Oyunda Gelişimini Engelleyen 5 Şey

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
3

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere oyunda gelişimi engelleyen 5 düşünce yapısından bahsedeceğim. 

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Oyunda gelişmek kolay bir şey değil ancak bazı erkekler belirli şeylere aşırı takıldıklarından hiçbir gelişim gösteremiyor hatta daha da kötüye gidiyorlar. Bu açıdan gelişim sürecinde olan erkekler belli şeyleri düşünmenin geçici olduğunu ve o süreci aşmak için doğru zihniyette olmanın önemini anlamalıdırlar.

1. Tipe ve Görünüşe Aşırı Takılmak

Normal bir erkek oyunu yani kadın tavlama sanatını bilmediğinde veya yeni öğrenmeye başladığında kendisine toplum tarafından şartlandırılmış bir gerçeklikle geliyor. Bu ise en basitiyle ''yakışıklı ve uzun boylu değilsen kızlar sana bakmaz'' oluyor. Oyunun başlangıç aşamasında olan erkekler genelde tipe çok takılırlar çünkü çeşitli kusurları vardır. Burnu büyüktür, keldir, kulakları büyüktür veya boyu kısadır bu açıdan tüm reddedilmeleri kişisel algılar. Baya acemi olduğundan korkarak denediği bir iki şeyde olumsuz çıktıkça bu erkekler işi iyice tipe bağlayarak şöyle düşünürler ''Çirkin olduğum için reddediliyorum oysa yakışıklı olsaydım bu kızların tümü peşimde koşardı''. Bu zihniyet onlara hiç yardımcı olmadığı gibi gittikçe daha öfkeli, korkak ve toksik olmalarına yol açar.

Reddedilmeyi tipe bağlamak basittir bende başlangıçta aksiyon aldığımda üst üste reddedildiğimde olayı tipe bağlıyordum çünkü bu hem basit bir mantık gerektiriyor hem de siyah beyaz düşünmenin basit bir örneğidir. Tipe bağlamak sorumluluktan kaçmayı da sağlıyor çünkü beden dilim iyi miydi, tarzım iyi mi, enerjim nasıldı, ses tonum iyi miydi gibi şeyleri düşünmüyorsun direkt bir sebep buluyorsun ancak bu çok tehlikelidir çünkü tüm özgüvenini yok eder. Genelde oyunu öğrenen erkekler sanaldan berbat fotoğraflarla birkaç kıza istek atıp mesaj atıyorlar 2-3 reddedilme sonrası pes ediyorlar. Bazı erkekler ise gündüz oyununa korkakça başlıyor birkaç yüz yüze reddedilme sonrası pes ediyorlar. Olayı tipe bağlayıp direkt olarak konfor alanına geri çekiliyorlar çünkü reddedilmek hiçte hoş bir şey değil acı verici oluyor. Yüz yüze reddedilmek ise çok daha acı verici oluyor o yüzden gündüz oyunu yapmak online oyundan daha zor.

Görünüş genel olarak önemlidir ve imaj bir bütündür. Bu açıdan şeklini şemalini düzeltmen gerekiyor ancak buna aşırı takılmak hatadır. Bazı erkekler tipe aşırı takılıyor ve asla ilerleyemiyorlar çünkü tipsizim asla olmaz modundalar bundan dolayı da kendilerini haklı çıkartıyorlar. Bu toksik kafa yapısı siyah hap(blackpill) olayına da yol açıyor. Yurt dışında çoğu genç erkekte tipi aşırı bahane etmek ve önemini aşırı abartmak gibi bir durum var. Bizim ülkemizde de çok var ve sayfama sürekli ''tip yoksa kadın yok'' tarzı mesajlar geliyor bunları gülerek okuyorum çünkü gerçek hayatta tecrübesi ve sağlam oyunu olmayan tüm adamlar ağlıyor. Mesela adam iki kelimeyi bir araya getirmeyi bilmiyor beceriksiz ama gelip ''Tip'' diye ağlayabiliyor. Bunları anlıyorum çünkü ben yıllardır işin pratiğindeyim tipin önemine dair inanılmaz sert gerçekleri bizzat gördüm ancak tam tersi şeyleri de gördüm daha da önemlisi bizzat yaşadım yaşıyorum. Normal sıradan vasat bir erkek bunu anlayabilecek derin tecrübeye sahip değil teorik konuşuyor ama işin bambaşka bir gerçekliği var bunu sadece pratikte doğru aksiyon alanlar bilebilir çünkü çok mantıksal düşünen adamlar tanımadığın bir kadının seninle 15 dakika konuşup evine gideceğini mantıkla asla açıklayamazlar özellikle bu erkek çirkin birisiyse hiç açıklayamazlar.

