Eğlenceli Bir Erkek Olmanın 5 Yolu

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

     Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere eğlenceli erkek olmanın yollarını anlatacağım.

Bir kadına yapabileceğin en büyük kötülük onu sıkmak olacaktır.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi) 

1. Rahat Olmak

Eğlenceli olmanın ilk kuralı rahat olmaktır. Birisi rahat değilse kasıntı olacaktır ve onun kasıntı olması tüm ortamı kasacaktır. Bu direkt olarak o kişinin kendisini baskı altında hissetmesi, stresle baş edememesi veya konforlu hissedememesiyle alakalıdır.

Özellikle güzel bir kadınla baş başa kaldığında rahat olamıyorsan büyük ihtimalle kasılmaya başlayacaksın ve bu peşine saçmalamayı getirecektir. Çoğu erkek çeşitli ortamlarda ve güzel kadınlara karşı rahat olamıyor.

Rahat olamamanın en büyük iki nedeni var;
1. Karşıdakini çok etkileme ihtiyacı
2. Kendinden aşırı yüksek beklenti

Kasılan tiplerin kendi hayallerindeki imajları çok mükemmeldir ve insanların tümünün onaylarını aldıklarını düşünürler ama gerçekte bu imaja erişemezler. Bu açıdan da kasılmaya başlarlar çünkü işler istedikleri gibi gitmiyor insanlar pozitif reaksiyon vermiyordur. Bu tür imaj-gerçeklik çatışması kişinin karakter çatışmalarına girmesine yol açar. Bu ise kasılmaya, terlemeye, utanmaya, saçmalamaya ve acayip davranmaya yol açıyor. Kendini kontrol edemeyen tipler rahat olamadıkları için ortamlarında içine ediyorlar.

Her ortamda rahat olmanın tek bir formülü vardır kendini berbat hissettiğin ortamlara alıştırmaktır.

Ben çoğu ortamda rahatımdır hatta ilkte gergin olsam bile bir süre sonra rahatlıyorum.Kendimi kötü hissettiğim ortamlardan kaçmıyor orada kalarak o ortama ve duruma alışıyorum. Eskiden bunu çok yapıyordum mesela dans gecelerine gittiğimde kendimi rahat hissetmiyordum veya gece kulübüne gittiğimde acayip rahatsız hissediyordum ancak buna tamamen alıştım. Bir yerde ne kadar çok zaman geçirirsen orası senin için konforlu hale geliyor.

Mesela ilk spor salonuna gittiğimde de kendimi rahatsız olmuş hissediyordum buraya ait değilmişim veya acayip bir yerdeymişim gibi ancak ilk bir haftadan sonra spor salonuna alışıyorsun. Bir süre sonra evin gibi oluyor. Bu her türlü ortam ve durum için geçerlidir insan zihni her şeye alışır ve bir süre sonra rahatlar.

Sen rahat olursan ortamdaki insanlarda daha rahat ve samimi olur. Çok basit şekilde gülümseyerek konuşman bile insanları eğlendirir en temel şey senin rahat olmandır eğer rahat değilsen asla eğlenceli olamazsın. Çeşitli ortamlarda kasılan adamlar direkt sıkıcı ve itici geliyorlar. Asla kasılmaman lazım bunun içinde kendini sosyal ortamlara alıştırman gerekiyor hem de sürekli farklı ortamlara alışırsan her yerde her şekilde rahat hissedersin.





2. Pozitif Enerji

Eğlenceli olmanın ve insanları etkilemenin en önemli bir diğer etkeni pozitif enerjidir. İnsanlar senden negatif bir enerji, iticilik ve kötü bir aura almamalıdır. Bunun içinde neşeli, iyi modda ve keyfi yerinde mutlu bir adamsan bunu vermen çok zordur. Ortama gülerek keyfi yerinde yüksek enerjiyle girdiğinde ortamında enerjisini yükseltiyorsun.

Genel olarak anlaman gereken şey çoğu insan enerjik değildir yani insanlardan bunu beklememelisin. Özellikle kadınların çoğunun enerjisi doğal olarak düşüktür onu sen yükselteceksin. Ortamdaki insanların enerjisini yükseltmek sana kalan bir şey yani sürekli enerjik ortamlar aramak hatadır.

Pozitif enerjiyle ilgili en önemli nokta burada proaktif olmaktır yani sen negatif enerjili birisine reaksiyon vermemen lazım. İnsanlar sana reaksiyon vermeli ve onların modları yükselmelidir. Bazılarının pozitif enerjisi çok zayıf oluyor ilk negatif enerjide direkt o modu kaybedip sakinleşiyorlar. Başkalarının senin enerjini düşürmesine izin vermeyeceksin.

