İlgi İşaretlerini Doğru Anlamak

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
3

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ilgi işaretlerini doğru anlamak ve neyin ilgi işareti olup olmadığını fark etmekten bahsedeceğim.

İlgi İşaretlerini Doğru Anlamak

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

1. Nezaket İlgi İşareti Değildir

Çoğu erkeğin yanlış anladığı temel noktalardan birisi nezaketin ve kibarlığın ilgi işareti olarak görülmesidir. Bu amatör hatasıdır ve sıradan erkeğin boş hayallerini süsleyen nedenlerden birisidir. Kadınlar genel olarak nazik varlıklar ve bu tür kibar davranışlar erkekten hoşlandığı anlamına gelmez. Sırf bu yüzden daha muhafazakar yerlerde kadınlar bu tür feminen davranışlar yerine maskülen davranışlar geliştirebiliyor. Bir defasında Ankara'da bir mekana girecektim ve kapı karşılama da çalışan kız direkt bana ''hoşgeldin gardeş'' tarzında bir şey söylemişti. O gün buna gülmüştüm çünkü kadın hanzo ve hödük ilgisinden bıkmış ki artık erkek gibi davranıyor. O yüzden nezaketi hoşlanma olarak anlamak büyük hatadır.

Bazı kadınlar fazla kibar oluyor ve sempatik olduklarında birçok erkek kadının kendisinden hoşlandığını düşünüyor. Bu tarz mesajlarda geliyor eleman ''kız benden hoşlanıyor ama mesaja cevap vermiyor'' tarzı salakça mesaj yazıyor ve ''hoşlandığını nasıl anladın?'' dediğim zaman ''gülümsüyordu, ilgiliydi'' gibi çok öznel şeyler söylüyor. Bu açıdan nezaketin hoşlanma olmadığını anlamak gerekiyor. Genelde cinsel hayatı olmayan ve kadınlarla arası berbat olanlar bu tür triplere giriyor. Böyle tanıdığım birisi vardı adamla çay içiyoruz sürekli şu kız beni kesiyor bu kız bana gülümsedi bu bana bakış attı tarzında triplere giriyor. Bu açıdan çok fazla hayal görmemek gerçek anlamda hoşlanma belirtilerini anlamak gerekiyor.



2. Gerçek Hoşlanma İşaretleri

Bir kadın gerçekten hoşlanıyorsa ve erkeği çekici buluyorsa buna dair işaretleri artan bir şekilde göstermeye başlar. Normal bir erkekten daha fazla ilgi gösterir ve daha samimi olmaya çalışır. Özellikle durumla alakasız bir soru soruyorsa ilgisi daha da var demektir. Çoğu zaman kadın bir erkekten baya hoşlandığında onunla bir şekilde iletişime geçmeye çalışır. Eğer iletişim imkanı yoksa da kadın yaklaşma sinyalleri adı verilen bir şekilde erkeğin yakın çevresinde bulunur. Bu tür durumlarda kadın açıkçası baya işaret vermektedir.

Kadınlar direkt olarak erkeklere açılmaz veya ilk hamle yapmaz. Bunun sebepleri ise basittir çünkü kadın yargılanmak ve kolay kadın olmak istemez. Bu açıdan basit sinyaller ile olayı ilerletir. Bu noktada bunları fark edip hamle yapmak erkeğe düşen bir şeydir. Oyundaki en zor şeylerden birisi kadının gerçekten ilgilendiğinden emin olmaktır çünkü pratikte aksiyon almayanlar bunu tam anlayamaz. Hayatımda en az 50 defa beni kestiğini düşündüğüm veya benden hoşlandığını bariz hissettiğimi sandığım kadınlar direkt reddetmiştir. Bu açıdan bunda hep yanılma payı yüksektir ancak iyimser düşünmek daha iyidir doğru aksiyonu almanı sağlar en azından aklına takılmaz. Bir defasında starbucksta kahvemi içiyordum dalgındım ve bir kadının beni kestiğini düşünüyordum ilkte çok dikkat etmesemde bakışlar artıyor gibi gelmişti sonrasında yaklaştım ve reddedildim. Bu durum ilginçti çünkü sinyalleri belki de ben kafamdan uydurmuştum. Bazen ise bir kadın hiçbir sinyal vermese bile gidip tanıştığında işler ilerliyor o yüzden gerçekten ilgiyi denemeden anlamak zor. Buna rağmen bazı şeyleri iyi bilmek gerekebiliyor.

Hoşlanma işaretleri;
1. Kadının seninle göz teması kurması
2. Sana bakarak gülümsemesi
3. Seninle konuşurken saçıyla oynaması
4. Yanında fazla utangaç olması
5. Esprilerine fazla gülmesi