Oyuna yeni başladıysan reddedilmen çok normal ama sen bunu anlayacak tecrübeye henüz sahip değilsin. Tüm reddedilmeler sana tipinden dolayı gibi gelecektir çünkü başlangıç aşamasında hiç sağlam oyunun yoktur sesin bile titriyor oyunun saçma salaktır ama zamanla pozitif sonuçlar aşama aşama gelişecektir. Bu açıdan olayı çokta kişisel algılama bol bol reddedilerek tecrübe kazanmaya odaklan çok büyük beklentilerin olmasın yoksa devam edemezsin. İşin gerçeği şu ki reddedilmeler çoğu zaman tipinle alakalı değil çok farklı sebeplerle alakalı olabiliyor. Fazla yüksek değerli izlenim çizdiğim için bile reddedildiğim oldu yani sebepler öyle farklı oluyor ki mantıkla izah edilmiyor ama basitçe tipimden dolayı reddedildim diye düşünmek en basiti. Tipine çok takılma, imajını düzelt ve bolca aksiyon alarak gelişmeye bak önünde uzun bir yol var.

2. Parayı Bahane Etmek

Tipi bahane etmeyi geçen bir grup bu sefer ''parayı bahane etmeye'' başlıyor ve bunlardan çok sık var. Normal bir erkek tipi bahane etmediğinde bu sefer parayı bahane ederek yine kendini rahatlatıyor. Çapsız bir enişte tavsiyesi gibi ''moruk bmw'yi çekeceksin kapıya koyacaksın iphone 13 pro max telefonu ve başlayacaksın kıza hava atmaya tüm hatunlar sende karılar paraya bakar'' diye bir de tavsiye veriyorlar.

Çoğu genç erkeğin parası yok yani baba parası gelmiyorsa genç bir erkeğin zengin olması bu koşullarda imkansızdır. 25 yaşında 1 milyonluk arabayı kendi başına alabilecek adam oranı da %0,001 falandır bu kişilerde okumayıp çocukluktan beri çalışan işleri iyiye gidenler olabilir onun dışında %99 kadarın böyle bir durumu yok. Genç erkekte para olmaz zaten ve senin süper zengin olman gibi bir beklenti de kimsede yok. 40 yaşındaki erkekten araba ve ev beklenebilir ama 22 yaşındaki erkekten beklenmez ve bu önemlide değil. Çoğu erkek para konusunda komplekslere sahip ve takıntılı bunu anlamak zor değil. Öğrenci olduğum süreçte cebimde param yoktu ve pek çok zaman çalışmak zorunda kaldım. Bu süreçte açıkçası kadınlarla ilişkilerim gayette iyiydi benim önemli olduğunu düşündüğüm pek çok şeyi kadınlar önemsemiyordu bunu pratikte görmek çok önemli çünkü bende para olmamasına rağmen iyi bir oyun, eğlenceli sohbet, pozitif enerji ve kaliteli iletişim vardı. Çoğu erkekte hem para yok hem oyun yok hem tip yok  yani bunların yüzdesi düşük. O yüzden oyuna yeni başlayıp reddedilen adamlar da şunu düşünebiliyor ''Ulan beni reddetti kapıya bir ferrari çeksem reddeder miydi? Sanmam kesin verirdi'' gibi toksik kafaya giriyorlar. Paranın abartılması çok tehlikelidir çünkü çoğu vasat erkek bu tür şeyleri gördükçe daha da sinirli, öfkeli ve kadın düşmanı hale geliyor. Kadınları suçlayıp sürekli sanalda kadınlar aleyhine sallıyorlar ve sonuç olarak abazanlıktan kafayı yiyorlar. Bu tür toksik kafada olan adamı düzeltmek zor ama oyun öğrenmeye başlayan erkekleri demoralize etmelerini engellemek gerekiyor çünkü ağlayıp sızlanmak ve kurban mentalitesinde hayata devam etmek basit. Oysa oyunu öğrenmek, aksiyon almak ve mental gücü geliştirmek zor. Güzel kızı tavlamak ciddi efor isterken ağlamak çok kolay bende sabahtan akşama kadar çeşitli şeyler için ağlayıp şikayet ederek sızlanırım ama sonuç değişmiyor.

