Cinsel Piyasa Erişim Analizi

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere cinsel piyasa analizini yapacağım. Genel olarak cinselliğin kapitalini ve cinsel ekonominin nasıl çalıştığını anlamakta bu durum çok önemlidir. Erkek doğasında hiyerarşi çok önemlidir ve burada avantaj sağlayanlar çok karlı çıkarken, dezavantajlı olanlar çok sıkıntı yaşamaktadır. İlişkilere bu açıdan bakmak ne olup bittiğini anlamanızı sağlayacaktır ve arka planda olan şeyleri görmeniz gerekiyor.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)


Cinsel ekonomi değer hiyerarşisi

1. Yüksek Değerli Erkekler - %10'luk dilim

    Erkeklerin en tepedeki %10'luk dilimi ilişkiler konusunda ciddi avantajlı durumdadır. Bu erkeklere avantaj sağlayan pek çok etken bulunmaktadır. Sosyal statü, iyi vücut, araba, para, sağlam oyun, yakışıklılık ve uzun boy, ağzının laf yapması, eğlenceli olmak, spesifik özellikler(sıra dışı yapan minimal etkenler) ve daha pek çok avantaj sayılabilir. Yüksek değerli erkekler bu özelliklerin bir çoğuna veya bir özelliğin tamamına sahip olabiliyor.

    Bu erkeklerin bir kısmı hep en tepede bulunuyorlar ergenliklerinden beri ve kadınlarla ilişkilerde açıkçası hiçbir zorlanma yaşamıyorlar. Genel olarak ilişkileri oluyor ve bir şekilde aktif seks hayatına sahip oluyorlar. Avantajların bedeli olarak pek çok şeyi erken yaşta deniyorlar ve kadın ilgisine doyuyorlar. Bu grup her zaman kadınların hayali ve istediği erkek dilimini temsil ediyor. Bu adamların sürekli kısa ilişki yaşama güçleri var ve bedavaya sekse erişebiliyorlar. Kadınlar tarafından sürekli cinsellikle ödüllendiriliyorlar.

    Bu grupta olanların bir kısmı ise buraya çok farklı noktalardan gelebiliyor. Müzik kariyeri, atletik başarı, sosyal medya fenomeni olmak, belirli yerde iyi tanınmak, ciddi kariyer başarıları ve ciddi yükselişlerle gelenler var. Erken yaşta gelenlerde var geç yaşta gelenlerde var. Bu grupta stabil değil bazı erkekler en tepeden düşebiliyor ve yerine başkaları çıkıyor. Bu açıdan dinamik bir hiyerarşi var diyebiliriz. 

%10'luk diliminde kendi içinde ciddi hiyerarşisi vardır ancak o kadar mikro seviyede analiz etmeyeceğim. Mesela burada da %3'lük dilimle %1'lik dilim arasında ciddi fark var ya da %0,01'lik dilim arasında inanılmaz fark var. Genel olarak bu grubu %10'luk dilime alıyorum çünkü bu adamların değeri yüksek ve kadın bulmakta zorlanmıyorlar. Seks genel olarak başarılarının bir ödülü olarak kadınlar tarafından sunuluyor. Bu noktada baktığımızda her 10 erkekten 1 tanesinin iyi durumda olduğunu söyleyebiliriz.

Bu gruptaki her erkek harem kurmuyor veya sürekli kısa ilişkiler yaşamıyor. Ünlü bir sanatçı veya oyuncu tek manita yapabilir ya da evlenebilir. Birisinin sekse kolay erişiminin olması sürekli seks yapacağı anlamına gelmiyor. Özellikle kolayca ilişki edinebilen ve kadınlardan kolay ilgi gören erkekler beta mentalitesine daha ağır sahip oluyorlar çünkü kadınlar onlara çok daha iyi davranıyor. Her şekilde işlerini kolaylaştırıyor ve istediklerini veriyor. Bu durumda ünlülerin veya başarılı erkeklerin çoğunun beta mentalitesine sahip olduğunu görebilirsiniz. Özellikle kolay başarılar bu tür yanlış inançlara inanmaya itebiliyor.

