Kadınların Mesajlara Geç Cevap Vermesinin Nedenleri

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
11

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''kızlar neden mesajlara geç cevap veriyor, flörtüm mesaja geç yazıyor, geç yazan kıza nasıl davranılmalı'' konularını inceleyeceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Kadınların mesajlara geç cevap yazması fazlasıyla sinir bozucu olabiliyor ancak bunun nedenlerini iyi anlamak gerekiyor. Flört sürecinde tüm güç kadındadır yani ister anında yazar, ister 2 saat sonra ister hiç bakmaz isterse görüldü atar geçer. Bu açıdan flört sürecinde erkeğin çok fazla yaptırım gücü bulunmuyor, yapılacak şey daha ilgili başka kız bulmaktan ve yeni seçenekler oluşturmaktan geçiyor.

mesaja cevap vermeyen kadın, kadınlar niye geç cevap yazar, kadının görüldü atması

1. Seni İlgi Çekici Bulmaması

Bir kadının sana geç cevap yazmasının en büyük nedeni yeterince ilgi çekici ve yüksek değerli erkek olmamandır. Bu açıdan DHV'de eksikleri olan bir adamsan kadınlar seni pekte çekici bulmaz. Bu açıdan ilk izlenimde zayıflık, itici imaj veya yetersiz değer problemleri yaşarsın.

Kadınlar artık geçmişe göre daha seçici ve görselliğe önem veriyorlar. Bu açıdan çok dezavantajlı konumda olmamalısın. Profilin sağlam, imajın iyi ve mesajlaşma oyunun efektif olmalıdır. Eğer bunlarda zayıflık varsa mesajlaşma oyununda çok ciddi sıkıntılar çekmeye başlarsın.

Sıradan bir erkeksen birçok kadın seni ilkte pekte çekici bulmayacaktır ancak zamanla doğru şeyleri yaparak çekimi artırır ve kadının hayatında yer edinirsin. O yüzden ilkte çekici bulması şart değil, senin süreci doğru yönetebilmen şart.

2. Muhtaç Davranışlar Sergilemen

Kadınlara pek çok erkekten mesaj geliyor ve kadınlar bu bolluğun farkında. Sürekli yeni bir erkek ortaya çıkıyor ve bir şekilde etkileşime giriyor. Bu açıdan kadın güzelse bu etkileşim oranı artıyor ki güzel olmasa bile hiçbir kadın yalnız değildir.

Bu kadar çok seçeneği olan, erkek ilgisine alışmış, birçok ilişki yaşamış, sağlam erkekleri tanımış kadına sen gidip ezik şekilde muhtaç davranışlar sergilersen kadın mesaja bakmaz, görse bile üstten bildirimlerden bakar ve geçer, aktif olsa da cevap yazmaz veya görüldü atar. Birçok zaman kadınlar abazanlar üst üste yazmasın diye görüldü bile atmıyor. Bu açıdan muhtaç ve türevi davranışlar sergiliyorsan kadın geç yazmaya devam edecektir çünkü senin ezik olduğunu biliyorsa konuşmak için bir sebebi olmayacaktır.

3. Sıkıcı Sohbet Etmen

Sosyal dinamikler son yıllarda fazlasıyla değişti. Geçmişte kadınlar erkek ilgisi ve sohbetine ulaşamıyordu. Bir erkeğin bir kadınla iletişime geçmesi bile zordu. Sosyal medya ile her şey değişti bugün sıradan bir erkek herhangi bir kadına mesaj atabiliyor yani sosyal medya erişim sorununu ortadan kaldırdı ancak şimdilerde kadınlardan cevap alma ve sohbette tutma sorunu ortaya çıktı.

Sıkıcı sohbet ediyorsan yani günlük konular, boş sorular ve saçmalıyorsan bir kızı özellikle de güzel bir kızı sohbette tutamazsın. Kız belki sana 3-4 mesaj cevap verecek sonrasında seni ghostlamaya başlayacaktır. Sürekli olarak kızlar senden kaçacak veya sohbetler tıkanacaktır.

Sıkıcı sohbetten kurtulmak için iyi espriler, pozitif enerji, arsız-komik tekniği ve rahat bir adam olmak gibi şeyleri kullanman gerekiyor. Kadının ilgisini çekip o ilgiyi tutarak ilerletmen gerekiyor. Rekabet yüksek ve sıkıcı konuşuyorsan maalesef ortalama kızları bile tavlayamazsın.

4. Sohbette Hata Yapman

Kadınla konuşurken heyecanlanıyor, ne yazacağını bilmiyor veya komik olmaya çalışırken cringe oluyorsan bu defa hata yapmaya başlarsın. Flört süreci hata kaldırmaz ve oyunda sıçmamak çok önemidir çünkü sıçarsan temizleyemezsin. Seni hiç tanımayan ve hakkında çok az fikri belki de ön yargıları olan bir kadınla konuşurken bir hata yaparsan o süreç biter. Kadın ya cevap vermeyi keser ya da soğuk kısa cevaplar verip sonra seni ghostlamaya başlar.

