Hipergami Nedir?

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü okurları, bu makalemde sizlere hipergami nedir, hipergami ne demek, kadınların hipergamik canlılar olması, kadınlar hipergamik mi?sorularını cevaplayacağım. Çayınızı kahvenizi hazırlayın ve bu makalenin bilgilendiriciliğini iyi bir şekilde kavrayın, keyifli okumalar.



(toc) #title=(İçindekiler Listesi)
 
Kadının erkekte baktığı hipergami özelliklerini tek tek açıklayacağım ve bu konuda ki akıl karışıklığına son vereceğim

Hipergami Nedir?

hipergami ne demek, hipergaminin anlamı nedir


Hipergami bir kadının kendisinden daha iyi veya eşit değerdeki erkeği arzulamasıdır. Kadınlar Briffault Kanununda belirtildiği üzere ilişkilerde kazanan olmak ister ve bu yüzden de kendisi için kazanç olacağını düşündüğü erkekleri tercih eder. Bir kadının ilişkide kazanacağı şeylerin fazla olması o ilişkinin kadın için cazip olmasını sağlayacaktır. 

Erkekler genel olarak kadında gençlik ve güzellik arıyoruz yani aradığımız özellikler fazlasıyla belirgin ve net şeyler. Bu açıdan kadınlar bunun farkında ve güzelliklerini maksimize etmek için makyaj, estetik şeyleri kullanıyorlar. Oysa bir kadının erkekte aradığı özellikler ve kaliteler o kadar fazla ki bunu seçerken kadınların kriter öncelikleri değişmektedir. Kadın erkeğin ortalama değeri üzerinden bir hesap yaparak onu seçmektedir yani pek çok etken sürecin içine dahildir.

Kadınların hipergami kriterleri;
  1. Görünüşle İlgili Olanlar
  2. Statü ve Sosyal Çevre İle İlgili Olanlar
  3. Karakterle ilgili olanlar
  4. Maddi İmkanlar ve Hayat Tarzıyla İlgili Olanlar
Toplamda 4 farklı kategori üzerinden kadın erkeği değerlendirerek potansiyel adayı seçmektedir. Kadının seçeceği ilişki türüne ve bulunduğu koşullara göre de öncelikleri değişebilir. Mesela zengin bir kadın için para öncelikli değilken, maddi sıkıntılar yaşayan bir kadın için ilk sırada olabilir. Bu açıdan hipergaminin nasıl çalıştığını doğru bir şekilde anlamak çok önemlidir.

1. Görünüşle İlgili Olanlar

Görünüşle ilgili olanlar kadının erkeğin dış görünüşünden beklentilerini ifade eder. Kadınların erkekte kaliteli genetik malzemeyi araması evrimsel bir içgüdüdür. Bu açıdan görünüşle ilgili olanlar sağlık ve potansiyel çekicilikle doğrudan alakalıdır. Kadınlar erkeğin görünüşüne önem verirler bu açıdan bir erkeğin en iyi halinde görünmesi potansiyel çekiciliğini arttıran bir faktördür. Şimdi görünüşle ilgili olan maddeleri tek tek inceleyelim.

A. Uzun Boy

Uzun boylu erkekler genel olarak daha çekici ve dominanttır.


Kadınlar kendilerinden daha uzun boylu erkeği çekici bulmaktadırlar. Yapılan araştırmaların sonucunda elde edilen verilerde, kadınların %98 kadarı kendisinden daha kısa bir erkekle birlikte olmayacağını belirtmiştir. Kadınlar içgüdüsel olarak kendilerinden daha uzun erkekleri çekici buluyor. Bu durum evrimseldir çünkü uzun boylu erkek koruma sağlamakta ve dominant olmakta çok daha başarılıdır. 

