MGTOW Erkek Doğasına Aykırı!

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
3

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü okurları bu makalemde sizlere mgtow neden erkek doğasına aykırı, mgtow ideolojisinin yanlışlıkları, duygusal açıdan zayıf erkekler ve kadın düşmanlığı gibi şeylerden bahsedeceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

MGTOW Nedir?

men going their own way nedir


Mgtow (Men Going Their Own Way)  yani ''Kendi Yoluna Giden Erkekler'' akımı son yıllarda popülerleşti. Bu akımın ana felsefesi 'kadınlardan uzak durmaktır' daha doğrusu kadınlarla uzun süreli ilişki kurmamak ve olabildiğince kadınları hayatına almamaktır. Bu akım son yıllarda ciddi bir taraftar kitlesi topladı ve bunun nedenlerini iyi anlamak gerekiyor.

Bazı erkekler kadınlarla ilişkilerinde ciddi darbeler yiyor ve ilişkiden ciddi zararlı çıkıyor. Bu grup genelde ya uzun süreli ilişkide terk edilen/aldatılan erkekler veya boşanan erkekler oluyor. Boşanan bir erkek hem çocuklarını kaybediyor hem de yıllarca çalışıp biriktirdiği mal varlığının yarısını kaybediyor. Bazen ömür boyu sürecek nafaka ödemek zorunda kalıyor bu durum ise erkeklerin kadınlara karşı fazlasıyla olumsuz duygular hissetmelerine yol açabiliyor. Bu erkekler ciddi bir kuyruk acısı ile kadın düşmanlığına varacak seviyeye gelebiliyor. Bu noktada onlara MGTOW mantıklı bir seçenek haline geliyor.

Mgtow'un ana felsefesi ise ''kadınlardan uzak dur hayatına odaklan''dır. Erkek kadınlarla ilişkilerdense para kazanmaya, kariyerine, hobilerine ve ilgi alanlarına odaklanacaktır. Kadınlarla tanışmak için bir adım atmayacak ve kadınlardan uzak kalmayı amaçlayacaktır. MGTOW'da bazı kişiler tek gecelik ve kısa süreli ilişkilere izin verirken bir kısım erkek ise kadınlarla hiçbir türlü ilişkiye girmeyi kabul etmemektedir. Mgtow aslında kadınlara minimum yatırım yapmayı ve kadınlardan hiçbir beklenti içine girmemeyi içeren bir akımdır.

MGTOW Erkek Doğasına Aykırı Bir Akımdır

Mgtow temelde erkek doğasına tamamen aykırı bir ideolojik akımdır bunun en temel sebebi ise kadınları boykot etmesidir. Bu boykot ciddi bir duygusal temelli motivasyona bağlıdır çünkü kadınlardan istediklerini alamayan erkeklerde kadın nefreti oluşmaktadır. Bu durum ise hastalıklı bir noktaya gidebilir. Mgtow felsefesinin erkek doğasına aykırı olmasının en temel noktalarından birisi erkek biyolojisini gözden kaçırmasıdır. Erkek biyolojisi sürekli sperm üretmek üzere kuruludur ve bu süreç hiçbir zaman durmaz. Sperm üretmeyi durdurmanın bir yolu yoktur. Bazı diğer canlılarda olduğu gibi insanlarda 'kızışma dönemi' yoktur. İnsanlar evrimsel olarak sürekli seks yapmaya odaklıdır. Kadınlarda sürekli yumurta üretir ta ki belli bir yaşa kadar ondan sonra artık hamile kalamazlar. Mgtow ise erkeğin doğasına uymuyor tıpkı feminizmin kadın doğasına tam olarak uymadığı gibi. Sürekli sperm üreten bir erkek doğal olarak seksi düşünecektir ve kadınları arzulayacaktır. Bu noktada kendisi bastıran ve doğasına ihanet eden erkek ise acı çekmeye başlayacaktır.

Biyoloji > İdeoloji

Bir erkeğin kadınlardan nefret etme hakkı yoktur. Kadınlardan darbe yiyebilirsiniz ancak bu asla kadın doğasına karşı bir duyguya dönüşmemelidir. Kadınlardan nefret etmek mental bir hastalıktır. Bir erkeğin böyle duygusal zayıflıklar göstermesi kabul edilemez. Kadınlarla yaşadığınız olumsuz deneyimler bireysel düzeydedir ve her kadının sizi aldatacağı anlamına gelmez. Bir erkek ne olursa olsun kadınları tutkuyla sevmelidir ve pozitif ilişkiler kurmaya çalışmalıdır. Tabi ki burada kadın doğasını ve kadınların karanlık yönlerini bileceksiniz ancak asla duygusal reaksiyonlar vermemelisiniz. Bu tıpkı hayatın erkeği çok zorlaması gibi kadınlarda erkeği fazlasıyla zorlayacaktırlar ve sen izin verdiğinde sana acı çektireceklerdir ama bunun kadınlarla bir alakası yok daha çok erkeğin kendisinin hayata karşı nasıl durduğu ile alakalıdır. Güçlü bir erkek ne olursa olsun sağlam durmaya devam edecektir. Ağlamak, sızlanmak ve şikayet etmek ancak bir oğlan çocuğunun yapacağı şeylerdir.