Flört süreci hata kaldırmıyor 9 şeyi doğru yaparsın 1 hatada kadın senin üzerini çizebilir. Bu açıdan hangi yöntemi kullanıyorsan kullan hassas konulara dikkat etmen gerekiyor. Risk almaktan çekinmeyeceksin ancak riskleri dozunda alman gerekiyor. Sataşacağım diye hakaret edersen, NEG atacağım diye kızı aşağılarsan veya komik olacağım diye saçmalarsan kadın gider. Bunun çözümü de olmaz çünkü soğuyan bir kadını geri ısıtamazsın.

5. Meşgul Olması

Kadınlar genel olarak meşgul varlıklardır bunu kadınlarla arası iyi olan her erkek bilir. Kadınların hayat ve zaman algıları farklıdır. Kadınlar yavaş hareket eder ve pek çok şeyi halletmeleri çok zaman alır. Bu açıdan kadınlar gündüzleri meşguldür okula gidiyordur, işe yetişmeye çalışıyordur, işle ilgili bir sürü şeyle uğraşır. Sonrasında eve gelir hazırlanıp çıkması ve bir şeyler yapması derken açıkçası birileriyle çok mesajlaşmaya zamanları kalmayabiliyor.

Birçok erkek ise işsizlikten bir kadınla gece gündüz mesajlaşmaya hazır halde muhtaç durumdadır. Bu ise dengesizlik oluşturuyor çünkü kadın boş adama saygı duymaz. O yüzden kadın meşgulse sana geç cevap yazması ve seni unutması olağan. Tabi bu bir ''bahane'' de olabilir. Bu açıdan senin hangi kalibrede erkek olduğuna göre de değişir ama kadınların meşgul olmasını her zaman kişisel ilgisizlik olarak göremeyiz. O yüzden gündüzleri kadınlarla mesajlaşmak anlamsızdır. Geceleri belirli saatlerde mesajlaşmak en iyisidir.
kızın mesajlara cevap vermemesi


6. Çok Efor Harcaman

Kadını etkilemek için uzun uzun mesajlar yazıyor, sohbet etmeye çok istekli ve efor harcayan durumdaysan kadın da tam tersi olarak isteksiz hale gelir. Bu tür muhtaçlık kokan davranışlar kadınları kaçırır. Kadının zihninde ''bu adamla yeni konuşmaya başladık neden bu kadar konuşmaya istekli ki?'' diye düşünce oluşur. ''Gerçekten yüksek değerli ve çekici bir adam bu kadar efor harcamaz her şey akışta doğal olarak gerçekleşir.'' diye düşünecektir. 

Kadınlar erkeğin efor harcayarak yani götünü yırtarak kız düşürmeye çalışmasından tiksiniyorlar. Aşırı uzun mesajlar atma hem okuması hem de konuşması zor oluyor. Kadına alan ver ve acele etme bir anda kız tavlamak diye bir şey yok. Yeni tanıştığın kızdan fazla etkilenen ezik bir adamsan zaten doğru şeyler yapsan bile işe yaramaz.

7. Kadının Psikolojik Karmaşada Olması

Kadının hayatı kötüye gidiyor, depresyonda, ayrılık acısı yaşıyor veya hastalıklarla boğuşuyorsa yeni birisiyle konuşmaya isteği olmaz. Flört etmek ve yeni birisini tanımak enerji isteyen bir şeydir bu açıdan psikolojik olarak iyi durumda olmayı gerektirir. Zor zamanlar geçiren bir kadının bu tür şeylere kapalı olması normaldir. Bazen ise tam aksine çok zor zamanlar geçiren bir kadın flört etmeye aşırı açık olabilir. Duygusal boşlukta olan bir kadınla doğru zamanda tanışıyorsanız sonuca kısa sürede ulaşırsınız.

8. Yedek Listesinde Olman

Kadına yazan tek erkek değilsin, tanıdığı tek erkek değilsin ve ona denk gelen en iyi erkek bile değilsin. Bu açıdan kadının sana ilk başta büyük ilgi duymasını bekleyemezsin. Ortalama bir kadın bile artık pek çok sağlam erkekten ilgi görebiliyor ve buna göre beklentilerini yükseltebiliyorlar. O yüzden onunla o an konuşan tek erkek değilsin, konuştuğu birçok erkekten sadece birisin. O yüzden özel bir muamele bekleme ve kadın geç yazıyorsa anla ki yedek listesinde gerilerdesin. Asıl oğlanla sohbet ilerlerken sen geride sıranı bekliyorsun sadece.

