Nasıl Sevgili Yapabilirim?

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1

     Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde bana sıkça sorulan ''nasıl sevgili yaparım, nasıl kız arkadaş bulabilirim'' sorularını cevaplayacağım.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    1. Sevgili Yapmak Zor Bir Şey Değil

        Bir kadınla uzun ilişkiye başlamak veya ciddi ilişki noktasına gitmek zor değil. Asıl zor olan şey bir kadınla kısa süreli ilişki yaşamak ve bunu istikrarlı bir şekilde yeni kadınlarla yapabilmektir. Bu playboy hayat tarzının zorluğu ve temel gerekliliğidir. Oysa sevgili yapmak bundan çok daha basittir çünkü bir kadınla bir süre görüştüğünde işler sevgililiğe doğru gidiyor. Tek sorun sürecin daha fazla zaman alması ve birazcık oyalamasıdır. Sevgili olma amacında romantik şekilde flört ediyorsan ve işler istediğin gibi gidiyorsa bir sevgili yaparsın. Çoğu erkek bu sayede sevgili yapıyor yani bir kızla defalarca görüşerek ve birlikte zaman geçirerek sevgili oluyorlar. Bu noktada çoğu erkek daha cool ve sakin oynuyor. Benim gibi işleri daha hızlı bitirmeye ve zaman kaybetmemeye odaklanıyor çünkü risk almak istemiyorlar.

        Sevgili bulmak bana kalırsa oyundaki en temel noktalardan birisidir ve kolaydır. Çoğu erkekte sevgili bulabilecek potansiyel olduğuna inanıyorum ancak bu kız aradığınız seviyede olmayabilir. Çoğu erkekte zaten aradığı seviyede kızla takılmak yerine bulabildiği kızla sevgili olmayı tercih ediyor. İşle, okulla veya herhangi diğer şeylerle meşgul olan bir adam için sürekli yeni kadınlarla flört etmek çok stresli ve zor oluyor. Bu açıdan bir kız bulup çekileyim mantığında olan adamlar bir şekilde sevgili buluyor. Oyunun bana göre en basit seviyesi sevgili bulmaktır çünkü ciddi bir şekilde zaman ve enerji harcarsan işler zaten sevgili olmaya doğru gidiyor. Benim amacım sevgili bulmak değil yani uzun süreli bir ilişki aramıyorum ve bununla ilgilenmiyorum. Bu açıdan benim hedeflerimle pek çok erkeğin hedefi çelişebiliyor ama  sevgili bulmakta aşırı zorlanıyorsan ciddi sıkıntıların var demektir.



    2. Bireysel Potansiyelin Önemli

        Bir erkek eğer herhangi bir kız arkadaş bulmakta zorlanıyorsa o zaman ciddi problemleri var demektir. Bu konuda aşırı zorlanmak bana göre çok kötü durumda olmaktan kaynaklanıyor. İlk olarak görünüşün nasıl mesela şişman ve aşırı sıska olmaman lazım, adam akıllı tarzın olmalı, asosyal ve çekingen olmamalısın, imajın düzgün olmalı mesela inek öğrencilere benzememelisin veya aşırı feminen durmamalısın. Bu tür sorunların varsa kız arkadaş bulmaktan önce kendini düzeltmen gerekiyor. Bazıları için kendini düzeltmek çok daha kısa bir süreçken bazıları için yıllar alabilecek bir sürece dönüşebilir. Mesela fit ve normal bir erkeğin tarzını düzeltip biraz yeni kızlarla tanışması sonuç almasını sağlarken, şişman birisinin önce kilo vermesi sonrasında tarzını düzeltmesi 1 yıl zaman alabilir bu açıdan bireysel potansiyel çok önemli ve her erkeğin bireysel potansiyeli çok farklıdır.

        Bireysel potansiyelinin ne seviyede olduğunu net bir şekilde anlaman gerekiyor. Genel sıkıntılarının ne olduğunu tespit etmen gerekiyor. Birçok erkek kendi potansiyelini abartıyor ve kendisini iyi durumda sanıyor ancak gerçekte iyi durumda değil. Kendine karşı objektif olman ve zayıf noktalarına odaklanman gerekiyor. Genel sorunları hızlı şekilde çözmen senin için ideal olacaktır. Genel çekiciliğini ne kadar arttırırsan bir sevgili bulma ihtimalinde o kadar artacaktır. Bu açıdan mükemmel olmana gerek yok sadece belirli kriterleri karşılaman gerekiyor. Bir kadının sevgilisi olman için gereken kriterler onunla tek gece yatmak için gereken kriterlerden fazlasıyla düşüktür. Bu açıdan güzel kızların uzun süreli sevgililerinin çokta iyi olmadığını fark edersiniz. Bu noktada temel odak noktan zayıflıkların olacak çünkü seni vasat yapan şeylerden kurtulmalısın.

