Flört Etmek Neden Bir Oyundur?

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''flört etmek neden bir oyundur, aşk idealizmi ve insan doğasının gerçekleri'' konularından bahsedeceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Flört etmek bir oyundur, kaybetsen de kazansanda tekrar baştan başlarsın.


1. Flört Etmek Nedir?

Flört etmek temel olarak cinsel piyasa havuzunda kendi değer ve konumuna göre kendine yakıştırdığın partnerleri cezbetmeye çalışmaktır. Flört etmek temelde karşı tarafı tanımak, belirli değerleri sinyallemek ve belirli sinyalleri algılamakla alakalıdır. Bu açıdan flört etmek sözel olarak direkt bir aktiviteden ziyade dolaylı bir sosyal aktivitedir.

Flört etmek doğada da sıkça bulunur buna 'kur yapmakta' denir ve genellikle erkek dişiye kur yaparak çiftleşme şansını artırmaya çalışır. Kuşların dans etmesi ve pek çok hayvanın farklı çiftleşme paternleri seyretmesi flört etmenin bir çeşididir.


Flört etmek temelde değer alışverişi ve durum tespitinden ibarettir. Herkesin beklenti ve isteklerine göre değişen şekilde flört ederler. Erkekler genellikle avantajlarını göstermekle ilgili flört ederken, kadınlar ilgi görmek ve en iyi seçeneği bulmak için flört eder.

2. Doğru Kişiyle Sonsuza Kadar Aşk Miti

Söz konusu hayvanlar alemi olunca kur yapma ve çiftleşme dinamiklerini anlamak kolaydır ancak söz konusu insan olunca idealist yönlerimiz ağır basar. Aşka olan inancımız, tek özel kişiyel sonsuza kadar mutluluk masallarımız ve filmlerin abarttığı vıcık vıcık romantik aşklar derken idealizme kapılırız.

Toplumda bu idealizm çok yaygındır ve genellikle aşk tesadüfe bağlanmıştır. Bir gün doğru kişi karşına çıkacak ve çok mutlu olacaksındır. Bu çok özel deneyim size özgü gelir. Hiç bitmeyecek bir aşkın içinde olduğunuza inanırsınız. Bu açıdan ilişkiler gözünüzde kutsal, kadere bağlı ve tekrar edilemez yönlere sahip gözükür. Genellikle sıradan erkeklerde bu inanç çok daha yaygındır ve ilişkilere büyük anlamlar yüklemeyi tercih ederler çünkü feminen bir çerçeveyi benimsemişlerdir. Feminen çerçeve tabiki de ilişki öncelikli bakış açısıdır ve bu bir çeşit romantizm sosuna bulandırılmış idealizmi içerir.

Gerçek hayatta ise ilişkiler böyle çalışmıyor. Çoğu ilişki kısa ömürlü oluyor ve günümüzde evliliklerin çoğu boşanmayla bitiyor. Çocukluk arkadaşlarımdan 3 tanesi evlendi 2 tanesi boşandı. Hiçbiri boşanmak için evlenmedi, mutlu olmak istiyorlardı, seviyor ve ideal tercih yaptıklarını düşünüyorlardı ama olmadı. Yanlış kadın seçtiler diyemem, seçtikleri kızlar ideal kızlardı yani ne ortam kızıyla evlendiler ne de bilmedikleri bir kızla ama yürümedi. Bu açıdan ilişkilere yanlış pencereden bakmanın bedeli büyük. Boşanan bir arkadaşım tam 6 milyon liralık bir daireyi kıza vermek zorunda kaldı nafaka vermemek için. Kız ise düğünde ona takılan damat saatini bile geri aldı. Tüm altınları, ev eşyalarını ve pek çok şeyi aldı. Olan erkeğe oldu çok ciddi maddi ve manevi zarar gördü. Ne mutlu olabildi ne de istediği gerçekleşti. Tabi bu karamsar örnekler her şey değil ama oranlarının arttığının farkında olmak gerekiyor.

3. Flört Etmek Neden Bir Oyundur?

Efendi erkeklerin anlamakta zorlandığı bir şeyde flört etmenin çok özel bir şey olmadığıdır. Tabi bu inancı içselleştirmek biraz zordur çünkü çoğumuz efendi erkeğiz veya efendi erkek geçmişine sahibiz. Bu inançlar bize çok öncelerden aşılandı ve güçlü inançlar ancak flört etmenin bir oyun olduğunu erken yaşta deneyimleyerek öğreniyorsunuz. Lisede kız arkadaşınızın sizin dışında birkaç erkekle daha konuştuğunu gördüğünüzde, terk edildiğinizde veya aldatıldığınızda bunun bir oyun olduğunu anlıyorsunuz, hem de son derece acımasız bir oyun.

