Neden Vücut Geliştirme Yapmalısın?

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''neden vücut geliştirme yapmalısın, neden spor yapmalısın ve bu neden çok önemli'' bunları anlatacağım.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    1. Neden Vücut Geliştirme Yapmalısın?

        İlk olarak neden vücudunu geliştirmelisin bunu net bir şekilde anlaman gerekiyor. Bu bir seçenek değil mecburiyettir. Normal bir erkeğin ben spor yapmayacağım veya ne gerek var kızlar zekaya bakıyor falan demesi tamamen saçmalıktan ibarettir. Bir erkek olarak tek amacın kadınların seni beğenmesi değil ve vücut geliştirme sadece bu amaç için yapılmaz. Kız tavlamak için vücut yapacak adam zaten bir iki ay sonra bırakır çünkü bunun için gerekli motivasyonla disiplini bulamaz. Spor salonlarına başlayıp 1-2 ay sonra bırakan çok adam var çünkü disiplin ve istikrar her erkekte yok. Adam 1-2 ay takılıyor bakıyor bir değişim yok bırakıyor.

        Vücut geliştirme yapmanın en büyük sebebi kendini mükemmelleştirmen ve kas miktarını arttırmandır. Bu sayede hem sağlıklı, hem güçlü hem de estetik görüneceksin. Ortalama bir erkeğin vücudu erkek gibi görünmüyor çünkü erkek gibi maskülen görünmek 2-3 yıl spor yapmayı ve yağ oranını düşük tutabilmeyi gerektiriyor. Bunu sağlamak önemli çünkü normal hayatta aşırı hareketsiz yaşıyoruz ve aşırı kalori tüketiyoruz. Bunun sonucunda ise vücutlarımız patates oluyor. Çoğu erkek doğru düzgün şınav çekemiyor, kocaman göbeği var ve aşırı fazla yemek yiyor. Bunun sonucunda ise 23-24 yaşlarında adamlar patates oluyorlar. Merdiven çıkarken nefes nefese kalan 20 yaşında genç erkekler var düşünün ne kadar kötü durumdalar.

        Vücut geliştirme ayrıca en basit spordur ve gündelik hayata uyarlamak daha kolay. Diğer sporlar kadar zorlayıcı değil mesela boks yapmanın yanında bu çocuk oyuncağı kalıyor veya diğer spor alanları gibi aşırı ekipman gerektirmiyor. İdeal olarak spora gidip ağırlık kaldırıp hipertrofiyi sağlayıp geri döneceksin. Bu noktada sıradan bir erkeğin hayatına daha uygun oluyor ancak diğer sporlar içinde temel oluşturuyor. Mesela boks yapacaksan en temelde zaten fit, kondisyonu yüksek ve güçlü olman gerekiyor. Bunu sağlamak için fitness temelinin olması şart yoksa boks yapamazsın. Genel önerim 2-3 yıl vücudunu belli seviyeye getirdikten sonra diğer alanlara yönelebilirsin çünkü diğer alanların idmanları çok daha yorucu oluyor. Bir boks antrenmanında kusacak noktaya geliyorsun ancak vücut geliştirmenin hedefleri çok daha farklı oluyor.

    2. Erkek Gibi Görünmek İçin Kas Kütlesi Şart

        Anatomik olarak kaslı olan erkek sayısı çok az neredeyse %1 falandır. Bu açıdan doğal olarak maskülen görünmüyorsan (ki çoğu erkek böyle görünmüyor) ciddi bir kas kütlesi eklemen gerekiyor. Kilonun ciddi bir kısmı kas kütlenden gelirse çok daha maskülen görüneceksindir.

