Oyun Nedir ve Ne Değildir

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde size oyun nedir ve ne değildir konusunu açıklayacağım çünkü bu konuda bir karmaşa söz konusu o yüzden karmaşaları çözmek ve net sınırlar çizmek gerekebiliyor.

Oyun Nedir ve Ne Değildir?

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

1. Oyun Sihirli Hap Değildir!

İlk olarak anlaşılması gerekilen şeylerden birisi oyunun sihirli hap olmadığıdır. Oyunun sihirli hap olarak pazarlanması oyuna zarar veren bir durum ve gerçekçi olmayan beklentilere yol açıyor. Normal erkeklerin aşırı büyük beklentileri olması ve onlara bunun pazarlanması ahlaki olarak yanlıştır. Oyun sihirli hap değildir ve hayal ettiğin gibi çalışmaz. Bazı erkekler bir iki cümleyle manken gibi kız tavlayabileceğine veya hiç reddedilmeden her gün başarılı olabileceğine inanıyorlar. Oyun böyle çalışmaz zaten sihirli hap arayan adamdan da bir cacık olmaz çünkü bu kişiler hem beceriksiz, aptal ve tembel oluyorlar.

Oyun teknik bir sanattır yani doğru teknik ve prensipleri kullanarak şansını arttırmaktır mesela çoğu erkek hayatı boyunca güzel bir kadın elde edemeden ölüyor yani burada normal bir erkek oyununu maksimize ederse güzel kız arkadaş edinebilir bunun içinde milyoner veya ünlü olmasına gerek yok. Bunların tümünü kendi hayatımdan ve çevremde gördüğüm bazı normal erkeklerin yaşamından biliyorum. Bu açıdan oyundan sihirli hap beklentisine girmek hatadır. Oyun her kadını etkilemeni sağlamaz, oyun reddedilmeni engellemez veya bir iki kelime ile manken sevgili yapmanı hiç sağlamaz. Oyunu aşama aşama öğrenmek bolca zaman, enerji ve sürekli pratik gerektiriyor. İki lafı bir araya getiremeyen adam sihirli hap arıyorsa yanlış beklentiye sahip demektir.

Oyundaki teknikleri anlamak, onları doğru kullanmak ve tecrübe kazanmak önemlidir. Oyunda gelişim aşama aşama olur bir anda olmaz. Önce kendini düzeltirsin, sonra doğru tanışmayı öğrenirsin, çekicilik oluşturmayı ve güven oluşturmayı öğrenirsin. Zamanla numara almaya başlarsın sonrasında daha çok kadınla mesajlaşır ve buluşmaya çıkmaya başlarsın. Oyundan önce bir ayda hiç buluşmaya çıkamayan adam artık ayda 1 buluşmaya bile çıkıyorsa büyük başarıdır. Bu açıdan beklentiler gerçekçi olmalı ve gelişimin ciddi zaman aldığı anlaşılmalıdır.

2. Oyun Manipülasyon Değildir!

Oyun; kadınları manipüle etmek, yalan söylemek veya kandırmak değildir. Bu şekilde oyunu bir 'karanlık sanatlar' modunda pazarlayanların çoğu sahtekardır. Oyunda manipülasyona yer yoktur daha doğrusu ihtiyaç yoktur. İki kelimeyi bir araya getiremeyen adamın kadınları manipüle edebileceğine inanması kadar komik bir şey yoktur. Oyundaki teknikler kadınları manipüle etmek üzerine kurulu değil 'kendini doğru ifade edip şansını arttırmak üzerine' kuruludur. Ayrıca oyunda garantiler yoktur yani güzel kızı manipüle ederek tavlamak diye bir şey yok sadece risk alarak tavlamak yani çekicilik oluşturmak diye bir şey var. Bu açıdan iyi bir oyunda manipülasyon yoktur ve bu tarz konseptte tavsiye verenler bu işi bilmeyen sahtekarlar oluyor.