Enerji olayı çok önemlidir mesela gündüz oyununda kadınlara pozitif enerjiyle ve rahat şekilde yaklaştığımda daha bir şey söylemeden kadınlar gülümsemeye başlıyor. Benimle rahat, samimi ve gülerek konuşuyorlar çünkü direkt olarak enerji uyuşuyor. Kadınlar reaktif varlıklar oldukları için enerjiye çok iyi tepki veriyorlar. Aynı şekilde negatif enerjiyle kadınlara yaklaştığımda ise daha ağzımı açmadan reddediliyordum yani konuşma fırsatı bile vermiyorlar. Enerji bu kadar da önemli bir şey ve kişinin düşünceleriyle alakalı. Genel olarak umursamaz ve neşeliysen enerjin pozitif oluyor. 

Çoğu insanın enerjisi negatif çünkü hayat zorlu bir yer burada pozitif kalmak kolay değil. Günün içinde aksilikler oluyor, insanlar seni sinirlendiriyor, işler ters gidiyor, başına bir şey geliyor, canını sıkacak olaylar oluyor derken hep negatif, sinirli ve ciddi kalıyorsun. Bu ise hayatla baş edememenin göstergesidir. En basit bir örnek vereyim jilet gibi giyinmişim ve kahve içmeye gidiyorum keyfim yerinde müzik dinliyorum ve yanımdan hızlı şekilde geçen araba birikintideki suyu üzerime sıçratıyor. Mesela bu durumda sinirlenmemek ve keyifli kalmak zor oluyor çünkü bir anda sinirlerin zıplıyor adamı duvardan duvara vurasın geliyor ama araba çoktan basıp gidiyor. Bu durumda umursamadan pozitif enerjini koruyarak yoluna devam edebilmelisin.

3. Espri Yapmak

Sosyalleşmenin ana olaylarından birisi esprilerdir. İnsanlar keyifli vakit geçirmek ve eğlenmek istiyor. Herkes acılardan kaçıp eğlenmek istiyor ve bunu sağlamanın en basit yolu espriler yaparak insanları güldürmektir.

Espriler yapmak ise kolay değildir çünkü insanları güldürmek her zaman zor olmuştur ama ağlatmak ise çok kolay. Mesela en başarılı filmlerin drama filmi olmasının sebebi budur çünkü insanları güldürmek hep çok zorlu bir iştir. Mizah anlayışı değişir, espriler bazılarını sinirlendirebilir veya itici gelebilir. O yüzden esprileri iyi ayarlamak zeka ve yaratıcılık gerektiriyor. Ayrıca espriler çabuk demode olabiliyor yani sürekli yeni şeyler yaratabilmek ve yeni detaylardan espriler yapmak kolay bir iş değil.

Ben ofansif bir espri anlayışına sahibimdir yani esprilerim yıkıcı noktalara sahip bu açıdan çok komik olabiliyor ama bazılarını acayip sinirlendiriyor çünkü espriyi komik yapan şey aslında temel başarısızlıklardır. İnsanlar başarısızlıklar ve kötü şeyler üzerinden espri yapar. İnsanların güldükleri şeyler hep negatif başarısızlıklardır mesela bir kızla olan başarısız hikayem komik geliyor ama başarılı hikayem ise kimseye komik gelmiyor. 

Esprilerin temel noktası stereotiplerdir. Bir şehir, cinsiyet, durum, giyim, yaklaşım veya çeşitli şeyler üzerinden espriler yapabilirsiniz. Ayrıca sesini inceltmek, kalınlaştırmak, konuşmanı iyi kontrol edebilmen, beden dilin ve genel enerjin bir şeyi çok daha komik yapacaktır.

Espri yapmak bir yetenektir ve geliştirilebilir. Açıkçası ünlü stand-up komedyenleri genel olarak çok fazla pratik yapıyorlar ve bu yetenekleri gelişiyor. Berbat espriler yaparak başlarsın ama zamanla bunları geliştirirsin insanlar sana daha çok gülmeye başlar. Sadece burada espri yapmakla şaklabanlığı ayırt etmen gerekiyor. Mizah anlayışın yüksek değerli olmalı eğer düşük değerli olursan şaklaban olarak gözükürsün. 

Esprilerini sataşmalı, meydan okumalı ve dalga geçmeli temalarda yapman da çekiciliğini arttırır. Hem eğlenceli hem çekici olmanın formülü budur zaten flört etmek ciddi bir şey değildir tamamen eğlenceli bir süreçtir. Ciddi flört etmek kadınları sıkar ve işe yaramaz.