        
    Çoğu erkek soldaki gibi görünüyor daha sıska veya göbekli oluyor. Kasları zorlamadığın için herhangi bir kas gelişmiyor çünkü vücut her zaman önceliklere göre hareket eder. Genetiğimiz kıtlık ve zorlu koşullara göre adapte olmuş ve bu yüzden kasları birer ''lüks'' olarak görüyor ve genelde kaslardan yemeyi tercih ediyor. Bu açıdan düzenli olarak kaslarını zorlaman lazım ki büyüyebilsinler. Hedef ciddi bir kas kütlesi eklerken formu korumaktır. Bu fotoğrafta görüldüğü üzere iki fark ortada. Ortalama bir erkek solda sıska ve itici dururken sağda maskülen, çekici ve özgüvenli görünüyor. Ayrıca bu dönüşüm gerçekçi yani steroid kullananların dönüşümleri gibi değil. Bu tür bir vücudu yapmak 2-3 yıl boyunca antrenman yapmayı gerektiriyor ki bu normaldir. Bir erkeğin zaten her şeye ciddi zaman harcaması gerekiyor bu sporu yaparken acelen olmamalıdır.

        Maskülen görünmen için öncelikle V vücut biçimini oturtman gerekiyor. Kadınlar buna dikkat ediyorlar özellikle omuz bel oranı çok önemli. Sırt kaslarının ve omuzlarının gelişmesiyle belinin sıkılaşması bunu sağlıyor. Giydiğin kıyafetler çok daha iyi oturacak ve seni daha çekici gösterecektir. Estetik görünmek çok önemli kendi çıplak halini sevmen lazım ve gerçek bir erkek gibi görünmelisin. Göbekli bir şekilde asla üstün performans göstermen ve gerçek erkek olman imkansızdır. O yağlar eriyecek ve yerine kaslarını inşa edeceksin!

    3. Güç, Dayanıklılık ve Atletik Performans Kazanacaksın

        Vücunun tümünü geliştirmen ve her kas grubunu zorlaman senin gücünü arttıracaktır. Çeşitli noktalarda dayanıklılığın ve atletik performansında ciddi bir şekilde artacak. Burada tabi ki kişisel hedeflere göre esneklik, patlayıcı güç, dayanıklılık ve fiziksel kondisyon gibi durumlarda spor tarzı değişecektir. En temel noktanın estetik olması önemlidir çok güçlü olup estetik görünmemek ideal değildir. Bu açıdan powerlifting gibi sporları daha farklı amaçlar için öneririm ama tavsiye etmem.

        Normal bir erkeğin fiziksel gücü ciddi oranda düşük çünkü buna eskisi gibi ihtiyaç duymuyoruz ayrıca dayanıklılıkta çok kötü durumda. Sürekli okulda kalem kullanmak ve masa başı işlerde çalışmak tüm fiziksel performansı öldürüyor. Kasların zayıflıyor, postür bozuklukları yaşıyorsun ve kötü yaşam tarzından dolayı bir sürü problemle karşılaşıyorsun. Tüm bunları çözmek için spor yapman ve kendine bakman gerekiyor. Bu dünyada senden ve senin vücudundan daha önemli bir şey yok.

    4. Beslenmen ve Uyku Düzenin İyi Hale Gelecek

        Vücut geliştirme sana sadece kas inşa etmeni sağlamayacaktır bu daha çok bir hayat tarzıdır. Tüm hayatını buna göre şekillendireceksin. Beslenmen daha iyi hale gelecek ve daha iyi uyumaya başlayacaksın. Sağlıklı ve ideal beslenmen, kalorileri takip etmen hatta makro-mikroları iyi ayarlaman gibi etkenlerle hayat kaliten artacaktır. İyi beslenmenin etkisi çok önemlidir vücudunu nasıl beslersen vücudunda ona göre performans gösterecektir. Mesela sağlıklı beslendiğimden beridir hasta olmadım ve halsiz hissetmedim. Vücudum bir makine gibi ve uyku kalitem hiç olmadığı kadar iyi. Öncesinde hep bazı sorunlar yaşıyordum ancak onların hepsi gitti.

    5. Mental Olarak Güçleneceksin

        Vücut geliştirmenin en önemli etkilerinden birisi de mental gücünü  fazlasıyla arttırmasıdır. Bu sporu yapmak sana disiplin, planlama, istikrar, acıya dayanıklılık, sabırlı olma ve süreci yönetme gibi beceriler kazandıracak. Özgüvenin artacak, daha iyimser ve mutlu olacaksın. Testosteron seviyenin artması cesaretini arttıracak ve daha agresif olmanı sağlayacaktır. Karamsarlık ve depresif olmanı önleyecektir çünkü pozitif müziklerle birlikte düzenli ağırlık kaldıran birisi kolay kolay depresyona girmez.

