Oyunda Sonuç Alamıyorum, Neden?

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''oyunu biliyorum ama hiç sonuç alamıyorum, neden?'' sorusunu cevaplayacağım. 

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

1. Başlangıç Noktanın Eksilerde Olması

    Her erkek aynı değildir ve bazı erkekler daha dezavantajlıdır. Bu açıdan eksilerde başladıysan benim gibi sonuç alman daha fazla zaman ve efor alacaktır. Bu kadar bilgi ve tecrübe keyfi nedenlerden değil mecburiyetten öğreniliyor. Ben ilk başladığımda eksi bir sosyal durumdan başladım yani sosyal becerilerim gelişmediği ve özgüvenli olmadığım için sonuç alamıyordum daha doğrusu kadınlarla tanışamıyordum bile. Konuştuğum doğru düzgün bir kadın bile yoktu bu açıdan ilk zamanlar uzun bir süre bazı şeyleri anlamak ve fark etmekle geçti. Bu hem içsel bir fırtına hem de kendini dışsal olarak düzeltmekle alakalı oluyor. Daha iyi giyinmeye başlamak, daha pozitif olmaya çalışmak, insanlarla daha uzun konuşmak, bazı teknikleri denemek ve daha iyi fotoğraflar çekilmekle alakalı şeyleri halletmek gerekiyor. Eksilerde başlamış adamsan kendini sıfır noktasına getirmek ve oradan artılara çıkmak zor bir süreç. O yüzden çok büyük beklentilerle oyuna başlamanızı önermem yoksa sen eksideki bir adamsan gelip de ''neden bugün seks yapamadım?'' diye sormamalısın. Sen daha normal ortamda gıkı çıkmayan noktadaysan bir zamanlar benim olduğum gibi çekingen ve sakinsen 'kadınları sıraya dizen adam' olamazsın. Bu zamanla olacak bir değişimdir daha çok uzun yolun var. Bu açıdan 2 yılı gözden çıkartman lazım çünkü bugün olduğun kişi seks yapacak kabiliyette değil ama 2 yıl sonraki halin olabilir.
kadınlarla ilişkilerde neden başarısızsın?


2. Yeterince Aksiyon Yok, Bolca Mental Mastürbasyon Var

    Oyuna dair bir şeyler öğreniyorsan bunun amacı bellidir kadınlarla ilişkilerde başarılı olmak. Bu açıdan kadınlarla ilişkilerde nasıl başarılı olursun? Aksiyon alarak yani yeni kadınlarla tanışarak ve şansını deneyerek. Eğer sen hiçbir şekilde aksiyon almıyorsan o zaman başarılı olamazsın çünkü ortada bir aksiyon yoktur. Birçok erkek fazla korkak ve tembel olduğundan aksiyon almıyor. Ben oyunu ilk öğrendiğim zaman korksam bile tembel olmadım yani denemek istedim bu bilgiler işe yarıyor mu ve ben bu bilgileri doğru uyguluyor muyum diye. Bu açıdan beleşçi ve tembel olup bir şey beklemektense korkmama ve çekinmeme rağmen denemeler yaptım. Zamanla cesaretim ve özgüvenim arttıkça denemelerimin sayısı da arttı. Pratik hayatta oyunu öğrenmem gerekiyordu yoksa kendi kendime mental mastürbasyon yapmanın bir anlamı yoktur. Eğer benim sitemi okuyorsan iki şeyi iyi yapman lazım; 
1. Dışarı çıkıp set açmalısın ve şansını denemelisin.
2. Sosyal medyana sağlam fotoğraflar koyarak yeni kadınlar eklemelisin.

