilsiniz. Sosyal medya kullanmıyorsanız diğerleri ''hayatsız'' olduğunuzu ve paylaşacak pozitif deneyimlerinizin olmadığını, bu hayatta süründüğünüzü düşünür ki çoğu zaman bu gerçektir. Paylaşacak hiçbir şeyin yoksa hiçbir şey yapma olasılığın yüksek yoksa her şeyi yapıp paylaşmayan oranı %1-2 falandır. İnsan doğası gereği sosyal olarak rekabetçi bir varlık bu açıdan sosyal hayatın içinde kendini göstermeyi seviyor.

Sosyal medyayı aktif kullanmaya başlamak şart. Öncelikle iyi bir iphone cihaz almanızı öneririm çünkü instagram ile uyumlu olduğundan gönderi paylaşırken kalite kaybetmiyorsunuz. Android bu sorunu yıllardır çözecekti, birçok güncelleme yapıldı ve kaliteli yükleme seçenekleri aktif oldu ama sorun çözülmedi. Android'in en kral cihazıyla dahi yükleme yapsanız kalite düşüyor. Bu açıdan ios işletim sisteminden yeni bir cihaz edinmeniz çok daha mantıklıdır. Bu sayede hem instagramdaki hikaye oyununuz iyileşir. Sağlam fotoğraf, boomerang ve videolar atabilirsiniz. Cam gibi netlik her şeyden önemlidir. Sağlam portre fotoğraflar, aktivite ve eğlence-gezme fotoğrafları atmalısınız. Bu işi gerekirse profesyonel bir fotoğrafçı ile halletmeniz gerekiyor. Sosyal medya varlığınızı güçlü tutmanız gerekiyor. Bu belirli masrafı, uğraşı ve kafa yormayı gerektiriyor. Giyim tarzınızdan poz vermeye, fotoğraf çekmekten düzenlemeye kadar birçok şeyle uğraşmanız gerekiyor. Bu hayatta hiçbir şeyde emek olmadan ekmek olmuyor.

Eski kız arkadaşınız veya karınız sizi terk ettiyse bir bakacak ki sosyal medya profiliz taş gibi hale gelmiş. Sağlam fotoğraflar, eğlence ve pek çok güzel şey var. Onunlayken 3 dandik fotoğrafınız vardı şimdi ise resmen üst lige çıkmış gibi olacaksın. Seni terk ettiği için pişman olmasa bile artık mutlu olamayacak ve şüpheye düşecektir.

5. CİDDİ DEĞİŞİMLERE GİTMEN GEREKEBİLİR

Diğer maddeler biraz daha yüzeysel ve dışsal dönüşümler üzerineydi çünkü bunlar çoğu durumda yeterli oluyor ancak bazen sorun çok derinleşmiştir. Bu açıdan çok ciddi içsel dönüşümler yaşaman gerekebilir. Tüm karakterini söküp ve parçalayıp yeniden inşa etmen gerekebilir. Tüm beta düşünceler, alışkanlıklar ve karakter parçalarını törpüleyerek yok etmen gerekebilir. Tüm bunları eski sevgilini geri kazanmak için yapılan anlamsız bir amelelik olarak düşünme. Eski sevgilin sadece sana iyi bir motivasyon veriyor sen ne yaparsan kendin için yapıyorsun. O sadece sana yakıt sağlıyor, sende harekete geçiyorsun. Yoksa ''beni beğenen böyle beğensin kimse için değişemem'' demek kendini kandırmaktır. Herkesin karakteri çekici ve etkileyici değil. Kimse annenizde değil yani saçma sapan karakteri olan beta bir adamsanız kadınlar kaçar. Suçu hep dışarıda aramak kötü bir algılamadır. Birçok adamın dönüşmesi ve değişmesi gerekiyor.

Kadınlarla ve hayatta başarı değişmekle alakalıdır. Bu açıdan kaderci olmamanız ve hayatı iyi anlayıp değişmeniz şart. Ben buyum veya değişmem diye bir şey yok. Çoğu özelliğiniz karakter özelliğinden ziyade düşünce, davranış ve eylem alışkanlıklarıyla alakalıdır. O yüzden eğer değişime kendinizi zorlarsanız değişirsiniz. Düşünme şekliniz, algılamanız, davranış ve bir işi yapma biçiminiz değişir. Kendinizdeki kötü şeyleri törpüledikçe bambaşka bir adam olursunuz. Her erkekte bu değişim arzusu yatar ama herkes değişecek cesarete sahip olamaz.

Ciddi değişimler seni çok değiştirir ve aslında geçmişinden paradigma olarak kopmaya başlarsın. Terk edilme/aldatılma olayı sende travma yarattıysa bu defa hayatında önemli bir dönüm noktası oluşturur. O eski ezik ve sefil karakterinizden kurtulmaya başlarsınız. Normalde, normal birisinin bu tarz derin değişim motivasyonları olmaz çünkü gerek yoktur ancak bazen bir tetikleyici her şeyi başlatır. O yüzden hep derim ''bir musibet bin nasihatten iyidir''.



Ciddi şekilde değiştiğinde zaten eski sevgilin seni tanıyamaz. Bu sadece dışsal anlamda değil içsel olarakta farklı birisi olursun. Bu saatten sonra da ne kadar pişman olursa olsun eski sevgilini veya karını geri kabul edeceğini sanmam. Her ilişki belirli koşul, zaman ve şartlarda yaşar. Geçmişi şimdi ve gelecekte yaşayamazsınız. İyisiyle kötüsüyle her şeyi kabul edin ve hayatınıza bakın.

Yorum Gönder

2Yorumlar

  1. Peki bu madde ilgisini kaybettiğimiz flört içinde dahil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostum en az 6 ay 1 yıl görüştüğün, birçok şey paylaştığın, duygusal bağ kurduğun biri ile 5-10 gündür konuşup eğlendiğin biri sence aynı olabilir mi? Eğer 10 gün görüştüğün bir kızın arkasından üzülüyorsan ciddi manada değişmen gerekiyor.

      Sil
Yorum Gönder