Alfa-Beta Meselesi

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0
Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü okurları, bu makalemde alfa erkek kimdir, beta erkek nedir, alfa-beta erkek farkları nelerdir? gibi konuları detaylı bir şekilde açıklayacağım.

Alfa Erkek - Beta Erkek Bir Davranış Kodudur

Alfa erkek ve beta erkek dediğimiz şey temelde bir davranış kodudur. 

Bu teorileri öğrenen pek çok kişinin anlayamadığı şey gerçek hayatta alfa ve beta erkek diye bir şeyin olmadığıdır.

 Eğer gerçek hayatta kim alfa kim değil diye bakarsanız gerçekten bulamazsınız çünkü gerçek hayatta %100 alfa ve %100 beta erkek diye bir şey yoktur. Bazı erkekler daha alfa davranışlar göstermektedir bazıları ise daha beta davranışlar göstermektedir. Bu açıdan gösterim yoğunluğuna göre kategorilendirilmektedir ve davranışına göre alfa-beta olarak anılmaktadır.

Alfa erkekler daha dominant, ne istediğini bilen, lider ruhlu, enerjik, hırslı ve tutkulu davranışlar gösterir. 

Beta erkekler ise daha uysal, başkalarını öne koyan, cesaretsiz, kendini savunamayan, istediklerini elde edemeyen erkek davranışlarıdır. 

Tüm bunlar ışığında bir erkeğin hangi davranış örüntülerini gösterdiği bu noktada fazlasıyla önemlidir.

Alfa vs Beta davranışları


Bir erkeğin sürekli alfa davranışlar göstermesi mümkün değil ve sosyal normlarla uyumlu değil. Bu açıdan alfalık teorilerini yanlış anlatan kaynaklardan uzak durmalısınız.

Bir erkeğin büyüklerine saygı göstermesi gereken yerler var mesela bu noktalarda umursamaz bir alfa olamazsınız eğer böyle bir davranış gösterirseniz sosyal normları ihlal etmenin handikaplarıyla karşılaşırsınız. Patronunuza alfalık yapamazsınız mesela olası bir davranışınız sonucunda artık orada çalışmanız zorlaşır.

Alfa davranışlar doğru noktalarda kalibre edilerek ayarlanmalıdır. Bir erkek kendini hiçbir şekilde ezdirmemelidir. Patronunuza alfalık yapmazsınız ama sizi ezmesine de izin vermezsiniz mesela üzerinizde mobbing oluşturmaya çalışırsa buna izin vermezsiniz. Kendinizden büyük erkeklere doğal olarak saygı gösterirsiniz ancak sizi hafife almaya kalktıklarında resti çekersiniz işte gerçek alfa davranışlar bunlardır. 

Gerçekten %100 alfa davranış gösteren erkeklerin çoğu hapishanede oluyor. Bu adamların bir şey elde etmesi şu an ki toplum sisteminde mümkün değil. Çağlar önce de riskli bir şekilde kazanımlar elde edebiliyorlardı ama bu her zaman riskli bir özellikti.

Benim genel tavsiyem ise toplumsal durumların içinde alfa davranışlarınızı azaltın ama mesela bir kadınla takılırken arttırın. İş hayatında alfa davranışlarınız %60 ise mesela flört ettiğiniz kadının yanında %80 olsun. Kadına liderlik edin, sataşın ve eğlenin ama iş yerinde biraz daha sakin kalın. Bu durumun amacı pragmatik davranmaktır körü körüne ve aptalca davranmak ciddi handikaplar yaratacaktır.

Mesela bir satış danışmanısınız ve işiniz gereği insanlarla çok iyi anlaşmanız gerekiyor ki satış yaparak para kazanın. Bu noktada müşteriye gereksiz alfalık yapmanız işinize çok ciddi zarar verir satış gerçekleştiremezsiniz. Bu durumda biraz müşteriyle ilgilenmeniz ve onu iyi hissettirmeniz gerekecektir. Ancak bir kadınla flört ediyorken meydan okuyucu ve kızıştıran bir alfa erkek olabilirsiniz bu işe yarayacaktır.

Ben bulunduğum ortamı analiz edip ona göre davranışlarımı pratik çıkarlarıma göre ayarlıyorum. Sonuç olarak başka insanların desteğine ve yardımına ihtiyacımız var belli bir network oluşturmak gerekiyor. Her erkeğin kendi pragmatik çıkarlarına göre hareket etmesi gerekiyor. Ciddi bir hiyerarşik düzende yaşıyoruz ve bu tür realiteler dikkate alınarak hareket edilmelidir.

Beta davranışlar oldukça az tutulmalıdır ve bazı uysal davranışların faydaları ihmal edilmemelidir. Mesela ciddi ilişkinizde %100 alfa olamazsınız. Kadını mutlu etmek ve bazı isteklerini yerine getirmek içinde taviz vermeniz gerekecektir. Burada önemli olan genel yüzdede düşük tavizler vermektir. Çoğu erkek ya çok taviz veriyor ya da hiç. Burada ideal denge ayarlanmalıdır kendinizi ezdirmeden gerekli ayarlamaları yapmalısınız.

Alfa Davranışlar Kazandırır

Genel olarak alfa erkek davranışlarına sahip olmak size hayatta kadın, para ve başarı kazandırır.

Her erkek alfa olabilir ancak süreç erkekten erkeğe değişir.

Alfa davranışlar sizin gerçekliğinizin dışarıya net bir vurumudur. Bu açıdan doğru davranışlar hayatın pek çok noktasında size kazanç sağlayacaktır. Kendinden emin ve net bir erkeğin uzun vadede kaybetme ihtimali yoktur çünkü alfa erkekler kazanma hırsıyla doludurlar.

Size kazandıracak alfa erkek davranışları;

  • Risk almak
  • Kazanma hırsı ve arzusu
  • Dominant olmak
  • Kendini doğru ifade etmek ve savunabilmek
  • Liderlik
  • Özgüven ve yüksek özsaygı
  • Kaybetmekten korkmamak
  • Sorumluluk almak
  • Yüksek testosteron
  • Kendini geliştirmek
  • Karizmatik olmak
Size kaybettirecek beta davranışları;
  • Çekingen davranmak
  • Fazla garantici olmak
  • Ego merkezli hareket etmek
  • Çevreyi fazla dikkate almak
  • Başkalarını fazla düşünmek
  • Onay aramak
  • Aşağılık kompleksine sahip olmak
  • Mental zayıflık

 

Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)