Eğer bunlardan hiçbirisini adam akıllı kalitede yapmıyorsan o zaman sonuç alamaman normaldir. Sonuçta kitaplarımı okuyorsan uygulamak zorundasın. Bunu sana ben yaptıramam bu seninle kadınlar arasındaki bir durum yani kadınlarla iletişime sen geçmelisin. O yüzden tembel olmayacaksın yani kimse gelip kucağına hatun bırakmayacak. Sen gidip tanışacak, sohbet başlatacak, flört edecek, numarasını alacak ve buluşacak sonrasında ise eve getireceksin. Bunları yapamıyorsan o zaman aşk hayatın fazla şansa kalır ki etrafındaki bir kız seni beğenecekte süreç yavaşça ilerleyecek falan ki bir sevgilin olsun. Oysa aksiyon alarak aşk hayatında kontrol sağlar ve daha güzel kadınlara erişirsin. Bu açıdan ciddi şekilde aksiyon alman gerekiyor. Ben amatörken günde 20 set açıyordum haftada 3-4 gün set açmaya çıkıyordum. Yazın sıcağın altında, kışın soğukta, sonbaharda yağmurda ve ilk baharda geçiş havalarında hep set açıyordum. Kafede, AVM'de, kütüphanede, üniversite kampüsünde, sokaklarda ve caddelerde set açıyordum. Sen evde oturup götünü büyütüyor veya hiçbir şey yapmıyorsan o zaman sonuç beklememelisin. Aşk işleri korkak adamlara göre değildir ben korkak davranırken hayatımda sıfır kadın vardı ama cesaretimi kazandığımda ise bir sürü kadını hayatıma dahil edebiliyordum. Korkak adamsan kadınlar sana vermeyecektir çünkü hak etmiyorsundur. O yüzden mental mastürbasyonu bırak ve aksiyon al.

3. Hayatsız Birisi Olman

    Sıkıcı ve hayatsızlık çoğu erkekte bulunan bir sorundur. Ortalama erkek ortalama kadına göre daha hayatsızdır bu bir gerçek ve bende bunu yaşadım. Açıkçası normal bir erkek olduğum dönemlerde açıkçası zeki olmama rağmen fazla sıkıcıydım. Sıkıcılığımın sebebi de basitti 'fazla mantıksal' düşünüyordum ve sosyal baskı altında fazla ezilmiştim. Bu açıdan ortamda rahat kahkaha bile atamıyordum neden? 'başkaları rahatsız olur diye'. Gidip öküz gibi her yerde gülün demiyorum ama sosyal baskının altında eziliyorsan sıkıcı olursun deli dolu olamazsın. Bir kadınla sokak ortasında herkesin gözü önünde dans edebilir misin? Bunu yapabilecek kadar çılgın mısın? Acılara rağmen gülecek kadar güçlü müsün? Beynini kapatıp ana odaklanabiliyor musun? Bu tür sorunlar uzun bir süre aşk hayatımı sabote etti. Aslında ben zihnimde mükemmel bir erkek olmak istiyordum. Etkileyici konuşan, son derece karizmatik ve büyüleyici olmayı diliyordum ama kızın karşısında gıkım çıkmadan oturuyordum. Aslında beynimde fırtınalar dönüyordu ama ağzım açılmıyordu. Kadın nereden bilsin beynimde dönenleri? Ben sıkıcı ve hayatsız bir adam imajı çiziyordum ki öyleydim. Sonradan bunu anladıkça hayatın akışına kendimi bıraktım. Açıkçası sürekli bir konfor alanı beni kendine çekiyordu dışarısı sanki korkutucuydu. Yeni deneyimler ve yeni şeyler rahatımı kaçırdığı için onlardan kaçmak istiyordum ama konfor alanı ise depresyondan ibaretti benim için. O yüzden oradan çıkmalıydım ve çıktım da. Hayatın akışına kendimi balıklama bıraktım ki tecrübe kazanayım ve bolca tecrübe kazandım. Hayatta farklı şeyler denemeye, yeni yerlere gitmeye, yeni insanlarla tanışmaya ve yeni şeyler görmeye başladım. Artık çok sıkıcı ve hayatsız birisi değildim. Özellikle üniversitede topluluklara üyeydim yani dansa gidiyor, gece mekanlarda takılıyor ve eğleniyordum. Bu sayede hayatıma bir kadın girdiği zaman benimle yapabileceği bir sürü şey vardı ve enerjimde yüksekti. Eğer hiçbir şey yapmayan ve çok sıradan yaşayan bir adamsan kadın hayatına girse bile o hayatta kalmak istemez. Erkeğin hayatının aktif ve eğlenceli olması gerekir. Bu açıdan genel vibe'ın ve eğlencen büyük önem taşıyor çünkü kadınların çoğu sıkılıyor bu açıdan sen sıkıcı kadın sıkıcı bu flört süreçleri yürümez. Mental olarak çökmüş ve hayatı salmışsan hiçbir kadını hayatında da tutamazsın çünkü kadınlar zamanlarının kısıtlı olduğunu içgüdüsel olarak hissediyor o yüzden sürekli bir şeyler yapmak istiyorlar. Sen erkek olarak eğlencenin kaynağı değilsen, kadınlarla eğlenemezsin.

