Kadın Tavlama Sanatının Tarihsel İncelemesi

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere kadın tavlama sanatının tarihsel incelemesini yapacağım ve şu an bulunduğumuz şartların neden en iyisi olduğunu açıklayacağım.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    Tarihte Kadınlarla İlişkiler

    Tarihe baktığımızda kadın tavlama sanatıyla ilgili iki kişi ön plana çıkmaktadır. Casanova ve Don Juan karakterleri geçmişte kadınların gönlünü fethedebilmiştir. Zamanlarına göre büyük başarılar elde edebilmişlerdir. Bunun dışında genellikle pek çok kadınla ilişki yaşayan erkekler genellikle krallar, imparatorlar, aristokratlar ve şövalyeler olmuştur. Bu erkekler genellikle harem kurabilmişlerdir ve bu açıdan kadınlarla ilişkide başarılı olmak onların gücüyle alakalı olmuştur. 

    Normal erkeklerin ise pek fazla şansı olmamıştır. Köy hayatında yaşamak, erken yaşta evlenmek ve geçim sıkıntıları gibi şeylerden dolayı erkeklerin kısa ilişkiler yaşaması çok zordu. Bu hayat tarzında en önemli şey çocuk yapmaktı ve genellikle erkekler tek eşli takılıyordu. Tarihin büyük bir döneminde tek eşlilik bir sosyal norm olmuştur özellikle tarım devriminden sonra gelen yaşam tarzı insanları tek eşli olmaya zorlamıştır. Ataerkil kültür temelde her erkeğe bir eş vererek aslında toplumsal gerginliği azaltmayı hedeflemiştir. Erkeklerin yıkıcı yönlerini törpülemiş ve her erkeğin eşleşmesini sağlamıştır. Bu durum neredeyse 5000 yıl kadar sürmüştür. Teknolojik ilerlemeler ve kent hayatına geçiş ilişkilerde büyük dönüşümlere yol açmıştır. Şimdi tek tek o durumları inceleyeceğiz.

    Giacomo Casonova


    Büyük Kente Göç ve Yeni Ekonomik Düzen

    Köy hayatında kadın tavlamaktan bahsetmek mümkün değil ve bu açıdan büyük şehirlere ekonomik sebepli göç etmek temel olarak insanların yaşam tarzını değiştirmiştir. Şehir kültürü köyden çok farklıdır ve insan ilişkileri boyut değiştirmiştir. Büyük şehirde ekonomik faaliyetler çok farklıdır ve insanlar çeşitli sektörlerde çalışmaya başlamıştır. Sanayi devriminin etkisiyle üretim artmış ve bu da doğal olarak tüketimi arttırmıştır. İnsanlar daha fazla üretmeye ve tüketmeye odaklanmıştırlar. 

    Yeni ekonomik düzenin temelleri atılsa da büyük şehirde henüz tam anlamıyla bir özgür ortamdan ve insanın avcı-toplayıcı hayatına dönüşten bahsedilemez.

    Feminizm 

    1960'lar özgürleşmenin, hippi hareketlerinin ve feminizmin yükseliş yılları olmuştur. Dünyada düzene karşı akımlar artmıştır özellikle sosyalizminde etkisiyle birlikte sosyal hareketler oluşmuştur. Bu dönemde dikkati çeken asıl şey kadınların özgürleşmek için feminizm akımını başlatmalarıdır. İş hayatında daha fazla kazanmak ve sosyal hayatta özgür olmak için bu akım güçlü bir destek bulmuştur. Kadınlar sosyal hayata daha fazla katılmaya ve daha geç evlenmeye başlamıştırlar. Bu ise flört kültürünün ilk canlanış yılları olmuştur. 1960 sinemasında bunun örnekleri çok net görülmektedir genellikle kafe kültürü oluşmuş ve bu mekanlara kadınlarda aktif olarak gelmeye başlamıştır. Evlenme yaşı önceki yıllara göre artmıştır ve gençlik kültürü ortaya çıkmıştır. Asi gençlik filmi ve pek çok yeni kültürel hareketin oluşmasında feminizmle birlikte dönem kültürünün etkisi ortaya çıkmıştır. Bu dönemde henüz bir kadın tavlama sanatından tam olarak bahsedilemez çünkü iletişim engelleri ciddi seviyededir. 

    Bu dönemde 1970 yılında Eric Weber'in Nasıl Kadın Tavlarsın kitabı ortaya çıkmıştır ve erkeklerin ilgisini kısıtlıda olsa çekmiştir.

