Farklı Olmanın Önemi

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''farklı olmanın öneminden'' bahsedeceğim.

Farklı Olmanın Önemi

Kadınların erkek seçimlerini anlamak genel olarak karmaşık olabiliyor ancak bu noktada evrimsel psikolojide önemli bir yer tutan fenomen ele alınacaktır; ''farklılık''. Farklılığın temel önemi dişiler açısından her türde önemlidir ve pek çok türün erkeklerinin daha gösterişli, renkli ve sıra dışı olmasının temel sebebi budur. Farklı olan genel olarak kadınlar tarafından daha çok ilgi görmekteyken normal olanlar pekte dikkat çekmez. Sıradan adamların ''düzgün adamlar hep yalnız nerede bir acayip adam var etrafında hatunlar var'' demesi doğru bir tespittir. 



İlk olarak tavus kuşu teorisi dediğimiz şey net anlaşılmalıdır çünkü kadınlar gerçekten de sıra dışı olan adamlara ilgi duyuyor ve bu adamlar cinsel açıdan sıradan erkeğe göre çok daha aktif oluyorlar. Erkekler arasında sürekli bir normalden farklı olma ve ortalama erkekten kurtulma çabasını görebiliriz. Farklı giyinmek bunun en bariz örneğidir ve dikkat çekici giyinen erkekler sıradan giyinenlere göre bu işlerde daha başarılı çünkü kadınların dikkatini çekiyor. Kadınların dikkatini çekmekten yoksun erkekler ise fark edilmiyor. Bu açıdan pozitif yönde dikkat çekici bir tarz oluşturmak ve ona göre ilerlemek çok önemli. Çoğu erkek sosyal baskıya yenik düşüyor ve onun bir parçası haline geliyor. Sürüye tam uymak cinsel açıdan cezalandırıcıdır. Mesela çoğu erkek çok sıradan giyinmeyi tercih eder çünkü risk almak istemez özellikle toplumsal baskı ile baş etmekten korkar. Farklı bir takı veya renkli bir mont giymek çoğu erkeği ürkütür çünkü üzerlerinde ''top musun, bu ne biçim mont ulan, sana ne oldu değiştin, sana yakışmamış'' gibi şeylerle baskı hisseder. Bu baskı genelde dikkat çekmenin handikabıdır ve görünür hale geldikçe baskı artar. Çoğu erkek bu baskıya maruz kalmaktansa grilerde kaybolmayı tercih eder ancak kadınlar bu baskıyı delen ve istediğini yapan adamları çekici bulur. Adam muhafazakar semtte küpe takar, dövme yaptırır veya renkli takılır üzerinde hem ailesinden baskı gelir ''adam gibi giyin veya o küpeyi çıkart'' diye hem akrabalar, eş dost ve arkadaşlar baskı oluşturur. Bu adamlar neyi seviyorsa onu yapar ve bir sürü kızla takılmaya başlarlar. Lise döneminde bu çok görülür kuralların ve normların dışına çıkarak takılan serseri çocuk 15 yaşında milli olurken, efendi düz inek öğrenci 27 yaşına kadar bakir kalabiliyor. Bu açıdan kendi isteğine göre gitmen gerekiyor ancak bunu ailenin, akrabalarının ve çevrenin desteklemesini bekleme. Bir arkadaşım lisedeyken saçına sarı atmaya başlamıştı sprey boyayla ve o dönem bu ilginç bir şeydi. Hiç sevgilisi olmamış bu eleman bunu yaptıktan 2-3 hafta sonra kız arkadaş bulmuştu. O zaman bunu anlayamamıştım ama zamanla önemini anladım. Benim ilk kız arkadaşımı lisede edinmemi sağlayan şey o dönem saçlarımı çok iyi yapmamdı ve normalden çıkıp riskli takılmamdı sonuç olarak bana başarı sağlamıştı.

Farklılıkla ilgili en önemli şey dozdur. Burada çok farklı olun demiyorum gidip ucube veya palyaço olmak benim bahsettiğim bir şey değildir. Ben topluma %100 uyun veya %100 aykırı gidin demiyorum sadece farklı bir tarz ve davranışlar oluşturun. Erkek gösterişli olmalıdır. Modern dünya öncesinde erkekler hep gösterişliydi. İlkel kabilelerde erkekler yüz boyası, tüyler, renkli takılar, aksesuarlar ve bir sürü şey kullanırdı. Bunlar tamamen farklılık, statü ve diğer şeyler içindi. Pratikte bir fonksiyonelliği yoktu ama bu onlar için önemliydi. Her erkek kendine göre tarz oluşturarak kadınların dikkatini çekmeyi istiyor bu sayede çiftleşme başarılarını arttırıyordu. Sıradan olanın değeri kadınların gözünde sıfırdır. Modern hayatta da biraz tarza renk eklemek, şık ve dikkat çekici olmak iyidir. Güzel giyinip, güzel kokup ve iyi enerjide olmak kadınlar tarafından fark edilmeyi fazlasıyla arttırıyor. Bu açıdan eğer gerçekten sıradan,  yıkık ve vasat gözükmek istemiyorsan gösterişli ve özgüvenli olacaksın. Çevre sana olumlu yorum yapmayacak zaten olay da bu yoksa herkes farklı olurdu. Sürü genelde toplumsal baskı oluşturarak sıradan bireyleri kendi içinde eritir beyinsiz koyunlara dönüştürür. Benim en çok şahit olduğum şey sıradan erkeğin kadınlar tarafından sallanmadığı ama nerede garip adam varsa kızlar onlara hasta oluyor. Bu adamlar farklı, eğlenceli ve toplumsal baskıyı sallamıyor. Mesela sıradan adam kızla otururken bile sosyal baskıya yenik düşüyor rahat olamıyor oysa diğer adamlar tam arsız davranıyor hiçbir şey umurlarında bile değil. Adam rahat takılıyor ve hatunlarda onla takılıyor. Bu adamlar sıradan erkeğe göre çok daha fazla skor kasıyorlar. Toplumsal baskıyla baş edemiyorsan çektiğin ilgi seni rahatsız ediyorsa o zaman bu iş sana göre değil demektir. Sıradan kalmaya devam edersin ama çok daha renkli bir aşk hayatı istiyorsan o zaman kendine biraz renk kat.

Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)