4. Umursamazlık

Eğlenceli olmanın temel noktalarından birisi de kafası rahat ve umursamaz bir adam olman gerektiğidir. Çoğu insan en ufak şeyleri bile kafaya takıyor, kendi otoritesinin sarsıldığını hissediyor ve agresifleşiyorlar. Genel olarak eleştirilerle  veya pasif-agresif insanlarla baş etmenin en iyi yolu umursamamaktır. Birisi sana bir şey söyledi diye kavga çıkarmak veya aşırı sinirlenmek iyi değildir bunu sürekli yaptığında ortamlardan dışlanırsın kimse seni bir yere davet etmez.

Umursamaz olmak kadınlarla eğlenmekte de çok önemlidir. Tüm palavra testlerini umursamadan rahatlıkla geçebilirsin bunlar seni sarsmaz bile. Kendi gerçekliğinde öylesine yaşamalısın ki başka şeylerin çoğu umurunda olmasın. Sadece ciddi saygısızlıklara asla izin vermemelisin bunun net sınırlarını en başta çizmelisin.

Umursamaz olman daha eğlenceli olmanı sağlayacak temel dinamiklerden birisidir çünkü umursamadıkça her şey daha basit hale gelir. Bazen eğlenceli ve komik olmayı bile umursamazsın çünkü sonuca bağlı değilsindir. Bu açıdan kafan rahat bir şekilde kendin olmayı her türlü ortamda başarırsın. Karakter özelliği ne olursa olsun bazı insanlar çok seviliyor çünkü kendi karakterlerini çok net yansıtabiliyorlar. 

Her şeyi düşünen, önemseyen, ufak ayrıntılara takılan, ufak lafta morali bozulan adamlar ise eğlenceli olamıyor. Her şeyi önemseyen kişileri insanlar sevmiyor çünkü bu itici bir özelliktir. Ayrıca insanlar çabuk unutan varlıklardır ve sen bir şeyi umursamadığında onu çabuk unuturlar ancak sen o şeyi önemseyip kompleks yaptığında kimse bunu unutmaz çünkü bu durumda zayıflık göstermiş oluyorsun. Senin umursamadığın şeyler sana karşı kullanılamaz ve senin gülüp geçtiğin şeylerde sana karşı kullanılamaz. O yüzden gerçek anlamda eğlenceli ve dikkat çeken birisi olmak için bol miktarda umursamazlığa ihtiyacın var.

5. Sonuçtan Bağımsız Olmak

Sonuçtan bağımsız olmak eğlenceli olmanın en temel noktalarından birisidir. Çoğu erkek özellikle bir ortamdayken veya bir randevudayken eğlenceli olamıyor çünkü çok yüksek beklentileri var. Bu beklentilerden dolayı da eğlenceli olamıyorlar çünkü sonucu düşündükçe sürekli bir şeyler yapmaları gerektiğini hissediyorlar. 

İnsanlar eğer bir yerde yüksek beklentiniz varsa ve arka plan amaçlarınız varsa bunu hissederler. Mesela yıllar önce dans kursuna başladığımda ilk amacım kızlarla tanışmaktı ama ortama girdiğimde her erkeğin amacının bu olduğunu fark ettim ve direkt olarak amacımı dansı öğrenmek olarak değiştirdim ortamdan beklentimi sıfırladım. Bu sayede dansı öğrenmek keyif vermeye başladı ve sonuç odaklı olmadığım için danstaki kızlar umurumda olmuyordu ancak diğer erkekler hep sonuç odaklı gelmişlerdi. Bu yüzden de gergin, garip ve saçma davranışlar gösteriyorlardı. Birkaç kızda şanslarını deneyip kısa sürede dansı bıraktılar çünkü sonuç beklentisi ortamı kasmalarına yol açıyordu ve amaçlarına ulaşamadıkları içinde bu işten vazgeçtiler. Bir ortama yüksek beklentilerle gitmek eğlenmenizi tamamen engeller bunu çok uzun zaman önce anlamıştım.

Randevulara eskiden çok yüksek beklenti ve sonuç odaklı giderdim ancak bu durum oyunumu zayıflatıyor beni daha sıkıcı bir adam haline getiriyordu. Sürekli kafamın içine gidip süreci düşünüyordum ve sonuç almak istiyordum ama bu bir hataydı. Bu hatayı çözdükten sonra buluşmalarım daha eğlenceli geçmeye başladı çünkü sonuca kafayı takmayınca hem daha çok sonuç alıyorsun hem de kadınlar daha eğlenceli vakit geçiriyor. Oyun aslında paradokslar içerebiliyor ancak eğlenceli olmak genel olarak çok önemli bu açıdan da sonuçları umursamadan eğlenceli olabilmelisin.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)