Direkt vs Dolaylı Açılış - Hangisi Daha İyi?

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
3

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde oyundaki en önemli noktalardan birisi olan direkt ve dolaylı yaklaşım konusunu açıklayacağım.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    1. Direkt Yaklaşım Nedir?

    Direkt yaklaşım erkeğin hiç tanımadığı bir kadınla ilk tanıştığı anda romantik veya cinsel ilgisini belli etmesidir. Burada sohbetin gidişatı flört temelinde gidecektir çünkü erkek niyetini gizlemek yerine belli etmiştir.

    Direkt açılışlar 3 farklı çeşitte yapılabilir; agresif direkt, normal direkt ve hafif direkt açılışlar olarak üçe ayrılırlar.

    Hafif direkt açılış örneği; ''Merhaba, ilginç birisine benziyorsun''  Burada erkek kadınla tanışırken açıkçası bir varsayımda bulunuyor ama çok fazla ilgisini belli etmiyor her şey çok daha hafif ve sosyal.

    Normal direkt açılış örneği;''Merhaba çok tatlısın/güzelsin'' burada erkek açılışı iltifatla yapıyor yani kadından etkilendiğini ve onu beğendiğini belli ederek romantik bir başlangıç yapıyor.

    Agresif direkt açılış örneği; ''Merhaba çok seksisin'' burada erkek aşırı direkt yaklaşıyor ve ilgi artık daha cinsel noktaya kayıyor.

    Direkt yaklaşım genel olarak kadına ilgimizi net bir şekilde belirttiğimiz yaklaşımlardır.

    2. Dolaylı Yaklaşım Nedir?

    Dolaylı yaklaşım erkeğin kadınla tanışırken daha sosyal olarak yaklaşmasıdır. Herhangi bir şey hakkında fikrini sorması,  yön sorması veya spesifik bir noktadan sohbete başlamasıdır. Erkek bu yaklaşımda ilgisini belli etmez ve temelde sosyal olarak normal bir başlangıç yaparak aslında kadına kendini tanıtma şansı elde etmek ister.


    Dolaylı yaklaşım temelde iki farklı tür olarak yapılır; dolaylı ve durumlar yaklaşım.

    Dolaylı yaklaşım örnekleri; ''Merhaba, en yakın starbucks nerede acaba?'' , ''Merhaba, bir kadının fikrine ihtiyacım var''

    Durumsal yaklaşım örneği; ''Merhaba, sence bu kitap nasıl? (kitap mağazasında bir açılış), ''Merhaba, sence bu gömlek nasıl yakışmış mı bana?'' (giyim mağazasında bir açılış)

    Dolaylı yaklaşımlar genel olarak ezber ve kalıp şeylerdir teorik olarak öğrenip daha sonra açılış yapmak için kullanılır. Durumsal açılışlar ise daha yaratıcı olabilir ve çok daha geniş kategoride yer alırlar. Mesela köpeğini gezdirirken başka köpek gezdiren kadınlarla tanışabilirsin bu durumsal bir açılış sağlar gider kadına ''köpeğinizin cinsi nedir veya bu şu cins köpek çok güzel oluyorlar ismi nedir bu yaramazın?'' tarzı açılışlar yapılabilir.

    3. Direkt Mi Yoksa Dolaylı Mı Yaklaşmalıyız?

    Bu sorunun cevabını vermek kişiye, ortama ve kişinin seviyesine göre değişir. O yüzden farklı durumları göz önünde bulundurarak cevaplayacağım.

    a. Oyuncunun Seviyesi

    Oyuncu eğer oyunu yeni öğreniyorsa, fazla tecrübesi yoksa ve fazla heyecanlı ise ilkte dolaylı açılışlar yapması idealdir. Kadınlara ilkte adres sormak veya fikir sormak çok daha sosyal olarak kalibredir ve bu açıdan biraz rahatlamasını sağlar. Özellikle gündüz oyununa alışmak için kişinin baya sokaklarda zaman harcaması gerekiyor.

    b. Karakter

    Doğal olarak fazla baskın ve maskülen bir erkeksen biraz daha dolaylı açılışlar yapman işine yarar çünkü arka planda zaten yeterince maskülen karakterin vardır. O yüzden sosyal olarak kalibre takılmak sana avantaj sağlayacaktır. 

    Efendi erkek sendromuna yakalanmış bir erkek ise olabildiğince direkt olarak sohbeti çerçevelemelidir çünkü arkadaş konumuna düşmemesi gerekiyor. Bu adam kadınla normal sohbet ederse ve kontrolü bırakırsa büyük ihtimalle kadının arkadaşı olacaktır. Sonrasında buradan çıkmaya çalışacaktır. Sözel olarak ilgiyi göstermesi her zaman bir tık daha avantajlı bir hamledir.

    c. Durum ve Koşullar

    Oyun kompleks bir yapıya sahip ve koşullarında kompleks olması stratejinin değişmesine yol açar.

    Gündüz oyununda tek bir kıza direkt açılış yapmak idealdir. Merhaba seni beğendim geldim demek işini görür bu açıdan direkt oyun stratejik olarak idealdir. Sokakta ikili kızlara yaklaşırken ise daha az direkt olmak gerekiyor çünkü ikinci kızla da sohbet etmek gerekecek bu ise sosyal kalibrasyonu daha iyi ayarlamayı mecburi kılacaktır. İki kızla sohbet etmek her zaman direkt tek kıza yürümekten daha farklıdır. Kızın arkadaşını etkilemek için de daha dolaylı olman gerekecek.

    Gece oyununda çok direkt olmak işe yaramaz o yüzden ilgini ayarlaman gerekecek. Özellikle bir grup kızla tanıştığında açılışının daha durumsal olması iyi olacaktır. İlgini burada daha çok bakış, beden dili ve gülüşle belli edeceksin ama sözel olarak kendini daha kalibre tutacaksın. Gece kulübünde ancak tek başına kenarda sigara içen kızlara direkt yaklaşmak daha idealdir. Aynı şey pub ve bistro cafeler içinde geçerlidir.

    Sosyal ortamlarda ise direkt oyuna yer yoktur. Sosyal ortamlar tamamen dolaylı sohbetlerin döndüğü yerlerdir ve dinamikler farklıdır. Masada 3 erkek 4 kız otururken bir anda kızın birisine dümdüz yürüyemezsin bu durum ortamı mahvetmene yol açar. O yüzden ortamlarda kimse direkt yürümez ve her şey daha yavaş gelişir.

    Online'da ise direkt ve dolaylı yaklaşımların ikisi de kullanılabilir. Her ikiside işe yarıyor tabi ki erkeğin profili çok sağlamsa daha basit direkt şeyler işe yararken, profil daha zayıfsa öncesinde oyunu daha dolaylı ve sağlam oynamak gerekecektir.



    4. Direkt Oyunun Avantajları

    • Arkadaş konumuna düşmezsin en baştan her şey net bir şekilde belli olur.
    • Seni beğenmeyen bir kadınla zaman kaybetmezsin seni zaman kaybından kurtarır.
    • Boş oyunlarla uğraşmaz ve ilgini gizlemezsin daha az enerji harcarsın kadın tavlamak için.
    • Kadına maskülen ve erkeksi gelirsin çoğu erkek direkt yaklaşamayacak kadar korkak oluyor.
    • Kadın için potansiyel sevgili veya takılmalık adam olursun. Oyuncu olduğun net belli olur.
    • Daha dominant bir lider olarak algılanırsın.
    • Kadın daha dürüst ve cesaretli olduğunu anlar.
    • Yaklaşımın olumlu tepki alırsa çok kısa sürede sonuç alabilirsin.
    • Reddedilmeye daha kolay alışırsın ve mental gücün artar.
    • Çok daha hızlı ilişkiler yaşarsın.

    5. Direkt Oyunun Dezavantajları

    • Kadına direkt ilgini gösterdiğin için değerin 2-3 puan düşer çünkü kadın senin için hiçbir şey yapmadan seni elde etmiştir. Bu açıdan kadınların çoğu direkt yaklaşımı reddediyor.
    • Elde ettiğin güzel ve kaliteli kadın sayısında düşüş yaşarsın çünkü güzel kadınları etkilemek için sadece tanışma cesaretine sahip olmak yeterli değildir. Rekabet fazla olduğundan pek çok kaliteni kadına gösterebilmen gerekiyor.
    • Genel olarak kendi seviyenin altındaki kadınları tavlarsın.
    • Muhtaç ve fazla ilgili gözükebilirsin.
    • Flört sürecindeki mücadeleyi öldürdüğün için flörtün draması olmaz.
    • Kadın bunu pek çok kadına yaptığını düşündüğünde değerin düşer.
    • Çok fazla reddedilmek durumunda kalıyorsun ve oyun bir nevi sayıların oyununa dönüşüyor.

    6. Dolaylı Oyunun Avantajları

    • Kadına hamle yapmadan önce kendini tanıtmak ve değerini yükseltmek için zamanın olur.
    • İtibarını ve statünü daha yüksek tutabilirsin muhtaç gözükmeni engeller.
    • Daha güzel kadınları tavlamanı sağlayabilir.
    • Çok daha geniş bir çevre yapabilirsin.
    • Sosyal olarak kabul edilen ve sevilen birisi olabilirsin.
    • Oyunun pek çok prensibini uygulamaya zamanın olur mesela kıskançlık oluşturma, değer yükseltme, neg atma, qualification veya disqualification...
    • Daha az reddedilirsin.

    7. Dolaylı Oyunun Dezavantajları

    • Arkadaş konumuna düşme ihtimalini çok arttırır.
    • Olaylar çok karmaşık ve saçma noktalara gidebilir.
    • Bir kadına boşuna haftalarca zaman harcamış olabiliyorsun.
    • Çok fazla efor ve zaman harcamayı gerektiriyor.
    • Flört sürecinde ilerlemek zordur ve sonuç almak gecikiyor.
    • Sosyal olarak iyi olsan bile maskülenliğin olumsuz etkileniyor.

    8. İdeal Denge

    Yıllar süren tecrübelerimden öğrendiğim en önemli şeylerden birisi ise dolaylı-direkt olmakta dengeyi iyi ayarlamak gerektiğidir. Eğer fazla direkt olursan kadının gözünde değerin düşüyor ve kadının egosunu şişiriyorsun. Hiçbir şey hak etmeden iltifat ve yaklaşım vermen seni basitleştiriyor ancak fazla dolaylı olduğunda ise kadın bu sefer seni arkadaş olarak görüyor. Arkadaş konumundan çıkmak ise oyunda çok zor bir şeydir o duruma hiç düşmemek gerekiyor.

    Benim bulduğum ideal çözüm ise; sözel olarak daha dolaylı ancak beden dili, göz teması ve gülüş olarak daha direkt olmaktır. Bu sayede kadına dolaylı olarak ne söylersem söyleyeyim kadın tarafından flörtöz ve direkt olarak algılanıyor. Senin bakışların, beden dilini kullanman ve piç gülüşün işi hep ilişki noktasında tutuyor. Bu ise iyi seviyede tecrübe, kendine aşırı güven ve bolca pratik gerektiriyor.

    9. Kalibrasyonu Doğru Ayarla

    Sosyal kalibrasyonu doğru ayarlamak hem açılışında hem de devamında önemlidir. O yüzden tek yönlü gitmemelisin durumları iyi anlayıp ona göre hızlanmalı veya yavaşlamalısın. Mesela tanıştığın kadın istekliyse sende direkt olarak hızlıca hamleler yapmalısın ama kadın sana direnç gösteriyorsa daha dolaylı şekilde kadını rahatlatmalı sana alışmasını sağlamalısın. Tüm bunlar senin sosyal zekana kalıyor yani hangi durumda olduğunu çok iyi anlaman gerekiyor. O yüzden körü körüne tek bir oyun tarzını takip etmemelisin. Mesela gece kulübünde son saatlerde aşırı direkt olman o gece seks yapmanı sağlar benim pek çok kez yapmamı sağladı. Kadının kafası güzel benim kafam güzel ve çok seksisin demem o an bana sonuç aldırdı ancak bunu arkadaş ortamındaki kıza söylesem tüm ortamdan dışlanırım. Bir şey bir yerde işe yaradı diye her yerde onu kullanamam her şeyin bir yeri, zamanı ve durumu var. Burada önemli olan esnek yöntemlerle farklı durumlara kendini hemen adapte edebilmektir.
    Tags:

    Yorum Gönder

    3Yorumlar

    1. hocam türkiye'de hiç tanımadığın bir kadına ilk cümlen "çok tatlısın" olursa, kadın direkt bizi sapık olarak görmez mi?

      YanıtlaSil
    2. 36 yaşında ve hiç direkt açılış yapmamış biri olarak, direkt açılışı öğrenebilir ve uygulayabilir miyim diye düşünüyorum :) bir de yapı itibariyle ciddi bir yüz ifadem var :)

      YanıtlaSil
    3. Bu makale önüme düştü dediklerinize katılıyorum, varsa varsın yoksa yok

      YanıtlaSil
    Yorum Gönder