Yapılan bir diğer araştırmada insanlar uzun boylu erkeklerin kısa boylu erkeklere göre daha çekici olduklarını göstermiştir. Bu araştırmada diğer faktörler sabit tutulmuştur. Uzun boylu erkekler daha yüksek statülü, daha çekici ve daha cazip bir seçenek olarak ortaya çıkıyor. Bu açıdan kadınlar tarafından ödüllendirilen bir avantajdır. 

Yapılan bir diğer araştırmaya göre de uzun boylu erkekler ilk cinsel deneyimini kısa boylu erkeklere oranla çok daha erken yaşamaktadır. Kadınların kendilerinden kısa erkeği bazı durumlarda ciddi bir eksik olarak görmesi de şaşırtıcı değildir. Kadınlarla ilişkilerde başarısız olan erkeklerin %60 kadarlık kısmının kısa boylu olması da dikkat çekici bir detaydır.

B. Yakışıklı ve Simetrik Yüz

Kadınlar yakışıklı ve simetrik yüzleri daha çekici bulmaktadırlar bu ise genetik bir avantajdır. Bağışıklık sistemi güçlü insanların yüzleri daha simetriktir ve çocukken daha iyi beslenmiş oluyorlar. Bu durum ise yüz simetrisini ciddi bir şekilde arttırıyor. Ayrıca yüksek testosteron da yüzün köşeli olmasını sağlayan faktörlerden birisidir ve yüz simetrisini altın orana yaklaştıran bir etkendir. 

Kadınlar simetrik ve erkeksi yüzleri daha çekici bulmaktadır. Yüzde ki asimetri ve kusurlar ise erkeğin çekiciliğini düşürmektedir. Çirkinlik denilen şey ise yüz simetrisindeki problemlerden kaynaklanmaktadır. Yüzün köşeli ve karakteristik olması kadınlar tarafından çekici bulunuyor.
Maskülen ve feminen yüz örneği. Yapılan araştırmalarda kadınlar a yüzünü b yüzüne göre çok daha çekici bulmaktadırlar. Köşeli yüz hatları daha maskülendir bu ise yüksek testosteronu simgeliyor. B yüzü ise feminen ve çekingen erkeği temsil ediyor.


3. Fit ve Kaslı Bir Vücut

Fit ve Kaslı bir vücut kadınlar tarafından fazlasıyla çekici bulunuyor.


Kadınların çekici bulduğu ve ciddi bir şekilde hipergami uyguladığı şeylerden bir diğeri fit ve kaslı bir vücuttur. Yapılan araştırmalar kadınların kaslı ve fit erkekleri daha çekici bulduğunu ortaya koymuştur. İlginç olan bir araştırma sonuçlarına göre kadınlar fit ve kaslı erkekleri feromon kokularından bile tespit edebilmektedir. Bu araştırma da kadınlara terlemiş erkek atletlerini koklatıyorlar ve kadınların sadece atletlerdeki ter kokusundan erkeklerin çekiciliğini değerlendirmeleri isteniyor. Bu durumda kadınlar daha kaslı erkeklerin ter kokusunu çekici buluyor. Bu hormonsal seviyelerde çekiciliğin bir sonucudur.

Fit ve kaslı erkek atletik yeteneklere sahiptir ve kaslı olmak sağlıklı olmanın en büyük göstergelerinden birisidir. Yapılan bir diğer araştırmada kaslı erkeklerin kansere yakalanma riskinin %30 daha düşük olduğunu tespit etmiştir ve genel olarak kaslı erkeklerin daha az hastalandığı ortaya çıkmıştır. Bu açıdan kadınların kaslı erkek tercih etmesi anlaşılabilir. Kadınlar kendileri için en sağlıklı erkeğin spermini tercih etmektedirler.

Kadınların çekici bulduğu bir şey ise erkeğin omuz/bel oranıdır. Bu oranın 1.6 olması kadınlar tarafından çekici bulunmasını sağlıyor. Geniş omuz ve ince bel yüksek testosteron ve sağlıklı olma durumunu gösteren bir faktördür. Bu açıdan tüm vücut geliştirme sporu aslında erkeğin bu çekiciliğini maksimize etmek üzere kuruludur. Erkeğin anatomisi ne kadar müsait ise o kadar çekici olma potansiyeli taşımaktadır.