        Mental gücün arttıkça hayatta pek çok alanda daha iyi işler çıkarmaya başlayacaksın. Demirlerle uğraşmak seni daha iyi bir erkek haline getirecek çünkü geliştiğini ve değiştiğini hissedeceksin. Özellikle karamsar ve sürekli şikayet eden hiçbir şey yapmayan oğlan çocuklarıyla aranda bir fark olacak. Gündelik hayatta gelişme misyonunu oturtmak için vücudunun gelişmesi çok önemlidir.

    6. Genetiğin Bile Değişiyor, Gizli Potansiyelin Ortaya Çıkıyor

        İnsan vücudunun potansiyelini hafife almak büyük bir hatadır. Genetik kodlarımız sandığımızdan daha karmaşık ve özellikle zor durumların altında stresteyken farklı genler aktif oluyor. Vücudun karşılaştığı strese tepki vererek kendini değiştiriyor. Farklı protein sentezi için pasif kalan genler aktif oluyor. Bu ise senin genetik potansiyelini ortaya çıkarıyor artık daha farklı birisi haline geliyorsun. Aynı şey hayattaki streste de oluyor eğer yüksek strese adapte olabiliyorsan artık genetik olarak da değişiyorsun. Eski zavallı halinin yerini yeni süper halin alıyor. Bu açıdan kendini fiziksel ve mental anlamda zorlaman genetiğini değiştiriyor. Kas kütlenin artması da hem görünüşünü hem karakterini iyi anlamda değiştiriyor.

    7. Kadınlar Cinsel Anlamda Seni Daha Çekici Buluyor

        Kaslı olmanın pek çok avantajı varken neredeyse hiçbir dezavantajı yok. Özellikle kadınlarla ilişkilerde ki seksi bulunma avantajı çok büyüktür. Bir kadın seninle çok farklı sebeplerden birlikte olabilir ancak bu sana delicesine arzu duyduğu anlamına gelmez. Kadının gözüne ve arzularına hitap edebilmen için kaslı olman çok önemlidir. Kadın senin bedenine dokunduğu zaman kasların sertliğini ve yoğun çalışmanın sonuçlarını görebilmelidir. Bu noktada sana olan cinsel arzusu çok daha fazla olacaktır.

        Şişman ve zengin bir adamla kadın evlenebilir ama bu erkeğe gerçek anlamda cinsel arzu duymayacaktır. O adamdan tiksinebilir bile çünkü kıllı kocaman göbeği ile ona katlanmak zor gelecektir. Bu gibi kadınların kocasıyla bir süre sonra yatmayı bırakmasının ve sürekli ''modumda değilim ve başım ağrıyor'' demesinin sebebi budur. Kim olursan ol kaslarını geliştirmek zorundasın. İster milyoner ünlü ol ister akademisyen ister sıradan bir memur ol fark etmez bu bir mecburiyet. Estetik fizik kadınların arzuları için önemli ve ayrıca yatakta iyi performans göstermek içinde önemli. Çoğu erkek çok çabuk yoruluyor ve tükeniyor çünkü bel, kalça ve bacak kasları zayıf oluyor. Düzenli olarak alt vücut çalışan bir adam bu tür durumda kolayca yorulmayacak ve nefes nefese kalmayacaktır. Bu tür şeyler gerçekten önemli o yüzden tüm kaslarınızı geliştirin.

    8. Kıyafetler Daha İyi Oturacak

        Vücudun geliştikçe kıyafetler sana çok daha iyi oturacaktır özellikle iyi omuz gelişimi ve kolunun hacim kazanmasıyla basit bir tişört bile sende iyi duracaktır. Basit siyah bir tişört bile vücuduna yakışacak ve dikkat çekeceksindir. Sonuç olarak binlerce saat antrenman yapıp leziz yemeklerden vazgeçmenin bedeli olarak iyi bir avantaj yakalayacaksın. Kaslı bir adam basit tarzla bile iyi görünürken şişman adamın en iyi kıyafetlerle iyi görünmesi zordur. Özellikle kaslı olup bir de üzerine mükemmel bir tarz yakalarsan ki bu sana efsane avantaj sağlayacaktır. Genellikle kaslı adamlar giyinmeyi bilmiyor ama sen giyinmeyi de bilirsen çok büyük avantaj sahibi olacaksın.

