Oyunun Tarihçesi

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri, bu makalemde sizlere Oyunun kısa bir tarihçesinden bahsedeceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Oyun Metaforu 

Öncelikle oyun metaforu hem satrançtan hem de video oyunlarından alınan bir terim.

Kadın tavlama sanatına oyun denilmesinin sebebi de erkeklerin bu işi bir oyun olarak görmesi ve duygusal olarak fazla etkilenmemesini sağlamaktır. Bir oyunda nasıl hata yapınca baştan başlayabiliyorsan bu da öyle. Oyun denilmesinin sebebinin bir diğeri ise flörtün gerçek anlamda bir oyun olmasıdır karşılıklı hamleler, taktikler, geri çekilmeler içeren bir üreme oyunudur. 

Oyun sizin kadınlarla olan iletişiminizi geliştiren ve doğru şeyleri yapmanızı sağlayan taktikler ve prensipler bütünüdür.

Oyunun Ortaya Çıkışı

Oyunun ortaya çıkışı aslında internetle bizzat bağlantılıdır çünkü erkeklerin kümülatif ve interaktif bir şekilde kadınlarla ilişkilerden konuşması mümkün olmuyordu. Bu açıdan ilk girişim alt.seduction.fast forumların başladı her şey. Bir grup erkek bu gruplarda kadınlarla ilişkiler üzerine bilgiler paylaşmaya başlamıştı. Çeşitli sorular soruluyor ve fikir-tecrübe alışverişi yapılıyordu.

Bu zamanlarda ilk karakter Ross Jeffries'di. Kendisi NLP ve Hipnoz tekniklerinden oluşan ''Speed Seduction'' yöntemlerini öğretmeye başlamıştı ve medyada bile dikkat çeken bir figür haline gelmişti.

İlk PUA'ların Ortaya Çıkışı

Ross Jeffries
Ross Jeffries daha çok seminerler vermeye başlamıştı ve bir çeşit topluluk oluşmasını sağlamıştı. Ross'un yöntemlerini öğrenmek için çoğu erkek hipnoz ve NLP gibi şeyleri öğrenmeye başlamıştı. Bir çeşit bilinçaltı yöntemlerini kullanıyorlardı. Ross Jeffries hala yaşıyor ve kadın tavlamaya dair öğretilerine devam ediyor.

Oyun camiasında o zamanlar dikkate değer bir diğer figür ise David Deangelo'ydu.
David Deangelo(Gerçek ismiyle Eben Pagan)

David Deangelo'nun yöntemleri ise daha çok arsız-komik denilen bir yöntemdi. Bu gerçekten fazlasıyla efektif bir çekicilik yöntemi çünkü arsız olmak konuyu ilişki ve cinselliğe taşımayı kolaylaştırıyor ekstrem bir özgüven sergilemeyi sağlıyor. Komik olmak ise tüm süreci eğlenceli hale getiriyor. Bugün tüm çekicilik teorilerinde arsız komik kadar etkili olan yok. Benimde uzun yıllardır kullandığım sataşma ve meydan okuma tekniklerimin temellerini bu yöntemden aldığım söylenebilir.

David Deangelo'da seminerler vermeye başlamıştı ve aktif bir komünitesi vardı. Kendisi de gittikçe popülerlik kazanan bir figür haline gelmişti. Tüm bunlara rağmen komünite fazlasıyla gizliydi 1998-2004 arası yıllar komünitenin daha gizli ve özel kaldığı yıllardı.

Oyunu gerçek anlamıyla geliştiren, sistemleştiren ve pratik olarak uygulamaya koyan kişi Mystery(Erik Von Markovik)'di.
Mystery (Erik Von Markovik)


Mystery alt.seduction.fast gruplarında uzun ve detaylı tavsiyeler veriyordu. Kendisi pek çok erkeğe yardımcı olmaya başlamıştı ve artık saha eğitimlerine çıkartıyordu. Bu oyun tarihinde en önemli modelin ortaya çıkışıydı. Öğrencilere bizzat sosyal hayatta pratik bir şekilde oyun öğretilmesi çok yeni bir şeydi ancak fazlasıyla efektifti.