4. Sıkıcı Olup Duygulara Hitap Edememek

Kadınların duygu ve içgüdülerine hitap etmek tecrübesiz erkekler için çok zor bir süreç gibi gözükür. Aslında kadınlarla basit etkileşimlere girebiliyordur ama ötesi hiçbir şekilde gelmiyordur. Neden kadınlarla sohbetinin ilerlemediği üzerine düşünür dururlar. Oysa çevrelerindeki bazı normal erkekler sevgili yapabiliyor veya ara sıra kaçamaklar yaşıyordur ama bu durum neden bende olmuyor diye düşünür durursun. Bunun sebebi aslında çok karmaşık değildir ve anlamakta zor değil. Birçok erkek fazlasıyla sıkıcıdır çünkü 'fazla sıradan olmak' gibi bir duruma düşmüşlerdir. Günümüzde sıradan olmak bir yeter kriter değildir yani ekstra bir eğlence sunman gerekiyor. Kadınlar genel olarak fazlasıyla sıkılan varlıklardır. Aile ve toplum baskısı, iş ve okul hayatı ve arkadaş ortamlarının banelleşmesi derken birçok kadın aslında sıkılır. Sosyal olarak gezen-tozan hatunlarda bile bir sürekli sıkılma durumu vardır çünkü bu sıkıntıyı aktivitelerle geçiştirirler ama sıkıntı geçmez. Kadın için onun zihnini oyalayacak ve onu derinden etkileyecek bir pozitif-negatif duygularla dolu bir aşk şarttır. Kadının can sıkıntısı ancak aşkla çözülür ve aşık olmak ister. Kadın acı çekeceğini bilse bile aşık olmak ister. Kadın için aşık olmak ise kendi kontrolünde değildir yani beyniyle ve mantığıyla kadın şuna aşık olayım demez. Aşk bir dizi duygu ve içgüdünün tetiklenmesiyle olur. Bu açıdan çekim ve ilgi hissetmesi devamında erkekle kafayı bozması için bazı durumların olması gerekiyor. Mesela rakip kadınları elemek, erkeğin fazla iddialı olması, komik ve eğlenceli olması, karmaşık sinyallerin oluşması gibi süreçler olmalıdır. Tüm bu süreçleri başlatamayacak kadar sıkıcıysan kadınlar kaçar. Genelde şekli iyi olup sıkıcı olan erkekler bile bu noktada kaybeder çünkü kadın için etkileyicilik ve farklılık önemlidir. Sıradan olana kadın aşık olamaz. Bu yüzden birçok erkeğe aşık olan kadın yoktur. Senin amacın burada iyi bir izlenimi takip eden sağlam oyunla duyguları uyandırmaktır. Duyguları tetiklediğinde kadınların hem ilgisini çekeceksin hem de aranızda yoğun bir duygusal bağ oluşacaktır. Kadın için ''aşık olunacak adam'' olman gerekir yoksa 'sadece arkadaş kalalım' diyeceği adam konumuna da düşebilirsin. Sıkıcı olma, iddialı-özgüvenli ve komik olmalısın. Bu atom fiziği değil ancak bunu içselleştirebilmek için mental ve davranışsal anlamda ciddi değişimler göstermen gerekiyor.

5. Sosyal Zekanın Eksilerde Olması

Söz konusu ilişkiler olduğunda çoğu erkek genelde eksiğinin tip ve para olduğunu düşünür. Bu yanlış değil tabi ki tip ve para gibi etkenler aşk hayatınızı direkt-dolaylı yoldan fazlasıyla etkiler. Çokta çirkin olmayan normal bir erkeksen ve para durumlarında ortaysa bu konuda ki başarısızlığın için direkt tip-parayı suçlayamazsın. Çoğu erkekte sosyal zeka eksilerdedir ve çoğu başarısızlığın en temel sebeplerinden birisi budur.