2. Değerli Erkekler - %15'lik dilim

    Değerli erkekler grubu ise bazı ciddi avantajları olan erkeklerin bulunduğu bir gruptur. Bu erkeklerin bir kısmı ciddi şekilde yakışıklı, kaslı, oyunu sağlam veya iyi hayat tarzı olan erkekleri temsil ediyor. Bu erkek dilimi de genellikle ilişkilerde ciddi bir sorun yaşamıyorlar ancak kısa süreli ilişkilere erişimleri yüksek değerli erkekler kadar değil. Bu elemanlar daha çok sevgili yapabilen ve arada bir kısa süreli ilişkiler yaşayabilen adamlardan oluşuyor. Piyasadaki sağlam adamların çoğu bu gruba giriyor ve kendi açılarından kadınlarla ilişkilere kafa yormuyorlar. Bazı erkeklerin ''hocam bir arkadaşım var hiç bu alanda kitap okumamış ama bir sürü sevgilisi oldu'' dedikleri adamlar bunlardır. Bu grubun bu konuyla çokta ilgilenmesine gerek yok çünkü avantajlarla birlikte bazı spesifik üstünlükler onlara sıradan hayatın içerisinde sonuç getiriyor. Her erkek kadınlarla ilişkilerde zorlanacak diye bir kural yok ve bazı adamlar bazı şeyleri çok daha kolay elde ediyor. Erkekler arasında eşitlik yok, hiçbir zaman olmadı ve olmayacak. Bazı adamlar bariz bir şekilde diğerlerinden üstün olacaklar. Bunu değiştiremeyiz bu doğanın bir kuralı ve tüm hayvanların erkeklerinde benzer durum görülüyor.

    Değerli erkek olmak her erkeğin hedefi olmalıdır. Bu noktada pek çok adam için ulaşılabilirdir ancak çok ciddi çalışma gerektiriyor. Bir erkek çok iyi vücut yapıp oyunu öğrenip biraz da para kazansa otomatik olarak bu gruba giriyor. Çoğu erkek vasat durumda olduğundan 2-3 yıllık ciddi gelişimle bu gruba girmek mümkün sadece ciddi çalışma gerekiyor. Ben değerli erkekler grubundayım ama amacım yüksek değerli erkekler grubuna çıkmak ancak onun için ciddi level atlamak gerekiyor birçok alanda ve onu başarmayı hedefliyorum. Bu gruba gelmek için sıradan bir erkeğin 2-3 yıl harcaması gerekiyor ancak bazıları için bu 4-5 yılı bulabilir hatta 10 yılı bile bulabilir. Bunun bir garantisi yok hayatınla ne yaptığın, ne seviyede olduğun ve neleri başarabildiğin önemlidir. 

    Herkes değerli erkek olamaz ancak isteyen herhangi bir erkek bu gruba girebilir. Bunu iyi anlamak ve gelişime aşırı önem vermek gerekiyor. Basitçe; iyi para kazan, iyi vücut yap, iyi oyuna sahip ol, iyi giyin, karizmatik ol, sosyal yeteneklerin çok iyi olsun işte değerli ve kaliteli bir erkeksin.

3. Ortalama Erkekler - %25'lik Dilim

    İlk olarak söylemek istediğim şey ortalama erkek dilimi kadınlara göre daha azken erkeklere göre çoğu erkek kendini ortalama hatta ortalamadan iyi görebiliyor. Açıkçası buna sen değil cinsel piyasa karar veriyor ve kadınlar çoğu erkeği ''ortalama altı'' görüyor. Bu durumda sen gayet iyiyim neyim var ki derken aslında kadınlar tarafından düşük değerli görünebilirsin o yüzden bu grup %25'lik dilimin içerisinde yer alıyor.

    Ortalama erkeklerle ilgili en önemli şey bu erkeklerin spesifik avantajlarının olmaması ancak ciddi avantajlarının da olmamasıdır. Bu erkekler şansa ve arada bir sevgili edinebiliyor, ufak kaçamaklar yapabiliyor. Ortalama erkeğin en büyük sorunu ise ''arkadaş konumuna'' düşmektir. Bu erkekler masaya ciddi bir artı değer koymadıkları için direkt olarak çekici bulunmazlar çünkü bunun için bir sebep yoktur. Kadınlarla uzun süre iletişimde kalarak özellikle aşırı güven oluşturduktan sonra sevgili oluyorlar. Bir kadınla 3-6 ay sohbet etmeleri veya çok daha uzun süre konuşmaları olağandır.