Sınıfındaki Ayşe'yi, Dershanedeki Merve'yi veya sokakta yürüyen Kübra'yı tavlamak için 1.5 Milyon ₺'lik BMW'ye, İphone 13 Pro Max telefona, Pahalı marka kıyafetlere, Lüks semtte eve ve cebinde milyonlara ihtiyacın olduğunu düşünüyorsan gerçek hayata dair çok bir şey bilmiyorsun demektir. Bu kızları şu an olduğun halini iyileştirerek tavlayabilirsin ben öyle yapıyorum yani bunları finanse etmek için sayısal lotonun sana çıkmasını bekliyorsan işin çok zor demektir. Şunu anlarım ''hocam bana göre kadınlar paraya bakıyor ve ben oyun öğrenmek istemiyorum ben para kazanacağım kendi işimi kuracağım'' diyorsan kararına saygı duyarım ağlamak yerine bir şeyler yapman çok önemlidir. Bu açıdan sana bol şans dilerim ve sende kendi hayatına devam edersin çünkü düşüncelerimiz 180 derece ters. Sen kendi teorinde haklıysan ve pratikte milyonlar kazanırsan hızlı bir şekilde ne mutlu sana ancak bu benim gerçekliğimde verimsizdir. Ben aynı gün birlikte olduğum kızları etkilemekte hiçbir gösterişli şey kullanmadım. Kız tavlamak için yüzbinlerce lira harcayıp sürekli gösteriş yapmaya ihtiyaç duymaya inanmıyorum. Bir dönem paranın önemine baya kafa yordum ancak bu beni geriye çekmeye başlamıştı. Erkek kendisine dair her şeyden çekinebiliyor çünkü cebimde yüzbinlerce liram yok bittim moduna giriyorsun ama gerçekte çokta önemli olmuyor. Çoğu kadın para avcısı değil ve paran yoksa zaten para avcılarıyla işinde olmuyor. Kız tavlamak için çok ciddi paralara ihtiyaç yok benim gördüğüm çok başarılı pek çok adam çulsuzdu işin mantıkla açıklanamayan kısmı da bu zaten.

Parayı kadınları etkilemekte kullanmayı da verimli bulmuyorum çünkü yaşanacak her ilişki için kişi çok ciddi para harcamak zorunda kalabilir ve paraya çok aç türden kadınları çekebilirsin. Bu kadınlar sürekli hediye isteyen, lüks mekanlarda takılmak isteyen ve sürekli maddi beklentilerde olanlar oluyor. Bu ise istemediğim kadın türüdür çünkü bu kadınlar sürekli erkeği maddi olarak sömürüyor. Baba parasıyla zengin olan erkekler bu tarz kızlara çok para yediriyor ve işin komik yanı kızlar bu tür erkekleri çok bekletiyor çünkü hemen bir şey olursa erkeği elde tutamaz o yüzden erkeğe ciddi yatırım yaptırıyorlar. Binlerce lira masrafa giren erkeği bağlıyorlar sonuçta para avcısı kızlarında sağlam bir oyunu var.

