Seni Zayıf Gösteren 7 Alışkanlık

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

     Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde seni dışarıya karşı zayıf gösteren 7 alışkanlıktan bahsedeceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    1. Başkalarını Kendinden Çok Üstün Görmek

        Erkekler arası rekabet yüksek ve arada büyük bir fark var bu bir gerçek ancak birisi senden iyi durumda diye senden bariz şekilde üstün olduğu anlamına gelmiyor. Ayrıca daha iyi olan kişilerin arka planda harcadığı eforu bilmediğin için o kişileri kendinden çok üstün görmen kendine yapacağın en büyük kötülüklerden birisi olacaktır.

        Aşağılık kompleksine yol açacak bu alışkanlıktan uzak durmak ve sürekli kendi gelişimine odaklanmak gerekiyor. Başkalarını gözünde çok büyültürsen kendini çok küçültmüş olursun. Bu durumda en sağlıklı şey başkalarının başarısını tebrik etmek, saygı duymak ve başarının arka planını inceleyerek kendine dersler çıkarmaktır. Bu açıdan realist olmak ve kimseyi kendinden üstün görmemek çok önemlidir. Ben bu konularda rahatım başkasını asla kendimden üstün görmem ve çok dikkate almam çünkü kendi gerçekliğinde yaşadığında bazı şeyleri çokta önemsemiyorsun.

        Bazı erkekler genel olarak güzel kızları kendinden çok üstün görüyor. Eğer sen kadını kendinden üst yere koyuyorsan zaten o kadınla bir şey yaşama şansın kalmıyor demektir. Zihinsel olarak oyunu kaybettin çünkü aşağıda olanın sen olduğunu biliyorsun. Asla bir kadını kendinden üstün güzel bir tanrıça olarak görme. Güzellikten etkilenmek normaldir ancak fazla etkilenmek büyük bir hatadır.



    2. Çok Fazla Anlayışlı Olmak

        İnsanlara karşı çok fazla anlayışlı olmak, kendinden fazla taviz vermek ve sürekli başkalarının iyiliğini düşünmek kendine yapacağın en büyük kötülüklerden birisidir. Haklı olduğun durumda karşı koymayı, reddetmeyi, hayır demeyi ve en kötü noktada çatışmayı göze alman gerekiyor. İnsanlara karşı aşırı fazla anlayışlı olma ve bazı hataları özellikle de saygısızlığı asla tolere etme. Saygısızlığı bir kez tolere edersen daha büyük saygısızlıklara davetiye çıkarırsın. Bu açıdan arkadaşlarınla, ailenle veya kadınlarla iletişiminde net sınırlar çizmeyi ihmal etme. Herkes bu sınırları net bir şekilde bilsin ve bu sınırı aşacakların cezalandırılacağını da iyi şekilde bilsin.

        Kendi fikrini söylemekten, başkalarının hoşuna gitmeyecek şeyleri söylemekten veya birisiyle farklı düşüncede olduğunu belirtmekten kaçınma. Sadece burada sosyal olarak her şeye muhalif gıcık tip olmamalısın. Bu tür durumlar genel olarak sert prensiplerde olmalıdır yoksa tartışmak anlamsızdır. Ben birisiyle oturup hayata dair teorileri tartışmam çünkü böyle saçmalıklara zamanım yok ve bu tür eylemler zaman kaybıdır. Sadece burada çok fazla anlayışlı olma, sınırlarını koy ve bu sınırlara uymayan saygısızları sert bir şekilde cezalandır.

    3. Acıyı Engellemek

        Çoğu insan acıdan kaçmak ve sürekli hazlar içerisinde olmak istiyor. Hayatın hazları değerli ancak bunun bir  bedeli var. İnsanlar bedel ödemeden ve acı çekmeden büyük başarılar bekliyorlar ancak hayat böyle çalışmıyor. Özellikle bazı erkeler bu açıdan sihirli hap, kısa yol, büyülü yöntem gibi saçmalıkları arıyor ve hayal satan dolandırıcılara inanıyorlar. Üzgünüm ki dostum hayatta bir alanda başarılı olmanın kısa yolları ve sihirli yöntemleri yok. Çok fazla çalışman, kendini geliştirmen ve bedel ödemen gerekiyor. Acı çekmeyi engellemeye çalışman seni çok zayıf gösterecek ve gelişmeni tamamen engelleyecektir.

        Bir erkek olarak gelişmen tamamen çektiğin acılarla bağlantılıdır. Hayatında acı çekmemiş bir erkek asla olgunlaşamaz ve hayatın sert yönleriyle baş edemez. Bu açıdan acılar seni geliştirecek şeylerdir. Mesela kadınlarla ilişkilerde gelişmek istiyorsan ve playboy olmak istiyorsan reddedilmeyle baş etmen ve bir sürü olumsuz sonuçla uğraşman gerekecektir. Reddedilmeyi engelleyemezsin. Kim olursan ol bazı kadınlar seni kesinlikle reddedecektir. Bu ise acı verici bir durum ama bunu engellemeye çalışmak seni çok zayıf gösterecektir. Her erkek vücut geliştirme yapmak ve iyi fiziğe sahip olmak istiyor ancak bununda uzun yıllar süren sıkı çalışma gerektiren bir bedeli var. Süreç sana acı verebiliyor ve bunu kısaltmanın sağlıklı yolları yok.