2. Statü ve Sosyal Çevre

Kadınlar, kendilerinden daha yüksek statüye sahip erkekleri seçici buluyor. Yapılan araştırmalar kadınların kendilerinden daha yüksek statüye sahip erkekleri çekici buldukları ve partner olarak tercih ettikleri gözlemlenmiştir. Kadınlar erkeğin statüsüne ve sosyal çevresine ciddi bir önem veriyor. Kadınlar tarafından arzulanan pek çok erkeğin toplumda ciddi konumlar elde etmiş olması şaşırtıcı değildir. Bu açıdan ünlü olmak ciddi bir statü ve üreme başarısı getirmektedir.

Kadınların bu tercihlerinin sebebi ise yüksek sosyal statüye sahip erkeklerin toplum tarafından ciddi şekilde saygı görmesidir. Bu erkeklerden çocuk yapmak kadın için üreme başarısını arttırdığından kadınlar erkeğin sosyal olarak statülü olmasını beklemektedirler çünkü çocuklar çok daha iyi şartlar altında yaşayacaktır. Ayrıca yüksek statülü erkeğin kadını olmakta ciddi avantajlar sağlamaktadır çünkü kadın sosyal hiyerarşide en tepe noktasına böyle ulaşabiliyor.

Kadınların statü tercihi erkeklerin genel olarak sert hiyerarşiye sahip olmasının da sebeplerinden birisidir çünkü herkes üreme avantajını arttırmak için kendi statüsünü arttırmaya çalışıyor. Bu durum erkekler arası rekabetin daha da artmasının temel sebeplerinden birisidir. Her erkek üreme başarısını arttırmak için doğal bir statü arttırma eğilimine sahiptir. Bu içgüdüsel bir davranıştır ve her erkekte ciddi seviyelerde görünür. 

Bir erkeğin her zaman statüsünü arttırması gerekiyor ve toplumsal hiyerarşide daha yukarıda bulunmanın avantajlarını yaşamalısın. Vasat bir erkeğin sonuç alması çok zor erkek olarak kendini var etmek için toplumsal statü basamaklarında yükselmelisin.

Sosyal çevresi geniş erkekler kadınlar tarafından çekici bulunur çünkü bu tür erkeklerin hayatları daha iyidir. Problem çözmekte, sıkıntıları gidermekte ve bazı işleri halletmekte sosyal çevre çok işlevseldir. Sosyal çevresinin lideri olan (alfa erkek) erkekler daha çekici gelir kadınlara bu durum ilkel çağlardan beri kadınların dikkatini çekmektedir. Kadınlar her zaman kendi üreme başarılarını arttıracak şeyleri seçmişlerdir yani kadınların rastgele erkek seçtiği görünmemiştir.


3. Karakterle İlgili Olanlar


Kadınlar erkeğin karakteristik özelliklerine fazlasıyla dikkat eder ve hipergaminin önemli bir parçasını karakter oluşturur. Kadınlar erkeksi karakteristik özelliklerini çekici bulurlar bu açıdan zayıf karaktere sahip bir erkeğin seçilme şansı düşüktür. Mental olarak zayıf ve korkak bir erkek kadınları itecektir çünkü onun dölünü aktarmak hiçbir kadın için kazanç olmayacaktır.

A. İrade

Kadınların en çekici bulduğu özelliklerden birisi iradedir. Kadınlar güçlü iradeye sahip erkekleri çekici buluyor. Güçlü irade aynı zamanda olgunluk, yapabilirlik ve istediğini elde etme gibi sonuçları getiren bir özelliktir. Erkeğin kendinden emin olması ve amaçlarına erişmesiyle alakalıdır. Düşük irade sahibi erkekler kadınlara tarafından çekini bulunmazlar.