Danışmanlık yaptığım ve iletişimde olduğum binlerce erkek var. Çoğu erkeğin mesajlaşmasına baktığımda bu durumu direkt görüyorum yani sosyal zeka eksikliği iletişimi bitiriyor. Saçmalayan, sıkıcı olan, durumdan anlamayan ve kadınla iletişim frekansı yakalayamayan birisi olduğunda kadınlar kaçıyor. Normalde sevgilin olacak kadını flört sürecinde kaybediyorsun. Bakın bu bir flört süreci problemidir belki kadın sana fazla şans verse seninle mutlu bir ilişkide olabilir çünkü ilişkide olmak aşırı fazla sosyal zeka gerektirmez ama flört süreçleri gerektirir. Kadınlarda açıkçası bir bıkkınlık var yani erkek ilgi ve alakasından bıkmış durumdalar. Bu yüzden sıradan bir şekilde iletişim kurman geçmişe göre işe yaramıyor. Üstüne sosyal zekan eksilerdeyse o zaman kadınlarla anlaşamamaya başlarsın. Kadınlarla ilişkilerde başarısızlık kaderin haline gelir. 

Sosyal zekayı yükseltmek ise çok zor iştir. Bana çokça sorulan bir soru oluyor ''hocam sosyal zekamı nasıl yükseltebilirim?'' sorusu ve cevabı aslında basit ''sosyalleşerek''. Sosyal hayatta çok deneyime, farklı çeşit insan tanımaya ve iletişim becerisi kazanmaya bakın. Peki sosyal zeka nedir? KALİBRASYONDUR yani kiminle, nerede, nasıl ve ne şekilde konuşacağını bilmektir. Oyunda ise bu çekicilik ve güven oluştururken her bir tekniği nerede kullanacaksın, nasıl yapacaksın veya ne yapmayacaksın sezmen gerekiyor. Bu bir hissiyat gibidir düşünmeden fark eder ona göre davranırsın. Cümleler beyninden otomatik olarak çıkar ve çeşitli patternleri hızlı takip edersin. Sosyalleşmek belirli patternleri takip eder ama aynı zamanda her iletişim kendine özgü taklit ve tekrar edilemez parçaları da içerir. Bu açıdan sosyal zeka bütüncül şekilde tüm durumları anlamakla alakalıdır.

Sosyal zekası düşük ve otistik gibi takılan adamlar maalesef kadınlarla ilişkilerde pekte başarılı değil. Kadınla iletişim kurduğu andan itibaren sıçıp batırmaya çok eğilimliler ve sosyal zeka düşüklüğü bu adamların kadınlar tarafından ''aptal'' olarak algılanmasına yol açıyor. Hiçbir kadın aptal olduğunu düşündüğü bir adamı çekici bulmaz ve saygı da duyamaz. O yüzden sosyal zekanın önemi çok büyük ve bu aşırı karmaşık bir şeyde değil. Bakın sosyal zeka dediğimiz şey roket bilimi değil analitik zeka kadar karmaşıkta değil. Sosyal durumları iyi anlamakla alakalı mesela bir kadına ne kadar sataşman gerektiğinin dozunu sosyal zekanla anlarsın çünkü diyalogta kadının reaksiyonlarını takip edersin. Sosyal zekası düşük erkeklerde aynı zamanda ''kulaksızlık problemi'' dediğim bir problem var yani dinlemiyorlar. Ayrıca ince nüansları kaçırınca kadın tavlamak çok zor ve zahmetli hale geliyor.

Sosyal zekanın gelişmesi ciddi bir sosyalleşme çabasıyla 1-1.5 yılda olacaktır. Bu açıdan gündüz oyununda bolca set açmak, sosyal ortamlara girmek, mesajlaşma oyununu geliştirmek ve gece hayatına takılmak gibi şeyler sizin 2 yılda bambaşka birisi olmanızı sağlar. (alert-success)
Tags:

Yorum Gönder

1Yorumlar

  1. Abi son yaşadığım olaylardan dolayı kadınlardan nefret etmeye başladım,sevgilisini aldatan kadınlara denk geldim benimle,birisi girdi hayatıma ve onu çok sevdim,bir defa buluştuk ama bıraktı işte,onunda sevi vardı öyle bir ihtimal.Sanki kadınların hepsi böyle şeytanın tekiymiş hissi var,hepsi kendisine kölek çeken piçlere hep gidiyor berbat davrancan ancak sevilirsin hissi oluştu en sondaki kızdan dolayı,ben kartları açık oynadım çünkü, ondan sonra soğudu.Birde Instagram'dan şansımı çok denedim,başarı elde edemeyince de sanki kadınların hepsi benden üstünmüş gibi görmeye başladım,çok yanlış yollara saptım ama durumun farkındayım yinede, nasıl çıkabilirim?

    YanıtlaSil
Yorum Gönder