Flört etmek gerçekten acımasız bir oyundur ve burada güç sahibi olan kadınlar acımasız birer oyuncudur. Bir erkek olarak bugünün şartlarında kendinizi tek bir kadına bağlarsanız o kadının sizi bitirdiğini görürsünüz çünkü yapacağınız hiçbir şey yoktur. Erkek ilişkiler konusunda her zaman deplasmanda oynayan takım gibidir ve hakemde diğer takımı bariz desteklemektedir. Bu açıdan ilişkiler alanı erkeklerin rahatça top koşturduğu bir saha değildir, çoğu erkeğin ciddi acı çektiği bir sahadır. Bu oyun çok can yakar ama çoğu zaman erkeklerin canı da yanar. Canı yanan adam can yakmaya da başlar işte bir efendi adamın piçleşmesinin kısa öyküsü budur. Kadınlar efendi erkeği harabeye çevirir, o harabeden bir piç doğar. O piçte binayı harabeye çeviren kadınları göz yaşlarıyla geride bırakır. Bir oyuncu olur, oyunu kuralına göre oynamaya başlar. Bu oyunda birisi üzülecekse artık kendisinin olmayacağından emin olur. Canı yanan ve piçleşen her erkek kadınları üzer, hem de fazlasıyla ancak olması gerekende budur çünkü ilişkilerde başarılı erkek olmak son derece zor bir şeydir.

Flört etmek oyundur çünkü kadınlar bu oyunu hep bilir. Birden çok erkekle konuşurlar, görüşürler ve seçmeye bakarlar. Bu açıdan bir erkek olarak bir kıza platonik aşıkta olsan, onetisin zirvesinde de olsan veya tapınsanda sen bir seçeneksindir. Aslında o kadında bir seçenektir ama senin gözün saçma idealizmden kör olmuştur, aptalsındır. Gözünü her açan erkek her kadının bir seçenek olduğunu görür. Tabi her seçenek eşit değildir iyi veya kötü seçeneklerde vardır ama sonuçta hepimiz bir seçenekten ibaretiz. Oyunun kuralları böyle ve herkes kuralına göre oynuyor sende oynamak zorundasın. 

Bir erkek ne zaman kadınlarla ilişkileri bir oyun olarak görürse ve pek çok kadınla konuşarak başarı şansını artıracağını fark ederse işte o zaman o erkeği durdurmak zorlaşır. Kadınlar erkeklerin bu konuda şerefsizleşmesini istemiyor çünkü bir oyuncu olan erkek üzerinde kadın gücü azalır. Betaların hepsinin gözü açılsa kadınların yaptırım gücü kalmaz ama muhtaç erkekler her zaman itaatkar köle olmaya eğilimli olduklarından derin uykuları devam eder. Bu oyunun farkındaysan, oyunu oynamaya hazırsan işte o zaman kaybetmeye de hazırsındır ama daha önemlisi KAZANMAYADA hazırsındır. Oynadıkça çok defa kaybedeceksin ama kazandığında büyük kazanacaksın.

4. Oyunu Anlamak

Oyunun amacı eğlencedir ve böyle başlamalıdır. Kadınlarla eğlenmen gerekiyor çünkü kadınlar eğlenceye çekilirler. Sen fazla duygusal ve romantik isteklerle kadınlara yaklaşırsan kadınlar senden kaçar. Ben oyuna başladığımda amacım ne iflah olmaz bir playboy olmaktı ne de başka bir şey. Tek amacım tatlı bir sevgili yapmak, onunla pazar kahvaltılarına gitmek, facebook kapak fotoğrafına birlikte çekildiğimiz bir fotoğraf koymaktı (ben oyuna başladığımda instagram daha yeniydi herkes facebook kullanıyordu). Ancak romantik ve masum isteğim beni bu oyunda güçsüz ve çaresiz yapmıştı. Bir kız bulsam bana yeterdi aslında bulmuştum ama o kızlar beni pek sallamıyor ve arkadaşı olarak görüyordu. Şans benden yana değildi, yakın olduğum şey benden çok uzaktaydı. Oyunu anlamakta güçlük çekiyordum çünkü oyunun dışındaydım. Oynamak istemiyordum ben kazanıp çekilmek istiyordum ama henüz kazanmayı hak edecek niteliklerde değildim. Direkt bir yoldan gidemezdim dolaylı ve çok uzun ızdıraplı yola girdim. Bu yol beni playboyluğun kutsal topraklarına sürükledi. Bu macera pekte seçeneğin olmayan bir süreç olarak gelişiyor. 

Kadınlarla ilişkilerde mantığın, iyi çocuk ve efendi sakin erkek olmanın işlevsiz olduğunu görüyorsun. Gözünde büyüyen ve belki de kendini fazla kaptırdığın kızı başkasının zıplattığına şahit oluyorsun. Bu tür travmalarda kaybolan çok efendi adam var. İşte bunun bir oyun olduğunu ve kadınlarında bu oyunu sevdiğini anlıyorsun. Bu oyunda kaybeden adamsan kadınların gözünde görünmezsin çünkü hiç kimsenin bakmadığı tarafta kalıyorsun. Ağlayan ve kenarda duran sen oluyorsun. Ancak oyunu anlayıp oynamaya başlarsan ve üstüne kazanırsan kadınlar ağlıyor. Onu terk etmemen için ağlıyor ve seni oyunu iyi oynadığın için suçluyorlar. Tabi onlarda haklı oluyor çünkü bu oyunda erkek kazanıyorsa kadınlar bir şeyler kaybettiğini hissediyor. Bu bir gerçek.