3 günlük bootcamp eğitimleri ile olaya başlamıştı. Bu sayede Oyun : Kadın avcılarının gizli dünyasına giriş kitabını yazan Neil Strauss (Style nickname'i) Mystery ile tanışmıştı.

Mystery tanışmadan sonuca giden bir yöntem oluşturmuştu. Kendisi gece kulüplerinde ve sosyal ortamlarda kadınlarla tanışmanın tüm yöntemlerini sistemsel bir şekilde öğretiyordu.

Mystery dolaylı açılışlarla kurulan bir oyuna sahipti. Özellikle gruplar içerisindeki güzel kadınları tavlamak için yöntemini geliştirmişti. Pek çok oyun tekniği Mystery tarafından bulundu veya diğer alanlardan alındı. (Özellikle pazarlama teknikleri ve ikna psikolojisine ait kavramlar oyuna dahil edilmişti)

Mystery ile birlikte komünite büyüdü ve şekillendi. Bu sayede topluluk ciddi bir seviyeye geldi. Pek çok erkeğin kadınlarla ilişkilerinde bir gelişme oldu.

Neil Strauss ise Mystery'nin öğrencisiydi. Kendisi hayat hikayesini yazdığı ve PUA olayını tüm dünyaya yayan kişidir.
Neil Strauss (Style)

Neil'in yazdığı kitap dünya genelinde 2.5 milyondan fazla satıldı ve hala satılmaya devam ediliyor.
Herkesi oyuna başlatan ünlü kitap. Yeni başlayanların kesinlikle okuması gerekiyor.

Oyun kitabı yayıldıktan sonra milyonlarca erkek oyunun taktiklerini öğrendi. Bu ise pek çok taktiğin aşırı kullanımı sonrasında ezber yöntemlerin artık kullanılamaz hale gelmesine yol açtı. Herkes bu kitaptaki cümleleri kadınlar üzerinde kullanınca artık kadınlar bu duruma uyandılar ve dikkat etmeye başladılar. Bu ise oyunun teknik ve taktiklerden daha uzaklaşıp doğallaşmasına yol açtı.

Doğal Oyunun Yükselişi (2008-2015)

Real Social Dynamics (RSD) şirketi oyunun en büyük ve yükselen şirketi haline gelmişti. Sıkı bir çalışma ile büyük bir kitle elde ettiler.

Tyler ve Papa yönetimindeki şirket oyun kitabı sonrası sistemlerini daha doğal bir oyuna yaklaştırmak zorunda kalmışlardı çünkü taktikler hep ifşa olmuştu eskisi gibi işe yaramıyordu. Bu ise onları farklı şeyleri geliştirmeye zorladı.

Rsd özellikle rsdnation.com sitesinde pek çok içerik paylaşıyorlardı. 

Oyunun daha efektif ve geniş kitlelere yayılmasında youtube'a videolar yüklenmesi de çok etkili oldu. Pek çok PUA videolar yükleyerek kitleyi büyüttü.

Tüm RSD ekibi. En soldan sağa doğru;
Sam, Luke, Tyler, Madison, Max, Jeff, Todd, Julien


Rsd kadın tavlama sanatını baya büyüten ve geliştiren bir şirket. Pek çok kişi onların videolarını izleyerek çok şey öğrendi. 

Gündüz Oyunu (Daygame) Trendi (2010-2019)

Gündüz oyunu ise diğerlerinin aksine Amerika'dan çıkmadı belli bir grup erkek tarafından Londra şehrinde yapılan bazı oyun şeklinden ortaya çıkmıştı.

Gece oyunu yöntemlerinin gündüz vakti çok işe yaramamasından ve bazı PUA yöntemlerinin kültürel farklılıklarda işe yaramamasından dolayı farklılık ihtiyacı doğmuştu.

Bu ise Londra Gündüz Oyunu Modelinin (London Daygame Model) ortaya çıkmasına yol açtı. Bu yöntemde aslında Mystery Method'un daha basit ve geliştirilmiş haliydi özellikle londranın hareketli sokakları için uygulanmıştı.

Daygame.com platformu üzerinden gittikçe yayıldı. Andy Yosha, Yad ve Tom Torero gibi isimler 2010'lu yılların başında gündüz oyununu yaygın ve efektif hale getirdiler.
Andy Yosha ve Yad Daygame üzerine konuşurken.


