Disiplinli Olmanın 5 Yolu

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1

 Merhaba sevgili YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ takipçileri bu makalemde sizlere disiplinli olmanın 5 yolundan bahsedeceğim.

Disiplin en önemli maskülen karakteristik özelliklerden birisidir ve günümüzde çoğu erkeğin eksik olduğu alanlardan da en önemlisidir. Disiplin başarının temelidir ve pek çok alanda istikrarlı gelişmek için şarttır. Disiplin olmadan herhangi bir alanda ilerlemek mümkün değildir. Herhangi bir şeyde iyi olmak ciddi zaman, pratik ve enerji alıyor. Çoğu erkek herhangi bir şeyde iyi olmadan tüm zamanlarını boşa harcıyor. Bu ise disiplin eksikliğinden kaynaklanıyor işte bunu çözeceğiz.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    1. Duygularının Önemi  Yok

        Erkek olarak ne hissettiğin umurumda değil ve önemlide değil. Çok iyi veya berbat hissedebilirsin ama bunun bir önemi yok. Berbat hissettiğin için spora gitmemen benim için kabul edilebilir bir şey değildir veya herhangi bir duygusal durumda olup görevlerini ihmal etmen kabul edilemezdir. Bir işi yapman gerekiyorsa onu yaparsın çünkü senden beklenen budur ve duygularını bahane olarak kullanman disiplinini yok eder.

        Günümüzde çok fazla erkek duygusal durumuna çok odaklanmış durumda ve temel disiplinden eksikler. Bu açıdan disiplinli olmak için anlaman gereken ilk şey duygusal olarak ne hissettiğinin veya ne durumda olduğunun bir önemi olmadığıdır. Farklı şeyler hissedersin ve geçer ancak her duygu durumu değişiminde görevini ihmal edeceksen disiplinli olamazsın. Oğlan çocukları genelde aşırı duygusaldır ve bu yüzden görevlerini sürekli duygusal sebeplerle ihmal ederler. Bu tür oğlanların da genel olarak başarısız olduklarını görürsünüz çünkü hiçbir şeyi sonuna kadar götürecek bir disipline sahip olmazlar. 

    2. Zorluklara Alışmalısın

        Disiplinli olmak genel olarak zordur çünkü aynı şeyi farklı koşullar ve durumlar altında devam ettirmek gittikçe ağır bir yük haline gelir. Hayatta ilerlemek istediğin her alanda bu durum geçerlidir ister vücut geliştir ister boksa git ister kadın tavla veya herhangi bir iş kur fark etmez. O alanda ilerledikçe yük ve sorumluluklar artar bu ise zorlaşmayı gerektirir. Kritik kırılma noktalarına ulaştığında ise pes etme isteğinin çok arttığını hissedersin. Zorlukların doğal olduğunu ve önemli olduğunu fark edersen disiplinin kırılmaz o şey sana acı verse de devam edersin ki bir alanda iyi olmak zorluklara rağmen devam etmeyi gerektiriyor. İnsanlar genel olarak şu zor bu zor diyerek kolayca pes ediyor çünkü gerçekten de zor ama bunun da bir önemi yok. Kolay olsa herkes yapardı ve o zamanda bir değeri olmazdı. Değerli olan her şey zor olacaktır onlara ulaşmak ise ciddi bir disiplin gerektiriyor.

    3. Acıdan Zevk Al

        Disiplinin bir diğer noktası acıdan zevk almaktır. Bu görevinin için yaptığın şeyleri sevmen için şarttır. Ağırlık kaldırmanın acısını seveceksin, reddedilmenin acısını seveceksin, başarısızlığın acısını seveceksin. Acıdan zevk alman pes etmeni engeller ve denemeye devam edersin. Çoğu insan bir şeyleri biraz dener ve acı çekmeye başladıklarında acıdan kaçarlar bu yüzden de gelişemezler. Disiplinli bir şekilde ilerlemek genel olarak dikenli bir yolda ilerlemek gibidir o yüzden acılar sürecin çoğunluğunda olacaktır. Disiplinini acılar şekillendirecektir o yüzden onları sevmelisin. Sabahları erken kalkmayı, soğuk suyla duş almayı, sabahları koşmayı, ağırlık kaldırmayı, kadınlara yaklaşmayı sevmelisin. Bu tür şeyler sana pek çok acı verecek ama sevdiğinde zevkli hale gelecekler. Bu şekilde yıkılmaz bir disiplin elde edeceksin.


    4. Görevlerini Erteleme

        Disiplini net bir şekilde oturtmanın yolu görevleri ertelememektir. Çoğu insan her şeyi erteliyor. Evi yarın temizlerim, çamaşırları sonra yıkarım, kim yemek yapacak, hava soğuk spora başka gün giderim, dil çalışacak modumda değilim, canım hiçbir şey yapmak istemiyor en iyisi uyuyayım, dur şu filmi izleyip sonra işleri yaparım derken sürekli ertelemeye başlıyorlar.

        Ertelemeye bir kez başladığında tüm görevleri ertelersin ve tüm zamanın aslında boşuna gider. Sürekli ertelemek disiplini yok eder ve her şeyi ertelemeye başlarsın. Görevlerin her zaman aşırı acil ve önemli olmasına gerek yok ama onları ertelememelisin. Ufak şeyleri düzenli olarak yapmak disiplinini sağlar. Süpürge ile evi 5 dakika temizlemek mesela basit bir görev veya yemekten sonra bulaşıkları yıkamak çok basit görevler aynı şey dişlerini fırçalamak içinde geçerli. Çoğu insan dişlerini düzenli fırçalamıyor yani 24 saati olan birisi günde 5 dakika diş fırçalamaya zaman ayıramıyor. Ertelemek zamanının hep boşa gitmesine yol açar. Hiçbir şekilde görevlerini ertelememelisin onları hızlı ve verimli bir şekilde yapmaya odaklanmalısın. Ufak görevler büyük başarılarda önemlidir her gün büyük zaferler elde etmene gerek yok sadece disiplinli şekilde ilerlemeye devam etmelisin.

    5. Mükemmelleşmeyi Alışkanlık Haline Getir

        Disiplinli olmak bir alışkanlıktır ve alışkanlıkların seni mükemmelleştirmelidir. Bu açıdan sana fayda sağlayacak şeylerde disiplinli olmalı ve onları birer alışkanlık haline getirmelisin. Sağlıklı beslenmek, spor, erken uyanmak, yabancı dil öğrenmek, sosyalleşmek, iyi giyinmek, dövüş sanatları öğrenmek, kitap okumak, düzenli uyumak ve diğer mikro alışkanlıklarla bambaşka bir adam olabilirsin.

        Basit ve önemsiz görünen tüm faydalı şeyleri alışkanlık haline getirmelisin. Başarılı olman sadece bir zamanlama meselesi haline gelecektir. Mükemmelleşmek bir süreçtir ve en önemlisi disiplin gerektiren bir alışkanlıktır. Bu yolda alışkanlıklarını oluşturursan disiplinli şekilde onları uygularsan yıllar seni mükemmelleştirir.

    Yorum Gönder

    1Yorumlar

    1. Duyguların önemi yok maddesi tam bana göre bı madde oldu. Duygularıma kapılıp yapmam gerekenleri yapmiyorum, yapmayınca ilerde duygusal olarak daha çok acı çekiyorum. Döngüyü kırmaktan başka çare yok

      YanıtlaSil
    Yorum Gönder