        Her zaman acıyı anlamalısın ve onun seni geliştirmesine izin vermelisin. Eğer acıdan kaçıp konfor alanına sığınır ve seni korkutan şeylerden uzak durarak yaşarsan zayıf bir erkek olarak yaşamına devam edersin. Kimse sana gerçekten saygı ve hayranlık duymaz.

    4. Kendine Bakmamak

        Bir erkek olarak en çok önem vermen gereken şeylerden birisi de kendindir. Kendi sağlığına, görünüşüne, davranışlarına ve duruşuna dikkat etmelisin. Kendin için en iyisini istemeli ve yapmalısın. Bu açıdan bencil olman senin için sağlıklı bir durumdur. Her zaman kendine en iyi şekilde davran ve kendi iyiliğini önemse. Sağlıklı yiyecekler yemelisin, spor yapmalısın, keyif yapmalısın, jilet gibi giyinmelisin, kaliteli şeyleri kendin için almalı ve hayatını yaşamalısın. Bu çok çalışmanın bir ödülüdür. Ayrıca saçlarını düzenli olarak kestir, sakalın bakımlı olsun, ayakkabıların temiz olsun ve dişlerini düzenli olarak fırçala bu tür detaylar çok önemlidir.

    5. Etrafını Kaybedenlerle Doldurmak

        Bir erkeğin zayıf gözükmesinde ve başarısız olmasında etrafını kaybedenlerle doldurması da büyük bir etkendir. Seninle aynı düşünen, sürekli şikayet eden ve sızlanan adamlarla takılırsan sende bir kaybeden zayıf birisi olursun. Arkadaşlarınla siyaset, futbol ve boş karı kız sohbeti yaparak gelişemezsin. Ayrıca kurban mentalitesine sahip sürekli başka şeyleri suçlayan ve hayat zor diye ağlayan adamlarla neyi başarabilirsin ki? Aynı adamlarla spora gitsen, çeşitli aktiviteler yapsan, mental güç üzerine sohbet etsen, kız tavlama tekniklerinizi geliştirseniz ve sürekli para kazanmak üzerine konuşsanız bambaşka hayatlarınız olurdu ama çoğu erkek kaybeden ve etrafını kaybedenlerle doldurursan sende kaybeden olursun.

    6. Yalancı Olmak

        Bir erkeğin bariz bir şekilde herhangi bir alanda yalan söylemesi onu çok zayıf gösteren bir davranıştır. Dürüst olacak cesarete sahip olmamak, onay aramak ve ilgi çekmek için yalan söylemek, boş laf yaparak kargaşa yaratmak büyük bir zayıflıktır. Erkeklerin dünyasında yalana ve ufak oyunlara gerek yok. Bir hata ve başarısızlığı üstlenecek güce sahip olman gerekiyor. Gerçekliğin acısını yaşaman ve gelişmen gerekiyor ancak bunun yerine yalan söyleyerek başkalarını kandırmaya çalışmak çok ezikçedir. Bazı erkeklerin kendilerini büyük yalanlarla kandırması da bu adamların hep zayıf kalmasına yol açıyor. Her zaman dürüst ol ve gerçeklikte yaşa bu seni güçlendirecektir.

    7. Başkalarına Bağımlı Yaşamak

        Bir erkek olarak asla başkalarına bağımlı yaşamamalı ve özgürlüğünü kazanmaya odaklanmalısın. Babanın parasına veya annenin sana yemek yapmasına bağımlı olmaman gerekiyor. Kendi başına hayatta kalabilmen ve ayakların üzerinde durabilmen gerekiyor. Bir erkek olarak senden beklenilen temel şey budur çünkü başkalarına bağımlı olduğunda o kişiler seni çok seven insanlarda olsalar sana olan saygılarını yitiriyorlar. Bu durumda senin amacın özgürlüğünü kazanmak olmalıdır.

        Kendi paranı kazanmalısın en önemli nokta burada paradır ancak kendi hayatını da inşa etmelisin. Ailenden ayrı evde yaşamalı, kendi yemeğini yapabilmeli, çamaşırlarını yıkayıp ütüleyebilmeli ve evini temizleyebilmelisin. Bu tür beceriler çok önemli çünkü pek çok erkek bunları yapamıyor ve anne kucağından inip karısının kucağına biniyor. Kendi hayatıma baktığımda çok az başkalarına bağımlı yaşamışımdır. Her zaman mücadelemi özgürlüğüm için vermişimdir.

    Yorum Gönder

    0Yorumlar

    Yorum Gönder (0)