Oyun hiç bitmez ve modern zamanlarda flört etmek artık bir gerekli beceri haline gelmiştir. Flört becerilerinden yoksun her erkek çok avantajlı olmak durumundadır. Flört edemeyen ama tipi ve boyu olan ya da çok parası olan veya statüsü olan adamsan olabilir ama geri kalan gruptaysan oyunun sağlam olacak. Avantajlı erkekler bile artık oyuna ihtiyaç duyuyor çünkü avantajlar = sonuç değil. Avantajlar = önde başlamaktır ama başkası o farkı kapatıp öne geçebiliyor. Bu açıdan oyun hiç olmadığı kadar önemli ve genel oyun farkındalığı, mentalitesi ve teknikleri büyük önem kazandı. O yüzden çoğu erkek bunlara çalışıyor çünkü başka seçenek yok. 

5. Oyunu Kavramak

Oyunu kavramak kadınları ve ilişkileri anlamaktan geçiyor. Kadınlara kızamıyorsun onlar kendi oyunlarını oynuyor, insan ilişkilerine idealist bir öfke duyamıyorsun çünkü bizim doğamız böyle. Kusursuz ve idealist kutsal varlıklar değiliz gayet sıradanız doğadan bağımsız değiliz, doğanın içindeyiz. Bu açıdan en temel öfkelerin gidiyor çünkü öfke sadece çarpık düşüncelerden doğabilir. Gerçeği gören adamın gözleri açılır ve farkındalık geliştirir. Öfkenin yerini olgunluk, şaşkınlığın yerini bilgelik alır.

Umursamaz bir adam olmaya başlarsın ki bu iyidir. Oyunda her ilerleyen adam umursamazdır. Kadınlara ve ilişkilere anlam yüklemez. Bunu özel bir şeyden çok bir fırsat olarak görür. Romantizm yerini hedonizme, idealizm yerini pragmatizme bırakır. Bu açıdan umursamazlık elini güçlendirir. Ayşe seni mi engelledi? Banane der güler geçersin. Merve buluşmaya mı gelmiyor? Ne yapayım der güler geçersin çünkü başka bir kadının geleceğine inancın vardır ve bu inancı gerçekleştirmek için harekte geçersin buum o inanç gerçek olur. 

Umursamazlıktan sonra eğlence gelir. Eğlenmek istersin hem de dibine kadar. İçmek, bağırmak, gülmek, dans etmek ve yaşamak istersin. İşte kafan burada rahatlar, negatif enerjin bedenini boşaltır. Negatif enerjin boşaldıkça pozitif enerjin artar. İşte o zaman kadınlarda seni boşaltmaya başlar😉

Oyunu çok kadın üzerinden eğlence, irrasyonel özgüven, mizah, rahatlık ve umursamazlıkla oynarsın. Oyun bencil bir hobidir tek kişiliktir ama çok kadınla oynamanı gerektirir. Bir değer veya fayda üretmezsin hedonist bir spordur tıpkı vücut geliştirmek gibi. 

Oyunu her kavrayan adamın değeri artar, kendini ileriye taşır. Karakteri değişir, davranışları değişir, varoluşu değişir, zihin yapısı değişir. Tamamen değişirsin eski benliğin ölür, yerine yenisi doğar. Bu bir evrim veya gelişim değildir tamamen değişimdir. Her değişimin iyi veya kötü olduğunu söyleyemem bu haddim değil sadece insanın yaşadıklarıyla değiştiğini bilirim o kadar. Oyunu kavradıkça değişirsin, eski benliğini yitirirsin.

6. Oyun Sonu

Bu flört oyununun bir sonu var mı? 

Evet var herkes bilir bunu; evlilik.

Evlilik her çapkın erkeğin kaçtığı bölüm sonu canavarıdır ancak bu canavarı yenmek mümkün değildir. Ondan kaçabilirsin ama kaçsan da teslim olsan da kaybedersin. Tabi bu kayıp mecburidir, erkek kaybedecek ki toplum kazansın. Erkek kazanırsa toplum kaybeder, her çapkın toplumun değerleri için bir dinamittir o yüzden iflah olması evlenmekten geçer. Evlilik azalırsa toplum çatırdar çünkü farkındalık arttıkça evlilikten kaçış artabiliyor.

Evliliği bir öcü gibi göstermek anlamsız her erkek evlenmelidir ve günü geldiğinde evleneceksiniz. Evlenmenizin amacı çocuk yapmaktır. Evlilik mutluluk ve iyi yaşam için yapılmaz bunu beklemeyin. Huzurlu bir yaşam diye bir şey yok yani kadın ve çocukların olduğu yerde huzur ve mutluluk ne arar? Daha çok kaos bulunur ama kaosta da güzellikler bulursunuz işte o zaman mutlu olursunuz. Çocuklarınız ve kadınınız size bir nimet veya eziyet olabilir orası da şans işi. Şansınızı artıran şeyler yaparsanız avantajınıza...

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)