Oyun hiçbir zaman gösteriş yaparak kızları etkilemeyle alakalı olmadı ve oyunun konseptinde para önemli değildir çünkü para seni provider yapar yani evlenilecek erkek kategorisine sokar. Oyunda amaç lover erkek olmaktır bunun içinde paraya değil oyuna ihtiyacın var. Burada artık durum kişiye göre değişir para kazanmak isteyen de para kazanmaya tamamen odaklanabilir bu kişinin kendisi için en iyi kararlardan birisidir ama ilişkilerde kötü olan hali hazırda işi olan bir erkeğe para kazan demek anlamsızdır. Ortalama gelire sahip olan erkekler için oyun en ideal çözümdür mesela adam polis olarak görev yapıyor çalışmaktan çok zamanı olmuyor bu adamın aşk hayatı olması için mesela mesajlaşma oyununa ihtiyacı var milyoner olmaya değil. Ayrıca tüm erkekleri kız tavlamak için milyoner olmaya itmekte anlamsız çünkü bu mümkün değil. Sokağa çıkıp 3-5 kız tavlamak milyoner olmaktan çok ama çok daha basit ve direkt uygulanabilir bir şey. Bir erkek her şeyi doğru yapsa bile milyoner olamayabilir bu ekonomik belirsizlikte o yüzden aşırı para odaklı olan adamlar oyunda başarılı olamıyor.

Para düşüncesinin temel zararları;
1. Kendini aşırı yetersiz hissetmek ve sahip olduklarından utanmak mesela son model telefonun yoksa ya da kıyafetlerin lüks marka değilse utanç duyabilirsin böyle düşünüyorsan.
2. Tüm kadınlar para avcısıdır diye düşünmek seni geliştirmek aksine kadın düşmanlığına ve toksik negatifliğe yol açar. Sürekli ağlar durursun ve gittikçe öfkelenir berbat bir adam olursun sana fayda sağlamaz.
3. Oyunun gelişmez yani sen iki lafı bir araya getiremeyen sıkıcı adamsındır sorunun budur ama gidip sen bmw arabam yok diye ağlar durursun. Kendi sorununu çözmek yerine alakasız şeylere odaklanırsın.

O yüzden parayı bahane etme ve oyununu geliştir sonuç almaya bir süreçten sonra başlayacaksın. Yaşı genç birisiysen zaten hayatın iş dünyasında geçecek paraya odaklanacaksın önce biraz eğlenceye ve oyuna odaklan kimse senden 20 yaşında lüks yaşamanı beklemiyor. Ben param yokken kızlarla banklarda kahve içip sahillerde birer bira içiyordum çünkü o zaman param bu kadarına yetiyordu. Kızlarla dolmuşa binip eve geçiyorduk hiçbirisinin bunu sorun ettiğini de görmedim. O yüzden kafanda teori kurmaktansa gerçeğe odaklan, gerçek kadınlarla etkileşime gir.


3. Teori Bağımlılığı

Oyunda gelişimi engelleyen bir diğer nokta daha fazla okuma istediğidir. Bazı erkekler teorik olarak o kadar donanımlı ki benden daha fazla teori biliyorlar ancak pratikte hiçbir başarıları olmuyor. Bu adamlar genel olarak oyunu entelektüel tatmin amaçlı öğreniyor gibi duruyor. Gerçek anlamda kadınlarla ilgilendiklerini veya kadınlarla zaman geçirmeyi sevdiklerini düşünmüyorum çünkü beni tek ilgilendiren şey en başından beri kahvemi içerken karşımda güzel ve tatlı bir kadının oturmasıydı. O yüzden bolca aksiyon aldım ve beğendiğim kadınlarla tanışmayı, konuşmayı ve etkilemeyi öğrendim. Benim için tüm teorik bilgi pratik içindi yani pratikte fayda sağlamıyorsa onun üzerine çokta düşünmem. 