Yedek listesinden as olmaya geçebilirsin eğer oyunun sağlamsa diğerlerini diskalifiye edersin bu durum pek çok zaman gerçekleşir ama bu hem senin potansiyeline, altyapına ve oyununa bakıyor. Rakipler çok sağlamsa sana oynama şansı bile kalmayabilir. Özellikle konuştuğun kız güzelleştikçe bu tür şeylerin önemi artar.

9. Frekansın Tutmaması

İletişim frekansınız tutmuyorsa yani kızla aranda gereksiz bir negatif enerji oluşmuş ve gerilim yükselmişse bu durumda uyumsuzluk söz konusudur. Farklı yaşam tarzları, iletişim tercihleri, enerji level farkları, kültürel farklılık ve zevk farklılığı gibi durumlar kadının geç yazmasına yol açar. Geç yazması zaten devamında seni ghostlamasına yol açan sürecin başlangıcıdır.

Her erkek her kadına hitap etmez bu açıdan kendi tarzında kadınlarla iletişime geçmen ve ortak ilgi alanlarının bulunması iletişimi kolaylaştırır. İki farklı dünyaların insanı olmanız frekansların tutmamasına yol açabilir.

10. Güven Eksikliği

Kadının sana güvenmemesi, seni tehlikeli veya korkutucu bulması geç cevap yazmasına yol açabilir. Özellikle son dönemlerde kadınlar artık daha çekingen ve korkak hale geldi. Kadınlar üzerinde sıkıntılı izlenim bırakıyor veya güvensizliği artırıyorsan o zaman birçok kadının mesajlara geç cevap vermeye başlaması ve sonrasında kurtulmak için engellemesi gibi durumlar ortaya çıkar.

Oyunun %80 kadarı güven üzerinde kurulur geri kalan %20 çekicilikle alakalıdır. Kadınla samimiyet kurman, sana güvenmesi ve yanında rahat hissetmesi önemli detaylardır. Bunları ihlal eden izlenimdeysen kadınlar kaçmaya başlar ve sana ufak şans verdikleri için bile pişman olurlar.

Yorum Gönder

11Yorumlar

  1. Abi İzmirdeyim,üni itiraf sayfalarında rahat 2000 kıza yürüdüm,hesabımı patlatmayı düşünüyorum,adım çıkar korkusundan,ne düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2000 kıza sanaldan yürümek neyse de başarı oranı önemli. %1 başarı oranın olsa 20 skorun olurdu.

      Profilin çöpse, otistik gibi mesajlaşıyorsan ve hiçbir sohbet ilerlemiyorsa bu işleri boş ver. Dine yönel inzivaya çekil ve annene sana evlenilecek köyden kız bulması için yalvar.

      Sil
    2. 1200 müş😂 neyse,reeldeki gibi deil abi ya,beş dk da Kiss close alan adam instada yapamiyom,sırf bu yüzden instadanda aynı şeyleri bekleme aptallığı yapıyorum,hemen ilk anda etkilemek gibi.Haklıymışsın,zamana yaymalı😃

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Abi merhaba lise 2ye gidiyorum ilişkiler konusunda berbat olduğumdan 1 yıldır redpillin içindeyim sizin podcastlerinizi bol bol dinleyip öğrendim uyguladım bol bol sonuçta aldım adım p*ce bile çıktı ancak şunu fark ettim ki aşırı kız odaklıyım başka hangi konularda gelişmeliyim sizce üniversite de beni neler öne çıkarır kızlarla kafayı bozdum eyvallah sonuç aldım ama fazla abarttım yeni hedefler istiyorum ancak neler olmalı bilmiyorum

    YanıtlaSil
  4. güzel tespitler

    YanıtlaSil
  5. Cevap vermeyen kıza birkaç gün sonra "yoklama mesajı" atılabileceğini söyleyenler var. Senin fikrin nedir? Bu makalende saydığın sebepler de olabilir pekala ama kızla en son iletişim iyiyse, date yapıldıysa, öpüşme falan olduysa iletişim kesildikten son bir kez yoklanmalı mı sence?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır dostum instagram mesaj vb whatsapp buralardan uzak dur. Onu önemseme ve stalklama kafanda ona dair tepriler üretme. en fazla 2 hafta sonra seni arar. Gelince de tekrar baştan başlıyormuş gibi daha az duygusal yatırım yap. yoksa onu gittiği makama koyarsan tekrar gider. Önemseme ki o sana yatırım yapsın bir o bir sen yap ama her zaman sen daha az yap. Bunu yapmazsan duvara toslar kalırsın kız tekrar kaçar.

      Sil
    2. Evet yoklama mesajını belirli zaman geçtikten sonra atabilirsin mesela 1 ay sonra.

      Sil
  6. Hocam merhaba 3 aydır ilişkideyim bir kadınla kendisi son bir haftadır mesajlarıma aşırı geç cevap veriyor ailemin yanında yazamıyorum diyor ilk zamanlar dakikasinda cevap veren kadın şimdi böyle yapıyor acaba nedeni ne olabilir

    YanıtlaSil
Yorum Gönder