    Prezervatif ve Doğum Kontrol Hapları

    Kadınların kısa süreli ilişki yaşamasını sağlayan en önemli gelişmeler prezervatifin ve doğum kontrol haplarının ortaya çıkışıdır. Bu ise 1990'lı yıllardan sonra kısa süreli ilişkilerin artmasına büyük katkı sağlamıştır. Tarih boyunca seks=bebek demekti yani her seks sonucunda kadınlar hamile kalabiliyordu. Bu ise istenmeyen bir durumdu kadınlar için ciddi handikaplar oluşturuyordu. Her ne kadar kültürel bir rahatlama olsa da cinsellik açısından bir ilerleyiş söz konusu değildi. Prezervatif bu noktada büyük bir sorunu çözmüştür ve kısa süreli ilişkileri yaygınlaştırmıştır. Doğum kontrol hapları da çok etkili olmuştur. İnsanlar artık bebek sahibi olmak zorunda kalmadan seksin keyfini çıkartmakta ve handikaplara katlanmamaktadır.

    Bilgisayar, İnternet ve Cep Telefonlarının Yaygınlaşması

    Kadın tavlama sanatının bu kadar yaygınlaşmasında en önemli etken internet ve iletişim teknolojisinin gelişmesidir. Kadınla iletişim halinde kalabilmek ve onunla daha sonra buluşma ayarlayabilmek çok önemli bir gelişmedir. Kadın tavlama topluluğunun oluşmasının da bu döneme denk gelmesi tesadüf değildir. Erkekler artık kadınlarla tanışıp bir şekilde iletişimde kalabiliyordu. İlk yıllarda MSN üzerinden konuşmak ve sonrasında cep telefonuyla konuşmak gibi şeyler ciddi avantajlar sağlamıştır. Erkekler kadınlarla tanışıp bir şekilde iletişimde kalmayı başarabiliyorlarsa durum fazlasıyla iyi hale geliyor demekti. Eskiden erkekle kadın flört etse bile sürekli yüz yüze görüşmek zorunda kalıyorlardı bu ise iletişimi çok kopuk hale getiriyordu. Cep telefonları ve bireysel iletişimin artması flört kültürünü çok güçlendirdi ve hareketlendirdi.

    Sosyal Medyanın Yükselişi

    Sosyal medyanın yükselişiyle birlikte flört kültürü çok güçlenmiştir. Kadın avcıları için kadınlara erişmek artık çok daha basit hale gelmiştir. Facebook ile başlayan bu kültür zamanla yerini instagrama bırakmıştır. Bu dönemde flört uygulamaları da yaygınlaşmıştır. Tinder ve okcupid gibi uygulamalar artık direkt olarak flörtleşmeye odaklanmıştır. Sosyal medya erkeklerle kadınların bizzat iletişim ve etkileşim kurmalarını sağlamıştır. Kadınlar kendi fotoğraflarını paylaşarak bizzat ilgi çekmeye başlamışlardır. Sosyal medya artık flörtün tamamen döndüğü yerlerdir.

    Ulaşım Araçlarının Gelişmesi ve Ucuzlaması

    Ulaşım araçlarının ucuzlaması ve iletişimin gelişmesiyle erkekler dünya genelinde kadın tavlama sanatını icra etmeye başlamışlardır. Çeşitli ülkelerde turist olmak egzotik hale gelmiştir ve erkekler artık düzenli olarak seyahat edebiliyordur. İstediğin yere gidip çeşitli avantajlarını kullanarak daha farklı yerlere erişebiliyorsundur. Birileriyle buluşmak da artık çok kolay kısa sürede her türlü lokasyona gidebiliyorsunuz.

    Bilginin Hızlı Yayılması

    Kadın tavlama sanatı bir erkeğin tek başına hiçbir bilgi almadan öğrenebileceği bir şey değil. Bir erkeğin tüm bilgileri deneyerek bulması çok zor ve zaman alıcı. Bu açıdan diğer erkeklerin tecrübelerinden faydalanması ve kendini bu alanda geliştirmesi gerekiyor. Pek çok web sitesi, youtube kanalı ve sayfalarla bilgi çok hızlı bir şekilde yayılıyor ve erkekler daha hızlı gelişiyor.  Doğru bilgi sayesinde erkekler oyunu çok daha hızlı öğrenebiliyor. 

    Yorum Gönder

    1Yorumlar

    Yorum Gönder