Yeni başlayan erkeklerin teori okuması gerekiyor oyunu anlamaları için bu gayette doğal bir şey ancak aksiyon yoksa yani pratikte bir çaba yoksa gelişim olmaz. Teori okuyup belirli yere geldikten sonra okuma yapma bırakılmalı sürekli aksiyon alınmalıdır yani aksiyon almayan adamın teori okuması onu zehirler daha da kötü hale getirir çünkü pek çok kaynaktaki teoriler birbirleriyle çelişebilir. Kişi kendinde neyin işe yaradığını pratikte test ederek bulmalı kendisi için ince ayarlamaları yapmalıdır. Mesela bazı erkekler çok nazik oluyor bu erkeğin biraz daha özgüvenli davranması onun için idealken hali hazırda sert olan adamın ise daha nazik olması gerekiyor yani bu tür ayarlamalar kişiye göre yapılmalıdır. Eğer kişi pratikte aksiyon almazsa sorunlarını çözemez ve bu sefer daha da çok okuma yapmaya başlar buna ise teori bağımlılığı deniliyor. Teori ile kafayı yiyen ama son 1 yılda doğru düzgün bir kızla bile buluşamamış pek çok adam var. Bunların sorunu teoriye aşırı takılmaları veya teoriye duyulan inanılmaz bir hayranlık oluyor ama pratikte aksiyon olmadığı için sonuçta yok ne kadar bilirsen bil dışarı çıkıyorsun sen her şeyi A'dan Z'ye bilmene rağmen hiçbir şey okumamış adamın kolunda güzel kız görüp öfkeleniyorsun niye çünkü o adam bir şekilde aksiyon aldı o kıza yazdı sen ise hiçbir aksiyon almadın sonuç olarak hiçbir şey okumamış o adam senden öne geçti. Oysa sen aksiyon alsan o adamın yerinde sende olabilirdin o yüzden pratikte aksiyon yoksa oyunda gelişme olmaz yıllar geçse de her şeyi okusan da başlangıç seviyesinde kalırsın.

4. Tembellik

Tembellik erkek doğasında güçlü bir şekilde bulunan bir eğilimdir. Biz erkeklerin günde 18 saat çalışan makineler olmasını engelleyen bir evrimsel doğamız var. Vücudumuz güvende ve rahat hissettiğinde kendini enerji tasarrufu moduna alıyor yani uyumaya veya yan gelip yatmaya eğilimli oluyorsun. Bunun nedeni belli çünkü tarih boyunca yiyecek bulmak yani yeterli kalori almak çok zordu. O yüzden vücudun kalori almışsa tembelleşiyor çünkü olası kıtlık ve günlerce aç kalma durumuna kendini hazırlıyor. Yağ depolamamızın da temel sebebi bu vücudun bu modern hayata göre dizayn edilmeli kıtlık şartlarına göre kodlandı o yüzden de içgüdüsel bir tembellik var enerji harcamak istemiyoruz. Tembellik kendini bir şeyi yapamamakta gösterirken bir diğer şey ise aynı şeyi düşük enerjide yani otomatik yapmakta gösteriyor.