Londra Gündüz Oyunu modeli kadınlarla tanışmayı daha basit hale getirdi. Oyunda bir sadeleşme sağladı ve üzerine eklentiler yapıldı.

Bu süreçte pek çok figür oyun camiasında etkili oldu; Zan Perrion, Sinn PUA, Richard La Ruina, JT Tran, Nick Savoy, Beckster, Krauser, James Marshall ve ismini bildiğim pek çok PUA daha komünitenin gelişimini sağladı.

Kırmızı Hap (The Redpill) akımınını yükselişi

2016'lı yıllardan itibaren kırmızı hap akımı yükseldi. Bunda en çok reddit.com/theredpill komünitesinin emeği var. Kırmızı hap PUA taktiklerinden ziyade daha çok kadın doğası, evrimsel psikoloji, maskülenite gibi şeyleri temel alıyordu. Aslında PUA ile çok benzer şeyler olsa da kırmızı hap daha çok erkek kişisel gelişimi odaklı bir akımdı ancak politik yönleri de güçlüydü yani erkek hakları ve anti-feminizm gibi şeyleri de içeriyordu. PUA ise daha çok bire bir iletişime odaklıydı olayın politik kısmıyla pek ilgilenilmiyordu.

Kırmızı hapın ilk kurucuları arasına kabul edilmesi tartışmalı olsa da Roosh V vardı. Kendisi PUA ile Kırmızı Hapın ortasında birisiydi.

Roosh V

Kırmızı hapın ise asıl kurucusu ve fikir babası The Rational Male kitaplarının yazarı Rollo Tomassi idi.

Rollo Tomassi

Kırmızı hap komünitesi çok ciddi popülerlik kazandı ve aslında PUA ile birleşti gibi bir şey. Sadece kadınlarla ilişkiler değil erkek yaşam tarzı, fitness, giyim ve tarzın hepsinin birleştiği bir Manospher oluştu yani tüm erkeklerin birbirini geliştirdiği bir oluşum haline geldi. Bunu da youtube'da 21 Studios kanalının videolarında bulabilirsiniz.

Bu tarihçe çok daha detaylı ve uzun ancak roman yazmak istemiyorum. 

Tüm bilgiler farklı erkeklerin çalışmaları ve emekleriyle bir araya geldi. Ortada ciddi tecrübe ve bilgi var. Tüm her şey erkeklerin daha iyi duruma gelmesiyle alakalı çalışmaları içeriyor.

Türk Pua Komünitesi

Türkiye'de PUA olayı tüm dünyada olduğu gibi dikkat çekti ancak pek gelişmedi. Puacemiyeti, Seductiontürk, karizmasırları gibi siteler bir ara ön plana çıkıyordu ancak bunlar pek efektif bilgileri aktarmada başarısız kaldılar ve Türk sosyolojisine oyunu adapte edemediler.

Daha sonradan pek çok kişi ortaya çıktı ve silindi ancak oyunla ilgili ciddi bilgileri derli toplu anlatan olmadı.

2017'den beri erkekadam.org kırmızıhap külliyatını derli toplu bir şekilde ortaya çıkardı ve bende 2016'dan beri bu siteyi aktif tutuyorum tabi şuan çok daha aktif eski yıllara göre. Erkekadam.org güzel çeviri bilgiler paylaşıyor ancak işin pratik kısmı biraz zayıf kalıyor bende o açığı makaleler ve kitaplarla kapatıyorum. Sitemin ismi Yaşamın Pratik Gücü yani tüm bilgi pratik hayatta fayda-haz-kar getirmek amaçlı. Bu açıdan rakiplerinde daha pratik ve efektif bir şekilde olaya yaklaşması gerekiyor.

Türkiye'de gündüz oyunu, online oyun, gece oyunu ve sosyal ortam oyunlarının tümünde çok ciddi bir tecrübeye sahibiyim. Bu bilgileri de kendi sitemde aktif olarak aktarıyorum çok daha fazlası gelecek.

Fikir, yorum ve sorularını yorumlar kısmından yazabilirsin.


Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)