    9. Diğer Erkekler Sana Daha Fazla Saygı Duyacak

        Spor yapmanın önemli noktalarından birisi daha maskülen görünmen olduğu gibi diğer erkeklerinde otomatik olarak saygısını kazanacaksın. Herkes bunun ne kadar zahmetli ve zor bir iş olduğunu biliyor bu açıdan sana hayranlık duyacaklardır. Senden çekinmeleri ve saygı duymaları güzel bir durumdur. Bu açıdan herhangi bir zorbalığa maruz kalman çok zor bir durum olacaktır. Özellikle sıska veya şişman bir adamın dönüşümü onun diğer erkeklerle olan arkadaşlığını da değiştirecektir çünkü diğer erkekler artık senin zayıf birisi olmadığını görecekler. Erkekler bilinçaltında her zaman bir diğerini tartarlar ve senin kaslı görünmen diğerlerinin çekinmesini sağlar bu da seni gereksiz sıkıntılardan kurtarır. Ayrıca sağlam ve motive birisi olman da arkadaşlıklarını güçlendirir onların hayatına pozitif kalite katarsın.

    10. Özgüvenin Artacak ve Kendini Seveceksin

        Özgüven problemi yaşayan ve kendini sevmeyen erkekler için en ideal çözüm vücut geliştirmedir. Bu adamların vücudu geliştikçe ve kendi için bir şeyler yaptıkça kendilerine olan saygıları artacaktır. Kendinden nefret eden adamlar bile bir süre sonra kendini sevmeye başlayacak ve kendinin daha iyi hale geldiklerini göreceklerdir. Dışarıdan gelen pozitif tepkilerle birlikte bu spora aşık olmaları şaşırtıcı değildir. Sen daha iyi hale geldikçe ve bir alanda ilerledikçe kendine aşık olmaman içten değildir. Özgüvenin yoksa ve perişan haldeysen o zaman evlat ağırlıkların altına girmen gerekiyor.

    11. Spor Yapmak En İyi Terapidir

        Psikolojik sorunlar mı yaşıyorsun? Hayatla baş etmekle zorlanıyor musun? Yaşamak ve nefes almak sana acı mı veriyor? Terapiler ve antidepresanlar işe yaramıyor mu? Sana en iyi terapi olarak ağırlık kaldırmayı ve gerekirse aşırı yoğun kardiyolar yapmanı öneriyorum. Kendini toparladıkça kardiyoyu azaltıp tamamen ağırlık kaldırmaya odaklanabilirsin. İnan bana en iyi terapi spor yapmaktır. Fiziksel aksiyon olmadan bir erkeğin hayatı değişmez özellikle de psikologla her gün sorunların üzerine konuşmaktansa fiziksel aktiviteler yapman en iyisidir. Benim dünyamda her şey fiziksel aksiyonla çözülür oturup konuşmakla zaman kaybedemem!

    12. Sağlıklı Olacaksın ve Yaşlanma Sürecin Yavaşlayacak


        Sağlık kolay kaybedilen bir şey özellikle günümüzde herkes kolayca patates oluyor ve bu durumu önlemek zorundasın. Spor yapmadan önce bir sürü sağlık sorunu yaşıyordum ve şimdi hiçbirisini yaşamıyorum. Vücudumla beynim iş birliği içinde ve enerjik hissediyorum. Ağırlıklarla kendi bedenimi terbiye etmem kadar güzel bir şey yok. Vücudunu bir makine haline getirmelisin dünyada bundan daha önemli hiçbir şey yok.

        Yaşlanma sürecin yavaşlayacak özellikle çoğu insan 30'larında patates oluyor ve çöküp gidiyor. Bu duruma düşmemelisin özellikle kas kütlen ne kadar fazlaysa yaşlanma sürecinde o kadar yavaş olacaktır. Hiçbir bahane bulmadan kendini geliştir ve ilerlet.

    Yorum Gönder

    0Yorumlar

    Yorum Gönder (0)