    Bu erkeklere kısa süreli ilişkiler çok nadiren düşüyor ve genel olarak ilişki hayatları üzerinde bir kontrole sahip değiller. Spesifik durumlarda şansa sonuç alabiliyorlar ve şansa sevgili yapıyorlar. Ortalama olup sevgilisi olan bir erkeğe nasıl manita yaptığını sorarsanız bu konuda bir fikrinin olmadığını görürsünüz. Bu gruptaki erkeklerin oyuna çok ihtiyacı oluyor ve gerçekten çok daha iyi sonuçlar almak istedikleri olabiliyor. Ortalama durumda olup belirli sürede iyi yol kat edenler varken bazılarının ise çok daha uzun süreçte gelişmesi gerekebiliyor. Ortalamadan çıkmanın en iyi yolu herhangi bir alanda gerçekten çok iyi olmak ve ilerlemektir. Oyunu öğrenmek, kas yapmak ve iyi tarz bu erkeklerin level atlamasını sağlıyor ancak bunlarda 2-3 yıl süren gelişimi gerektiriyorlar. Ben ortalama erkek kategorisinde başladım ve zamanla bir üst levele çıktım. Bazı erkekler çok daha kötü seviyelerde başlarken bazıları çok daha iyi olabilir. Ortalama olduğunu anlamanın yolu oyun bilmeden önce birden çok kız arkadaşının olmasıdır özellikle ortalama kızlarla sevgili olmandır. Çok daha az sayıda ise kısa süreli ilişkinin olmasıdır.

    Ortalama erkeklerin çoğunun beta mentalitesine sahip olduğu doğrudur çünkü kadınlarla arkadaşlık yapmaları onları daha da beta haline getirmektedir. Spesifik saçmalıklara daha çok inanıyorlar ve kadınlar tarafından daha kolay manipüle ediliyorlar. Özellikle kadınlar tarafından ciddi bir şekilde kullanılmaları ise sık görülüyor. Her 4 erkekten 1 tanesi kesinlikle ortalama erkek kategorisinde oluyor.

4. Düşük Değerli Erkekler - %50'lik Dilim

    Genel olarak düşük değerli erkek dilimi neredeyse her iki erkekten birisini kapsamaktadır ancak bu dilimler arasında da ciddi bir hiyerarşi bulunsa da genel olarak düşük değerli erkekler kadınlar tarafından çekici bulunmuyor. Genel olarak verilerin gösterdiği şeyler ve geri bildirimler çoğu erkeğin kadınlarla ilişkilerde neden ciddi sorunlar yaşadığını açıklamaktadır. 

    Her iki erkekten bir tanesi düşük değerli erkek grubundadır. Bunun nedeni kadınlarla ilişkilere ve toplumsal durumlara sağlayacakları ciddi bir faydanın bulunmamasıdır. Bu adamları önemli yapabilecek hiçbir spesifik özellik, kalite ve yetenek bulunmamaktadır. Kadınlarda bu durumun farkında ve düşük değerli bir erkekle ilişki yaşamak istemiyorlar çünkü kadınlar kaybedeni olacakları ilişkilere girmek istemezler illa kadın o ilişkide bir şey kazanmalıdır. Çoğu erkeğin düşük değerli olmasının temel nedeni tembelliktir açıkçası erkek doğası tembel ve tembelliğe aşırı eğilimli. Özellikle konforlu ve rahat yaşayanlarda ucuz hazlara düşkünlük var. Bilgisayar oyunları veya akşama kadar tembelce yatmak gibi aktivitelerle ilgilenen bir adamın zaten düşük değerli olması şaşırtıcı değil. Fakir erkekler düşük değerli, şişman erkekler düşük değerli, asosyal erkekler düşük değerli, sıkıcı ve iki kelimeyi bir araya getiremeyenler düşük değerli, kısa boylu adamlar düşük değerli ve daha yüzlerce kötü özellik var.

    Düşük değerden kurtulmak istiyorsan açıkçası yıllar sürecek gelişim sürecine başlaman gerekiyor. Hangi durumlarda dezavantajlısın hemen öğren ve ona göre harekete geç. Paran mı yok o zaman para kazandıran yeteneklere odaklan, şişman mısın hemen spora ve diyete başla, asosyal misin o zaman sosyalleşmeye odaklan, flört edemiyorsan oyunu öğren, kısa boylu isen diğer kalitelerini aşırı arttır ve sürekli kendini geliştir.

    Düşük değerden çıkmak ciddi efor ve zaman istiyor bunu bazı erkeklerin yapması 1-2 yıl bazılarının yapması 5-10 yıl sürebilir. Erkek olarak kendini mükemmelleştirmekten başka yapacağın bir şey yok. Bu zamanlarda şişman veya sıska olmak için bahanelerin yok. Sürekli çalışmalı, çabalamalı, fedakarlıklar yapmalısın. Bunları da kadınlar için değil aslında kendin için yapıyorsun. Eğer kendini geliştirmezsen hayatının sonuna kadar düşük değerli vasat bir erkek olarak kalırsın.


Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)