Hoşlanma belirtileri temelde bu şekilde gider ve bahsettiğim gibi %100 net bir durum yoktur. Bir kadının arkadaşça davranışları ve samimiyeti hoşlanmasını garantilemez. Kadınla aşırı samimi olan erkekler mesela sadece arkadaş olarak görülebiliyor burada bir hoşlanma yok. Hoşlanmayı sağlayacak işaretler var gibi gözükse de aslında ortada bir şey yoktur. Bazı arkadaşlıklarda bu samimiyet gelecekte ilişkiye dönüşebiliyor mesela fazla yakın olan iki arkadaşın sonra sevgili olması gibi durumlar olabiliyor. O yüzden insan ilişkileri hep karmaşıktır ve bu hoşlanma konusu mevzusu baya karmaşık ve derin net bir şey hiçbir zaman olmuyor. Bazı erkekler uzun süre tanıdığı kızın kendilerinden hoşlandığını düşünüyor kız mesaj atıyor arıyor ve aralarında bir şey var gibi duruyor ama eleman aksiyon aldığında reddediliyor. Böyle çok şey gördüğüm için net bir şey söylemem zor o yüzden durumu iyi analiz etmek lazım ancak bana göre hoşlanma çokta önemli değildir önemli olan aksiyon almak yoksa erkek çok pasif bir konuma düşüyor. Bu yüzden sürekli oturup Ayşe benden mi hoşlanıyor yoksa ben mi yanlış anlıyorum diye düşünmem gider konuşurum.

3. Yaklaşma Davetiyeleri

Kadınlar ilgi duyduğu erkeğin etrafında olmayı severler bazen kasıtlı olarak bazen ise içgüdüsel olarak bunu yaparlar. Mesela kadınlar gelip yan masaya oturur veya etrafınıza yakın yerleri seçerler. Bu açıdan bu olduğunda erkek grubunun oyunu kurması ve o kızlarla tanışması gerekiyor. Bu tür şeyler üniversite kantinlerinde ve kafelerinde çok oluyor. Ben ve arkadaşlarım bu tür şeyleri deniyorduk güzel şeyler olabiliyordu. Yaklaşma sinyallerini anlamak gerekiyor gece kulüplerinde de oluyor kadın geliyor adamın dibinde duruyor ama adamın hiçbir şeyden haberi yok halbuki bir merhaba dese olay o gece mutlu bitecek ama adam ayakta uyuyor. Bir kadın etrafımda geziniyorsa sohbeti açar olayı bağlarım bu şekilde çok skor elde ettiğim oldu çünkü sürekli uyanık olarak gezerim çoğu erkek gibi aklım bir karış havada gezmem. Bu açıdan etrafında dolaşan kadınlarla direkt tanışmaya bak olayı büyütme.

4. Kadınlar Hoşlandıkları Erkekle İletişimde Kalmayı Sever

Hoşlanmaya dair bariz şeylerden birisi bir kadının sürekli seninle konuşmaya çalışmasıdır. Kadınlar daha sosyal ve duygusal varlıklar bu açıdan da hoşlandıkları erkekle konuşmaya çalışırlar. Sana bir şeyleri sorması, dolaylı sohbet açması ve etrafında olup sürekli konuşması bunun basit bir ispatıdır. Bu durumun tek istisnası ise utangaç kızlardır çünkü onlar çok sessiz kalabilirler ama yine etrafındadırlar bu sefer iletişimi sen taşımalısın. Genel olarak ilişkiler iletişimden oluşuyor ve hoşlanan kişi de genelde hoşlandığıyla konuşmaya çalışır. Kadınlar erkeklere göre daha sosyaller yani doğaları böyle bu açıdan da iletişim kısmına dikkat etmelisiniz. Erkekler daha çekingen ve utangaç kalabiliyorlar bu yüzden de uzaktan platonik sevip hiçbir şey hissettirmiyorlar ancak kadınlarda böyle bir şey daha az. Kadın bir şekilde o erkekle iletişime girer.

5. Seni Kıskanması

Bir kadının senden gerçek anlamda hoşlandığını anlamanı sağlayacak tek bir şey var o da seni kıskanması yani bazen kadın bile senden gerçek anlamda hoşlandığını anlayamaz ta ki seni kıskandığını hissedene kadar ve bu kıskançlığı gösterdiğinde bunu anlarsın. Bu süreç bazen o kadar kısa sürede olur bazen de o kadar uzun sürede olur ama bir şekilde oluyor. Bir defasında gece kulübünde birkaç kızla tanışmıştım standart rutinlerimi uyguluyordum. Bir kızla biraz sohbet etmiştim ancak çokta ilgili gözükmüyordu bende onu bırakıp başka kıza geçtim ve yeni kızla sohbet etmeye başlamıştım ki daha demin bıraktığım kız kıskanıp geldi bir şekilde sohbete dahil olmaya çalıştı. İlginç bir durumdu orada o kız beni bir dakikadır tanımasına rağmen kıskanıp geldi o gece de peşimi bırakmadı bir anda olan bir şeydi ve gerçekten güçlü bir çekim oluştu. Bazen de bir kadınla uzun zamandır görüşürsün asla kıskançlık ibaresi göstermez ta ki bir şeye kadar yani o noktada kadın bir anda kıskanır. O noktada artık anlarsın ki kadın senden baya hoşlanıyor. Bu açıdan kıskançlık en büyük faktördür ve kendisini erken veya geç gösterebilir.

Yorum Gönder

3Yorumlar

  1. hocam kızla otururken sürekli sana dokunması, temas ettiginizde kendini geri cekmemesi gibi seylerde var. tecrübeyle sabit :))

    YanıtlaSil
  2. ilk bulusma ile ilgili sitede bir makale var mi?ya da hangi kitapta bu konu geciyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sitede 2 makale var ve detaylı olarak kadın tavlama sanatı kitabında anlatıldı tüm süreç

      Sil
Yorum Gönder