MGTOW İle İlgili En Büyük Problem

Mgtow ile ilgili en büyük problem bu erkeklerin bu felsefeyi pratik hayata dökememesidir. Bir erkeğin kadınlardan belli sebeplerden dolayı uzak durmasını anlarım. Bir erkek kadınları öncelik sırasında en sona koyabilir ve kendi hayatına bakar. Kitaplar okur, spor yapar, satranç oynar, dünyayı gezer vs sürekli kendine odaklı yaşar aslında bu mgtow'un temelidir ancak bu ideolojiyi benimseyen kimse bunu yapmıyor! Mgtow üyeleri daha çok kadınların nasıl şeytani varlıklar olduğu üzerine her gün sosyal medyada propaganda yapıyor asıl sıkıntı bu öfke aşamasını geçemiyorlar. Bu ise negatif enerjiyi arttırarak sürekli kadınlar hakkında olumsuz ve takıntılı biçimde düşünmelerine yol açıyor. Bu durum ise kısaca sürekli nefret durumda kalmalarına ve enerjilerini boşa harcamalarına yol açıyor. Oysa bir erkek o enerjiyi doğru kullanarak kendini geliştirmelidir. 

Kadınlara küsmek çocukça ve aptalca bir davranıştır.


Bir erkeğin hayatta sızlanmaya ve duygusal reaksiyonlar göstermeye hakkı yoktur. Hayat zor bir yer ve kadınlarla ilişkilerde başarılı olmak istiyorsan da kendini geliştirmelisin. Bazı şeylerin bedelini ödemelisin ve 'saygı duyulan bir erkek olmalısın'. Bunun temelleri ise psikolojik güçten ve hayatla baş edebilecek kadar sağlam olmaktan geçiyor. Duygusal bir erkeksen hayatın ve kadınların seni mahvetmesi olası bir ihtimaldir.

Mgtow ile ilgili son sözlerim;

  • Mgtow kendi içinde haklı noktalara sahip bir ideoloji ancak erkek doğasına uygun değil.
  • Genç bir erkek için tehlikeli çünkü potansiyelini kullanmaktansa kadınlardan nefret ederek günlerini geçirebilir
  • Uygulanması neredeyse çok zor bir ideoloji yani çok uzun süre rahip modunda kalmak gibi bir şey.
  • Kadınlar hakkında olumsuz düşünmek genel olarak insan ilişkilerine zarar veriyor.
  • Kadınları hayatınızdan çıkarmanız mümkün değil.
  • Kadınlardan korkmak ve çekinmekte zayıf erkeklerin davranışıdır ki mgtow'da genel olarak psikolojik olarak güçsüz erkeklere cazip gelen bir ideoloji.
  • Hipergamiyi bahane etmek anlamsız her erkek cinsel piyasada değerini arttırmak için çabalamalıdır. Bahaneler bulmak işe yaramaz. Baban ve deden üremeyi başardıysa sende başarmalısın evrim bahanelerle ilgilenmez neticeye bakar.
  • Tüm bunlar dikkate alındığında mgtow tuzağına düşmemelisiniz.

Yorum Gönder

3Yorumlar

  1. Ya kardeşim 31 diye bir şey var. Çek gitsin, aldığın zevk aynı zaten aq.

    YanıtlaSil
  2. Güzel sallamışsın kanka inanan çıkar elbet ;)

    YanıtlaSil
  3. "Hipergamiyi bahane etmek anlamsız her erkek cinsel piyasada değerini arttırmak için çabalamalıdır" - şu "çabalamak" kelimesine aşırı derecede kılım; nedir lan neden sürekli erkekler çabalıyor, ayrıca çabalayarak elde edeceğin kadın zaten gerçekten senin değildir ki; çabalamak ve diğer erkeklerle sürekli bir yarış halinde olarak -kendini KANITLAMA hali tam bir geri zekâlılık; erkeğin her ne olursa olsun kadına ihtiyacı sadece cinsel açıdan vardır, sadece bu tutumu baz alarak MGTOW'un erkek doğasına aykırı olduğunu söylemek abesle iştigaldir. Kesinlikle misojinist değilim; sadece kadınlar hakkında gerçekleri görebilecek bir mentaliteye sahibim, lafım elbette ki tüm kadın ve kızlara değil fakat geneline. Sürekli erkek ÇABALAMAlıdır???? - çabalamak ve kendini kanıtlamak; doğada da böyledir, erkek gelir çabalar - 50-100 kişi arasından en uygun olanını... Erkek kendini dişisine KANITLAMALI?? :))) bu ne lan müsabakaya mı çıkıyoruz yoksa sevgili - eş adayı mı arıyoruz... bu tarz erkekleri "loser" olarak görenler de gitsin biraz kafalarını geliştirsinler belki biraz ufukları açılır da neyin nasıl olduğunu idrak edebilirler.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder