İlişkilerin Bitmesinin 5 Sebebi

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde ''uzun ilişkilerin bitme sebepleri, evliliklerin bitme sebepleri ve aşkların bitme sebepleri'' konusuna değineceğim.

    İlişkilerin bitme sebepleri ilginçtir ve çoğu erkek açısından bunu anlamak kolay olmuyor. 15 yaşında ilk sevgili yaptığımda sevgimiz karşılıklıydı ve bu ilişkinin hiç bitmeyeceğine inanıyordum. Tüm hayatımızın birlikte geçeceğine ve onunla yaşlanacağıma inanıyordum. Her şey gayet güzeldi ancak ilk ilişkim 5-6 ay sonra bitmişti. Ondan sonraki bazı ilişkilerde de benzer şeyler olunca artık bu konulara ciddi kafa yormaya başlamıştım. İlişkilerim bitmese herhalde asla bu kadar gelişemezdim, onlara teşekkür borçluyum.

Şimdi ise gelelim madde madde ilişkilerin bitme sebeplerini açıklamaya çünkü çoğu zaman ilişkiler kadınlar tarafından bitiriliyor. İstatistiklere göre kadınlar %70-80 oranında terk eden taraf oluyor ve bunu neden yaptıklarını anlamak çok önemli.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    1. İlişkiler Romantik İdealizm Yeri Değil Birer Güç Oyunudur

        İlişkilerle ilgili bilinmesi gerekilen ilk gerçeklerden birisi ilişkilerin saf romantizm, aşk, sevgi ve güzel şeylerden oluşmadığıdır. Özellikle her şey iyi giderken buna inanmak çok kolaydır çünkü zamanında bende inanıyordum. İkimizde birbirimizi severken bu ilişkiyi hiçbir şey yok edemez diye düşünüyordum ancak çok fazla zayıflık gösterdiğimin farkında değildim. Kadınların gerçekten içgüdüsel olarak ne istediğini ve erkekten beklentilerini bilmiyordum. Erkek olmakta da iyi değildim çünkü beta masalları, tembellik ve çeşitli isteksizlikler yaşıyordum. Bu açıdan ayrılıklar ve terk edilmeler erkeği akıllandıran şeylerdir çünkü gerçekliğin tokadını yemek olgunlaşmak açısından çok önemlidir. Özellikle de aldatılmak kadar erkeği akıllandıran bir tecrübe yoktur çünkü bu bir erkek için çok ağır deneyimdir. Senin kadının senin yerine başka bir erkeği tercih etmesini kabullenmek zor ama sorumluluğu kabul edip erkek olmaktaki başarısızlığını anladığında artık romantik saçmalıklara inanmıyorsun.

        Benim uyanışımın ilk noktalarından birisi kadınların her ne kadar romantizm, aşk, güvenilir erkek gibi şeyleri söylemelerine rağmen temelde istediklerinin farklı olduğunu anlamamdı. Efendi adamlar genelde bunu anlayamıyor çünkü efendi adamlar fazla zayıf oluyor ama olayın piç erkek boyutunda her şey çok net anlaşılıyor. Piç adamlar kadınlara karşı belirli bir güce sahipler ve bunu kendi çıkarlarına kullanıyorlar. Çoğu efendi adam ise seçeneksiz ve muhtaç kalıyor. Aslında temelde seçenek oluşturmaya da çalışmıyorlar çünkü bir kadını çok beğendiğinde ve istediğinde başka kadınlarla konuşmak istemiyorsun. Oyunlar oynamak, seçeneklerini denemek, eğlenmek ve kadınlarla takılmak istemiyorsun. Bunlar sana yanlış geliyor çünkü sen tek kadınla olan romantik aşka inanıyorsun. Başka kadınla konuştuğunda aşkına ve sevgine ihanet ettiğini düşünüyorsun ama gerçekte kadın senin başka kadınlar tarafından çekici bulunduğunu, değerli ve önemli olduğunu görmek istiyor.

        İlişkilerin romantik saçmalıklar olmadığını anlamak önemli ve kendini aşırı geliştirmek çok önemlidir. İlişkilerde hiçbir zaman kadın ve erkek eşit değildir. Her zaman bir taraf diğerinden bariz değerlidir eğer kadın ilişkide gittikçe değerli olduğunu hissediyorsa erkeğe olan arzusunu kaybeder. Bu dinamiği anlamak önemli çünkü erkek gelişmiyorsa geriliyor ve kadınıyla birlikte kendi iyi hayatını da kaybediyor.

    2. Erkeğin Uzun Sürede Hataları İlişkiyi Öldürüyor

        Erkek olarak flört sürecinde ve ilişkide bariz hatalar yapmaman gerekiyor. Bunlar aşırı kıskançlık, muhtaçlık, aşırı ilgi veya ilgisizlik, motivasyonsuzluk ve tembellik, sosyalleşmeyi bırakmak gibi şeylerden oluşuyor. İlk olarak anlaman gereken şey sen zayıflık gösterdiğinde veya hata yaptığında kadın sana ''hata yaptın seni terk ediyorum'' demiyor. Hiçbir zaman ilişkiler böyle bitmez ancak senin her hatanda kadının sana olan sevgisi %1 azalma yaşar ve belirli bir süreden sonra hiçbir şey kalmaz. İlişkinin son bulmasından önce kadın artık başka erkeklerle konuşmaya başlamış, seçeneklerini değerlendiriyor oluyor ve erkeği terk ediyor.

        Erkek olarak ilişkinin bittiğini anlamak için kadının her şey bitti demesine gerek yok. Kadının sana eskisi gibi aşk duymuyorsa, arzulamıyorsa, mesaj atmıyorsa ve seninle ilgilenmiyorsa anla ki her şey kötüye gidiyordur. Kadınla konuşup ''neyin var, neden böylesin veya bir şey mi oldu'' demen anlamsızdır. Sorunlar artık gün yüzüne çıktıkça kaybettiğini hissedersin. Çoğu adam bu noktada kadını terk etmez ve daha da kadının üstüne gitmeye başlar. Kendisine arzu dolu gözler ve hayranlıkla bakmayan kadını kaybetmemek için aşırı çabalamaya başlar. Bu bir bataklıktır çabaladıkça daha çok batarsın ve sonuç değişmez. Artık geri dönüş yoktur eski sevgisini geri canlandıramazsın. Seni tanıyor, karakterini biliyor ve en önemlisi zayıflıklarını çok iyi biliyor. O yüzden sana saygı duymuyor senin hata olduğunu düşünüyor. Gençlik ve güzelliğini artık seninle geçirmek istemiyor ve sana sadık olmak istemiyor. Flört piyasasına geri dönmek istiyor ve senin bir kaybeden olduğunu kadının çok iyi bir şekilde biliyor. Bu durumda en iyi hamle kadın seni terk etmeden senin kadını terk etmendir ve hemen kendini toparlamaya başlamandır. Ciddi bir dönüşüm yapmak iyidir mesela hızlı bir tarz değişimi, sosyalleşmek ve yeni kızları eklemek gibi şeyler işe yarar. O kadına dair artık yapacağın bir şey yok her şey bitti asla kendinden taviz vererek onun peşinde koşma. Çoğu erkek kendisini terk edecek olan kadının peşinde aptal bir beta gibi koşuyor ama sonuç değişmiyor. Gitmek isteyen kadının gitmesine izin vereceksin ve dersler çıkartıp kendini toparlayacaksın.


    3. Kadınlar İlişkilere Stratejik Yaklaşıyor

        Kadın doğasını anlamak ilişkileri anlamak için çok önemlidir. Kadının ilişkilerdeki amacı en üstün erkeği bulmak ve ondan çocuk sahibi olmaktır. Tüm kadınlarda bu içgüdü vardır ve kadın kendi güzellik şartlarında en iyisini ister. Bu çoğu zaman kadınların beklentilerinin çok yüksek olmasına ve bir çeşit kendi kendini kandırmaya yol açabiliyor ama kadın doğası böyledir. Kadın eğer daha iyisini elde edebileceğini hissediyorsa erkeğinin modelini yükseltmek istiyor. 

        Kadınlar sözel olarak hep romantik konuşurlar ve bunu her yerde görebilirsiniz. Kadınlara kalsa güvenilir, dürüst, aşık ve çok değer veren bir erkek yeterli gözükür ama kadınların davranışlarına baktığınızda bunun doğru olmadığını görürsünüz. Aslında burada kadınları suçlamak hatadır çünkü kadınlar bunu bilinçli olarak yapmıyor. Çekicilik bir seçenek değildir yani kadın neyi istediğini ve arzuladığını bilmiyor. Bu yüzden kadın kendi düşüncelerine göre romantik konuşuyor ama aslında istediği yüksek değerli bir erkek bulmaktır. Bunun örneklerini görebilirsiniz kadınların hep güzel gözükme arzuları, instagramda kendilerini sergilemeleri ve sosyal ortamlara sürekli girme çabaları bunun örneğidir. Kadınlar sürekli piyasayı yokluyor, erkekler arası kıyaslamalar yapıyorlar ve tüm bunlar bilinçaltında gerçekleşiyor. Sıradan bir kadının kaç erkekle konuştuğunu tahmin bile edemezsiniz ve buna göre eleme yapıyorlar. En ideal erkeği ise ilişkiye çekmeye çalışıyorlar. Kadınlar da piyasada sürekli aktif yani pasif şekilde beklemiyorlar.

        Sen erkek olarak stratejik yaklaşmaz onun yerine aşk masalları, romantizm, Ayşe çok iyi ben ondan başkasını istemiyorum, başka kızlarla olmaz, tek bir kız olsun yeter şerefsiz değilim diyerek oyunun kurallarını ihlal ediyorsun ve sonra patlıyorsun. Bu açıdan erkek olarak sende stratejik yaklaşacaksın. Oyun zaten bunun için var doğru şekilde yeni kızlarla tanışmak, flört etmek, yedekte tutmak, düzenli buluşmaya çıkmak ve ilişki yaşamak için var. Sende stratejik düşünmelisin ve yaklaşmalısın kadınlar senin değerli olduğunu seçeneklerin olduğunu bilmelidir. Bunları yapmadığında kadınlar seni çekici bulmuyorlar. Kadınlar sözel olarak playboy olmayı ve piçliği kötüleseler de temelde istedikleri budur kontrol edemeyecekleri adamı arzuluyorlar. Eğer oyunu oynamazsan oyunun kaybedeni olursun.

    4. Kadınlar Erkeği Betalaştırıp Terk Ediyor

        Kadınlar genel olarak ilkte çok çekici bulduğu erkeği törpülemeye başlıyorlar. Mesela adam spor yapan, dansa giden, sosyal, iyi giyinen ve bir sürü kızla flört eden birisi oluyor. Bir kızla sevgili olmaya başlıyor her şey çok iyi gidiyor. Kız tabi ki adamın değerini farkında ve alfa yönlerini çekici bulduğu için adamla birlikte. Bir süreden sonra kadının kıskançlığı artıyor her şeyine karışma yetkisi elde ediyor. İnstagramdan kızları sileceksin, rehberinden sileceksin tarzı şeyleri istemeye başlıyor. Kadın ilişkide güç elde ettikçe erkeğin sınırlarını zorlamaya başlıyor ve erkeğe bunu bir şekilde kabul ettiriyor. Adam tüm kızları instagramdan siliyor. Bir süre sonra spora eskisi kadar gitmiyor onun yerine manitayla geziyor çünkü manita daha öncelikli oluyor, spor yapacak motivasyonu olmuyor. Kızla takılınca zaten sürekli gezme, içme ve tozma miktarı artıyor. Her hafta sonu bir yerde oluyorsun, pazar kahvaltıları, kızın arkadaş ortamı ile gezmeler derken spora zaman kalmıyor diyet yapamıyorsun.

        Kadın erkeği kasıtlı olarak bilerek betalaştırmıyor aslında öyle bir amacı yok ama bunu içgüdüsel olarak yapıyor. Burada kadın erkeğin sınırlarını sürekli zorluyor ve onun ne kadar güçlü olduğunu görmek istiyor. Çoğu erkek aslında kadının kendisine destek olmasını bekliyor ama bu doğru değil kadınlar sana destek olmaz senin hali hazırda güçlü olmanı beklerler. Betalaştırma süreci kadının gücü arttıkça adamın giyimine karışıyor, ona ne yapması gerektiğin söylüyor. Mesela kadın sana ''bu parfümünü beğenmedim'' diyor ve sende o parfümü kullanmayı bırakıyorsun. Tarzına ''bu gömlekleri giyme ya kıro musun pezevenk misin'' tarzı şeyler söylüyor sende ona göre tarzını değiştiriyorsun. Dansa gitme ben çok kıskanıyorum seni diyor dansı bırakıyorsun. Bedava sekste seni tembelleştiriyor spor yok, gelişim yok ve motivasyon yok. Bu böyle bir süre devam ediyor ancak sen gittikçe vasatlaşıyorsun ve kadına bağımlı hale geliyorsun. Neyse bir noktadan sonra kadının ilgisinin azaldığını fark ediyorsun ve sana ''sen çok değiştin sana eskisi gibi hislerim kalmadı'' tarzında şeyler söylemeye başlıyor. Kadın için her şeyi bıraktın ve onunla olmak için fedakarlıklar yaptın ancak sonuç olarak kadın seni betalaştırdı yani evcilleştirdi bunun sonucu olarak da seni terk ediyor. Senin doğru erkek olmadığını düşünüyor artık ve götüne tekmeyi yiyorsun.

        Kadın seni bıraktığında her şeyin gitmiş oluyor. Artık bir göbeğin var çünkü manitan göbekli erkek sevdiğini söyleyerek seni buna alıştırdı, giyim tarzın bok gibi, parfümün kötü ve mental olarak bitik durumdasın. Yeni kız da bulamıyorsun ama senin manitan artık bir sürü yeni erkek buldu. Kadınlar çok kolayca erkek bulur hatta hiçbir şey yapmalarına gerek bile yok ama bir erkek olarak senin yeniden bir kız bulman zaman alan bir süreçtir. Bir sürü saçmalıkla uğraşman, doğru kız bulman, buluşmalarda onu dinlemen, engellerle uğraşman gerekiyor. O yüzden kız 1 saatte 10 erkek bulur sen ise 1 ayda 1-2 kız zor bulursun. Bu işler böyledir artık beta olduğun için çok zor duruma düştün. Tüm bunların farkında değildin ama betalaştırıldın artık vasat bir adam haline geldin. İdeal olan kendini toparlayarak piyasalara dönmektir. Eskinin peşinde koşmak ise en büyük aptallıktır.

    5. Kadınlar Drama Seviyor

        Bazı erkekler terk edildiklerinde durumu anlayamıyorlar. ''Ona çok iyi davrandım, onu çok sevdim, ona hediyeler aldım, onu önemsedim, zor gününde yanında oldum ve onun için her şeyi yaptım, herkesi karşıma aldım'' tarzı şeyler söylüyorlar. Öncelikle kadınlar için bu yaptıklarının çokta bir önemi yok sen aşırı iyi adam oldun ama kadınlar iyi adamları mahveder. Bu noktada kadın doğasını anlamak ve kadına iyi duyguların yanında negatif duyguları da yaşatmak gerekiyor. Çoğu erkek bu konseptin derinliğini anlayamıyor ve kadınını üzmek istemiyor. Manyak mıyım sevdiğim kadını niye üzeyim öküz değilim diye düşünüyor. O yüzden hep ilgili ve iyi adam oluyor. Kadınlar negatif duyguları yaşamak istiyor sırf bu yüzden aldatanlar bile var biraz farklı hissetmek için ve bahaneleri ise ilişkide çok boğuldum beni anlamıyor falan oluyor. Adam daha ne yapsın senin için her şeyi yapmış ama yaranamıyor.

        Bu duruma düşmemek için drama yaratmak iyidir bunu yapmanın da yolları var. En etkilisi kadını kıskandırmak ve başka kadınlarla rekabete sokmaktır. Bunu çok direkt yapmayacaksın ama sana ilgi duyan başka kadınların olduğunu bilmesi ve onlarla rekabet etmesi iyidir. Arada bir soğuk davranman ve onu umursamaman iyidir akıllanmasını ve paniklemesini sağlar. Kendini geri çekmen iyidir ve arada kadınını terslemen de iyidir. Net sınırlar çizmen ve onunla oynaman gerekiyor. Çoğu erkek çok konforcu ve kadınıyla cilveleşmek bile istemiyor. Bu noktada cilveleşmen, bazen kendini çok geriye çekmen bazen ödüllendirmen gerekiyor. Ayrıca net sınırları dolaylı ve direkt şekilde de koymalısın. Mesela ''şişman kadın sevmiyorum sakın şişmanlama valla terk ederim'', ''huysuz kadın sevmiyorum terk ederim'' gibi şeyleri söylemen bunları bilmesi gerekiyor. Kadın terk edilmekten açıkça korkmalı ve senin gideceğin fikri bile onu çıldırtmalıdır. Bu sayede ilişkide hep bir dram olacaktır. Mükemmel iyi centilmen erkek mitine sadece erkekler inanıyor, kadınlar drama seviyor. Bir erkek olarak negatif duyguları hissetmek istemezsin çünkü acı verir ama kadınlar negatif duyguları hissetmeyi de severler. Bu yüzden aldatan veya terk eden adamla kafayı bozup ağlıyorlar çünkü o duyguları yaşamayı seviyorlar. Tabi ki bu hep üz ve ağlat demek değil sadece dozunda olmalı. İyi şeylerde negatif şeylerde iyi dozda ayarlanmalı.

    Yorum Gönder

    0Yorumlar

    Yorum Gönder (0)