    3. Şansını Denemen Gerekiyor

        Bazı erkeklerin sevgili bulamamasının en temel sebebi şanslarını denememeleridir. Açıkçası bu durumdaki erkeklere ilk önerim instagram üzerinden yeni kadınlara kendi tarzlarında mesaj atmalarıdır. Yeterli sayıda deneme içerisinde bir sevgili bulabileceklerine inanıyorum ancak bir türlü olmuyorsa o zaman oyununu ciddi şekilde geliştirmen gerekiyor demektir. Doğal ve kendi potansiyelin içerisinde kız arkadaş bulamadığın zaman farklı kaynaklardan destek alman gerekiyor demektir. Bu açıdan oyunu en baştan öğrenmen ve aşama aşama ilerlemen gerekiyor ki bu zaman alan bir süreçtir. O yüzden önce biraz şansını denemelisin piyasa içerisinde ve belli kriterleri karşılıyorsan kesinlikle kız arkadaş bulacaksındır.

        Genel tavsiyem oyunu veya herhangi bir şeyi öğrenmeden önce kendi başınıza 30-50 kıza yazmanızdır. Bu sayı kendini görmek açısından idealdir biraz fazla görünse de aslında az bile. Bu kadar kadına yazıp herhangi bir başarı elde edemezsen artık ilişkilere daha derin bir şekilde bakman ve kendini ciddi anlamda geliştirmen gerekiyor demektir. Değerin yetersiz veya var olan değerini doğru bir şekilde kadınlara aktaramıyorsun demektir. Bu durum ise ciddi bir sorun ve bunu çözmek için aksiyon almaya başlaman lazım.

    4. Sosyal Ortamlara Aktif Katıl

        Sevgili bulmanın en ideal yollarından birisi sosyal ortamlara aktif şekilde katılmaktır. Bu açıdan sınıfında, üniversitenin sosyal kulübünde, iş yerinde veya herhangi bir ortamda aktif olman gerekiyor. İnsanlarla daha fazla iletişimde kalman ve özellikle kadınlara daha fazla maruz kalman gerekiyor. Bazı erkekler kadınlardan izole bir şekilde sosyal hayat yaşıyor ve bu açıdan bir kadınla sevgili olma şansını kaçırıyorlar. Hep 3-4 erkek takılan bir tipsen kadınlarla takılmaya zamanın kalmaz bu açıdan daha fazla sosyal ortamlara gitmeni ve özellikle kadınların daha çok olduğu aktivitelere katılmanı öneririm. İlkte ciddi bir beklentin olmaması da önemlidir sosyalleşmen lazım ve sosyal ortamda belirli süre takıldıktan sonra bir kızla olan sohbetin ilerleyecek ve iş sevgili olma noktasına doğru gidecektir. Evde tek başına oturarak veya sürekli erkek arkadaşlarınla takılarak sevgili bulamazsın bu açıdan aksiyon alıp sosyalleşmen kendini göstermen gerekiyor. Sen kendini göstermezsen kimse seni fark edemez.

    5. Sevgililiğe Giden Doğal Süreci Anlaman Gerekiyor

        Bir kadınla olan muhabbetinin gidişatı sohbetin nereye bağlanacağını belirler. Sen en baştan olayları flörtöz ve net tutmalısın. Eğer sohbeti yönetemez ve kadınla arandaki cinsel gerilimi iyi tutamazsan büyük ihtimalle arkadaş konumuna düşersin ve bir kez buraya düştüğünde çıkış yoktur. Bu açıdan sohbeti ilerletmeyi, kızla teke tek buluşmayı anlamalısın, mesajlaşmaları doğru yönetmeli ve sonuç olarak sevgili olma noktasına gitmelisin. Bu süreçte kadınla fazlasıyla konuşman gerekiyor ve pek çok noktada hata yapmaktan kaçınmalısın. Özellikle beta erkek hataları olan aşırı muhtaçlık ve aşırı istekli olmak gibi şeylerden kaçınmalısın. Cool bir şekilde her şeyi ilerletmelisin ve kızla samimiyet arttıkça temas etmekten çekinmemelisin. Unutma çıkma teklifi diye bir şey yok. Kızla el ele tutuşmaya başladığınızda veya ilk öpüşmeyi gerçekleştirdiğinizde ilişkiniz başlar. Bunu asla sözel olarak yapma her şey çok doğal ve kendiliğinden gerçekleşiyor gibi görünmelidir.

    Yorum Gönder

    1Yorumlar

    1. Merhaba hocam Instagramda tanımadığım kıza ne yaza bilirim,dm-den?

      YanıtlaSil
    Yorum Gönder