Oyunda kadınlara yalan söylemek yoktur yani kadına sahip olmadığın şeyleri söylemek anlamsızdır. Kadınlar ayrıca sözel olarak söylenen yalanları kolayca fark ediyor yani beden dilindeki 'dürüst sinyaller' kadına gerçeği anlatacaktır. Bu açıdan manipülatif tavsiyeler hem işlevsiz hem de samimi değil. Kadınları kandırmak üzerine bir oyun yok ya da sahte sözler vermek diye de bir şey yok. Ben kadınlara yalan söylemem veya manipüle etmem. Benim oyunum eğlence, sohbet, çekicilik ve samimiyet üzerine kuruludur. Yalan söylememek her şeyi söylemekte değildir kadınlar bilmesi gerektiği kadarını bilir ama manipüle etmeye çalışmak boş iştir. Özellikle kadınlara öfkeli sürekli reddedilen çapsız adamlara güzel kadınları manipüle edebilirsin tarzı tavsiyeler vermekte anlamsızdır çünkü sonuç olarak işe yaramayacaktır. Oyunu doğru kaynaktan öğrenmek ve pazarlama tuzaklarına düşmemek gerekiyor.

3. Oyun Tek Kızda Çalışmaz

Oyuna dair bilinmesi gerekilen en önemli şeylerden birisi oyun tek kızda çalışmaz yani bana gelip hocam Ayşe'yi nasıl tavlarım sorusunu sorman anlamsızdır. Sen genel olarak kadınlarla iyi durumda olan ve tecrübeli bir erkek değilsen gözünde büyüyen kızı tavlayamazsın çünkü çoğu erkek bunu yapabilecek kabiliyette değil. Hem kız gözünde büyüdü hem heyecanlanıyorsun hem de oyunun nasıl çalıştığına dair bir fikrin yok. Şunu yap şöyle davran burada dur gibi tavsiyeleri versem bile uygulayamazsın çünkü daha önce bunlar üzerine pratik yapmadın. Tekniğin nasıl kullanılacağını anlaman bile uzun zaman alacaktır o yüzden istediğin kızı tavlayamazsın ve bu durum pek değişmez.

İleri seviye oyunda bile şu kızı tavlarım bu kızı tavlarım muhabbeti yoktur bunu yapanlar ergenlerdir hayal görüyorlar çünkü gerçekte işler böyle ilerlemez. Ben hangi kadını tavlayacağımı bilemem sadece beğendiğim her kadınla tanışırım oyunumu doğru oynamaya çalışırım ve sonuçlar ona göre şekillenir. Bazen her şeyi %100 doğru yapsam da olmaz çeşitli etkenler vardır mesela kız başkasına aşıksa götünü yırtsan da tavlayamazsın ama bazen bariz hatalar yapsan bile şansa kızı tavlayabilirsin. Bazen iyi giden süreçten sonuç çıkmaz bazen kötü giden konuşmadan sonuç çıkar. O yüzden ne olacağını bilmem ve bunu da düşünmem beklentilere girmem sadece oyunumu oynar kontrol edebileceğim şeyleri yaparım sonuç olarak ne olursa olur. Pek çok kadınla flört ederim ve illa ki bir sürü kadın tavlarım ama hiçbir zaman bir kadını aşırı istemem gözümde büyütmem. Genelde vasat betalar bir kızı gözünde büyütüp sürekli onu tavlamak için yardım arıyor ama oyun böyle çalışmaz. Şunu söyle bunu yap desen bile o adam onların hiçbirini yapamaz çünkü hem bilgisi yok hem de ilkte kötü imaj oluşturmuşsa onu düzeltemez.



