Önseçilim Teorisi

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü okurları bu makalemde sizlere Önseçilim teorisi, sosyal kanıt ve ilk izlenimlerin öneminden bahseceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Erkeklerin kadınları seçme tercihleri çok basittir çünkü bir erkek kadında ne istediğini içgüdüsel olarak bilir. Erkeğin istediği temelde 2  kriter vardır; Gençlik ve Güzellik.

Bir erkek genç ve güzel bir kadını milisaniye içerisinde fark etmektedir yani kadın çok uzakta bile olsa erkek bilinçaltı bunu o kadar hızlı fark eder ki çekici kadına direkt bakarız. Bu içgüdüsel bir reflekstir ve temelleri evrimseldir. Kadınlar ise sadece görünüşe bakmazlar yani çok daha fazla etmeni hesaba katarak erkek seçerler çünkü buna mecburdurlar. 

Kadınlar bir erkekte;

  • Görünüşle alakalı etkenler
  • Maddi etkenler
  • Karakteristik etkenler
  • Sosyal etkenler
Kadınlar karmaşık bir şekilde erkek seçmektedirler ve bu aslında kadınlar için durumu zorlaştırmaktadır çünkü her şeyden emin olmak için erkeği test etmeleri gerekmekte ve belli bir flört sürecinden sonra erkeği fazlasıyla çekici bulabilmektedirler. İşte kadınlar bu noktada işin kolayına kaçarak ''zaten seçilmiş olanı seçme'' veya ''bulunmuş olanı bulma'' stratejisini izlerler. 
Önseçilim - Preselection Nedir?
Kadınlar tarafından seçilmiş ve çekici bulunmuş bir erkek.

Başka kadınlar tarafından ilgi gören ve seçilmiş olan erkeği seçmek kadınların doğasının bir parçasıdır. Kadınlar bu yüzden yalnız bir erkektense güzel sevgilisi olan erkeği seçebilir. Önseçilim Teorisi ise bir erkek yanında 2 güzel kadınla takılıyorsa diğer kadınlar tarafından da çekici bulunacaktır. Bu durumda kadınlar bu erkeği isteyecek ve arzulayacaktır. Kadın baştan erkek bulmaktansa diğer kadınların bulduğu erkeği çalmak isteyecektir çünkü bu erkek fazlasıyla 'yüksek değerli' birisi olduğunu daha tanışmadan ispatlamıştır. Bu durum erkek için avantajlıdır çünkü her zaman söylendiği gibi 'kadın kadını çeker, para parayı çeker'. Bu sözün temeli kadının eş seçim tercihlerinde yatmaktadır. Bu açıdan sosyal çevrenizde size ilgi duyan kadınların olması ve bu kadınlar sayesinde daha fazla kadını etkilemeniz mümkündür. Bir çeşit kadınla kadın tavlama sanatıdır.

Önseçilimi Avantajına Kullanmak

Önseçilim ve Kadınlar Tarafından Tercih Edilmek
Kadınlar tarafından arzulanan bir erkek diğer kadınlara da çekici gelecektir.


Kadınlarla ilişkilerde kendini geliştirmek ve potansiyelini en iyi şekilde kullanmak isteyen her erkek önseçilimi avantajına kullanmalıdır. Bana göre bunu yapmanın bir kaç yolu var;

1. Çevrende çekici kadınlar bulundurmalısın ve onları etrafında tutmalısın. Bu noktada ben çevremde güzel kadınların olmasını önemsiyorum çünkü onlar bana daha çok kadın getiriyor. Bu yüzden güzel kadınları kendi avantajınıza olacak şekilde etrafınızda tutmanız iyi olur. Onlarla arkadaş olup onların arkadaşlarına da erişirsiniz hem de diğer kadınların dikkatini çekersiniz. 2-3 erkekle sürekli takılmaktansa 2-3 güzel kadınla takılırsanız çok daha fazla potansiyeliniz artar ve işiniz kolaylaşır. 

2. Güzel kadınlarla takıldığınız zamanları sosyal medyaya atarsanız direkt DHV (Yüksek değer gösterimi) yapmış olursunuz. Bu ise diğer kadınların sizi arzulamasını sağlar. Böylece bir taşla 2 kuşu vurmuş olursunuz. Burada dikkat etmeniz gereken şey bunu aşırı abartmamak ve göze sokmamaktır. Ayrıca arkadaş olduğunuz kızlara asla yürümemeniz gerekiyor onlar asla hedef değil. Onlar sizin Pivot kadınlarınız yani size kadın getirecek yardımcılarınız gibi bir şey.

Ortalama Erkek İçin Önseçilim

Hocam benim etrafımda hiç kadın yok ki bu teoriyi uygulayayım diyorsan da yapman gereken site içeriğini tamamen incelemendir özellikle kadınları etkilemeyi öğrenmelisin. İlkte önseçilim avantajıyla başlayamasan da kadınları hayatına aldıkça bu durum zamanla düzelecektir. Burada tavsiyem 'fake it until you make it' yani 'olana kadar öyleymiş gibi davran' stratejisi olacaktır. Kadınlar tarafından seçildiğin mesajını karşı tarafa iletmen gerekiyor dolaylı yollardan bunun içinde çevrendeki kadınları kullanmalısın. Onlarla çekileceğin fotolar veya etrafınızda olmaları senin için avantaj sağlayacak. Önce 1 kadınla arkadaş olursun sonra onun arkadaşlarıyla arkadaş olursun ve en çekicilerini kendi avantajlın için kullanırsın. En başta da zaten diğer kadınlar seni çekici buluyormuş gibi de davranabilirsin. Bu davranış zamanla içselleşecek ve istediğin noktaya geleceksin. İlkte kadınların bunu fark etmeleri önemsiz çünkü bir anda olmaz ama zamanla senin gerçekliğin onlara baskın geldikçe kadınlarda sana inanacaktır.

Önseçilim kullanırken dikkat edilmesi gerekilen nokta ise fazla kadınla fotoğraf atmanız veya sürekli kızlarla takılmanız bazı kadınları itecektir ve size güvenmeyeceklerdir. Bu açıdan güvenilirliği fazla sarsmadan bu oyunu oynamalısınız.

Kadın psikolojisini anlamak ve ona göre stratejiler oluşturmak bir erkek için önemlidir. Kadınlar diğer kadınların tercihlerini önemsiyor. Hiçbir kadın tarafından çekici bulunmayan bir erkeği diğer kadınlarda istemeyecektir çünkü 'dölü aktarılmaya değmez' bir adamı kadınlar istemeyecektir. Her kadın kendisi için en yüksek potansiyelli erkeği ister ve başka kadınların bu erkeği keşfetmesi bu durumu değiştirmez. Sende bu durumu göz önünde tutarak etrafında kadın tutmalısın. Kadınlar seni genel olarak kadınlarla görüyorsa ve instagram hesabında kızlarla fotoğraf paylaşıyorsan çekici bir erkek olacaksın. Bu ise rekabette öne geçmeni ve cinsel hayatının daha fazla hareketlenmesi demektir.



Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)