B. Hırs

Kadınlar hırslı erkekleri daha çekici buluyor çünkü hırs bir çeşit motivasyondur ve başarı için gereklidir. Hırslı erkekler tembel olmaz ve amaçlarına erişmek için gereken her şeyi yaparlar. Hırsı olmayan erkeğin amaçları ve mücadelesi yoktur bu açıdan kadına çekici gelmez. Kadınlar bir erkeğin hırslı ve istekli olmasını isterler.

C. Tutku

Kadınlar genel olarak tutku sahibi erkekleri çekici buluyor. Bu tutku kendini yaşama tarzında ve bir şeye olan ilgiyle belli ediyor. Tutkulu bir erkek yaptığı işi en iyi seviyede yapıyor ve daha başarılı oluyor. Bu açıdan kadınların tutkuyu çok çekici ve etkileyici bulması normaldir. Tutku erkeğin üstün performans göstermesini sağlıyor.

D. Sabır

Kadınlar aceleci erkekleri itici bulurlar çünkü bu zayıf bir karakter özelliğidir oysa gerçek bir erkek sabırlı olmalıdır çünkü hayatta bir şeyleri başarmak zaman alır. Genel olarak çocuklar ve ergenler sabırsızdır bu yüzden de erkek olarak çekici değillerdir. Kadınlar sabırlı ve doğru zamanı beklemeyi bilen erkekleri çekici buluyor.

E. Duygusal Stabilite

Kadınlar duygusal olarak stabil olan erkekleri çekici buluyorlar. Duygusal olarak stabil erkek hayata reaksiyon vermeyen ve kendi duygularının kaosunda kaybolmayan erkektir. Bu açıdan savaşçı bir erkek duygusal stabiliteye sahiptir. Duygusal olarak stabil olmayan erkekler ise hayatın içinde mahvolur giderler.

F. Gülümsemek ve Enerjik Olmak

Kadınlar genel olarak gülümseyen ve enerjik erkekleri çekici buluyorlar. Hayat zorluklarla ve acılarla dolu bir yer burada gülümsemek zor ağlamak kolaydır. Gülümsemek ve enerjik olmak zor bir şey olduğundan güçlü bir erkek bunu başarabilir. Her şeye rağmen gülen bir erkek kadınlar tarafından fazlasıyla çekici bulunacaktır. Gülümseyen erkek=çekici erkek.

4. Maddi İmkanlar ve Hayat Tarzı

Kadınlar maddi imkanları daha iyi olan erkekleri çekici bulurlar bunun en temel sebebi ise doğacak çocuğun ve kendisinin iyi koşullarda yaşamak istemesidir. Hiçbir kadın maddi sıkıntı çekmeyi istemez ve bu açıdan maddi imkanlara önem verirler. Bu noktada erkeğin maddi gücü ve çekiciliği arasında doğrusal bir bağ vardır. Her erkek maddi gücünü maksimize ederek çekiciliğini direkt ve dolaylı olarak arttırmalıdır.

Hayat tarzı ise maddi gücün bir sonucudur. Bir erkek gezebiliyor, güzel mekanlarda takılabiliyor ve hobileriyle ilgilenebiliyorsa çekicidir. Bu noktada çekici hayat tarzını oluşturmak için erkeğin bu hayat tarzını finanse edebilmesi gerekmektedir. Burada paranın etkisi çekiciliği direkt olarak belirliyor. Kadınlarda eğlenecekleri ve gezebilecekleri erkekleri çekici buluyor çünkü parası olmayan erkek çalışmaktan kadınlara zaman ayıramıyor. Bu noktada hem para kazanmak hem de bu hayatı oluşturmak önemlidir. Para konusunda en büyük yanılgı ise kadınların paraya geldiği yönündedir ama kadınlar paranın oluşturduğu hayat tarzını severler. Dan Bilzerian gibi bir hayat tarzı ve özgürlüğü finanse edebilirsen sende aynı sonuçları alabilirsin. Kadınları bu noktada çeken şey eğlencenin kendisidir.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)