4. Oyun Doğru Teknik Bilgidir

Oyun temelde doğru teknikle alakalıdır çünkü çoğu erkek farklı sebeplerden dolayı başarısızlığa uğradığında incelenmesi gerekilen ilk nokta teknik hatalardır. Pek çok erkek ne yapması ve nasıl yapması gerektiğini bilmiyor bu açıdan olaylar şansa kalıyor. Şansa sevgili yapan veya şansa kısa kaçamak yapanlar oluyor ama bununla ilgili temel sorun istikrar yok yani adam yılda bir iki kere şanslı olabiliyor geri kalan süreçte ise çok şanssız oluyor. Bu açıdan oyunun tekniklerini A'dan Z'ye bilmek senin şansını maksimuma çıkartır. Mesela doğru tanışmayı bilmiyorsan kadınlarla tanışamazsın çünkü ne söylemen gerektiğini nasıl yapman gerektiğini bilmiyorsundur bu yüzden de starbucks'ta kahveni içerken seni kesen kızla gidip konuşamazsın hatta cesaret edip konuşsan bile teknik hatalar sürekli engeller çıkarırr önüne. Bir sonraki aşamada kızdan numara alsan bile mesajlaşmanda teknik hata olmamalıdır ve buluşmada doğru davranman gerekiyor. Oyunda bir sürü nokta var ve buralarda teknik hatalar olduğu zaman şansın azalıyor. Ben hata yaptığım noktalarda çok beğendiğim güzel kızları kaybettim yani bir hatadan dolayı kız soğudu sonra mesajlara cevap vermedi ya da tekrar buluşmadı. Tüm bunları pratikten gelen tecrübelerle şekillendirmek en önemlisidir.

Oyun bu açıdan 'kendin ol veya doğal ol' tavsiyeleri değildir. Bunlar temelde bir anlamda ifade etmez tekniği öğrenmen gerekiyor. Tekniği öğrenmek ve ezber yapmak ilkte berbat hissettirebilir yani kendini bir acayip hissedersin. Ayrıca amatör olduğun için teknik pekte bir işe yaramaz yani istediğin sonuçları alamazsın. Teknik sende yapay durur ama zamanla doğallaşır ve içselleşir karakterinin bir parçası haline gelir. Bu her şeyde böyledir dansa gidersen kendini acayip hissedersin boksa gidersen kendini ilkte acayip hissedersin çünkü insan alışık olmadığı her şeyde kendini acayip hissetmeye eğilimlidir. Bu yüzden amatörlük sürecinde ki duygulara çokta takılmamalısın. Oyunu doğru kaynaktan pratik şekilde öğrenmelisin.

5. Oyun Tek Etken Değil Ama En Önemli Etkendir

Oyun temelde iletişim ve davranışlarla alakalıdır bu açıdan çok önemlidir çünkü insanlar ultra sosyal bir türdür ve sürekli konuşuruz. Çoğu erkeğin anlayamadığı en önemli noktalardan birisi kadınlarla ilişkilerin %95 kadarı konuşmakla geçtiğidir yani burada konuşmak dışındaki etkenler sadece %5 yani seviştiğin, gezdiğin veya başka şeyler yaptığın anlar çok az. Kadınla film izlerken de konuşuyorsun, sevişirken de konuşuyorsun ve gezerken de konuşuyorsun. Bu açıdan bunu anlamak gerekiyor sen eğlenceli ve laf cambazı bir adamsan bu açıdan ilişkilerin çok daha iyi oluyor.

Oyun tek etken değil senin hayatta yaptığın şeylerdeki genel başarılarında önemlidir. Bu açıdan senden beklenen şeyler yaşına göre değişir mesela 20 yaşındaki erkekten kimse delice para kazanmasını beklemez bu yaşta sosyal olmanı ve eğlenceli olman beklenir ama 40 yaşındaki adamdan ev ve araba gibi şeyler beklenebilir. Biraz spor yapman beklenebilir 25 yaşındaysan spor yapman iyidir vücudunu şekillendirir ama kimse senden 50 yaşında vücutçu olmanı beklemez. Bu açıdan beklentiler ve etkenler yaşa göre değişir ve ilişkinin ciddiyetine göre de değişir. Kısa süreli seninle takılan bir kadın senin paranı ve evini umursamaz seninle keyifli zaman geçirmeye odaklanır ancak seninle ciddi düşünen bir kadın ne kadar kazandığını ve nasıl bir hayat sunacağını masrafların altından kalkıp kalkamayacağını önemser. Bu açıdan etkenler değişir. Erkek olarak vücudunu geliştirmen, para kazanman ve genel olarak bir şeylerde başarılı olman zamanla beklenen şeylerdir. Tüm zamanını boşa harcamadan birçok alanda gelişmelisin.



Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)