Oyunda gelişmeyi engelleyen tembellik durumuna şaşırmıyorum çünkü kız tavlamak enerji-zaman alan bir süreci içeriyor. Önce altyapı oluşturacaksın yani görünüşü optimize edeceksin bununla uğraşman lazım sonrasında dışarı çıkıp aksiyon alacaksın yani bir sürü kadınla tanışacaksın reddedilmelerle uğraşacaksın bir diğer etken olarak profesyonel fotoğraf çekileceksin, instagrama aktif içerik atacaksın, bolca mesajlaşacaksın ve tüm geri dönüşleri analiz ederek gelişeceksin. Ortada bir ton efor ve enerji harcaması var yani bunu yapmak kolay değil zaten pek çok okuyucu o kadar tembel ki 1 yıldır sayfayı takip edip tüm her şeyi görmesine rağmen profil resminde dandik boktan bir selfie duruyor yani 1 yılda bir gram yol alamıyor bunu da anlıyorum adam aşırı tembel. Bu durum sadece oyunda değil her şeyde geçerli yani bu adamlar hiçbir şeyde gelişemiyor çünkü hayattaki her şey enerji istiyor. Spora gitmek, para kazanmak veya bir hobiyle uğraşmak hep enerji alan bir şey. İşin daha da önemlisi bir şeyde gelişmek acı verici de oluyor o yüzden istediğin sonuçları hemen alamıyorsun. Sporu yıllarca yapınca istediğin şey oluyor ya da iş dünyasında istediğin parayı kazanman da yıllar sürebilir tıpkı oyunda gelişmenin birkaç yıl aldığı gibi. Hayat enerjiden ibaret ve doğal tembellik eğilimimiz var. Bu eğilimin farkında olarak kendini daha da zorlaman lazım yoksa tüm gençliğin yan gelip yatmayla geçer kim uğraşacak diye diye hayatını boşa harcarsın.

5. Karamsarlık

Oyunda gelişimi engelleyen önemli bir noktalardan birisi de karamsarlıktır çünkü oyunda pozitif ihtimallere odaklanmazsan bu oyunu oynayamazsın. Sen bir kadına yaklaşmadan önce ''beni kesin reddeder, sapık var diye bağırır, bu kız bana bakmaz, bu kız çok ters duruyor'' gibi negatif düşünüyorsan başarısız olursun. Karamsar ve korkakça yarım yamalak aksiyon almak işe yaramaz. Bir kadına beni zaten reddeder veya beni beğenmez diyerek yaklaşırsan dileğin gerçek olur yani hep reddedilirsin çünkü karamsar enerjin kadınları iter. Oyunda pozitif ruh hali çok önemli mesela ben şimdilerde bir kadına yaklaşırken zihnimde beni beğeneceğine dair hiçbir şüphem olmaz. Kendimden emin konuşurum, gülerim ve eğlenceli yaklaşırım. Bu açıdan pozitifimdir ve sonuçlarda çok pozitif oluyor. Karamsar ve sinirli olduğum günler ise hep reddediliyorum yani kadınlar enerjiyi çok iyi hissediyor. Bu açıdan karamsar olmamalısın sürekli en kötü senaryoları düşünür durursan bu işte başarılı olamazsın. Sürekli ya sevgilisi gelirse, ya kızda hastalık varsa, ya esnaf beni linç ederse veya ya kız manyaksa diye düşündükçe kafayı çizersin gerçekten uzaklaşırsın. O yüzden sağlıklı bir ruh hali ve pozitif düşünceler oyunda çok önemlidir.


Tags:

Yorum Gönder

3Yorumlar

  1. Duygusal stabite, mod ve enerjiyle alakalı. Sonuçta insanız robot değiliz bu açıdan duygu durumumuz değişiyor. Pozitif duygu ve enerjinin yüksek olduğu moddaysan kolayca etkileşim almak hatta ilişki yaşamak mümkün oluyor. En hızlı sonuçları en mükemmel hissettiğim sanki üzerimde bir şey var işleri kolaylaştırıyor gibi hissettiğimde alıyorum.

    Modum düşükse, canım sıkkınsa ve isteğim yoksa sonuçlarda azalıyor.

    Tabi ki oyunda duygusal stabilite çok önemli yoksa sürekli istikrarsızlık iyi değil. Duygusal olarak stabil olursan sonuçlarda istikrarlı olur moduna göre aşırı değişmez.

    YanıtlaSil
  2. 20 yaşına gelmiş ve hiç sevgilisi olmamış bi adamın ciddi sorunları varmıdır varsa nasıl düzeltilebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorun yoktur. sevgilin olmasını engelleyen kök inanışların olabilir. muhafazakar çevre ve kadınlardan korkmak gibi.

      Sil
Yorum Gönder